BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 2 dni temu #817528 przez gosia28
bry :)

Agni ja Ci się tam nie dziwię, że masz smaki na groszkową B)

Kaś super przemyślana decyzja :) nie ma to jak znajomość własnego organizmu ;)

ann to samo mi się nasuwało do odpowiedzi czytając malinkę więc może malinka przemyśl to i owo :huh:

Asia tak jakoś moof napisała, że Zośka będzie miała się z kim bawić to mi się samo zasugerowało, że to dziewcze będzie :laugh:

a mi się śniły jak zwykle, albo często małe, śliczne bobasy. Weźcie mi głowę wymieńcie B) :laugh:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 dni temu #817536 przez ann-sunshine
Maz powiedzial ze obiad przywiezie a ja mam sie zajac papierami ktore na mnie czekaja od przed swiat. A mnie w brzuchu jezdzi i spac mi sie chce :-(

Co do smakow to dzis za mna chodzi zraz z kasza i marchewka z groszkiem :S

11 lata 2 dni temu #817539 przez gosia28
ann mniam, dla mojego P. trzeba by jeszcze jakiegoś kotleta dołączyć :laugh:
ja robię dziś fasolkę po bretońsku :silly:

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 2 dni temu - 11 lata 2 dni temu #817559 przez Chudzinka
A ja jak zwykle nic nie robię, bo dalej gotować nie umiem :P
Goś, nie martw się, że Ci się bobaski śnią. Według teorii o sile podświadomości, w ten sposób wyrażasz swoje pragnienie i podświadomość pomoże Ci je zrealizować ;)
Agnilla, a czy ktoś mówił, że w ciąży się chudnie, że tak Cię skoki wagi dołują ;) Weź się puknij, i rośnij na zdrowo, a jak nie, to ja się zgłaszam do zamiany. I proszę mi tu o depresji nie pisać, bo wiesz, że się Chudzince od razu lampki awaryjne włączają ;)
Malinka (a propos - piękna afirmacja w ksywce, oby przyniosła maliny nie tylko na testach owu ;)) też myślę, że dobrze by było choćby ogólne badania ginekologiczno - hormonalne zrobić i będziesz wiedziała na czym stoisz.
Gwiazdka - niby prawie 28 lat na karku, a przeżywasz jak mała dziewczynka. Ja wiem, że testowanie z początku bardzo ekscytuje i zobaczenie malin na testach owu cieszy jakby to był co najmniej ciążowy, ale pamiętaj, że testy mają tylko być dodatkową pomocą, nie jedyną wyrocznią. Rób przytulanki z mężem jak najczęściej, nie rzadziej niż co 2-3 dni, to owu nie przegapisz. A testy raczej pomagają określić, czy owu w ogóle jest, kiedy (jeśli ktoś ma bardzo nieregularne cykle) itd. Dzięki testom można też wyliczyć za ile mniej więcej jest termin @ i kiedy można ciążowy testować. Także są pomocne, ale nie skupiaj na nich całej uwagi, nie pokładaj całej nadziei... Ciesz się seksem z mężem i wierzę, że będzie dobrze i że to może uchronić przed ewentualnym rozczarowaniem. Wiesz jednym udaje się od razu, a innym nie (ja drugi rok się staram), więc lepiej nie nie nastawiać. Jak się uda - będzie miła niespodzianka, jak nie - mniejsze rozczarowanie i starczy sił na kolejne starania :)
Asiaa - co u Ciebie? Dawno się nie odzywałaś... :(
Miłego dnia!

11 lata 2 dni temu - 11 lata 2 dni temu #817572 przez ann-sunshine
O nasza kochana mądra Chudzinka wróciła :woohoo:

a tu macie moją krówkę:

11 lata 2 dni temu - 11 lata 2 dni temu #817578 przez ann-sunshine
no dobra udało się 3 fotki w jednym poście :-)

zjadłam szarlotki i popiłam mlekiem i zabieram się za papiery

11 lata 2 dni temu #817579 przez Ada2424
Hej Dziewczyny :) u Was tez tak ciepło? Aż się nie chce wierzyć że to styczeń. U mnie w sumie nic nowego, oglądnelismy juz chyba wszystkie mieszkania w okolicy która nas interesuje i póki co lipa :dry: tylko to jedno nam się spodobało, ale cena dużo za wysoka jak dla nas, poczekamy może właściciele obniżą, zobaczymy. Męzu wczoraj i dziś na inwentaryzacji od rana do wieczora i tak siedzę sama i mysle co by tu porobić żeby się nie zanudzić.

Ann piękna ta Twoja krówka :)

Dag jak się czujesz? gratulację córeczki, czekam na foteczkę :kiss:

[/url] [/url]

11 lata 2 dni temu #817653 przez Agnilla
taaaa kuwa, Chudzinka nawet Ty nie pomozesz, dzis waga pokazala 4,8 kg na plusie :ohmy: mówiłam, to przez lekarza, kazał więcej wody pić niech się faka :P
a własnie mi w pracy powidziały babki, że wyglądam na wypoczętą ale jestem opuchnięta na twarzy :angry:

11 lata 2 dni temu #817658 przez jusia
Gwiazdka ja tez z M dzien czy dwa przed malinami, bo potem stwierdzilismy ze odkładamy :silly: i mimo to sie udało :)

moje libido niestety leży :( nie weim co sie dzieje, M sie taks tara a ja sie czuje tak ze najlepiej zeby sie nei zbliżał :(

Ja mialam jak Dag, dali mi oxy i po 2 godz powiedzieli ze CC trzeba bo tetno spada...

Agni krem z groszku?? daj rpzepis :) to jutro zrobie bo dzis mam żurek :)
u mnei to samo, juz przytylam :/ na czym, słodyczy nie jem, za to żrem słonecznika i wiórki kokosowe :P wiec chyba nie na ziarnach...

Nio Zosia bedzie miała do zabawy siostrzyczke ;) a i dzieci sie razem lepiej rozwijaja :)

Gosia oooo fasolka tez dobra :blush:

Ann córcia przesłodka :) ma piękne wielkie oczy!! :) a strój tez fajny :)
Ada ciepło ciepło :) a mieszkanka ogolnie do remontu czy tak w miare oferują?

11 lata 2 dni temu #817665 przez ann-sunshine
Agni, a po jaką cholewcię ty się ważysz? nie wiesz że w ciąży się waży tylko na wizytach u gina i wpisuje się wagę w kartę ciąży i się o niej zapomina!

ja się nie ważę więc nie mam zmartwień ;)

Jusia i Ada dziękuję :)

11 lata 2 dni temu #817676 przez moofka
laski ja mojej sis wróżę dwóch chłopaków :P będą rude po tatusiu B) wojtek i wiktor bo sis i ja miałyśmy się tak nazywać :lol:

Gosia później obiecuję wrzucić jakieś foto :kiss:

ja pamiętam że dopadłam męża dzień po malinach i 3 dni po, a przed to nie pamiętam czy coś było :huh:

Ann no właśnie wczoraj rodziłam a w piątek Zośka 4 tygodnie już będzie miała, zaraz kurna jej 3 lata stukną :P śliczny strój dla Martuli zrobiłaś i słodko w nim wygląda :)

Zocha olała wizytę u doktora ale ja 130 zł i tak zapłaciłam.... a dzisiaj znowu zrobiła kupę na przewijak i siknęła z takim impetem że musiałam uciekać :side:

u nas słoneczko zza chmurek nieśmiało wygląda i chyba wiatr wieje ale i tak niedługo zbieramy się z Zochą na spacer :)

11 lata 2 dni temu #817690 przez gosia28
no fasola gotowa, właśnie przyswajam :P

moof, faktycznie ten czas leci nie do uwierzenia :cheer:

ann super córa wygląda :)
brawo za podejście do wagi :)

Agni Ty nam nie podpadaj bo powiem Twojej fasoli, żeby kopnęła Cię za te narzekania tam gdzie trzeba B)

Ada u mnie też pogoda jak marzenie :)

Chudzinka :)

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 2 dni temu #817695 przez Agnilla
taaaa a jak snieg spadnie to mnie maz bedzie kulał i będzie miał bałwana za free :angry:
Ann, moja siostrzenica to też taka jak to mowimy Ewa Minge :P tak wybrzydza w ubraniach, wie co dziewczyńskie co chłopiece i nie da sobie przegadać :) a co do stroju, to mlody nie chcial sie przebrac za pajaca, bo chcial za zwierze :P Krowka bylaby idealna, masz talent :)
jusia, pozniej przepis podesle :)
kurde, pada u nas, wrecz leje :angry:

11 lata 2 dni temu #817697 przez gosia28
to za Twoje narzekanie na wagę...
u mnie piękne słońce :P

Mama Aniołka 25.02.2010

11 lata 2 dni temu #817712 przez gwiazdka2014
ann-sunshine SŁODZIAK

A przeżywam jak dziewczynka bo taki mam charakter :) ekscytacja pełną gębą

Dziś termometr mnie zawiódł miałam 33 stopnie - nieumiejętnie go trzymam,
ślina mi nic nie pokazała, kto jeszcze testuje z mikroskopem ?:)

Dobra już sie nie nakręcam :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka