BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 1 tydzień temu #813920 przez Dagnes
Ja tempke mierzylam tylko przez jeden cykl - jak chodzilismy na nauki przedmalzenskie i z poradni rodzinnej nam kazali. Mierzylam wtedy zwyklym termometrem pod jezykiem zaraz po przebudzeniu. Pamietam ze wykres ladnie mi wyszedl i skoki tempki byly jak powinny. Do tego obserwacja sluzu byla. Maz sie ze mnie smial a ja wtedy z ciekawosci chcialam zobaczyc czy faktycznie sie sprawdza ta metoda :) Pod pacha faktycznie sie nie mierzy. Mozna dowcipnie jeszcze i analnie :P
Moof ale ci zazdroszcze ze tak szybko wskoczylas w ubrania sprzed ciazy. Szczesciara :)
Majka ja uwielbiam ciuchlandy, ale akurat ciazowych ubran nie udalo mi sie tam upolowac. Jak juz sie pojawily jakies spodnie to w ogromnych rozmiarach. Za to duzo nowych, markowych ciuszkow malej kupilam tam i to doslownie za grosze :)

Wiktoria

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 tydzień temu #813922 przez gwiazdka2014
Dla mnie mierzenie temperatury odpada w weekend chce pospać :P póki jeszcze mogą :P
A co do sylwestra to przychodzą do nas znajomi :) pycha jedzonko moze ostatnie drinkowanie :P
Idę spać do jutra :):):)

11 lata 1 tydzień temu #813923 przez Chudzinka
Cześć Gwiadka, ależ się nam gwardia zmienia na forum, no chyba więcej nowych niż starych normalnie ;) Dobrze, dobrze, przemiał musi być ;)
Agilla, ja się na zaś tłumaczyłam, że na razie mam problemy z czasem i rzadziej będę wpadała, ale myślami jestem i czytam w miarę na bieżąco. Goś z kolei chyba pracę od stycznia zaczyna i pisała, że jakiś projekt musi najpierw napisać? Także usprawiedliwione jesteśmy :)
Porto - gdzieś Ty?
Ale się cieszę, ze mesy na staraczkach pozytywnego testa wrzuciła! :lol:

11 lata 1 tydzień temu #813931 przez ann-sunshine
Hehe Gwiazdka nie myslalam ze o tym gdzie mierzyc tez musze pisac.

Agni allegro to najlepsze miejsce na leginsy ciazowe. Mam jedne czarne na futerku i jedne udajace jeansy. A markowe ciazowe ciuchy to przeginka z cena. Tuniki latwiej znalezc nie ciazowe a nadajace sie.

Tez sie ciesze ze Mesy sie udalo. O jeszcze paru dziewczynach mysle cieplo i szczegolnie trzymam kciuki.

Sylwester - troche u znajomych ale z dzieckiem i poza tym ja pierwszego na rano do pracy.

11 lata 1 tydzień temu #813942 przez jusia
Znow nei spalam przez corcie, wstala standardowo o 3 :/ i teraz was czytam :) ide na bete bo test wyszedl marnie, dzis znow bladziuchna kreska, moze ciut ciemniejsza, ale bez rewelacji, moze M zrobi potem dobre zdj to wam pokaze :)

my sylwka w domku spedzamy, wpadna 2 pary, kazdy cos przyniesie takze ja szykuje przystaweczki i sprzatanie :) czekam az M wstanie i do tesco z samego rana jedziemy, a corcia z moja sis zostanie :)

ja w poprzedniej przytylam 23 kg ale rozstepow nie mialam na brzuchu, neistety na piersiach mi sie zrobily, ladnie mi kg same zeszly, trwalo to ok rok ale sladu po c nie bylo

Ulka no to 3 mam kciuki za testowanie :) jak si ewszytsko ladnie potwierdzi to moge komus wyslac swoje testy, tylko chce poczekac do 12 tyg

chcialam tez temp mierzyc ale z corcia sie nei da, wstaje kiedy chce a ostatnio wlasnie o 3 :/ niewiem co jej sie porobilo, 2 lata spala u siebie a teraz tylko z nami usypia, M ją wynosi i w nocy wraca jak bumerang :)

Ulka nie dzwonilam do kolezanki, boje sie :( ostatnio tak mi sie popłakała a wiem ze nei chce sie rozklejac...obawiam sie ze jak nie daje znac to nei jest dorbze :( wiesz jak ja bylam w 5tc to serduszko bilo 145/min a u niej w 8 40/min :((((( nieweim co robic, chyba przeczekam i jak sie w styczniu zobaczymy to sie dowiem, ale jej nic o sobie nei powiem, chybaze bede miala pewnosc ze jest wporzadku u niej a tak to powiem dopiero w marcu bo jestem w takiej jakby delegacji aktualnie i w zasadzie nie bede sie za bardzo pokazywac u siebie w pracy, wtedy tez powiem szefowej.

Aggi ja tez uwazam ze w szp najlepiej, z mojego najblizszego grona kazda z dziewczyn gdyby rodzila w domu to pewnei wszystko by sie zle skonczylo takze zrob to dla dziecka. Angilla no to powiedzialas :) heheheeh bardzo realistycznie

dziewcyzny powiedzcie co robic bo kupilam sobei wczesniej witaminy matruella noi tak sobei lykalam i nie weim czy kontynuowac cyz sam kwas łykac? bo w poprzedniej C lek kazal tylko kwas a wit po 1 trym, jak wy robicie? lyka ktoras kompleks wit?

11 lata 1 tydzień temu #813987 przez emma
Witam was sylwestrowo, żeby życzyć aby 2014 był 10 razy lepszy od poprzedniego, aby spełniło się choć jedno ważne marzenie, żeby choroby i nieszczęścia omijaly was szerokim łukiem, a pogoda ducha nigdy nie opuszczała!

Wszystkiego dobrego, kochane! ♥

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #813998 przez Agnilla
Dzien dobry :)
Gwiazdka, jesli nie chcesz mierzyc temp w weekendy to to mierzenie nie ma w ogole sensu, bo mozesz miec skok w sob rano, w ndz tez ni zmierzysz i w pon nawet nie bdziesz wiedziala, ze np miałas owulacje itp. albo sie mierzy od razu po @ do samego konca albo wcale, serio
ja jeszcze tu do Was pozniej zajrze, maz na zakupach a ja lece ogarnac mieszkanie.
Chudzinka, myslalam, ze ten nawal mial sie skonczyc przed swietami :)
milego dnia ode mnie i fasoli, ktora skonczyla juz 3 mce :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 tydzień temu #814024 przez Asia K
Wpadam tylko życzyć wam kochane kobitki - WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ W NOWYM ROKU 2014 :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Edit - witam nowe forumowiczki :lol:

11 lata 1 tydzień temu #814037 przez moofka
hej :) my na nogach od 6:30 bo wyprawa do pediatry była i trza było przygotować siebie i Zochę. na szczęście wszystko z nią w normie, waży 3755g :) teraz tatuś się nią zajmuje :lol:

Asiaa my świętujemy sylwestra w dresach i z tvnem także impra na wypasie :side:

jusia trzymam kciuki za betę :kiss: ja też miałam matruelle ale łykałam dopiero od połowy ciąży i to raz na kilka dni. mój ginek powiedział, że lepiej zdrowo jeść i póki wyniki w normie nie ma się co faszerować. także na początku tylko kwas i magnez, w trzecim trymestrze dostałam żelazo bo wyniki trochę poleciały.

Agi ale zleciało nie? :kiss:

11 lata 1 tydzień temu #814040 przez gwiazdka2014
Witam kochane kobietki :)

Wyszytego najjjj na 2014 r. aby pokazały wam się te II upragnione kreski, aby fasolki były zdrowe a poród lekki i bez komplikacji :) B)

Kurcze może zacznę mierzyć temperaturę :) W sumie to dla mojego dobra :)

Dziewczyny my w tym miesiącu dopiero zaczniemy próbować. Już nie mogę się doczekać :P

Dziś zrobiłam pierwszy raz mój test na ślinę - prościzna :D

11 lata 1 tydzień temu #814067 przez Chudzinka
Wszystkiego dobrego, niech ten rok będzie spokojny, zdrowy i obfitujący w spełnione marzenia :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #814075 przez Ada2424
Kochane życzę Wam szczęśliwego Nowego Roku, spełnienia wszystkich marzeń! :kiss:

[/url] [/url]

11 lata 1 tydzień temu #814076 przez aggi
jusia to leć na betę i przychodź z wieściami ;) no i pokaż foto testu. :) Polecam też test strumieniowy pink express z rossmana - ma 99,9% i mi i moim koleżankom się nie pomylił ;) co do witamin to ja cały czas przez starania łykałam magnez i falvit sobie dodatkowo, ale odstawiłam po pozytywnym teście. No i jak tylko lekarz potwierdził ciążę to kazał wszystko odstawić i tylko kwas łykać

Emma :kiss: :kiss: :kiss:

Agni pierwsze co rzuca się w oczy to cyce Pameli :silly: no i fasola powiększa delikatnie domek, ale serio delikatnie z umiarem :) :)

moofka to pięknie Ci Zosia przybiera :)

gwiazdka najlepiej sobie rób zdjęcia tego co wyjdzie na tym testerze i sklejaj w jedną całość na kompie dzień po dniu - w ten sposób też możesz się dużo o sobie dowiedzieć ;) tu większość dziewczyn, jeśli nie wszystkie które robią testy owu to wklejają dziennie jeden po drugim dla ocenienia sytuacji :)

Dziewczyny wszystkiego co najlepsze w Nowym 2014 Roku ! Dużo szczęścia, miłości i upragnionych fasolek zdrowych
:side: :side:

11 lata 1 tydzień temu #814085 przez gwiazdka2014
Aggi ja niestety nie mam jak robić zdjęć bo ja mam ten test na ślinę (mini mikroskop).

11 lata 1 tydzień temu #814107 przez Dagnes
Dziewczyny udanego Sylwestra i wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!
Ja dzisiejszy wieczór spędzam w domciu z mężulem. Wysłałam go właśnie po picollo, także będzie wystrzałowo ;)
Agni powoli rozpycha się ta wasza fasola. Różnicę już widać.

Wiktoria

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka