- Otrzymane podziękowania: 92
- /
- /
- /
- /
- Testy owulacyjne - stosujecie?
Testy owulacyjne - stosujecie?
- gwiazdka2014
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kaś_O 19 LIPCA :)Podoba mi się imię twojego synka Maksymilian :0 licznie jak bym miła trojaczki to byłby Leon, Antek i Max he he- oczywiście wolałabym mieć ich w odstępach
Kaś_0 nie tylko ty sie nie wyspałaś ja dziś nie mogłam się podnieść.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- malinka89
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
katy1986 witaj, ja niestety jestem świeżynka na forum, ale witam
Kaś_0 tak niestety już rocznikowo mam 28 lat eh....
malinka89 ja widzę te kropki tylko nie wiem czy tego nie umiem robić czy co ... W którym jesteś dc i kiedy powinnaś mieć owulacje? Ja już mam misję ze nie mam owulacji ale zauważyłam śluz - jest jeszcze biały wiec chyba owulacja będzie tak? Dobrze rozumiem ?
A co do wagi - ostatnio Pani która prowadzi zumbę mowi do uczestniczki której zrobiło się słabo - Oj jest Pani w ciąży - a Ona NIEEE
Widzisz kropki bo teraz jest okres niepłodny u Ciebie skoro cykle masz 29 dniowe to owulacje powinnaś mieć 14-15 dc więc policz sobie i kilka dni wcześniej oczekuj zmian pod mikroskopem
Ja jestem w 3 dc ale postanowiłam sprawdzać od początku. Ostatni cykl trwał 32 dni, a przed antykoncepcją był baaardzo nieregularny. Żadnej reguły na niego nie było, czasem co 2 miesiące, zdarzał się co 3, ale często chodziłam na wywoływanie bo nie dawałam rady... więc nie mam pojęcia jak będzie teraz, ile będzie trwał, kiedy będę miała owu i czy w ogóle będzie.. Dzisiaj pod mikroskopem piękne czarne kropeczki zobaczyłam. Zobaczymy jak będzie dalej
- gwiazdka2014
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- malinka89
- Wylogowany
- gaworzenie
- gwiazdka2014
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kaś_O
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jestem bogatym człowiekiem bo posiadam diamenty :)
- Otrzymane podziękowania: 1
- gosia28
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 32
ale to dla tych, które lubią zmówić paciorek
- gwiazdka2014
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Podkreślam, że byłam w płaskich butach i trzeźwa schody na mojej drodze stanęły
- ann-sunshine
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Majka z tymi kg w ciąży dobrze mówisz. Agni i Aggi różnie bywa. Jedne kobiety mają mniej wód płodowych a inne więcej. Nie liczcie tak każdego kilograma. Można przytyć 12-15 kg i to jest norma. A wiecie ile z tego to: dziecko, łożysko, wody płodowe, cyce itd. Na początku waga idzie w górę szybciej, potem trochę zwalnia, a potem znów szybciej. Luzzzzz, błagam was.
Asia święta racja, Ulka ja też wypraszam sobie że po 30tce to już staruchy
Malinka, póki co nie ma się co bać, tylko sprawdzić co się dzieje. A w razie co, to pamiętaj proszę, że psychika dużo może, musicie sobie wmówić, że szybko i sprawnie zostaniecie rodzicami, a tak będzie.
Gwiazdka nie wysuwaj takich wniosków (że nie masz owu) tylko na podstawie mikroskopu. Testy doszły? Nie wiem dlaczego, ale jakoś nie mam zaufania do mikroskopu, bardziej wiarygodne wydają mi się testy - mniejsza szansa na zrobienie czegoś źle, co zaburzy wyniki. Na spokojnie potestuj ten cykl, kolejny z testami też. Zresztą jak śluz jest, to pewnie jest ok. Owu nadchodzi
Kaś trzymaj się dziś. Czarula w przedszkolu? Może uda ci się z Maksem spakno zaliczyć?
Wstałam właśnie po nocce, szybko obiad namieszam i idę się wypluskać w wannie, należy mi się.
- gwiazdka2014
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kochane maleństwo :*
- Otrzymane podziękowania: 108
- Chudzinka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 165
Moof - tak ciepło mi się na sercu robi, jak piszesz o swojej Małej, każdej mamie życzę takiej radości z maleństwa i takiego optymistycznego podejścia
Kaś - oby Cię jakieś choróbsko nie podebrało..
Aggi - zwolnienie już na 100% bierzesz?
Ale śmieszne rzeczy z tym mikroskopem Wam wychodzą. Aż nie umiem sobie wyobrazić
Gwiazdka - życzę formy w najbliższych dniach, w sumie możesz już zacząć przedbiegi
- katy1986
- Wylogowany
- gaworzenie
- Agnilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
paniom po tabletkach anty polecam zbadać prolaktyne. Ja po odstawieniu miałam owulacje na bank, potem jak juz padła decyzja, że staramy się o dziecko zonk owulacji nie ma, ale czemu? No i wyszła wysoka prl niestety. Niby mówią, że trzy miesiące po odstawieniu można się już starać, ja byłam madrzejsza, chcialam sie oczyścić i potem organizm sfiksowal. Jak macie monitoring to dobrze, wyjdzie w razie co, ja nie miałam pęcherzyków dominujacych
Katy testy owu tylko z allegro zamawiamy z zieloną końcówką
lecę pranie wstawić i obiad robić, dziś bolognese domowej roboty
- ann-sunshine
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Katy a jakie tabsy brałaś? Takie dozwolone przy karmieniu, jednoskładnikowe bez przerwy comiesięcznej? U mnie te tabsy bardzo namieszały w organizmie, więcej złego wyrządziły, niż dobrego przyniosły. A synka masz w wieku synka Kaś i mojej córci Dobrze że masz monitoring, będziesz wiedziała na czym stoicie. Powodzenia.
Chudzinka dzięki