BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 4 miesiąc temu #918079 przez Asiaa
Ciekawe co u Was, bo mam 6 stron :blink: do nadrobienia

ale zakupowo się zrobiło :)

Mesy, kurka, na tak odwróconym zdjęciu ciężko dostrzec to opadnięcie brzucha, przynajmniej ja nie widzę. Oho to może lada dzień Patryk będzie już z Wami? :) A urodzić musisz nie masz wyjścia ;) będzie dobrze :)

Aggi super że mąż taki zaangażowany przy małym :) Buziaki dla słodkiego Maksa :kiss: :)

Ann super że w domku i że aż tak dobrze się czujesz :)

Agni trzymam kciuki za wizytę :)

Gwiazdka nie jedna z nas już pisała, że masz leżeć. Wiem, że jest Ci ciężko bo nie lubisz nic nie robić, ale skoro szyjka taka krótka to lepiej leżeć w domu niż w szpitalu prawda? Może poczytaj książkę? ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #918080 przez Anabelle

Karolincia napisał: Bella moze u Was tak bylo ;) moja kolezanka schudla z 8 kg dzieki karmieniu piersia mojego kuzyna zona rowniez ladnie zbijala wage. Trzeba stosowac diete lekkostrawna przy laktacji ;)

Czemu trzeba? :) Początkowo warto uważać na to co się je, obserwować dziecko, ale jak karmi się rok, dwa to później je się już normalnie ;) Poza tym pozostaje kwestia - co jest lekkostrawne? :) Bo biszkopty też są lekkostrawne, sorbety też, chude mieso także, kasze czy ryże z pełnego przemiału również, ale jeśli je się więcej, do tego podczas wstawania do dziecka w nocy czuje się straszny głód i je, to trudno, żeby tracąc 500 kcal dziennie, lecieć z wagą jak szalona :P Owszem, początkowo jak mało sypiałam, uważałam na pokarmy bo Antek był noworodkiem to kilka kg zeszło, ale do całkowitej utraty kg z ciąży to nawet sie nie umywało. Brzuszek po ciąży też pozostawiał u mnie wiele do życzenia - poprawe widziałam wyłącznie po ćwiczeniach, dlatego jeśli ktoś liczy na to, że tylko karmiąc odzyska piekna sylwetke to może sie w tej kwestii odrobinę przeliczyć ;) Choć Aggi jak widać wygląda bardzo dobrze :) ale to też zależy od tego ile sie w ciazy przytyje oraz w jakim stanie ma sie cialo przed ciaza :P

Antek mi wariuje, histerie odstawia, musimy iść na spacer.... kolejny :blink: Już na dwóch dzisiaj byliśmy, ale ona nie chce w domu siedzieć - w przeciwieństwie do mnie - ja bym chetnie poszłą spać :D

10 lata 4 miesiąc temu #918084 przez majka1987gnoWlkp
U mnie skurcze nadal ale nie regularne:-/ a Tosia mi na zlosc nie chce spac.... Szlak mnie z nia dzis trafiiiiiii.....
Aggi ja jadlam jedna w poprzek po prostu od lewa do prawa no i nie da sie ukryc ze sie robi wtedy monocyc. ;-) ale mozesz rez terte na 4 i jedna w jedna miske stanika i druga w druga. A jak sobie tak zrobisz to pamietaj ze piers zaczyna sie pod pachą. Wezly tez zakrywaj.

[/url [/url]

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #918097 przez Karolincia
Julio ja słyszałam podobnie , a to że mam alergię również pokarmową będę stosować dietę skonsultuję ją z położną czy nie będzie szkodzić dziecku...

Bella racja zgadzam się :)Nie tylko dzięki diecie się wróci do formy sprzed ciąży, ćwiczenia również są b. ważne :)

Mesy spokojnie :)

Majka skurcze masz ???!! To poród tuż tuż....:) Ehh powiadomiłaś meża o skurczach?

Aggi to będzie dla Nas wyzwanie :) Jakoś przetrwamy :)

10 lata 4 miesiąc temu #918098 przez mesy
Julka a niech wyprzedza :P my sie nie wyscigigujemy z Patrykiem :P :whistle:

10 lata 4 miesiąc temu #918112 przez Karolincia
Mesy zobaczymy jak to będzie :)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #918124 przez ann-sunshine
Oooo widze ze tu dwie kolejne na porodowke sie szykuja :woohoo:

Gwiazdka lez, z pixem chlop wychodzi!

Ula czytalam zw masz swietna polozna, super :-)

10 lata 4 miesiąc temu #918127 przez Karolincia
Ann a Ty jak sie czujesz? Jak Natalka? jak Martusia zareagowala na siostrzyczke?:)

10 lata 4 miesiąc temu #918139 przez majka1987gnoWlkp
ja sie z nikim nie ścigam.....
skurcze minęły ale teraz cała obolała jestem :/ nosz kuuurde :)
Tosia usnęła aż na 40 minut :( i już łobuzuje...
karolcia jakbym miała powiadamiać o każdych skurczach mojego Męża to by biedny na chleb nie zarobił :)

[/url [/url]

10 lata 4 miesiąc temu #918140 przez aggi
mesy no to jak się dzieje to w takim razie powoli możemy zaciskać kciuki za Patryka :P :P :P

gwiazdka doszła kasa???? jak nie dziś to jutro napewno dojdzie............

Asiaa Maks pozdrawia i śle buziaczki dla ciotki :D

Anabelle ale nie porównuj mnie - ja schudłam przed ciążą 13 kg.......... i ciąża to tylko brzuch przybył. no okej i uda i dupsko :P ale
ogólnie gdybym wcześniej nie schudła i nie zaczęła jeść zdrowo to byłoby kiepsko ze mną teraz. Ale każdy jest inny :)

majka no właśnie mi węzły chłonne zawiało pierwszym razem :blink: masakra jak sobie ból przypomnę :blink: :blink: dzięki za rady, przydadzą się :)

właśnie Ann co Marta na Natalkę powiedziała :woohoo: ?

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #918145 przez Dagnes
Ann super ze juz wyszlyscie. Bardzo jestem ciekawa reakcji Martusi.

Ja tam nie wyobrazam sobie diety karmiac piersia. Jak tu sie ograniczac jak czlowiek ciagle glodny chodzi :unsure: Ja zarlam jak kon i wszystkie kg poszly sobie juz dawno a bylo ich 15. Ale tak jak Julka pisze, kazdy organizm inny jest.

Majka czyzby sie zaczynalo?

Gwiazdka a ile ta twoja szyjka ma. Juz niedlugo i Antek bedzie donoszony a teraz lez grzecznie.

Moja Wikunia od wczoraj chora. W nocy 38,8 temperatura. Dostalysmy antybiotyk. Lekarka podejrzewa ze to wirusowe. Mam nadzieje ze szybko przejdzie bo sie meczy b
iedulka. Obiadku jesc nie chciala tylko cyca ciuma, chociaz dobre i to.

Wiktoria

10 lata 4 miesiąc temu #918146 przez ulka1983
Hej ja dzisiaj poza domem albo gdzieś w okół mąż ma wolne po wczorajszej imprezie to trzeba to było wykorzystać i złożyliśmy basen B) ale mam już dość sama składałabym chyba z tydzień :blink:

Ann już w domku super :) jak starsza siostrzyczka się sprawuje ?

Mesy ciekawe ile jeszcze wytrzymasz :whistle: wszystko pewnie uszykowane a torba czeka w pogotowiu :laugh:

10 lata 4 miesiąc temu #918151 przez Karolincia
Dagnes w takim razie życzę Wikuni zdrówka :)

Majka racja :) Bardzo Cie boli ciało??

Ulka no proszę, trzeba było Meża wykorzystać hehe :) Odpoczywaj teraz ;)

Aggi no ja nie jestem otyła, po prostu pytałam o zrzucenie kilogramów. ;) Jak tylko lekarz powie że nie ma przeciw skazań do ćwiczeń to zapisuję się na fitness dla kobiet w ciąży ;)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #918153 przez mesy
Ulka jeszcze nie , ale mam nadzieje , ze w tym tyg urodze , bo mi doooopa od slodkiego peknie :P

T jutro do pracy idzie to skonczy sie haj lajfff :P bo mi po slodkie sie chodzic nie chce a tak T wysylalam :P

Karola ja na poczatku ciazy moglam cwiczyc....potem gin mi zabronil przez lozysko bo mialam nisko schodzace , a pozniej jak juz moglam i troche pocwiczylam to myslalam ze plecy to gdzies zostawie tak mnie bolaly.... i tyle bylo z moich cwiczen

10 lata 4 miesiąc temu #918159 przez Karolincia
Mesy Ty Cwaniaro hehehe :) A co ze słodkiego tak wcinasz?? :) :) Ja żelki ,kwaśne robaczki z bierdonki :P albo delicje wiśniowe :)
Chodziłaś na jakieś zajęcia fitness?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka