BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 9 miesiąc temu #849838 przez monique1983
Ula- mnie też kuły jajniki podczas owulacji i później, nigdy nie miałam aż tak. Jak mnie w nocy w jajniku zakuło to aż się w nocy zerwałam. Myślałam, że może to coś znaczy, no ale nie :S

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #849853 przez Dagnes

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Wiktoria

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #849857 przez Agnilla
jezu jak ja sobie przypomne moje bolesne owulacje, to z bólu można się było porobić, nie zazdroszczę :kiss:
ej, a moj blizniak ma podejrzenie szkarlatyny. mloda niby zdrowa, a wiadomo czy nie zachoruje zaraz? za 2 tyg maja 3 urodziny to cos czuje, ze juz wrocilam z nich
Dag, ja sie caly czas smieje, ze przed cc to mnie maz bedzie musial ogolic, to bedzie dopiero jazda :P narazie daje sama rade, ale to nie zmienia faktu, ze jej nie widze jak stoje prosto ;)

10 lata 9 miesiąc temu #849858 przez julka
elo, Ferritka! aktualizuj nasz meldunek staraczkowy! i suwaczek zakladaj, nie ociagaj sie! :D

Agni, ja to dlugo kminilam o jakiej Wy kurze gadacie... nadal nie jestem pewna,czy dobrze zrozumialam ;) :silly: ha ha ha

u mnie nudy, cisza, spokoj, zadnych nudnosciów, wymiotów, nic.... moze trza sie tym zaczac martwic: :silly:

Tigi, ale ta provera to progesteron? czyli masz brac w drugiej fazie na uregulowanie cylku tak jak Duphaston czy Luteine?

Dag, Moof, moze jakies fociszcze byscie rzucily? Kas zapodala na FB, a Wy zaniedbujecie ciotki :D

Ann, zdrowka :*

Chudzinka, szczesliwej podrozy :kiss:

Asia, trzymaj sie dzielnie!!

Porto, a ja Ci nie zycze szybkiego rozwiazania, tylko w optymalnym momencie ;)

ostatnio mi sie snil porod - trwal 30 minut i nic nie bolal - tak to ja moge codziennie rodzic :D :D :D

10 lata 9 miesiąc temu #849859 przez Agnilla
Jula, a wiesz, ze sny sie interpretuje na odwrót :lol:
no jak to o jaką kurę chodzi ;) :P

10 lata 9 miesiąc temu #849880 przez ulka1983
Szpulka lekko nie jest ale jak się jest optymistą to lżej człowiekowi przejść przez
życie :) @ co pół roku :cheer: mam nadzieję że szybko zajdziesz w ciążę Twój mąż ma dobre podejście :lol:
życzę wam dziewczynki dużo optymizmu :kiss:

Ann dziękuję :kiss: dobrze że mówisz o liczbie pojedynczej na to się godzę :lol:

Agni to mu pokaż o co chodzi
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Moni ale kuły Cie co dzień aż do samego okresu :unsure: bo ja mam już ich dosyć dawno nie dały mi tak popalić :dry: każda co cykl ma nadzieję że to ten ostatni :blink: ale dziewczynom się udaje to może nam też się uda :)

10 lata 9 miesiąc temu #849882 przez tigi4
Tak Julka, mam brać od 16 dnia cyklu.

10 lata 9 miesiąc temu #849898 przez ulka1983
Agni bolesne owulacje dobra ok może być ale tydzień po :cheer: to już mnie nie kręci :angry: a na urodzinach tort był dobry ;)

Julka no o tej kurze co to kogut musi ją dokarmiać :lol: Ty to masz fajnie żadnych dolegliwości szybki i bezbolesny poród - bajka :lol: oby tak zostało do końca :kiss:

Tigi to ja mam duphaston też biorę od 16 dc w razie co podtrzymuje ciążę :blink:

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #849914 przez ann-sunshine
Jula braku nudnosci zazdroszcze. Dzis wlaczylam sobie bosadzka o ciazy i ponoc sklonnosci do nudnosci maja kobiety ktore cierpia na migreny, na chorobe lokomocyjna, mialy nudnosci przy antykoncepcji albo nudnosci mialy mama i babcia. Taaa jestem wyjatkiem od reguly.

Ula komu jak komu, ale tobie wiecej niz jednego zyczyc nie musze.

Wy jak cos wymyslicie. O kurze mezowi nie wspominam, bo biedak do rana nie przestalby sie smiac.

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #849924 przez Agnilla
hmm chorobe lokomocyjna miewałam kiedyś, przy antykoncpcji w ogóle, w rodzinie nie wiem czy mama i babcia miały, ale siostra nie miala, migren tez nie mam wiec rowniz zaliczam sie do wyjatkow ;)
mnie za to co wieczor bola zebra, maz powiedzial, ze kupi mi fotel i bde na nim zalegac wieczorami :P w sumie i tak chcemy kupic fasoli do pokoju wiec do porodu moge go do salonu wniesc :)
cwiczylam dzis 2 dzien z rzedu, matko nie dosc ze kury nie widze to jeszcze flaka mam :P
wiem, ze sie powtarzam, ale ja romans z dupkiem wspominam bardzo milo ;) naciagnal mnie na kase nie raz, ale dobry chlopak z niego ;)

10 lata 9 miesiąc temu #849931 przez julka
Ann, ano widzisz, bo to jednak nie ma reguly! a te programy Bosackiej juz obejrzalam wszystkie, profesor Romuald powiedzial nawet w jedym odcinku, ze mam nie pracowac w ciazy :D ;) :P no to sie slucham! :D :P
Ann, ale lepiej sie juz czujesz? choc troszke?

Agni, Ulka, no tak sie domyślałam :shy: ale pierwszy raz slysze takie okreslenie ;) he he,jest takie niewinne :>

ech, a u nas na Pazdziernikowkach ciezki okres... Jedna z nas stracila ciaze... eszta sie martwi, bo plamią i mają tez ciezkie doswiadczenia....

za to na Listopadowkach jest niezla impeza :D :D

Tigi, no to sporo z nas bralo progesteron. Bedzie dobrze :)

Szpulka, no polroczne cykle to nie za dobrze... one raczej owulacji nie mają chyba..... ale moze sie myle... a te tabsy na tarczyce to bierzesz ciagle, jak rozumiem? kontrolne TSH robisz co jakis czas? bo tak jak Ferri rzekła to jest bardzo wazniaste jak sie starasz.

10 lata 9 miesiąc temu #849932 przez ulka1983
Ann to trzecie do szczęścia mi już zupełnie wystarczy :) a jak się czujesz mam nadzieję że chociaż trochę lepiej :)

10 lata 9 miesiąc temu #849934 przez Asiaa
Tigi niestety nie bardzo mi pomogła bo w czasie jej brania ciąży się nie doczekałam :dry:

Julka mi ginka mówiła że provera ma działać podobnie jak dupek tylko jest tańsza . juz nie jestem pewna ale w ulotce chyba było że w ciąży jej nie mozna
Mam nadzieje ze z dupkiem pójdzie lepiej

10 lata 9 miesiąc temu #849937 przez monique1983
Ula - podczas owulacji, po też, właściwe to może miałam ze 3 dni przerwy,co nie czułam tak bardzo, no i przed okresem znowu zaczęły mnie boleć. Pierwszy raz chyba tak miałam. Ula obyś miała rację :) Ja daję sobie czas do lata, jak się nie uda to robię badanie drożności jajowodów, no i będę myśleć o inseminacji albo IVF.

10 lata 9 miesiąc temu #849952 przez ulka1983
Moni mi nie dają odpocząć :dry: mam nadzieję że uda się bez komplikacji :kiss:

miłych snów dziewczynki :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka