BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 11 miesiąc temu #823384 przez gosia28
zoi ach czytało się to jak w książce :)

majka 3 licząc wg usg czyli 5 skończony wg om. a rozpoczęty 6 to szanse na to, że wszytko będzie dobrze są baaaaaaaaaaaardzo duże :) :kiss: :kiss: :kiss:

jusia kaczkę w całości moczę w solance (mniej więcej woda słona jak na ogórki kiszone), następnego dnia smaruję ją dużą ilością pieprzu i jeszcze więcej majerankiem. Obieram jabłko/jabłka w zależności od wielkości owoca i tuszki, usuwam gniazda kroję w plastereczki, posypuję dużą ilością pieprzu i majeranku, faszeruję kaczkę, zaszywam i do piekarnika na ok. 2 h od czasu do czasu zaglądam do piekarnika i polewam wytworzonym sosem. Podaję zazwyczaj z kaszą kuskus albo wiejską.

ferri bardzo proszę, pyszne, zdrowe w sam raz przy zdrowej diecie :)
buły robiłam takim przepisem.
ciasto:
1 i 1/2 szklanka mąki pszennej typ 650
1 i 1/2 szklanka mąki żytniej typ 2000
20 g świeżych drożdży
niecała szklanka ciepłej wody (ale ja musiałam później nieco dodawać)
szczypta cukru
1 i 1/4 łyżeczki soli
2 łyżeczki oliwy z oliwek
dodatkowo
1 jajko.

wykonanie:
zaczyn- drożdże wymieszać z wodą, cukrem i 3-4 łyżkami mąki pszennej- odstawić pod przykryciem na 15 min.
dalej pozostałą mąkę pszenną i żytnią mieszam z zaczynem i wyrabiam ciasto. Po wyrobieniu solę i wyrabiam jeszcze trochę, na koniec dodaję oliwę i znów zagniatam. Odstawiam na ok. 1 h 15 min w ciepłe miejsce pod przykryciem, następnie formuję 6 bułeczek (ja zrobiłam 4 ale lepiej jednak rozdzielić na 6 szt.) i odstawiam znów na 35 min pod przykryciem. Następnie do rozgrzanego na max piekarnika wkładam na ok. 20 min (aż się zarumienią) acha i wcześniej przed włożeniem smaruję buły rozkłóconym jajem i ostrym nożem robię nacięcie, posypuję czym mi się podoba (akurat dysponowałam siemieniem lnianym ;) )

na szczęście dziś my się kulamy do znajomych, ale oni fajni, sympatyczni, poza tym kameralnie w czwórkę i trzema ich dziewczynami, rozbójnicami rudymi :lol:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #823424 przez Agnilla
a ja sie witam i od razu żegnam, ubieram sie i maz mnie do rodzicow zawiezie, sam jedzie na zakupy i sprzata mieszkanie :P
Porto i Asia, macie liste na fb wyslana, choc nie powinnam, bo mi brzuchow nie pokazalyscie :P
Jula, to Ty? ;) juz wiem, że Ty :P
Zoi, czyli stary nie uwierzył w moje smsy? niech spada :P
a u nas uwaga uwaga był dziś
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

wczoraj mnie gilało wiekszosc dnia, zgupiałam totalnie i mowie do mamy, ze nie wiem czy to nie ruchy...juz chcialam ja zapytac jak to jest, ale pewnie nie pamieta :P
milej soboty laski :kiss:

10 lata 11 miesiąc temu #823465 przez aggi
Witam się :) Wpadam po śniadaniu (tak tak jest 13ta :silly: ) i spadam zaraz sprzątać :S

jusia to u Ciebie same dobre wieści skoro samopoczucie lepsze :) Ja niestety nadal jak zombie chodzę niedospana mimo że śpię i śpię... szkoda gadać :P

Dagnes kg idące w cycki to najlepsze co może być :D

majka ja miałam 5t5d usg pierwsze to też miałam sam maluśki pęcherzyk i nic w środku ! Także nie zamartwiaj się na zapas :blink:

ferri
oczywiście że człowiek nie musi lubieć wszystkich :D Ja też czasem powiem o słowo za dużo, ale co tam, szczerość ponad wszystko :P

gosia ja też przepis spisuję na buły :D Miłego popołudnia/wieczorku :D

Agnilla nooooo to brawa dla Twojego męża :D Że się spisał :P i dobrze z nim masz że Ci posprząta, mój w robooocie a ja co z tego że kimałam do 12tej jak samo się nie zrobi nic :P

No nic kobiety udanego dnia Wam życzę :kiss: :kiss:

10 lata 11 miesiąc temu #823474 przez Asia K
Agnilka - dziekuje a brzuchol na bank pokaze :kiss:

10 lata 11 miesiąc temu #823511 przez gwiazdka2014
Hej dziewczynki

ja dziś mam jakiegoś dołka, czuje ze @ idzie. Mój psiak ma etap zniszczę całe mieszkanie moimi nowymi ząbkami :D

Sprzątanie nic nie dało dalej myślę, do później :*

Wiem, że nie ładnie sie chwalić ale dostane take cudeńko
madeinusa.com.pl/media/products/b76e8889...pdated_at=1380062555

wtedy wam cudne ciacho zdrobie :)

10 lata 11 miesiąc temu #823541 przez monique1983
Hej dziewczyny :)

Czytam ten wątek od jakiegoś czasu. Naprodukowałyście 953 strony, także jest co czytać :laugh: Nie wiem czy pojawił się już kiedyś taki temat, ale zapytam. Czy któraś z Was korzystała lub korzysta z testu owulacyjnego ze śliny, a właściwie miroskopu Afrodyta?

10 lata 11 miesiąc temu #823543 przez Chudzinka
Ej, tez chce kilogramy, co w cycki ida :silly:
Gos, rosnie mi ciasto na chleb, jak wieczorem upieke na kamieniu to sie pochwale, ja sobie z kamienia bardzo cenie.
Zoi, toz to filmowa scena była... Zazdraszczam... :kiss:
Majka, trzymam kciuki, zeby dobrze było.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 11 miesiąc temu #823567 przez gwiazdka2014
monique1983 - ja to mam ja nie zobaczyłam do dnia dzisiejszego paprotek, natomiast test na sik pokazał mi piękne maliny.

10 lata 11 miesiąc temu #823580 przez ann-sunshine
Gosia same pysznosci podajesz. A propos kaczki to moj maz jak sie poznalismy obiecal przyrzadzic takowa dla mnie i czekam juz na nia z 6 lat.

Chudzinka jednym slowem zmiany. Trzymam kciuki za powodzenie. Tylko mam nadzieje ze nie znikniesz nam stąd.

Gwiazdka dziewczyny cie przestrzegaly ze jak bedziesz sie tak nakrecac a niw wyjdzie to bardziej zaboli. A cudenko do pozazdroszczenia.

Dziecko nie chcialo isc dzis na spanie poludniowe wiec aby utrzymac oczy otwartw zamienilam sie w tytan pracy: obiad na dzis i jutro, 3 prania, zamiatanie i mycie podlog, ze 3 zmywania garow no i salatka na kolacjo-sniadania. Starczy na dzis

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #823590 przez zoi

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Pati, dzięki za ciastko :)

ann, czyli już Ci dają w kość te nocki bardzo? A propos zaległości dot. zobowiązań naczych emków- mój mi wisi już 7 masaży od początku naszego związku :dry:

majka, jak się czujesz? Kiedy masz tą następną wizytę?

goooooosia, bułeczki pierwsza klasa! :) Nawet zapachniało u mnie :ohmy: Dzięki za przepis- kiedyś wypróbuję.

gwiazdka, też mamy KitchenAida- dostaliśmy w prezencie. Właśnie dzięki niemu mogę wyrobić ciasto na ciemny chleb :) Chyba jeszcze nie możesz czuć nadchodzącej @- przecież niedawno miałaś maliny?! Albo i jakoś tak czas zapitala...

Chudzinka- za Ciebie zawsze trzymam :kiss: Tylko tak jak ann mówi- masz ZAKAZ znikania stąd :woohoo:
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #823621 przez monique1983
gwiazdka2014 - dzięki za odpowiedź, właśnie różne opinie czytałam i myślałam, że ten test na ślinę będzie lepszy niż sikany i już miałam go kupić, a teraz to już sama nie wiem :dry:

10 lata 11 miesiąc temu #823626 przez zoi
Ja polecam paskowe, na ślinę nie używałam, ale słyszałam różne opinie. A pasek jednak zawsze coś tam nam pokaże.

10 lata 11 miesiąc temu #823627 przez majka1987gnoWlkp
Zoi ogolnie czuje sie dobrze- troszkr pdychicznie szwankuje ale od poniedzialku do pracy. Bedzie czym mysli zajac. Eizyta teraz 31 stycznia.
Co do seksa to u mnie np w ciazy z Tosia bylo ok do czasu az brzuchol nie byl wielki. Wtedy mu sie odechcialo :-) bo nie chcial pukac Tosi w czolo;-)

[/url [/url]

10 lata 11 miesiąc temu #823630 przez monique1983
zoi napisał:

Ja polecam paskowe, na ślinę nie używałam, ale słyszałam różne opinie. A pasek jednak zawsze coś tam nam pokaże.

To chyba zainwestuję w takie i takie i przetestuje :)

10 lata 11 miesiąc temu #823634 przez gwiazdka2014
Zoi twoją historie opowiedziałam mojemu M to nawet on powiedział wow :P slodko

A KichenAisa chce jeszcze ręcznego :)

@ miałam 29 grudnia, ale boli mnie kręgosłup, mam upławy i kuł mnie jajnik wiec wniosek jest jeden...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka