BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 1 miesiąc temu #850253 przez aggi
Cześć , dzień dobry :)

Ledwie przypełzłam do kompa - brzuch mnie z dołu napierdziela :dry: niewiem czy maluchowi coś w nocy zrobiłam czy co, ale się zaczęłam martwić :( Takie napięcie czuję pod pępkiem jak chodzę :( telefon w nocy zadzwonił i się wystraszyłam i jakoś dziwnie przeciągnęłam i teraz dygam czy nie zaszkodziłam :dry:

ulka niby dużo wolnego czasu a jednak ciągle go na coś brakuje :) Codziennie jest coś co odkładam 'na jutro' :P

julka straszne co się dzieje :( szkoda maluszków, ale jak to mówią one nie umierają, one zmieniają tylko datę przyjścia na świat...

Dag
tak ludzie oszukują normalnie! Oby Ci dobra pościel w końcu przyszła :S przez internet to nigdy nic nie wiadomo... :dry: ale misio z tej Wiki :blush: :kiss: :kiss:

Asia K ale macie willę ! :cheer: :cheer:

Ann jak Cię już głód obudził to już zdrówko wraca :)

Agni Twój mówi że większy się robi, a mój podchodzi i jest coś w tym stylu 'ram tam tam na bębenku sobie gram ' :woohoo: :dry:

goś co u Ciebie??

moofka
Zośka to chyba mówiła do tego kurczaka coś w stylu 'eee stary mamy do pogadania dzisiaj' :S :silly: gaduła mała :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #850267 przez ann-sunshine
Dag z malpa przy karmieniu bywa roznie. Jedne dostaja, a drugie nie, to sprawa indywidualna. Trzeba tylko pamietac ze najpierw moze pojawic sie owulacja a dopiero krwawienie wiec na wpadki trzeba uwazac.

Porto, dopytuje sie bo jutro moje urodziny i tak sie zastanawiam czy sie z coreczka wstrzelicie.

Juz lepiej dzisiaj. Mama przekopala mi szafy, a ja dyrygowalam co gdzie i troche ciuszkow przejrzalam.

11 lata 1 miesiąc temu #850279 przez Agnilla
kurde, ciekawe o której Ferri dziś odbiera bete, pewnie znowu o 15 jak ja na drzemke pojde :P
a my w pt zamawiamy szafe, juz sie nie moge doczekac, az zaczne ukladac te ubranka, bo pokoj fasoli wygląda jak jakas składownia :P

11 lata 1 miesiąc temu #850280 przez Ada2424
Hej

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dodatkowo popsuł mi sie komputer rano, monitor wcale nie działa, normalnie jakis pechowy dzień mam dzisiaj :( dobrze ze Mąż ma laptopa to mogłam do Was zajrzeć.

[/url] [/url]

11 lata 1 miesiąc temu #850285 przez Asiaa
Agni dzięki za odpowiedź :)
Ostatni cykl wyglądał u mnie tak, że na wizycie ginka dała mi dupka i kazała brać od 16dc (wg niej dupek nie powinien zahamować owu) i całe szczęście że zapisała na usg by zerknąć co się dzieje. Usg wykonywała inna dr.
W 16dc nadal pęcherzyk był i powiedziano by dupka jeszcze nie brać; badanie było ok 11, a test owu ok 13 pokazał maliny, wieczorny też.
17dc też były maliny.
18dc kolejne usg i pęcherzyka już nie było (następnego dnia miałam zacząć brać dupka), popołudniowy test nadal pokazywał maliny, jeśli się nie mylę to chyba dopiero na wieczornym teście owu kreska testowa była jaśniejsza niż kontrolna.
Najprawdopodobniej owu była w 17dc.
Z racji że tyle czasu pokazywały mi się maliny nie wiem jak będzie w tym cyklu i kiedy de facto będzie ta owu, a u lekarza pewnie nie uda się załapać na kolejną serię usg bo to na fundusz :dry:

11 lata 1 miesiąc temu #850287 przez magda1986
obecnie nie biore nic, bo lekarz powiedział że po badaniu zastanowi się nad dalszym postępowaniem, więc po odebraniu wyniku w piątek porozmawiam z nim na ten temat:)

11 lata 1 miesiąc temu #850314 przez monique1983
Ferri na listopadówkach pisała odnośnie dzisiejszej bety :lol:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #850317 przez ferritka
alohaaaa!!!

najpierw Wy bo zapomne co poczytałam :S
Sofija jaka śpiewaczka :lol: :lol: pięknie dokazuje :kiss: :kiss: ma głos po cioci :S :S ślicznotka ;****

szpulka, 1,5 roku starań to dość sporo...niby mówi się że rok wystarczy aby zapaliłą się lampka i zacząć działać...zapytaj Agni, jej lampka zapaliłą sie po 2 miechach i co...i teraz kaczki nie widzi całej oooo :lol: :lol: :lol: :lol:

a ja betę odebrałam i
dziś 12dpt i wynik 326,61 :S :S :S :S nanananananan
dlatego przedstawiam Wam :lol: :lol: :lol: moją bande :silly: :silly: hehehe nie no wciąż nie wiem co tam gra i buczy, czekam na esa od Dr Cuda kiedy mnie klepnie :lol: :lol:
fana betka cnie :S :S :blush: :silly: B)

Moniq, dobrze, że rozważasz każdą opcję iui i ivf to kolejny krok, brawo :kiss: :kiss: popieram decyzję :kiss: :kiss: zresztą wiesz, no :lol: :lol:

Kuba Maly Kregielek <3

Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #850319 przez monique1983
Ferri - będą grochy jak nic!!! :lol: :kiss:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu #850322 przez ferritka
Kochana

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 1 miesiąc temu #850329 przez monique1983
Ferri -

11 lata 1 miesiąc temu #850331 przez Asiaa
Ferri ładna beta :) i fajne grodzki będą :)

11 lata 1 miesiąc temu #850332 przez moofka
Ferri a jak Twoja banda się tak rozśpiewa to dopiero będzie :lol: cudna beta :kiss: i weź pipo już suwak zakładaj :lol:

Asia już Ci niedużo zostało do końca i też będziesz nam tu wrzucać zdjęcia :)

Porto no dosyć szybko ale z tym powrotem @ to tak jak Ann napisała różnie bywa dlatego z mężem się pilnujemy co by wpadziochy nie zaliczyć :S gdzieś czytałam że wystarczy jedna dłuższa przerwa między karmieniami i organizm może "ruszyć" a Zośka od jakiegoś czasu już przesypia w nocy 7h.

Ada będzie dobrze! może wynik będzie ujemny i nie ma co się zamartwiać na zapas :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #850335 przez julka
Asiaa, a jak ostatnio wyczytalam na medycynie praktycznej ze Duphaston w odroznieniu od Luteiny nie blokuje owulacji!!!! bo to jest pochodna progesteronu i ciut inaczej działa. Sama sie zdziwilam, ale to bardzo dobra wiadomosc :) wiec juz sie chyba nie musisz tak bardzo martwic kiedy zaczac brac.

cytaty ze strony leki.mp.pl:

dydrogesterone
hormonum
G03DB
Działanie: Progestagen otrzymywany syntetycznie, wykazujący wielokierunkowe działanie podobne do naturalnego progesteronu. Działa 10-30 razy silniej niż podawany doustnie progesteron. Nie wywołuje efektów androgenizacji ani wirylizacji, nie hamuje owulacji i nie zwiększa podstawowej temperatury ciała. Wchłania się szybko po podaniu p.o., szybko osiąga stężenie lecznicze w surowicy.

a tutaj o Luteinie:

progesterone
hormonum
G03DA
Działanie: Syntetycznie otrzymywany naturalny hormon ciałka żółtego, wytwarzany w jajnikach, korze nadnerczy i jądrach oraz w łożysku od 3. mies. ciąży. Wpływa pobudzająco na fazę proliferacyjną endometrium i wzmaga jego czynność sekrecyjną. Może hamować dojrzewanie pęcherzyków Graafa poprzez bezpośredni wpływ oraz za pośrednictwem przedniego płata przysadki. Wydzielany podczas ciąży ułatwia implantację jaja płodowego i utrzymanie ciąży. Zmniejsza wrażliwość mięśnia macicy na substancje o działaniu kurczącym. Wpływa pobudzająco (łącznie z estradiolem) na gruczoł mlekowy, przygotowując go do laktacji.

11 lata 1 miesiąc temu #850336 przez ferritka

Mama Mooofffka ,żebym ja wiedziała jak suwaczek założyć :S poza tym, hmmm no może jednak na pierwsze usg poczekam , jakoś tak czuje , choć nie wiem ...zakorciło mnie jak mi o nim przypomniałaś :S :S

Kuba Maly Kregielek <3

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka