BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 6 dni temu #814858 przez Chudzinka
Goś, mi wyszło, że "wyjadę do drewnianego domku w Australii" ;) W sumie jak dla mnie mogłoby się spełnić :)
Kaś - cieszę się, że już fasolinkę obejrzałaś :)
Kasia - fajnie, że do nas zajrzałaś, opowiedziałaś swoją trudną i piękną jednocześnie historię. Takie słowa cudownie sprowadzają na ziemię i zmieniają punkt widzenia, codzienne zmarwienia zupełnie bledną... Znów człowiek sobie uświadamia, co jest w życiu najważniejsze. Dużo zdrowia dla Ciebie i Twojej rodziny :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 dni temu #814865 przez Dagnes
Ja nóg nie muszę zaciskać, bo mała i bez tego nie chce wyjść. Dziś nawet specjalnie po sklepach pochodziłam, bo położne mówiły żeby dużo się ruszać. Póki co jednak cisza.

Wiktoria

11 lata 6 dni temu #814866 przez ann-sunshine
Dziekuje dziewczynki. Najlepsze jest to ze poza sennoscia nie mam wlasciwie zadnych objawow. Bo tych niby-mdlosci nie licze.

11 lata 6 dni temu #814876 przez Ada2424
ann to tylko się cieszyć też bym chciała kiedyś przechodzić ciąże bez objawów.

Ja dzis cały dzień praktycznie w łóżku, non stop chce mi sie spać, chwilami kręci mi się w głowie i jest mi słabo pewnie jakieś choróbsko zaczyna mnie rozbierać :(

[/url] [/url]

11 lata 6 dni temu #814909 przez gwiazdka2014
Witam dziewczynki wieczorkiem :)

Decyzja podjęta :) rano mierze temperaturę :)

11 lata 6 dni temu #814930 przez aggi
gosia no wszystkie mnie zjechały za ten poród domowy :P No ale zapytać można :S

Ann ciesz się że bezobjawowo przechodzisz :cheer:

A ja coś na wadze zaczynam przybierać przez moje obżarstwo :( Może nie tyle obżarstwo co rzucanie się na różne dziwne rzeczy ... i 1,5kg na plusie od ostatniej wizyty u gina czyli od 23.12 :ohmy: trzeba się trochę ogarnąć bo brzuch jak w 6stym mam :P

Wykamana po pracy poleniuchowałam trochę z mężem i teraz idę spać :side: Dobranoc :kiss:

11 lata 6 dni temu #814953 przez ulka1983
Gwiazdka myśl pozytywnie to podstawa :) ja w pierwszą ciążę zaszłam za pierwszym razem a w drugą za trzecim tak więc wszystko przed Tobą :blink:

Asia lepiej dopowiedzieć dwa razy niż wcale :side:

Gosia no wielki czas becikowe należy Ci się należy jak byk ;) to tylko wypatrywać fasoli :laugh:

Ann super wieści i tak trzymać :kiss: a że objawy ciążowe się nie pojawiają to tylko się cieszyć :)

Ada zdrówka życzę :kiss: moja córcia wczoraj powiedziała że dziś do przedszkola nie idzie a ja na to że pójdzie i koniec. W nocy dostała temperatury no i wyszło na jej do przedszkola nie poszła :silly:

dziewczyny u mnie 15 dc i nic się nie dzieje mikroskop milczy na testach ani cienia cienia ale bóle owulacyjne są :unsure: wczoraj się naczytałam że jak są skąpe okresy i krótki cykl to mogą być problemy z prolaktyną co wy na to ekspertki moje :unsure:

11 lata 6 dni temu #814962 przez gwiazdka2014
ulka1983 - też mam mikroskop, a używasz jeszcze testów paskowych? Jak długo używasz mikroskopu i jakiej formy?

11 lata 6 dni temu #814969 przez ulka1983
Gwiazdka testów paskowych też używam a mikroskop nazywa się Afrodyta tylko ja używam na śluz bo na ślinę zmarnowałam parę cykli a nic nie mogłam na nim zobaczyć

11 lata 6 dni temu #814982 przez gwiazdka2014
Ulka1983 Dziękuję za szybka odpowiedz :) jestem wdzięczna. Na śluz mówisz. Może to głupie pytanie ale .... jak na śluz? Możesz mi wytłumaczyć?? Głupio mi ale ja dopiero zaczynam :P mam w domu termometr rtęciowy takim też mogę mierzyć?

11 lata 6 dni temu #814988 przez ann-sunshine
Ulka dobre to z twoja corcia i prze dszkolem. Wyszlo na to ze mama jest nieslowna ;)

Rteciowy od biedy moze byc, choc lepszy elektroniczny z dwoma miejscami po przecinku, nie musisz liczyc czasu kiedy wyjac bo ci zapika :lol:

Co do prolaktyny to sa tu madrzejsze ode mnie. Moze bole masz na owu a testy ja wykaza jutro lub nastepnego dnia?

Dobra, pyszna kolacje po pracy mezu mi zrobil. Groszek i ja najedzeni, pora spac.

Milej nocy.

11 lata 6 dni temu #814989 przez gosia28
ulka nie wiem jak się ma krotki okres do prolaktyny, nie wiem też/nie pamiętam ile trwa u Ciebie okres, ale na pewno jest teoria, że faza lutealna trwająca poniżej 10 dni jest patologią.

Dobranoc bo zasypiam ;)

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 6 dni temu - 11 lata 6 dni temu #814994 przez Agnilla
haaa zaliczyłam wieczornego żubra :)
ja leczyłam prolaktyne, ale u mnie jej wysoki poziom objawiał się brakiem owulacji. a co do okresów to nie wiem, bo cykle miałam raczej ok.30 dni a fl 16dniową.
ulka, jak powiem, że nie chce isc do pracy to Ty mi powiesz, ze pojde i wtdy nie pojde :P gra? :P
gwiazdka ja mimo wszystko polecam termometr cyfrowy, swoj kupilam za 10zl w rossmannie :)
lece spac, cisnienie mi szaleje, maz dzwonil do lekarza, kazal wiecej pic, moglam go spytac, czy mi przyjedzie cewnik zamontowac na noc :P
dobranoc!
Jurek, cos mnie pytalas a ja nie wiem co :unsure: poszukam jutro :)

11 lata 6 dni temu - 11 lata 6 dni temu #814997 przez gosia28
Agnilla napisał:

Jurek, cos mnie pytalas a ja nie wiem co :unsure: poszukam jutro :)

o rogala pytałam cóż ja bym tam mogła wymyśleć :S :P

Porto ej B) gdzie jesteś? :unsure:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 6 dni temu #815003 przez majka1987gnoWlkp
Ja w 1 ciazy chcialam sobie kupic rogala ale no coz, lozko 200 cm bylo by male:-) ostatecznie moim rogalem byl moj maz:-D. A jaknie skarzyl sie wrecz przeciwnie- zadiwolony byl bi normalnue nie spie tak przytulona bo mi goraco. A jak kilka razy go cirka obudzila ostrym kopnieciem po nerkach byl w niebo wziety. Polecam faceta a te pieniazki wydac na cos innego.

[/url [/url]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka