BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 1 dzień temu #818143 przez gwiazdka2014
Kaś_O 19 LIPCA :)Podoba mi się imię twojego synka Maksymilian :0 licznie jak bym miła trojaczki to byłby Leon, Antek i Max he he- oczywiście wolałabym mieć ich w odstępach
Kaś_0 nie tylko ty sie nie wyspałaś ja dziś nie mogłam się podnieść.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 dzień temu #818161 przez malinka89
gwiazdka2014 napisał:

katy1986 witaj, ja niestety jestem świeżynka na forum, ale witam :)
Kaś_0 tak :( niestety już rocznikowo mam 28 lat eh....
malinka89 ja widzę te kropki tylko :( nie wiem czy tego nie umiem robić czy co ... W którym jesteś dc i kiedy powinnaś mieć owulacje? Ja już mam misję ze nie mam owulacji :( ale zauważyłam śluz - jest jeszcze biały wiec chyba owulacja będzie tak? Dobrze rozumiem ?

A co do wagi - ostatnio Pani która prowadzi zumbę mowi do uczestniczki której zrobiło się słabo - Oj jest Pani w ciąży - a Ona NIEEE :P

Widzisz kropki bo teraz jest okres niepłodny u Ciebie :) skoro cykle masz 29 dniowe to owulacje powinnaś mieć 14-15 dc więc policz sobie i kilka dni wcześniej oczekuj zmian pod mikroskopem :P

Ja jestem w 3 dc ale postanowiłam sprawdzać od początku. Ostatni cykl trwał 32 dni, a przed antykoncepcją był baaardzo nieregularny. Żadnej reguły na niego nie było, czasem co 2 miesiące, zdarzał się co 3, ale często chodziłam na wywoływanie bo nie dawałam rady... więc nie mam pojęcia jak będzie teraz, ile będzie trwał, kiedy będę miała owu i czy w ogóle będzie.. Dzisiaj pod mikroskopem piękne czarne kropeczki zobaczyłam. Zobaczymy jak będzie dalej :)

11 lata 1 dzień temu #818171 przez gwiazdka2014
malinka89 to obie czekamy na paprotki :) ja mam dziś 11dc :D

11 lata 1 dzień temu #818180 przez malinka89
ooo to lada dzień będą paprotki :) trzymam kciuki :D ja jak je zobaczę to chyba z wrażenia jeszcze sprawdzę, czy też je wysikam :P

11 lata 1 dzień temu #818188 przez gwiazdka2014
malinka89 JA TEZ CZEKAM NA TESTY NA SIK :)

11 lata 1 dzień temu #818195 przez Kaś_O
Gwiazdka jestem starsza od Ciebie o jeden dzien :p

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 1 dzień temu #818211 przez gosia28
a ja czekam na Pas Św. Dominika
ale to dla tych, które lubią zmówić paciorek :silly:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 1 dzień temu #818224 przez gwiazdka2014
WOW :) to co robimy razem imprezę :) tylko ostrzegam :p w dniu urodzin złamałam nogę :P
Podkreślam, że byłam w płaskich butach i trzeźwa :P schody na mojej drodze stanęły :P

11 lata 1 dzień temu #818269 przez ann-sunshine
Bry,

Majka z tymi kg w ciąży dobrze mówisz. Agni i Aggi różnie bywa. Jedne kobiety mają mniej wód płodowych a inne więcej. Nie liczcie tak każdego kilograma. Można przytyć 12-15 kg i to jest norma. A wiecie ile z tego to: dziecko, łożysko, wody płodowe, cyce itd. Na początku waga idzie w górę szybciej, potem trochę zwalnia, a potem znów szybciej. Luzzzzz, błagam was.

Asia święta racja, Ulka ja też wypraszam sobie że po 30tce to już staruchy :P ;)

Malinka, póki co nie ma się co bać, tylko sprawdzić co się dzieje. A w razie co, to pamiętaj proszę, że psychika dużo może, musicie sobie wmówić, że szybko i sprawnie zostaniecie rodzicami, a tak będzie.

Gwiazdka nie wysuwaj takich wniosków (że nie masz owu) tylko na podstawie mikroskopu. Testy doszły? Nie wiem dlaczego, ale jakoś nie mam zaufania do mikroskopu, bardziej wiarygodne wydają mi się testy - mniejsza szansa na zrobienie czegoś źle, co zaburzy wyniki. Na spokojnie potestuj ten cykl, kolejny z testami też. Zresztą jak śluz jest, to pewnie jest ok. Owu nadchodzi :lol:

Kaś trzymaj się dziś. Czarula w przedszkolu? Może uda ci się z Maksem spakno zaliczyć?

Wstałam właśnie po nocce, szybko obiad namieszam i idę się wypluskać w wannie, należy mi się.

11 lata 1 dzień temu #818281 przez gwiazdka2014
ann-sunshine jeszcze ich nie dostałam, myślisz ze od dziś mam zacząć? dwa razy dziennie?

11 lata 1 dzień temu #818284 przez Ada2424
katy witam Cie i ja :)

[/url] [/url]

11 lata 1 dzień temu #818295 przez Chudzinka
Muuu - ale prześliczna krówka, ann ;)
Moof - tak ciepło mi się na sercu robi, jak piszesz o swojej Małej, każdej mamie życzę takiej radości z maleństwa i takiego optymistycznego podejścia :kiss:
Kaś - oby Cię jakieś choróbsko nie podebrało..
Aggi - zwolnienie już na 100% bierzesz?
Ale śmieszne rzeczy z tym mikroskopem Wam wychodzą. Aż nie umiem sobie wyobrazić ;)
Gwiazdka - życzę formy w najbliższych dniach, w sumie możesz już zacząć przedbiegi :P

11 lata 1 dzień temu #818296 przez katy1986
Witajcie dziewczyny!dziekuję za miłe przyjęcie :) A więc jezeli chodzi o staranka to staramy się od czerwca jak widac bez skutku. Po odstawieniu tabletek anty w marcu tak mi się strasznie rozlegulował cykl,że @ przychodziła po ok 47 dniach rekord był 60dni więc gin polecił mi clo na popędzenie owulacji.Na monitoring chodzę tzn dziś byłam pierwszy raz w 11dc.Mam już synka Bartusia 20.01 kończy dwa latka.W pierwszą ciąże zaszłam w pierwszym cyklu staran bez wspomagaczy no a teraz niestety nie jest tak kolorowo...Planuję własnie w tym cyklu spróbować testów owu. Czy macie jakieś ulubione i możecie polecić?Widziałam sporo na allegro,ale czy one są dobre??

11 lata 1 dzień temu #818321 przez Agnilla
Kurde jak czytam z telefonu to potem zapominam co chciałam napisać. Jakiś leniwy dzień, chce mi się zarazem wszystko i nic :)
paniom po tabletkach anty polecam zbadać prolaktyne. Ja po odstawieniu miałam owulacje na bank, potem jak juz padła decyzja, że staramy się o dziecko zonk owulacji nie ma, ale czemu? No i wyszła wysoka prl niestety. Niby mówią, że trzy miesiące po odstawieniu można się już starać, ja byłam madrzejsza, chcialam sie oczyścić i potem organizm sfiksowal. Jak macie monitoring to dobrze, wyjdzie w razie co, ja nie miałam pęcherzyków dominujacych
Katy testy owu tylko z allegro zamawiamy :) z zieloną końcówką :)
lecę pranie wstawić i obiad robić, dziś bolognese domowej roboty :)

11 lata 1 dzień temu #818332 przez ann-sunshine
Gwiazdka nie wiem o co pytasz, czy o testowanie, czy o seksy z mężem ;) jedno i drugie możesz zacząć :P

Katy a jakie tabsy brałaś? Takie dozwolone przy karmieniu, jednoskładnikowe bez przerwy comiesięcznej? U mnie te tabsy bardzo namieszały w organizmie, więcej złego wyrządziły, niż dobrego przyniosły. A synka masz w wieku synka Kaś i mojej córci :-) Dobrze że masz monitoring, będziesz wiedziała na czym stoicie. Powodzenia.

Chudzinka dzięki :kiss:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka