BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #630647 przez Kaś_O

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #630661 przez lilijka
Kaś_O napisał:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 8 miesiąc temu #630687 przez Dagnes
Wytrzymałam i nie siurnęłam na testa:) Znalazłam sobie zajęcie więc nie myślałam o tym.

Lil może ty faktycznie w ciąży. Czytałam gdzieś kiedyś wypowiedz gina, że hormon LH budową jest podobny do beta HCG i dlatego testy owulacyjne mogą być pozytywne w ciąży. Z tego co pamiętam to nie tylko u Gosi to się sprawdziło ale i u "chcę zostać mamuśka". Ja początkowo miałam zamiar robić testy owu przez cały cykl ale mnie to zaczęło stresować i odpuściłam.

Wiktoria

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #630689 przez Agnilla

ej ja gdzies pisalam, ile chce miec dzieci? :P nie wiem w kazdym razie chcialabym miec 2 a podejrzewam, ze bede miala 1
obudzil mnie o 17:15, ale zasnelam dalej i jestem godzine w plecy :P
Dagnes, Lil, sikacie w poniedzialek i ja przychodze do pracy o 9 i czekaja na mnie piekne wiadomosci! :)

11 lata 8 miesiąc temu #630691 przez Dagnes
Mój mąż to ma we wtorek imieniny. Jakby się udało w tym cyklu to niezły bym mu prezent sprawiła:)

Wiktoria

11 lata 8 miesiąc temu #630692 przez lilijka
Dagnes napisał:

Wytrzymałam i nie siurnęłam na testa:) Znalazłam sobie zajęcie więc nie myślałam o tym.

Lil może ty faktycznie w ciąży. Czytałam gdzieś kiedyś wypowiedz gina, że hormon LH budową jest podobny do beta HCG i dlatego testy owulacyjne mogą być pozytywne w ciąży. Z tego co pamiętam to nie tylko u Gosi to się sprawdziło ale i u "chcę zostać mamuśka". Ja początkowo miałam zamiar robić testy owu przez cały cykl ale mnie to zaczęło stresować i odpuściłam.

A ja stawiałam, że pękłaś i siurałaś :lol: Ja też się dzielnie 3małam :) ale ta druga kreska u mnie na owulacyjnym to malinowa nie jest :( poza tym chyba Issska jeśli dobrze pamiętam albo Agnilla miały drugie kreski po owulce na testach owulacyjnych więc się nie nastawiam.

Agnilla oczywiście, że sikamy w poniedziałek jeśli wcześniej mnie ta zmora małpa jedna nie nawiedzi :angry:

11 lata 8 miesiąc temu #630694 przez lilijka
Dagnes napisał:

Mój mąż to ma we wtorek imieniny. Jakby się udało w tym cyklu to niezły bym mu prezent sprawiła:)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #630701 przez moofka
ciekawe co ja bym teraz wysiurkała na teście owu :unsure:

no i oczywiście sprawdziłam :lol: na teście owu pokazała się mega mega malinowa kreska testowa, za to ta kontrolna była raczej bledziutka, więc w sumie stwierdzam że mądry ten test i zwietrzył że coś jest nie halo.

11 lata 8 miesiąc temu #630710 przez Dagnes
moofka napisał:

ciekawe co ja bym teraz wysiurkała na teście owu :unsure:

A nie masz już w zapasie żadnego testu?

Wiktoria

11 lata 8 miesiąc temu #630714 przez Dagnes
Czyli coś w tym jest.

Wiktoria

11 lata 8 miesiąc temu #630729 przez Kaś_O
Dziewczyny ja jak siknelam sobie 4 kwietnia to tez miałam jak Moofka :) co sie śmiałem ze jednak testy wykrywania ciaze.. Chociaz jak sikalam dzien przed zrobieniem testu ciazowego to nawet cienia nie było.. Wiec wychodzi na to ze testy owu nie zawsze wykrywaja ciaze i niestety był tutaj przypadek ze pojawiały sie dwie kreski do konca a ciazy nie było..

Ale trzymam kciuki :) bo nie ma @ wiec wszystko jest mozliwe :) ja mam jeszcze kilka testów ciazowych i owu.. Chyba je zostawie ale to w sumie zawsze chciałam miec 2 dzieciaków wiec po tym kończymy ze staraniach..

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 8 miesiąc temu #630780 przez Agnilla
Chryste Panie, co on miał w szafie! chomik jeden. dobrze, że znam go tyle lat, to chociaż kojarzę te wszystkie ubrania. ze 3 siatki trafiają do biednych a i w szafie się więcej luzu zrobiło. powywalałabym jeszcze więcej, ale ok. po 3 dniach sprzątania szafy dochodzę powoli do końca. ale jeszcze nie wybylam z sypialni,a co dopiero reszta mieszkania :/ jutro na 13 do pracy. przepraszam, ze zbaczam z tematu, ale kazałyscie nie myslec, wiec nie mysle :) tzn mysle :woohoo: ale o tym, co musze jeszcze zrobic, i ze raczej nie wystarczy mi czasu :D
laski nie gdybajcie czy @ przyjdzie czy nie, bo to nic nie daje. ja wiem po sobie, kazdy "nowy" objaw traktowalam jako ciaze. nawet siostra mi sie przyznala, ze jak ostatnio tak umieralalam, to tata wyskoczyl z tekstem, ze moze cos w koncu z tego bedzie :)
co do prezentow, to moj tata ma w maju urodziny wiec mialby prezent, a mama no to wiadomo, na dzien matki. ale, ze wyjezdza na 6-7 tyg to jesli by sie udalo wiadomosc uslyszy przez tel :(
no nie wazne, narazie ide dalej do sypialni, wlacze x-factor i do roboty :)
mamuski moje kochane, odpoczywajcie. Lil, udanej imprezy jutro! ja mam jutro dzien w plecy wiec juz zyje nowym tygodniem, ale luz :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #630816 przez lilijka
Kaś_O napisał:

Dziewczyny ja jak siknelam sobie 4 kwietnia to tez miałam jak Moofka :) co sie śmiałem ze jednak testy wykrywania ciaze.. Chociaz jak sikalam dzien przed zrobieniem testu ciazowego to nawet cienia nie było.. Wiec wychodzi na to ze testy owu nie zawsze wykrywaja ciaze i niestety był tutaj przypadek ze pojawiały sie dwie kreski do konca a ciazy nie było..

Ale trzymam kciuki :) bo nie ma @ wiec wszystko jest mozliwe :) ja mam jeszcze kilka testów ciazowych i owu.. Chyba je zostawie ale to w sumie zawsze chciałam miec 2 dzieciaków wiec po tym kończymy ze staraniach..

No właśnie o tym pisałam- czasem dziewczyny miały 2 kreski na teście owu i ciąży nie było. Więc różnie to bywa. Ja się raczej doszukuje objawów zbliżającej się @ bo tak się czuję - brzuch pobolewa już od 5 dni gdzieś.

Dzięki Agnilla jutro się pobawię wreszcie :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #630819 przez lilijka

11 lata 8 miesiąc temu #630899 przez Agnilla
noo laski, w sumie to Was juz ten temat powoli bedzie dotyczyl :) macierzysnki juz Was roczny obejmuje :) sypialnia lsni, teraz dzieciecy ;) bo naznosilam tam zimowych rzeczy i czas je spakowac do piwnicy :) a pewnie Was to nico obchodzi :D :D :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka