BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #630934 przez moofka
a ja mam dalej bałagan w szafie :angry: chyba sprzątnę dopiero na wolnym ciążowym :P

a Ferri to się dzisiaj coś odzywała?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #631000 przez issska1986
Siemka z wieczora,

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Agnilla może rzeczywiście już przywieź te ubranka jak już pokój dziecięcy masz :lol: :lol: :lol: :lol: hehe żartuję, lepiej nie zapeszać ;) ja też muszę letnie rzeczy przenieść z garderoby i schować zimowe... kurtki poprane i schowane to najważniejsze....zima pożegnana :silly: :lol: :lol: :lol:

no ciekawe kiedy ja będę sikać...

Kaś-Duphaston też na podtrzymanie ciąży jest, dziwny lek, wywołuje miesiączkę, podtrzymuje ciążę hehe

11 lata 8 miesiąc temu #631002 przez ann-sunshine
witam się wieczorową porą,

Agi i Iss przepraszam za pomyłkę, taka jakaś roztrzepana ostatnio jestem że szok

Moofka śliczna betka :-) i Kaś ma rację, teraz to już serduszka na usg będziesz wypatrywać.

Ja też chcę dwójkę dzieci, mąż trójkę, ale niedoczekanie jego, niech zapomni że mnie do tego przekona.

Z tego co wiem, to odnośnie macierzyńskiego trzeba się od razu zdecydować czy wybiera się starą opcję, czy nową. Jeżeli nową to płacą 80%, tylko nie wiem dokładnie jak te 80% się wylicza. Na razie mnie temat nie dotyczy więc nie zgłębiałam.

Moofka, ty to się za szafy nie masz co brać, bo za jakieś 2 miesiące stwierdzisz z przerażeniem, że w nic się nie mieścisz i wtedy zrobisz generalny przegląd szafy ;)

Ferri ze swoim pewnie siedzi i nie ma dla nas czasu

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Co ja tam jeszcze chciałam? A tak dla sportu zrobiłam sobie test owu, ale nadal owu nie widać bo nawet cienia cienia drugiej krechy nie ma.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #631067 przez Agnilla
Annn luuuuz :) my się tu na nikogo nie gniewamy, my nie gniewosze :)
no ja też poprałam kurtki, ale te główne zimowe chyba dam do pralni chemicznej, sama nie wiem, męża chyba prałam w zeszłym roku. ja mam mam dziecięcy pokój, narazie urzęduje w nim deska z żelazkiem i mąż z klawiszami ;) był moment, że znosiliśmy tam wszystko, ale od kilku miesięcy uczę się by był on jak najbardziej pustym, bo jak będzie dziecko to tam nie będzie miejsca już w ogóle. więc muszę pamiętać, że tam nie sie zanoszę :P
plecy mnie bolą :/ salon i pod prysznic, a jutro śpieeee....tak śpie, jak zawsze wiem, że mogę spać to od 8 juz oczy wielkie :/

11 lata 8 miesiąc temu #631073 przez moofka
Ann każda motywacja będzie dobra żeby zrobić przegląd szafy, bo ja te porządki to już z miesiąc robię....

U nas się raczej skończy na jednym dzieciu i ze mnie też bezboznik więc jestem za tym żeby nie chrzcic ale mój mąż taki jest pół na pół i chciał ślub kościelny to i pewnie będzie cisnac na chrzciny. Ale to jeszcze duuuuzo czasu na dyskusję.

11 lata 8 miesiąc temu #631100 przez gosia28
dziewczyny, dziś kupiłam szczęśliwe testy owu moffki, koło wtorku/środy zaczynam testowanie :side:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 8 miesiąc temu #631104 przez moofka
kurka teraz ja się będę stresowac żeby Wam tak pomogły jak mi :huh:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #631105 przez Agnilla
tośmy się wszystkie dobrały :)
Gosia, widze ze siusianie zaczynamy w tym samym czasie, bedzie wesoło :)
Moof, my to w sumie jestesmy jak Twoj maz, tacy pol na pol. do slubu koscielnego bardziej podchodzilam jako do tradycji

moof, ja tez mam Twoje testy, bedziesz teraz zyc pod presja naszego siusiania :P

11 lata 8 miesiąc temu #631106 przez gosia28
moofka co ma być to i tak będzie:) kochana się nie stresuj, pełna swoboda boś w ciąży ;)

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 8 miesiąc temu #631111 przez moofka
No właśnie wiem Agi że Ty też kupilas. u mnie w szufladzie leży ponad 30 sztuk niewykorzystanych więc sciskam kciuki żeby i Wam szybko pomogły trafić :)

11 lata 8 miesiąc temu #631119 przez Kaś_O
ann-sunshine napisał:

witam się wieczorową porą,

Agi i Iss przepraszam za pomyłkę, taka jakaś roztrzepana ostatnio jestem że szok

Moofka śliczna betka :-) i Kaś ma rację, teraz to już serduszka na usg będziesz wypatrywać.

Ja też chcę dwójkę dzieci, mąż trójkę, ale niedoczekanie jego, niech zapomni że mnie do tego przekona.

Z tego co wiem, to odnośnie macierzyńskiego trzeba się od razu zdecydować czy wybiera się starą opcję, czy nową. Jeżeli nową to płacą 80%, tylko nie wiem dokładnie jak te 80% się wylicza. Na razie mnie temat nie dotyczy więc nie zgłębiałam.

Moofka, ty to się za szafy nie masz co brać, bo za jakieś 2 miesiące stwierdzisz z przerażeniem, że w nic się nie mieścisz i wtedy zrobisz generalny przegląd szafy ;)

Ferri ze swoim pewnie siedzi i nie ma dla nas czasu

Co ja tam jeszcze chciałam? A tak dla sportu zrobiłam sobie test owu, ale nadal owu nie widać bo nawet cienia cienia drugiej krechy nie ma.

Ann z tego co ja wiem i z tego co mi kolezanka mowila co wlasnie urodziła to jest tak ze 6miesiecy płaca 100% a pozniej 6 miesięcy 60% moze wprowadza 80% bo i takie pogłoski słyszałam.. Ogolnie mi to bez roznicy bo ja od razu deklaruje macierzynski na cały rok.. Z Czarkiem chciałam jak najdłużej i teraz tez bede chciala

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 8 miesiąc temu #631172 przez moofka
dzień dooobry :)

ja się jeszcze nie zastanawiałam nad macierzyńskim, jeszcze nie powiedziałam przełożonemu. w pracy wie tylko moja zastępczyni, uznałam że powinna żeby się oswoić z myślą przejęcia moich kierowniczych obowiązków.

zaraz się biorę za sprzątanie przed przyjściem rodziców :)

11 lata 8 miesiąc temu #631178 przez lilijka
Agnilla napisał:

Ja od rana latam sprzątam układam szykuje się na chrzest, wpadłam na chwilkę zobaczyć co u Was :) Jutro testuję 3majcie kciuki :lol: Ale jak sobie pomyślę o tym rozczarowaniu to mi słabo :( :( :(

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #631182 przez Agnilla
dzien dobry w niedziele :)
położyłam się wczoraj o 1....a oczywiście od 8 nie śpię :/ jak mi wyschną paznokcie to jeszcze chyba łazienkę ogarnę i do pracy. no i kwiatki musze podlac, bo zapominam o nich :P
moof Ty też nie spisz? :) aaaaaaa bo dzis ten obiad. nooo to wieczorem czekamy na ploty ploteczki :)
dziewczynki, z tego co sie przyszla mama orientuje, to mozna wziac 100% macierzynskiego 6 mcy a potem zdecydowac czy chce sie isc dalej i wtedy miec kolejne 6 mcy platne 60%. mozna tez sie od razu zdecydowac na rok i miec platne 80% przez 12 mcy. z tego co sie orientuje w przypadku osob na umowe o prace, to macierzynski i L4 ciazowe platne jest na podstawie sredniej z ostatnich 12 mcy. z tego co sie orientuje, to po miesiacu zwolnienia przejmuje Was, mnie tez :P, Pan ZUS :) i to on Wam placi pensje, a potem amcierzynski. a potem wystawia PIT ;)
Lil, nie nakrecaj sie, dzis baw sie dobrze! :)

11 lata 8 miesiąc temu #631190 przez Kaś_O
dzień dobry :) my już trochę nie śpimy, wczoraj ślicznie wysprzątałam mieszkanie a dziś znowu bo wczoraj znajomi wpadli :P

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka