- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Testy owulacyjne - stosujecie?
Testy owulacyjne - stosujecie?
- lilijka
- Wylogowany
- budujemy zdania
U mnie w pierwszej ciąży test zrobiłam w 33 dniu i były wyraźne 2 krechy. Wtedy cykle miałam 30-dniowe. Teraz też nie chcę robić przed datą spodziewanej miesiączki czyli do poniedziałku. Póki co objawów ani miesiączkowych ani ciążowych nie mam.
Ja też nie chcę robić za wcześnie ale mnie korci bo mam 7 testów ciążowych Ja też chyba w poniedziałek będę siurać 3 majcie kciuki nie nastawiam się- czuję, że to nie ten cykl, że przez to zapalenie pęcherza nie zaskoczyło no i boli mnie brzuch już na okres od 3 dni więc w ogóle pewnie nie zdążę robić tych testów bo @ przyjdzie wcześniej
Kaś śliczna fasolinka będzie teraz rosła jak szalona
moofka a Ty się nie przemęczaj! Ja do 8 miesiąca pracowałam i to był błąd
Isska na czym polega to całe 'wywoływanie'?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- moofka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 258
ann ale jak ja doczekam tak długoooo
ja pierwszy ciążowy zrobiłam dokładnie w dniu co ten tam mądry kalendarz co któraś tu wrzucała pokazał że możliwy test z siuśków i była wtedy blada bledzinka.
- Agnilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
wrzuce Wam pozniej ten kalendarz jak na kompa wejde, jesli dzis wejde, ten o ktorym mowila mama moof
prosze bardzo : magazyn.netmama.pl/serwisy/kalendarz-owulacyjny/
- moofka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Agnilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najważniejsza :*
- Otrzymane podziękowania: 56
- issska1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Mam taką nadzieję,że mnie "naprostuje" aczkolwiek uważam,że trzeba było to zrobić jak tylko zaczęłam miesiączkować..... później wychodzą takie "kwiatki"....
Lil, wywoływanie polega na tym,że faszerują Cię hormonami,żeby wywołać miesiączkę, pewnie przysadka mózgowa nie produkuje dostatecznie progesteronu....zazwyczaj Duphastonem (on ma różnorakie zastosowania, m.in. do podtrzymania ciąży się go też stosuje...). Ostatnio miałam właśnie nim wywoływaną....
- moofka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
kurde ja muszę chyba zacząć chodzić po domu w staniku, tak mnie cycki bolą że hej.... najgorzej to jak dzisiaj schodziłam po schodach to se musiałam rękami podtrzymywać
- moofka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- lilijka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Pewnie śpicie jeszcze bo dzisiaj sobota. Ja wpadłam na chwilę do pracy i wracam zaraz szykowac wszystko na imprezę jutrzejszą. Chciałabym zrobic tego testa korci mnie jak cholera muszę się powstrzymac
- issska1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
kurka ja to mam wolne w weekendy... gdzie Ty moof pracujesz,że Cie zmuszają do pracy w weekend
Nop ja dopiero wstałam, małż mnie obudził, ze gdzieś tam po coś tam jedzie.... ale uwielbiam weekend i jak mogę to śpię tyle żeby się wyspać póki jeszcze mogę to korzystam
Lil to powodzenia z tymi chrzciinami, trzeba było zrobic razem z pierwszymi urodzinami i byś miała z główki
- lilijka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Lil to powodzenia z tymi chrzciinami, trzeba było zrobic razem z pierwszymi urodzinami i byś miała z główki
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Moofka to już powinna być pracą nieskalana ona jest na 'prawie'
- moofka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- issska1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Lil, to dzisiaj najcięższy dzień cnie?
- ann-sunshine
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nieopisana radość
- Otrzymane podziękowania: 178
Moofka, powiem Ci tak, ciesz się z każdego dnia ciąży i nie popędzaj niczego, wiem że czekanie na betę jest trudne, ale za trochę sama zobaczysz, że ani się obejrzysz a już będzie po wszystkim tzn będziesz tulić maleństwo do piersi i patrzeć ze wzruszenie na wszystkie brzuchate panie. Ja normalnie jak widziałam kobietę w ciąży to miałam łzy w oczach, bo tak szybko to minęło. Tak więc wrzuć na luz mamo moofko
Agi, ależ ja się nie obrażam za kurę domową, bo w końcu nią jestem, tzn pracującą kurą domową i nie raz się dziwię gdzie ja mam czas na to wszystko
A co do owu, to jestem przed bo u mnie dziś 15 dc, ale ja się w tym cyklu nie liczę no bo mężu zarządził urlop od staranek. Tak więc wypadam z kolejki
Lil nie napracuj się za dużo dziś i ciesz się chrzcinami
- lilijka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Moof no tak, jeżeli chodzi o tą strefę to największy utarg w weekendy.... a zastanawiałaś się, do którego m-ca zamierzasz pracować...
Lil, to dzisiaj najcięższy dzień cnie?
No najcięższy bo masę roboty mam ah zachciało mi się chrzcin w domu dobrze , ze mi mama pomaga bo sama bym się nie wyrobiła
ann-sunshine ja pamiętam przed dzieckiem na nic nie miałam czasu, byłam zabiegana a teraz chodzę jak w zegarku - dobra organizacja to podstawa. Przykro mi, że wypadasz z kolejki ale raz w owulkę to go możesz uwieść
Moof ja w pierwszej ciąży jak już mówiłam pracowałam do 8 miesiąca po 12 godzin i naprawdę uważam, że był to błąd
teraz jak tylko się dowiem o ciąży to do 3go miesiąca maksymalnie będę pracować. Trzeba dbać o maleństwo- stres, późne godziny pracy nie sprzyjają ciąży. Uwierzcie mi nigdy więcej później nie będziecie mogły się tak wylegiwać- chyba że na emeryturze :)Mamuśki wiecie o czym mówię lepiej się przygotowywać psychicznie do porodu i macierzyństwa niż wylewać siódme poty w robocie
Ja właśnie sobie siknęłam na owulacyjny- no kurde na coś siknąć musiałam i druga kreska wyraźna - możliwe że mi się przesunął cykl jak ostatnio na 40 dni i mam owulkę?