BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #822800 przez moofka
Porto to do kogo podobna jest? ;) fajna fotka :)

u nas też dzisiaj pierwszy śnieg spadł, wolę śnieg niż deszcz. no i przetestuje wózek w nowych warunkach :)

Ann na fotki poczekamy, grunt że wyniki w normie :kiss:

a moja fasola jest już bardzo duża :P dzisiaj ważona u pani doktor i ma 4170g :lol:

i wrzucam obiecaną sówkę dla cioteczek:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #822804 przez zoi
HEJKA:)

mesy, super fotogeniczna fasola :)

gosia, goldki superowe, wpisują się idealnie w typ swojej rasy, czyli pożeracza wszystkiego ;) No i lasery w oczach! To już zdecydowanie ponad normę!

Agni, fajnie, że już robisz fasolowe zakupy :)

jusia, czytałam gdzieś, że puchnące dziąsła to jeden z możliwych objawów ciąży, ale znalazłam to jak mi puchły, a w ciąży nie byłam :P Więc podchodziłabym do tego sceptycznie.

julka, HAHA, to Ty masz maliny jak maliny! Moim do Twoich daleeeeko. Popatrz- skok LH przyszedł jak w zegarku :) Będzie super owu po klo z zajebistym pęcherzykiem, a potem to już wiadomo co będzie :kiss:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

moof, myślę, że wydawanie kasy na dziecko to sama radość :silly:

Porto, no to będzie lasencja forumowa na 100%- ślicznie wyszła na 3D, chyba pierwszy raz widzę dokładnie :)

Agni, a co to za lista, bo mi coś uciekło?

Gwiazdka, wszystkie trzymamy za Ciebie, myślę, że prawie tak samo mocno jak Ty :blink:

moof, rozmarzyłam się patrząc na fotkę :)
p.s. Kto przeczyta mój elaborat dostaje tytuł wytrwałej czytaczki :blink:

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #822810 przez ann-sunshine
Oj Boziu już zapomiałam jakie dzieciaczki są malutkie i do schrupania :laugh:

Dzisiaj rano Martuśce tłumaczyłam że kiedyś była taka mała i pokazywałam jej, że była odtąd dotąd, dziwną minę miała słysząc to.

A nic mi nie gadajcie o sprzątaniu. Najpierw ciążowa śpiączka, teraz nudności, od miesiąca nie było u mnie porządnie sprzątane. Do tego nie mam siły sprzątać zabawek i mieszkanie wygląda jak po huraganie. Męczy mnie ta sytuacja, ale starcza nam tylko czasu na bieżące ogarnianie.

Zoi doczytałam do samiuśkiego końca, suwaczek bombastyczny :-) uwierz już że będzie dobrze i przestań testy i bety robić ;) jest git i tego się trzymaj

10 lata 11 miesiąc temu #822816 przez moofka
zoi weź już nie świruj i daj spokój z tą betą! żyły niech odpoczywają bo teraz będą regularnie męczone :cheer: mój progesteron był niższy od Twojego. powiedz mężowi (bo dobrze pamiętam że jeszcze nie wie?) i się cieszcie :kiss:

10 lata 11 miesiąc temu #822829 przez zoi
Dziewczyny wiem, że juz czas zakończyć badania, żartowałam z tą betą ;) Bedzie ciężko, ale dam radę. Specjalnie mam taki późny termin usg- mam nadzieję, że już zobaczę więcej niż mały pęcherzyk :)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #822839 przez ann-sunshine
Zoi, faceci czasem wiedzą wcześniej niż kobiety ;) tak było u mnie przy Marcie - usłyszałam a weź ty i zrób test bo w ciąży jesteś :lol:

W 7 tygodniu, powinno już być serduszko.

Dobra idę sprzątać i pomidorówkę robić bo mi ochoty narobiłyście.

Dostałam taką książeczkę od położnej z wytycznymi diety i jest tam tabelka ile powinnam przytyć, jest podział w zależności od tego ile wynosi bmi przed ciążą i kurcze w pierwszym trymestrze powinnam przytyć tylko 1 kg! Już mam pół na plusie!

10 lata 11 miesiąc temu #822850 przez Agnilla
zoi ja Twojemu mzowi wyslałam smsa :lol:
jezu, nie wyrobie sie. ta lista to wyprawka dla maluszka
Porto, mlody tak studniowke ma w tym roku,a ze on prawie 2 m, a polowa mnie to wez mu znajdz garnitur masakra
ok moze kuchnie zdaze machnac, bo sie z nim na 13 umowilam

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #822858 przez zoi
Agni :silly: dzięki, wiesz, DZIĘKI <foch>

10 lata 11 miesiąc temu #822868 przez Paati28
Hej :) jestem tu nowa, mam nadzieję, że choć odrobinkę pomożecie Mi rozwiać moje wątpliwości na temat moich testów owul :( bo ja już zgłupiałam!!! a myślałam, że to takie trudne nie będzie, a jednak jetem skołowana. Testy zaczęłam robić od 11 dc, ale dopiero w 12 coś tam drgnęło...i powoli, powoli kreski ciemniejsze już sobie pomyślałam, że od 14 dc nastąpi owulka, ale sobie myślę, coś to chyba za jasne jeszcze!więc mówię sobie "a, poczekam do jutra, pewnie będzie ciemniejsza!" i dupka! 15 dc dwa razy za testowałam o 17 i 20 jeszcze bledsze niż poprzedniego dnia!no i 16 dc z rana czyli dziś o 11.30 i co??testowa mocniejsza niż kontrolna! pooomocy!!!

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #822872 przez Paati28
za duzy rozmiar zdj, muszę go uciąć!

10 lata 11 miesiąc temu #822873 przez Asia K
Zoi - laski juz ci powiedzialy - DOSC BETY

Moof - mła mła mła tak wycałuj sóweczke od cioteczki , ślicznusia jest :)

Dag - melduj jak tam w domku sobie radzicie

Ann - współczuje ale pamietaj ze w II trymestrze wsio mija :)

Gwiazdka - o Boziu wrzuc na luz - przeciez ty masz jeszcze duzo czasu , a rzypomnij mi od kiedyt sie staracie?

zaraz czytam reszte

10 lata 11 miesiąc temu #822878 przez Asia K
Ann - dawaj ta tabelke tutaj bom ciekawa czy ja w granicach normy jezdem

Pati - a czy ty przestrzegasz naszych zasad? TZn niepicie 2 godziny przed testem , test o tej samej porze , nie z rannego sika ?
A jak masz maliny to wskakuj na chlopa i dzialaj działaj kochana :p

10 lata 11 miesiąc temu #822883 przez Paati28
Asia, ja wszystkie zasady dobrze znam :laugh: duzooo Was czytałam;) i przestrzegam ulotki, nawet ze stoperem latam do wc :lol: chłopa dorwę, ale wieczorkiem dopiero, bo jak zwykle, gdy mi się zbliża owulka go nie ma!nooo i bądź tu mądra i pisz wiersze :huh:

10 lata 11 miesiąc temu #822890 przez gosia28
dzień dobry :)

oj nie nudzę się przy goldkach nie nie :laugh:
mesy mój Golduś duży to taki aktor, że szok wystarczy, że spojrzę na jego minę i już wiem wszystko. A wczoraj myślałam, że pęknę znowu ze śmiechu jak skubałam kaczusię to przyszedł sobie niby przytulić się do mnie i głowę mi na nodze położył a w rzeczywistości chciał przyswoić mięsko :lol:
nie ma nudy nie,
Kaś ostatnio właśnie Bora tak ruszyła, wszystkim się w oczy rzuca :)
zoi dokładnie, chytrusy numer jeden :laugh:

Chudzinka, a faktycznie lepiej smakują wypieki z takiej płyty niż z blachy?

jusia labradorki też super psiaki :)
a dziąsła to mi ciągle krwawiły podczas szczotkowania i oczywiście mi się zrobiły ubytki, dentysta był konieczny :angry: te problemy pojawiły się od końca 1 trymestru.

julka :cheer: :cheer: :cheer: ale maliny malinowe, działasz kochana :)

Ula ojej, żeby tylko szybko ustalili przyczynę, a babcia wróciła do zdrowia :kiss:

moof Zosia mała dama :) cudnie wygląda :kiss:

Porto super, że potwierdzona dziewczynka, to teraz szał zakupowy :)
ale śliczna buźka :kiss: :kiss: :kiss:

Asia czekamy na relacje :)

ooo żubry na śniadanku :)

zoi padłam z Twoim usg w pracy :lol:
no i w tym momencie zostałam utytułowana B) :laugh:
a co do testów i badań jesteś mistrzynią serio :laugh:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

10 lata 11 miesiąc temu #822926 przez ann-sunshine
Paati a nad czym tu się zastanawiać? Maliny są to do dzieła, jak tylko da radę i będzie pod bokiem.

Asia: tabelka:

Bmi przed ciążą poniżej 19,8, okres ciąży: I trymestr: 2,3 kg, II trymestr: 0,5 kg/tydzień, zalecany całkowity przyrost podczas ciąży: 12,5 - 18,0 kg

Bmi przed ciążą 19,8 - 26,0, okres ciąży: I trymestr: 1,6 kg, II trymestr: 0,4 kg/tydzień, zalecany całkowity przyrost podczas ciąży: 11,5 - 16,0 kg

Bmi przed ciążą 26,0 - 29,0, okres ciąży: I trymestr: 1 kg, II trymestr: 0,3 kg/tydzień, zalecany całkowity przyrost podczas ciąży: 7,0 - 11,5 kg

Bmi przed ciążą powyżej 29, okres ciąży: I trymestr: 1 kg, II trymestr: 0,3 kg/tydzień, zalecany całkowity przyrost podczas ciąży: poniżej 6 kg

BMI = masa ciała (kg)/wzrost (m) do kwadratu, czyli np. jeśli masz 1,70m i 65 kg to: 65/ 1,7 x 1,7

No dobra dopiero teraz zauważyłam ten kwadrat, czyli ufff mogę 1,6 kg przytyć w pierwszym trymestrze :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka