BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 1 tydzień temu #813864 przez ulka1983
witam się wieczornie :laugh:
dziewczyny zamawiałam w piątek po południu testy i dzisiaj miały być wysyłane a na południe teściowa do mnie dzwoni że jakaś paczka przyszła i czy ma odebrać :) dobrze mieć teściową :silly: tak więc cykl będzie z testami może coś z tego będzie B)

podczytam co tam u Was nowego

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 tydzień temu #813868 przez majka1987gnoWlkp
Jusia jak dla mnie to trafiony zatopiony. Mialam identycznie z moja corunia:-) idz na bete albo odczekaj ze 3 dni.

Ja myslalam zeby mierzyc ale chyba nic z tego mi nie wyjdzie bo mam rozne zmiany a przez to ze dojezdzam do pracy 50 km pociagiem nie ma szans zeby pomiar byl robiony o jednej godzinie. W jednym tyg bedzie o 3:30 a nastepnym o 5:30 i to z nastawieniem budzika!! :-/ ehhhh

Co do rozstepow to u mnie taka historia ze przytylam przez cala ciaze 16 kg, a rozstepy sie pokazaly na 3 tyg przed porodem. Niczym sie nie smarowalam bo jak to stwierdzil moj lekarz gin. Gdyby rzeczywiscie ktos wymuslil cos na lub przeciw rosztepom zarobil byy kupe hajsu. Wszystko jest uwarunkowane genetycznie- jak beda mialy byc to beda;-) dla porownania moja psiola nabrala 27 kg i ani jednego!!!!!! A smarowala tylko zwykla oliwka bambino!!

A dalej co do mnie brzuch pobolewa ale bez szalu, a cyce za to nadrabiaja wiec czekam i czekam i czekam na @. Chciala bym sie nie doczekac ale raczej szczesciara nie jestem:-)
Aaa i moja rada co do odzierzy ciazowej- idz do lumpeksu poprostu. Ja z Tosia 3 pary swietnych jeansow znalazlam i co?? 16 zl zaplacilam. Wiem nie kazdy lubi, popiera czy chcce ale to swietna alternatywa zwlaszcza ze teraz sobie leza na dnie szafi i czekaja na swoja kolej;-)

[/url [/url]

11 lata 1 tydzień temu #813881 przez aggi
no no Dag to super że wiesz przynajmniej na 100% kiedy Wiki będzie na świecie mniej więcej :)

magda napewno wkońcu się uda ;)

Ann wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej, nie? :)

gwiazdka nie ma sensu popołudniu mierzyć bo już chodziłaś i w ogóle. Dokładnie tak jak Ann mówi : rano przed wstaniem z łóżka, zawsze o tej samej porze :) no i pamiętaj że np alkohol spożyty wieczorem może mieć wpływ na wynik jaki rano zobaczysz

moofka gratuluję zmieszczenia się w spodnie :D kurcze marzenie każdej kobiety po ciąży chyba :D

jusia najlepiej wrzuć nam tu zdjęcie i czekaj na termin @ - w tym dniu test powinien być wyraźny ;) o widzę zdjęcie, ale drugiej kreski niestety dojrzeć nie potrafię

Agni to nieźle sobie poszalałaś dzisiaj z mężem :D

ulka fajnie że Ci testy przyszły :)

A ja mam chyba niskie ciśnienie :dry: dzisiaj pokazało mi 100/50 :dry: Będę musiała ginowi o tym powiedzieć bo chodzę niedospana, senna ciągle, a wczoraj mi tak serce walić w kościele zaczęło że nawet wyjście na dwór nie pomogło tylko musieliśmy jechać do domu :(

11 lata 1 tydzień temu #813885 przez ulka1983
Majka łał :ohmy: ja bym chyba zwariowała jak bym miała jeszcze szyjkę badać :silly: i tak już mnie nieźle powaliło testy owu, mikroskop a teraz jeszcze kupiłam sobie termometr :S a może u Ciebie już @ nie będzie B)

Agnilla rogala testuj tylko żeby mąż nie był zazdrosny :S

Jusia trzymamy kciuki żeby to nie były zwidy i @ żeby nie przylazła :) z koleżanką wszystko ok :unsure:

Ann no nieźle z tą maturą :laugh: sny są nieprzewidywalne fajnie że Martusia zdro

Aggi spokojnie nie stresuj się szpital jest po to żeby Ci pomóc a nie zrobić krzywdę masz jeszcze trochę czasu żeby oswoić się z myślą że będziesz rodzić w szpitalu to tylko kilka dni dasz radę :kiss:

Gwiazdka fajnie że do nas dołączyłaś :) owocnych staranek

Zoi działaj działaj nie obijaj się :blink:

Dag no to leż i się obijaj a po pierwszym do roboty :blink:

11 lata 1 tydzień temu #813888 przez gwiazdka2014
Hej dziewczyny

rozumiem ze jak tylko wstanę termometr pod pachę i czekam? nie mogę wstać i iść do innego pokoju ?

nieregularne miesiączki
03.04
02.05
07.06
19.07
18.08
26.09
01.11
30.11
29.12
Tak to u mnie wygląda, na ogół 7 dni męki, pierwsze 3 dni boli mnie potfornieeeeeee

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #813889 przez Agnilla
Własni :ohmy: Aggi jak Ci w dupę nakopię! według mnie Ty się sama tym szpitalem nakręcasz dodatkowo. Piszesz tu nam jak to tam strasznie, a kuwa gdzie ratują zycie jak nie tam ?? jeszcze w XXI wieku bedzie porody domowe babol jeden wymyslał :ohmy: a jak cos pojdzie nie tak? jak tetno spadnie? jak sie pepowina owinie? a jak nie daj Boze zacznie sie porod a trzeba bedzie robic w 3 sek cc?? to co, wyslesz meza po noz do kuchni i po zylke na ryby, zeby Ci pozszywal ?? Boziu, jak Cie czytam to mam ochote Ci walnąć :P nosz taka panikara nam się trafiła :ohmy:
ja jestem ciekawa, jak odpukac, Ty trafisz do szpitala w trakcie ciazy. to chyba do psychiatryka nie na patologie :P Wez sie ogarnij, bo jak nie, to wezme od Jurka Twoj adres, ja jestem jeszcze na chodzie zebys sie nie zdziwila, maz kopa w tylek tez zarobil nie raz jak sie smial ze mnie ;)

Gwiazdka, termometrem pod pachą to sobie możesz pogwizdać ;) wkładasz go....dowcipnie :) ewentualnie slyszalam, ze mozna do odbytu lub buzi. nie ma w ogole wstawania z lozka! budzisz si, bierzesz termometr ze stolika, podlogi gdzie go polozysz, wkladasz i mierzywsz w bezruchu

11 lata 1 tydzień temu #813895 przez gwiazdka2014
ahaaaaaaa to takie buty :P

TO ja zacznę po @ :)

Znajomej w drugim cyklu się udało :P

11 lata 1 tydzień temu #813896 przez ulka1983
Ann dobrze że przypomniałaś zasady mierzenia temperatury bo ja w tym cyklu też zaczynam :kiss:

Jusia bladzinka jest :ohmy: trzymam kciuki :)

Gwiazdka najlepiej mierzyć dowcipnie tak robiły dziewczyny bo pomiar jest dokładniejszy o ile się nie mylę :S

Aggi ja jak byłam w ciąży to też w kościele nie mogłam wytrzymać :silly: chyba przez te babki co się mocno perfumują :S

11 lata 1 tydzień temu #813903 przez Agnilla
ja to w koscile i bez ciazy nie moge wytrzymac :P
nooo taki buty, taaaaakie, mni wkurzalo tez to mierzenie, na szczescie jeden cykl tylko mierzylam ;) ale codziennie maz mnie budzil, to kombinowanie zeby noca nie sikac itp. ale dacie rade na pewno!

11 lata 1 tydzień temu #813905 przez aggi
ulka ale Ty się śmiejesz a ja też w ostatnim cyklu to już full wypas :D termometr z dwoma miejscami po przecinku, kwas foliowy, castagnus, wiesiołek, testy owu :P to się tak wydaje ale się popada w paranoję :D to mi w tym kościele najzwyczajniej za ciepło :/ jedynie na balkonie umiem wytrzymać bo tam jest lepszy przepływ powietrza :dry:

gwiazdka nie możesz wstać musisz mieć termometr przy sobie i mierzyć w łóżku - dowcipnie a nie pod pachą

Agni kurde ale ja panikara jestem i tchórz :dry: no ale z tym szpitalem masz rację chyba do psychiatryka bym trafiła :P jacie jakoś sobie tego wszystkiego wyobrazić nie umiem, a na widok wenflonu mdleję, świetnie nie? :S

11 lata 1 tydzień temu #813907 przez gwiazdka2014
Ja mam ten test owulacyjny na ślinę chyba mierzenie sobie odpuszczę, wstaje o 5:30 wiec nie wiem czy bede miała czas i siłę mierzyć tak rano :(

Jejku jak mi sie do pracy nie chce wracać :P

11 lata 1 tydzień temu #813910 przez ulka1983
moje dziewczyny jeszcze wariują w łóżkach a już po 23 a za dwa dni szkoła znów się zacznie i nie będzie się chciało im rano wstać tak się im poprzestawiało :silly:
miłej nocki :) z bananami :lol:

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #813912 przez Agnilla
to zemdlejesz, oni sobie poradza i bez Twojej pomocy :P
ja w trafionym cyklu jechalam z termometrem, testami owu, z ktorymi zaspalam ;) z wiesiolkiem oeparolu no i meza tez futrowalam, z 3 miechy chyba ;)
dobrej nocy laski!
gwiazdka, sprobuj z samym testem owu, potem pomyslisz co dalej. a co do pracy, to nic tylko zajsc ;) wtedy nie bedziesz musiala chodzic ;)
ulka, z rogalami ;) banany narazie na bok :P przynajmniej u mnie ;)

11 lata 1 tydzień temu #813915 przez Asiaa
Witam nowe koleżanki :)

Aggi jestem tego samego zdania co dziewczyny odnośnie porodu w domu. Masz jeszcze sporo czasu by się oswoić z tą myślą ;) oczy zawsze można zamknąć i na wenflon nie zerkać :silly:

Miałam wrażenie że na teście blada kreska jest. Ile minut po zrobieniu testu cyknęłaś fotkę? Słuszna decyzja odnośnie bety, wątpliwości powinny być rozwiane ;)

i nie pamiętam co jeszcze chciałam :silly:

jakie plany macie na sylwestra? :)

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #813916 przez aggi
gwiazdka ja wstawałam do pracy o 5:40 a mierzyłam twardo dziennie temperaturę przed wstaniem. A w weekend sobie budzik nastawiałam B)

ulka a ile dziewczynki mają lat? :)

Agni my w trafione dni jeszcze mieliśmy winko na stole dla miłej atmosfery i świeczki zapalone :D A na drugi dzień poprawione przytulanie :P Jeśli myślę dokładnie o tym dniu kiedy to mogło się stać :S

Asiaa ja na sylwestra sobie kupiłam piccolo malinowe i wypiję sama całą butelkę i pójdę spać :P A tak serio to będziemy siedzieć z moimi rodzicami i babcią, może znajomi wpadną. No i malinowe piccolo mam :blush:

Ja też żegnam się do spania już :S dobranoc :kiss:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka