BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 4 miesiąc temu #917808 przez mesy
Zoi ...taaa ja i mleko :P
Nie wzielam tego paracetamolu....ja mam jakies dziwne skoki raz jest temp potem jej nie ma ....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #917820 przez Karolincia
Zoi a mało przytyłaś? :)

Jakie leki na alergię można brać w ciąży?

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #917824 przez zoi

Karolincia napisał: Zoi a mało przytyłaś? :)

Jakie leki na alergię można brać w ciąży?

Karola, ja jestem alergiczką i się orientowałam. Można niby brać cetyryzynę (Zyrtec) i loratadynę, ale te leki jednak należą do grupy B wg FDA, w której branie jest usprawiedliwione tylko, gdy korzyści przewyższają ryzyko związane z zastosowaniem. Nie było dokładnych badań, więc jeśli koniecznie nie musisz to nie bierz, a nawet jeśli to nie bez kontaktu z lekarzem, mimo, że są bez recepty. Moja gin powiedziała niby, że można, ale w sumie nie brałam, jak poczytałam. Pytałam też tej mojej przyjaciółki gin i powiedziała, że oni w szpitalu nie rekomendują. Na szczęście mi się alergia w ciąży uspokoiła. Jak coś się zaczynało to brałam wapno.

A jeszcze ile przytyłam... do 32 tc mało, wszyscy się pytali gdzie ta ciąża i nawet już zaczęłam się martwić, ale przez ostatni miesiąc nadrobiłam i teraz jestem w normie. Na chwilę obecną mam 9 kg na plusie i jestem z tego wyniku zadowolona :)

10 lata 4 miesiąc temu #917845 przez gwiazdka2014
heejjjj

odpoczywam dalej... nie wiem czy jutro isc do Darka mam czas do 13.

aggi 8,5kg weźźźź nie lubie cie :P żart.... Max śliczny, Antek ma też takie body :P

zoi to samo tez cie nie luubie 9 kg - 9 kg (żart)

Messy???

10 lata 4 miesiąc temu #917852 przez zoi

gwiazdka2014 napisał: zoi to samo tez cie nie luubie 9 kg - 9 kg (żart)

hehe, ale ja mam jeszcze ponad miesiąc (biorąc pod uwagę, że odmawiam rodzenia to nawet więcej). A aggi to rzeczywiście szacun z tą wagą :side:

10 lata 4 miesiąc temu #917855 przez gwiazdka2014
Zoi, Aggi ja się na was obrażam ;p i sie nam tu chwalą ;P

10 lata 4 miesiąc temu #917885 przez Karolincia
Witam się :)

Zoi dziękuję za bardzo dużo informacji na ten temat :) Przydadzą mi się , a jakie wapno piłaś? Takie zwykłe do rozpuszczania w wodzie?? :)
Malutko przytyłaś rzeczywiście, zazdroszczę :) Jak się czujesz?

Gwiazdka i masz dalej odpoczywać :) Przemyśl sobie do13 jest jeszcze czas :)

Aggi no no gratuluję takiego wyniku jak 8,5 kg ;P

10 lata 4 miesiąc temu #917890 przez Agnilla
Chyba piszecie o wadze. Nie mam czasu czytać. Ja jestem tu rekordzistka dokładnie 18,1 na plusie. Na dzień dzisiejszy 8tyg po porodzie +3,7 ( dzięki losie za jelitowke, w sob rzygalam jak kot :/). Żadnego ani mini mini rozstępu na szczęście
Wiec się ze swoimi wagami możecie schować :P
Miłego dnia, ja się chyba umyje :lol:

10 lata 4 miesiąc temu #917893 przez Karolincia
Agnilla ładnie zrzuciłaś :) Brawo !! :) Ponoć jak się karmi piersią, to dziecko wyciąga dużo i szybciej się chudnie ;) Ja już umyta :P

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #917900 przez zoi

Karolincia napisał: Witam się :)

Zoi dziękuję za bardzo dużo informacji na ten temat :) Przydadzą mi się , a jakie wapno piłaś? Takie zwykłe do rozpuszczania w wodzie?? :)
Malutko przytyłaś rzeczywiście, zazdroszczę :) Jak się czujesz?
/quote]

Czuję się b. Dobrze, dlatego do rodzenia mi się nie spieszy nic a nic. Jak rodzina mowi ze to tuz tuz to wycodze. Niech se rodza sami;)!
A wapno zwykle takie rozpuszczalne pilam.

Sorry ale tak moja kom cytuje; P

10 lata 4 miesiąc temu #917904 przez Karolincia
Zoi nie szkodzi, nie masz za co przepraszać :) hehehe no to nie wypychaj dzidzi na świat, jak jej się zachce to dopiero wtedy nie będziesz miała wyboru :)

10 lata 4 miesiąc temu #917905 przez aggi
dzień dobry :kiss:

mesy Patryk wyjdzie bez problemu a później resztę zrzucisz szybciej niż myślisz :kiss: gadam ci :) ja odkąd mam problem z tymi cyckami to mam najpierw 37 z drobnymi potem spada do 34 :blink: i non stop jak trup się czuję i poty na mnie wychodzą.......... weź ten paracetamol i połóż się i odpocznij bo jak człowiek zmęczony to też organizm wariuje z tempką :kiss:

Anabelle tak naprawdę mam teraz schiza z wychodzeniem z domu :S boję się że znów przewieję a pogoda coraz gorsza się robi........

Ada wiadomo że każdy szuka czego innego ale ja całą ciążę miałam inny wózek na oku, a jak przyszło co do czego.... zobaczyłam ten w sklepie, wypróbowałam i innego nie chciałam :) dzięki za miłe słowa :)

moni camarelo carera - może nie jakieś mutsy czy graco ale świetny jest :whistle:

Karolcia dzięki :)

majka ja już sweter gruby wczoraj ubrałam ale nadal miałam schiza że je przewieje :blink: wskoczyłam w kurtkę ale serio normalnie się boję z domu wychodzić jak widzę że wiatr wieje :S

zoi Maksowi dobrze się w wózku jeździ :) to była krew z której niby zrobił się 2,5cm zastój i mogło skończyć się szpitalem i czyszczeniem macicy :( jednak poszłam w piątek do gina na usg i chwała Bogu zeszło do 8mm, a tyle podobno może być. Kamień z serca mi spadł. Dzięki że pytasz :kiss: Bardzo fajnie przytyłaś wcale nie dużo tak w sam raz :) a ja sama nie wiem jak to się stało może dlatego że w ogóle nie tykałam słodyczy ani nic niedobrego.....? nie wiem sama ale za to teraz nadrabiam bo non stop bym pożerała słodkie :blink: :blink: :blink:

gwiazdka te komplety ze zwierzakami są najlepsze :D

Agni widzisz Ty miałaś dużo na + niby a żadnego rozstępu a mi w 38tc brzuch popękał :P

10 lata 4 miesiąc temu #917909 przez Karolincia
Aggi dlatego że się boisz, aby nie powtórzyła się historia z biustem :( Wcale się nie dziwie, tez pewnie bym się bała :( Pogoda fakt coraz gorsza, ja to się zimy boję jak z tym brzuchem dam radę chodzić. :(

10 lata 4 miesiąc temu #917917 przez ann-sunshine
Melduję się od wczoraj w domku jesteśmy. Humor od razu lepszy :-) i czuję się jakbym wcale nie rodziła, tyle tylko, że mam dziecko :woohoo:

Nie mam czasu na razie czytać, przepraszam.

A zdjęcie wrzucę jak jakieś zrobimy i zrzucimy

10 lata 4 miesiąc temu #917924 przez majka1987gnoWlkp
aggi teraz już się nie bojaj :) tylko grzecznie cycki chowaj... no nie da się chować w domu cały czas... a jak w południe ładnie to wózio i lecisz :)

ann no wiedziałam że ok :) dobrze że się odezwałaś.... jak się ogarniecie to pisz pisz :) każda z nas ciekawa :) buziole niech Natalka sie zdrowo chowa :*

[/url [/url]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka