BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 1 miesiąc temu #855127 przez Domiśśś
Dzień dobry kobitki. Ja też dziś od 5.30 nie spałam masakra...

Za to wzięłam się dziś za pranie pokrowca z naszego materaca myślicie że nic mu się nie stanie jak go wypiorę w place normalnie ?? Bo na metce pisze że można prać do 60 stopni... Prałyście kiedyś??

A drugie pytanie do mamusiek które mają już dzidzię bo ja mam dylemat jaki kupić materac dla dziecka?? Cały czas sie zastanawiam czy ten gryczano- kokosowy czy kokos- latex ??
jakie wy macie? I czy może któraś coś wiecej wie na ten temat ???

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #855131 przez monique1983
Agni - wiedziałam, że Ci się imię spodoba :P

Ale mi się nie chcę do tego gina znowu iść. Ostatnio to ja tam stała klientka :S

Domiś - ja kiedyś prałam, ale gdzieś musiało w pralce trzeć, bo mi się w jednym miejscu materiał przetarł :dry:

11 lata 1 miesiąc temu #855132 przez meli1990
porody są na programie tlc napewno

11 lata 1 miesiąc temu #855142 przez issska1986
Ferr w poniedziałek musiała ją uspać, więc Twe dziecie nie bedzie miało na imie jak piesek ;)

Kurdę Agni ja już 3 dzień w domu i wariuję... :S
a lezeć nie muszę... kurdę ostatni dzień ładnej pogody a ja nie skorzystam... :angry: mała z dziadkiem na spacerku, to mam 2 godziny wolnego... albo 2,5 ;) oczywiście nie obyło się bez awantury...

Domiśssś kurde muszę sparwdzić, nie pamiętam, ale chyba mam z lateksem właśnie, 219 zł kosztował i jest taki grubszy....pierwsze 3 m-ce na twardej części musi spać , chodzi o to, aby uchronić przed śmiercią łóżeczkową .... najlepiej to pójdź do sklepu i wymacaj...nie kupuj przez neta...

11 lata 1 miesiąc temu #855143 przez ann-sunshine
Domis marta miala kokos-gryka a teraz drugi ma zwykly piankowy. A czy akurat dzieki niemu moje dziecko sie rewelacyjnie rozwija? Nikt tego nie udowodni.

Co do pokrowca to wlasnie przed porodem bede musiala z dzieckowego materaca wyprac i tez mam stracha ze sie skurczy i bede miec problem.

Kaja sliczne, Jagode mamy wsrod znajomych, kubus bardzo mi sie podoba, adam to moj brat :-)

11 lata 1 miesiąc temu #855144 przez Asiaa
Meli dziewczynom chyba chodziło o polską edycję tego typu programu ;)

11 lata 1 miesiąc temu #855150 przez vika
My mamy kokos gryka ale czy jest dobry to sama nie wiem :(
cos mi się ostatnio obiło o uszy,że w tej gryce jakies robaki sie rozwijają :ohmy: gdzieś ktoś wyczytał na FB TAM KILKA OSÓB SIE WYPOWIADAŁO W TEJ SPRAWIE :ohmy: choc ja myśle,że jeśli tam się rozwijało jakies robactwo to z winy zasikania materaca :unsure: no bo jak inaczej :unsure: :unsure:
Mi chodzi po głowie imię dla dziewczynki JAGODA lub JANECZKA :unsure: a przed ciążą chciałam POLUNIE :unsure: coś mi się pozmienialo ale to pewnie dlatego,że mam TOSIUNIE :lol: :kiss:
Ferii ale pocisłaś w tym nieszczęsnym wątku szpulki :lol: Heheee Kochana tylko się tak nie denerwuj bo szkoda nerw.... :blink:
a POLSKI program o porodach podobno leci na POLSAT CAFE

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #855157 przez ferritka
Moniq nooo Alex i Oluś to super imiona, a jakie fajne chłopaki , dżeczne !! wiem z autopski :lol: :lol:

no i Kaja zostanie na bank ;))
Jagoda też mi się podoba, tylko jak my na te wyspy pojedziemy to jak jej wołać bedą BERRY!!! :dry:

a co do tamtego wątka, kurcze jakoś mnie razi to , bo nigdy przenigdy nie sądziłam że cięzarne z doświadczeniem mogą nic nie wnosić do rozmowy :( :( musiałam wylać swoje żale, a teraz mam napad hormonów i walę prosto z mostu :S :S

na tlc leci p0orodówka i połozne aaa i urodzenie co minutę i ciąza z zaskoczenia :blush: :blush: na polsat cafe nowy polski program jest :lol: :lol:

no z tymi chłopami tak już jest jeśli chodzi o imię, mój Kręgiel uparł się że Adaś nie , Ola nie a zawsze Ola miała być :dry:

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 1 miesiąc temu #855199 przez moofka
vika ja miałam taki materac z robakami, siedziały właśnie w tej gryce :dry: zareklamowaliśmy w sklepie i nam wymienili od ręki bo się okazało że była jakaś wadliwa partia i byliśmy już trzecimi klientami z tym problemem.... teraz mam jakiś piankowy.

julka mój mąż nie chciał Zośki i co z tego wyszło? :lol: Agi Pole też wywalczyła, także ciśnij kochana B)

Domiś ja swój pokrowiec prałam już kilka razy i nic mu nie było, ten z łóżka Zochy też był prany.

a na drugim wątku niezła rozpierducha :lol: mnie on zwisa a Zośka puszcza na niego bąka :P

ja sobie teraz te porodówki wszystkie na lajcie oglądam a jak byłam przed porodem to inaczej się na to patrzyło :cheer:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #855203 przez Asiaa
W czasie większego prawdopodobieństwa owu robię ze dwa testy by nie przegapić kiedy będzie pozytywny. Wczoraj popołudniu maliny, wieczorem po 18 test nie wyszedł pozytywny. Dzisiejszy popołudniowy test maliny, ciekawe co pokarze ten wieczorny :unsure:
Zaraz wstawię fotkę coby merytorycznie o testach było :lol:
Ogólnie staram się pić większą ilość wody by nawadniać organizm i tak pamiętam o tym by co najmniej 2h przed testem nie pić :silly: więc nie wiem dlaczego wczoraj wieczorem test już nie był pozytywny skoro dziś jest :S
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #855210 przez ferritka
Asiaaa generalnie jest tak, że po pierwszych malinach nie powinno się testować.. czyli sikamy do pierwszych malin, bo potem właśnie mogą cuda wianki wychodzić :lol: :lol: ale dlaczego Ci wychodzą po południu a przed południem to nie wiem...
a może te siuśki ok 18 są już bardziej rozcieńczone od tych wcześniejszych, hmmmm

aż tak mądra w tym temacie nie jestem ;p chciałam coś wrzucić ale nie bedę dolewać oliwy do ognia ;p
no taka merytoryka :lol: :lol:

Chudzinka jakby tu była od razu by tam bana puściła i byłoby mega merytorycznie ;]
Sofija wie co robi :lol: :lol:

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 1 miesiąc temu #855215 przez gosia28
bry

Porto co tak spać nie możesz? coś się zapowiada czy inny powód?

ferri się Kręgiel postarał, buciki cudne :side:

Agni z wypisu to tam skróconej szyjki nie można wnioskować :unsure:
a to coś się kluło, że ornitolog był potrzebny? :lol:

ann a to nie pisze na drzwiach do labo, że na krzywą cukrową bez kolejki?

gwiazdka super historia, taka dająca nadzieję :)

Domiśśś, ja prałam, ale nie wyszło mi to na dobre bo potem nie mogliśmy założyć :S
i kupiliśmy nowy materac B)

Ula, my startujemy z tigi prawie równocześnie, ale pewnie i tak mnie z owu wyprzeddzisz :laugh:
bądź co bądź jedziemy dalej kolejny miesiąc i grudzień jest nasz :lol:

ja w tym cyklu ładnie biorę castagnusa, olej z wiesiołka i witaminki ;) no

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 1 miesiąc temu #855218 przez Asiaa
oooo w końcu się udało z fotką ;)

Ferri ja wiem że do pierwszego pozytywa się sika ;) teraz bardziej z ciekawości robię ;)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #855221 przez ferritka
asia no no ,ciekawe dlaczego ...eh ta natura to jakaś szalona jest, raz malina raz doliny :lol: :lol:
no i na zdjęciu fakt maliny jak malowane :lol: :lol:
aaaa Asia ja już wiem, po prostu masz mieć stosunki przerywane ..jeden dzień sex drugi bez sex jeden sex drugi bez sex :lol: :lol: :lol: :lol:
no albo stosunki wyłącznie poranne :S :S podobno Z rana plemniki bardziej dziarskie B) B)

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 1 miesiąc temu #855227 przez vika
moofka aż mi ciary przeszły jak wyczaiłaś te robale....muszę swój przejżeć tylko,że ja nic nie widzę ale może nie umię szukać ???

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka