BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 2 dni temu #817720 przez Agnilla
Goś, to weź te kilogramy ode mnie, deszcz przezyje ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 dni temu #817729 przez aggi
Witam się po pracy ciut prędzej :) Chwała Bogu że mogłam wyjść wcześniej, co prawda już rano miałam wracać ale co chwilę jakaś robota była :dry: ale jutro do lekarki pójdę po jakieś L4 żeby trochę odpocząć B)

gwiazdeczka na testach owu pisze w instrukcji że jak są maliny to owu jest bodajże do max 24-48h czy jakoś tak :unsure: znalazłam z all taką 'instrukcję': "Jeżeli wynik jest pozytywny, najprawdopodobniej nastąpił wzrost poziomu hormonu LH. Od tego momentu, w ciągu 24-48 godzin większość kobiet ma owulację. Wcześniejsze
określenie dnia owulacji jest ważne dla zajścia w ciążę ponieważ komórka jajowa może być zapłodniona w ciągu 6-24 godzin po owulacji. Wynika z tego, że aby zajść w ciążę
najlepiej jest współżyć w dniu wzrostu poziomu hormonu LH i dzień później." Mam nadzieję że Ci to wiele rozjaśniło ;)

Asia dokładnie najlepiej tak często jak się da i się chce, by nie wywierać sztucznej presji bo to bez sensu:) Choć wiem że myśmy z mężem działali wieczorem po tych niby 'malinach' moich a potem jeszcze na drugi dzień :P co śmieszniejsze co cykl działaliśmy ile się dało, a w ten trafiony... tylko z trzy razy :P

Ann :kiss: ja też mam pełno snów, ale ja za to takie bardziej realne i jak się budzę to mam problemy z tym czy faktycznie się to stało czy co :unsure: i mąż zaobserwował że się w nocy rozgadana zrobiłam, jak śpię to potrafię mamrotać coś o filmach i innych rzeczach :S

Agni to co to za zupa ? :D Nie mam pomysłu na żadną :P Wszystko objedzone :D krem z groszkuuuuu :cheer: jezu smaka mi narobiłaś :D Albo krem brokułowy bym zjadła :S

Chudzinka :) Ty przemądra kobieto nasza :kiss:

Ann ale króóóóóóóówka :woohoo: :woohoo: :woohoo: kochana :woohoo:

11 lata 2 dni temu #817733 przez gosia28
Agnilla napisał:

Goś, to weź te kilogramy ode mnie, deszcz przezyje ;)

ja tam swoje dodatkowe kg mam, ale jak przyjdzie pora to i kolejne na siebie wezmę :silly:

gwiazdka o mikroskopach to raczej tu nie pogadasz bo nie mamy doświadczenia ;)

siknęłam i maliny dzień drugi B)

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 2 dni temu #817734 przez Ada2424
jusia mieszkanie szukamy takie juz do wprowadzenia i jedynie do odświeżenia. Jedno takie znaleźlismy, nic kompletnie nie trzeba by było w nim robić, nawet ściany pomalowane świeżo, jedynie umeblować i sie wprowadzać, tylko ta cena nas dobiła :dry:

[/url] [/url]

11 lata 2 dni temu #817737 przez aggi
cz.2 :P

Ada u mnie też śliczna pogoda, 12 stopni jest, słoneczko cudnie grzeje.. Aż się rozmarzyłam :blush:

Agni u Ciebie 4,8kg na plusie a u mnie 3 już ! ja to ewidentnie przesadzam z jedzeniem :dry:

Ann to się nie da tak nie ważyć :P Ja przeżywam jak mrówka okres te wagę, serio :S

gosia to Ty na męża wskakuj a nie tutaj :P

11 lata 2 dni temu #817745 przez Agnilla
Aggi, ale sama mowilas, ze Ty to patyczak jestes

11 lata 2 dni temu #817751 przez jusia
to ja moge podac przepis na krem z brokuła :) tez z grzankami :)

znacie ta piosenke...
??
Moja WIki spiewa I'm happy :) hehehehe tak jej si espodobała :)
wcale nei chce słuchac fasolek woli to, bałkanike i johna newmana :woohoo:
ma upodobania chyba po ojcu :P

11 lata 2 dni temu #817755 przez Agnilla
ooo to ja biore ten przepis plis, zrobie na piatek! :)

11 lata 2 dni temu #817767 przez aggi
Agni teraz już nie patyczak :dry: tzn każdy dodatkowy gram widać od razu. Makabra do tego tyle jeść zaczęłam :dry:

jusia dawaj przepis :D !

11 lata 2 dni temu #817832 przez issska1986
Witam,

Gosia28 no zaczęła sie starać kilka m-cy wcześniej, 35 lat miała już skończone jak była w ciąży... Wcześniej stwierdziła,że jest za wygodna na dziecko.... Może musiała "dorosnąć " do macierzyństwa...

moof to Zocha Cie przy celowała na przewijaku :laugh: hihi dziewczyna po prostu olewa niektóre sprawy- i takie podejście mi się podoba :lol: :lol: :lol:

Ann -Martusia jest najsłodszą króweczką jaką widziałam w życiu :lol:

Agni-no szczupaki zazwyczaj więcej tyją w ciąży, ale to zapewne wody i inna zawartość brzuszka, więc spoko :blink: Pamiętaj- imię potomka :silly:

11 lata 2 dni temu #817865 przez gwiazdka2014
aggi dziękuję ci bardzo ale mi wszytko cudnie wyjaśniłaś - teoretycznie dni płodne powinnam mieć 13tego czyli mega staranka 12-14 :)

11 lata 2 dni temu - 11 lata 2 dni temu #817899 przez jusia
krem z brokuła na ok 2 l zupy...
duza cebula oraz 2 zabki czosnku, pokroic drobno i dusic na oliwie, nastepnie rozmrozone brokuły, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka drobno pokroic, dodac ok pół litra wody lub wiecej, tak na oko czy rzadsze cze gesciejsze, przyprawy- pieprz, sól, kostka rosołowa gotowac ok 20 min, nastepnie blenderem zmixowac dolac jeszcze min 300ml wody dodac 100g smietany i gotowac 10 min do tego listki natki pietruszki i grzanki :)

zamiast smietany moze byc jogurt

11 lata 2 dni temu - 11 lata 1 dzień temu #817911 przez ulka1983
Hej co u was :laugh:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 dzień temu - 11 lata 1 dzień temu #817962 przez aggi
gwiazdka no prościej się tego wytłumaczyć nie dało, mam nadzieję że już wiesz co i jak :)

jusia
mniaaaaaaaaaaaammm :cheer: :cheer: :cheer:

ulka nie przejmuj się, może @ nie przyjdzie :blush: czekaj sobie cierpliwie i się nie martw co się tam dzieje :P

ale tu cisza i nic się nie dzieje :) Jest tu kto? :D Ja idę spać niedługo, bo rano do lekarki i mam trochę załatwiania. Ale przynajmniej dośpię może coś gdzieś :S

Dobranoc :woohoo:

11 lata 1 dzień temu #817979 przez gosia28
aggi ja jestem ;) czekam na jutrzejsze wieści :)

ulka ja pisałam, że faza lutealna ma trwać więcej niż 10 dni B)
ale jeszcze przecież nie masz @ więc nic nie wiesz jak się sytuacja rozwinie :laugh:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka