BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 1 miesiąc temu #849953 przez julka
mala poprawka.... na Pazdziernikowkach juz dwa poronienia :( :( :(

Asiaa, tak, tez mi sie wydaje ze w ciazy Provery nie mozna. Ona ma nawet jakies dzialanie antykoncepcyjne zdaje sie... Musisz sie Tigi dokladnie wywiedziec u gina jaki ma plan!

Monique, my tez tak sobie wyznaczylismy granice, tylko ja droznosc zbadalam na poczatku. Ale poczekaj jeszcze z IVF i IUI, jeszcze moze jakas stymulacja owulacji farmakologiczna, bo zdaje sie ze tego nie przerabialas jeszcze? U nas sie tak udalo.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #849990 przez ann-sunshine
Dzieki ze pytacie. Troszke lepiej sie czuje, ale dzis jeszcze w wyrku dzien spedzilam.

Uuuu to kiepsko na pazdziernikowkach. U nas za to nie wszystkie sie odzywaja, wiec tez moze byc roznie.

Dobrej nocy

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #849994 przez Dagnes
Przykro słyszeć o poronieniach :( Ale niestety zdarzają się bardzo często. Ja pierwszą ciążę poroniłam w 9 tygodniu.
Kurcze człowiek to się uczy całe życie. Ja myślałam, że moja @ pójdzie sobie tylko na 9 miesięcy. Mija już 2 miesiąc od porodu a wredoty nie ma i lekarz mówił że skoro karmię tylko piersią to normalne jest że przez ten cały czas jej nie będzie. Takie coś to mi się podoba :)
Zwrócili mi dziś kase za tą felerną pościel. Zamówiłam sobie drugą sprawdzonej marki i od innego sprzedającego. I wiecie co się okazało. Ten inny sprzedający to ten sam, u którego wcześniej kupowałam :ohmy: Nick inny a po zakupie dane do przelewu takie same jak poprzednio. Oby znów szajs nie przyszedł bo się wścieknę.
Julka specjalnie na twoją prośbę

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Wiktoria

Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #850006 przez julka
o boziu, jaka minka rozalnielona!! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
dzieki Dag!!! :D :D :D:D

11 lata 1 miesiąc temu #850015 przez monique1983
Julka - na razie czekam, nie poddaje się, w końcu to dopiero pierwszy cykl starań po ciąży pozamacicznej. Co do badania drożności jajowodów zarówno moja lekarka jak i lekarz, który przeprowadzał zabieg, powiedzieli, że mam na razie próbować i się nie przejmować, dopiero jak się nie będzie udawało przez dłuższy czas dopiero wtedy zrobimy to badanie. Stymulacji owulacji farmakologicznej nie przerabiałam. Jak ostatnio mnie badała moja gin to powiedziała, że wszystko jest ok. Także pozostaje mi na razie próbować, ale jak się nie będzie udawać to biorę pod uwagę jakieś wspomaganie. Może się miło zaskoczę i nie będę musiała :)

Czy któraś z Was próbowała inseminacji?

11 lata 1 miesiąc temu #850023 przez Asiaa
Dag foteczki super :cheer: :)

Tez nie wiem ile dac sobie jeszcze czasu zanim po cos 'powazniejszego' sięgnąć

Przykra sprawa z tymi poronieniami :(

11 lata 1 miesiąc temu #850058 przez Asia K
Bry :D

Jestem, żyje , ale czasu ciągle brak ;)
Nie jestem w stanie was dokładnie doczytac bo (juz wspomnialam czasu brak ) , ale doczytałam o kurce , która juz dawno nie pamietam jak wygląda :p

Agni - pamietałam pamietałam i w koncu zrobiłam :)

Julka - u nas na poczatku tez było poronienie i kilka dziewczyn tak nagle zamilkło - do tej pory sie nie odzywaja wiec kto wie co sie tam stalo (mam nadzieje ze jednak nic , ale udzielały sie bardzo , a tak nagle bach i nie ma )

Ann - dobrez ze u ciebie juz troszku lepiej :*

Dag - ty wiesz ze masz cudo w domciu :)

Monique - ja niestety nie pomoge - o inseminacji wiem tyle co nic ;)
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #850066 przez mesy
monique ja miałam inseminację 3 razy ;)

Asia ależ superaśny pokaźny brzuś :lol: :lol:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #850069 przez magda1986
hej monique1983 ja wczoraj miałam badanie drozności jajowodów ponieważ staramy sie juz 10 mies i mam problemy z endometrioza ale okazało sie że wszystko ok i wcale nie bylo tak zle:)

11 lata 1 miesiąc temu #850070 przez ann-sunshine
Dobry,

Dag nie moge sie zdecydowac ktore zdjecie bardziej mi sie podoba.

Monique ty nie mysl o inseminacji, w koncu dopiero poczatek staran. Wiem ze to trudne, ale daj sobie czas.

Asia sliczny brzus.

Porto? Jak tam?

Ale sie glodna dzis obudzilam, od razu musialam zjesc sniadanie. To chyba dobry znak.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #850090 przez Agnilla
Dzień dobry :)
Monique, mowilysmy Ci juz chyba o helenne, ona tez miala ciaze pozamaciczna, baardzo szybko zaszla w kolejna ciaze i jest na tym samym etapie co ja, na lipcówkach, takze u Ciebie tez nie przyjmujemy innej opcji :)
Ej Asia, mały masz ten brzuszek :) mi mąż wczoraj powiedział, że mi się brzuch coraz większy robi :P
magda, to jak wynik ok to do dzieła teraz :)
Dag, takiego misiaka bym chciala :) mam identyczne misie od siostry, chyba Pole w lipcu ubiore w nie chociaz do zdjecia :P
Ann, tylko to, ze jest lepiej, nie znaczy, ze masz dzis szalec!! monitoring mam wlaczony 24h i ja widze, czy odpoczywasz :)
przez to moje cisnienie niskie musze wiecej pic, maz tez wczoraj pierwsze co ile wypilam wody...tylko kuwa nikt sie wtedy nie martwi, ze ja w nocy musze czesciej wstawac na siku :P

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #850100 przez monique1983
Asia - śliczny domek :)

Mesy - ooo, mogłabyś coś więcej napisać w tym temacie? czy któraś była udana? Ja właściwie nie znam Twojej historii, to jak byś mogła się podzielić to będę wdzięczna :)

Magda- to super, że wszystko dobrze wyszło :) Miałaś robione to HSG za pomocą zdjęć RTG czy pod USG? Bolało?

Ann- masz rację oczywiście, będę na razie naturalnie próbować, ale wiesz tak zbieram w razie czego informacje. Zawsze to lepiej się dowiedzieć od dziewczyn, które próbowały i mają jakieś doświadczenie w tym temacie :)

Agni - :kiss:

Dag- ale śliczny ten Twój Miś :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu #850101 przez Alex_87
Witajcie dziewczyny :)

Jestem Majówką 2013, teraz staramy się z mężem o następną pociechę, niby dopiero 2 miesiące, ale z ciekawości kupiłam testy owu. Była jakaś promocja przecena z 25 na 5zł, więc pomyślałam, czemu by nie wziąć :D I powiedzcie mi, kiedy najlepiej je stosować? wiem na pewno, że nie z porannego moczu, ale później to już nie ma różnicy? No i jeśli ta kreska zaczyna się pojawiać tzn że już muszę codziennie robić ten test, żeby sprawdzać czy kreska robi się coraz ciemniejsza?
Dzięki za odpowiedź :)

11 lata 1 miesiąc temu #850114 przez mesy
monique Niestety żadna się nie udała :dry: tj na dwa uda ... uda się albo nie uda :S są takie co im zaskakiwała iui za 1 albo 2 razem , a są takie co dopiero za 10 :ohmy:
Do iui chopa armia powinna być w miarę sprawna , bo jak jest kaput to nawet iui nie pomoże....
Moja historia jest taka pokrótce , żeśmy się starali 3 lata a 2 lata intensywne leczenie i dochodzenie do tego czemu nie ma ciąży ...raz emka wyniki dobre raz tragiczne ...aż w końcu doszliśmy i dojrzeliśmy do decyzji o in vitro z którego mamy uzyskaną ciąże i czekamy do września ;)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #850126 przez szpulka
Alex hej ja juz tez stosuje testy owu od paru dni. Wg tego jak napisane na ulotce robisz codziennie o tej same porze najlepiej po południu. Kreska nie musi sie robic ciemniejsza, zalezy jaki masz cykl, bo przeciez moze byc bezowulacyjny. Ale jak robisz codziennie to w koncu trafisz :lol:
Asia ale brzuszeczek :kiss:
Messy ja sobie robie te testy, ale wg lekarzy jezeli po minimum 1.5 roku nie ma zajscia to trzeba sie dokladniej zbadac. Znam takie przypadki znajomych kobietek, ktore całkowicie zdrowe ich mezowie tez ale stres robił swoje. Ale jak napisałas własnie jedne zaskakuja od razu a inne po ilus tam probach.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka