BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 3 miesiąc temu #926308 przez moofka
i trzyyyyyyyyy

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #926339 przez Asiaa
Chudzinka super napisałaś o tych winach :) aż muszę sobie zapisać by nie zapomnieć na jakie zwrócić uwagę będąc w sklepie :) Dobrze jest mieć plan awaryjny, ale ja i tak trzymam kciuki by był niepotrzebny :kiss:

Betka :) oczywiście że im szybciej się pojawią nasze dzieciaczki tym lepiej :)

Gwiazdka uroczy ten Twój Kartofelek :) silny jest i da radę :)

Pinezka przepis brzmi bardzo ciekawie :)

Gosia dzięki :kiss:

Ula :kiss: Zdrówka Wam wszystkim

Ann, Majka Wam też zdrowia życzę i by dzieciaczki pozwoliły choć trochę odespać

Zoi no i super, że Cie w końcu przenieśli :)

Julka trzymaj się, już niedużo zostało nim autobus dojedzie do ostatniej stacji :kiss:

Moofka oby nic dalej się nie rozwinęło z niespokojnego spania

10 lata 3 miesiąc temu #926343 przez ulka1983
hej :) u mnie poprawy jak na razie nie widać B) mam pytanie ile mogę wypić prenalenu bo pierwsza butelka mi się kończy i nie wiem czy mogę dokupić drugą czy to będzie za dużo :blush: posprzątałam jeden pokój i mam dość słabo mi się robi ale muszę jeszcze chociaż swój posprzątać i sernik upiec może do wieczora skończę B)

Gwiazdka życie czasem jest takie niesprawiedliwe :( niektórzy nie chcą dzieci i patrzą jak sie ich pozbyć a inni z utęsknieniem chcieli by zostać rodzicami i tylko o tym marzą a nic z tego nie wychodzi :pinch: buziaki dla was :kiss:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ann dobra zastanowię się ale chyba już nie mam odwrotu :P no nieźle dziewczyny ci dają popalić B)

Zoi witaj w klubie ;)

Majka no wesoło też nie masz :unsure:

Julka tez mi sie wydawało że to nie normalne z tą sodą :S ale to chyba były bardzo zdesperowane kobiety :P chociaż niektóre z nich starały sie o drugie dziecko to mi i Betce powinno jeszcze bardziej odbijać :P :silly: och żeby ciuszki dokupować to tylko na to czekam :) i znów mogę być rzadkim przypadkiem ale teraz będą bilety na 100 % :laugh:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
oj to nieźle się pochrzaniło u ciebie :unsure: katar to pestka w porównaniu z tym paciorkowcem :( szukaj jak najszybciej leku niech dziadostwo wybije zanim poród sie zacznie :silly: a ze spaniem to chyba wszystkie mamy problem :unsure:

Gosia masz racje ciuszki kupować to sama radość tylko trzeba poczekać na przelew z zus bo ogrzewanie w nowym domku mam ale w portfelu pusto się zrobiło a pieniążki na koncie lepiej niech poleżą bo za dużo ich nie zostało i jak one się skończą to będzie bieda z nędzą B)
miłej pracy :) co z @ :whistle:

Moof dziękuję i na wzajem :) moja Natala też dzisiaj sie strasznie wierciła :unsure:

Asiaa dzięki :) jakieś testowanko w weekend ?

10 lata 3 miesiąc temu #926346 przez Asiaa
Ula testować nie zamierzam, chyba że @ mi się spóźni B) ale pewnie przyjdzie małpa jedna

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #926350 przez ann-sunshine
Gwiazdka mnie też się wydaje że donoszone dziecko zawsze ma większe szanse na zdrowie i życie niż skrajny wcześniak. A ściągasz choć raz w nocy to mleko? Czy tak się kładziesz i wstajesz rano i są bomby?

Moof wiem, i nie wiem kiedy ten miesiąc minął, serio. Zdrowia dla Zośki

Julka, nie chcę cię straszyć broń boże, tylko akurat z dwoma przypadkami się w szpitalu spotkałam, że ten antybiotyk nie zadziałał jak trzeba i mimo to dzieciaczki miały podwyższone crp i musiały zostać na 5 dób aby 10 dawek antybiotyku co 12 godzin jeszcze wybrać.

Ulka w prenalenie tylko maliny i czosnek więc drugą flaszkę chyba spokojnie możesz obalić. Nie doczytałam o co z tą sodą chodzi i teraz głupia jestem bo nie wiem o czym dyskutujecie.

Boska pogoda. Fajowy spacer zrobiłyśmy, teraz kawa wypita i drugie śniadanie zjedzone. Jak mnie zmuli to pójdę spać, a jak nie to najwyżej wieczorem padnę.

10 lata 3 miesiąc temu #926352 przez Agnilla
To jak wszyscy narzekają to ja tez a co, pomijam ze nie spie od 5:40.
Byliśmy dzis znowu u pediatry, po skierowanie na badanie krwi kolejne ale zanim przyszła to nam położna dziecko zwazyla. Polucha w 4 doby przybrała 140 g :ohmy: lekarka kazała wstrzymać się z niepotrzebnym kluciem, bo wniosek taki, ze mleko mam chujowe, jak tylko włączyłam dwie butle mm na dobę Pola przykoksowala. Mam nadal karmić mieszanie i w pon kolejne ważenie. Nawet nie wiecie jak mi z tym źle i na samą myśl chce mi się wyc :(

10 lata 3 miesiąc temu #926360 przez ann-sunshine
Agni wiem jak się czujesz, przy Marcie czułam się identyko. Nie obwiniaj się, to nie twoja wina, tak po prostu jest. Najważniejsze że Polusia będzie szczęśliwa i nie głodna, a już niedługo zaczniesz dawać inne pokarmy czyli ziemniaczki, jabłuszka, kaszkę i wtedy twój cyc starczy. Ja tym razem nie mam wyrzutów i dokarmiam tylko mąż mnie dołuje bo twierdzi że już nie muszę mm dawać. Tylko co on tam wie, to nie jego piersiątka. Cyc do przodu, butla w rękę i popatrz na uśmiech Poli

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #926373 przez ulka1983
Asiaa wyjścia są tylko 2 albo przyjdzie albo nie ;)

Ann dobra jutro kupuję drugą flaszkę a co mi tam :laugh: a z sodą chodziło o to że dziewczyny na innym forum dozowały sobie ją dowcipnie aby zmienić środowisko w pochwie :blink: już miesiąc ma Natalka :woohoo: śliczną ma karnację :) jakoś ten czas zapitala że niedługo będę rodzić :blink:
przynajmniej męża będę miała z głowy bo on mi się do dziecka nie wtrącał jak je karmiłam bo sam mówi że się nie zna i jak mówiłam butla do robił i nie dyskutował :laugh:

dziewczyny słyszałyście jaka ma być zima ? podobno od października już -8 a później coraz gorzej mam nadzieję że to nie prawda :S

Agni to super że Pola przybiera :) z tefala trzeba cie pociągnąć bo zamiast sie cieszyć to marudzisz :P a mm to nie trucizna i twoje mleko nie jest chujowe :angry: za to odciąganie już ci sie medal należy :kiss:

edit

gdzie nasze suwaki :evil:

10 lata 3 miesiąc temu #926378 przez Ada2424
Dziewczyny czuje pukanie w brzuchu :cheer: takie delikatne koło pępka, jakby motyl skrzydłami w środku machał, raz z lewej strony raz z prawej a raz na środku, takie gilgotanie chwilowe. To na pewno nie są jelita,ale też nie jestem pewna czy to pierwsze ruchy :whistle: nigdy czegoś takiego nie czułam, śmieszne smeranie. O znów czuje :woohoo: jak położe ręke na brzuchu to po chwili to gilgotanie znów czuje.

Ula nie strasz zimą, nie cierpie zimy :unsure:

Ann słodka Natalka :)

Asiaa trzymam kciuki :)

[/url] [/url]

10 lata 3 miesiąc temu #926383 przez ulka1983
Ada to już pierwsze ruchy :woohoo: gratuluję niby wcześnie ale ty wiesz najlepiej co czujesz :)
ja chcę taką zimę jak w tamtym roku :whistle:

10 lata 3 miesiąc temu #926386 przez Ada2424
Położna do mnie dzwoniła bo wybiera się do mnie na wieś do dziewczyny co niedawno urodziła i pytała czy czegoś nie potrzebuje. Powiedziałam jej że odczuwam to smyranie, gilgotanie chwilowe to mówi, że to mogą być pierwsze ruchy, mówiła żeby obserwować jak to będzie tylko dziś i się nie powtórzy w kolejnych dniach to znaczy że to nie ruchy a jak będzie się powtarzać co raz częściej to znaczy że to ruchy :) mówiła też że nie wszystkie odczuwają w 17tc czy 20tc to tez zależy od budowy ciała a że ja szczuplak jestem to ona mówi, że mogę już czuć na tym etapie ciąży ;) ciekawa jestem czy to się powtórzy czy nie, ale takie śmieszne to smyranie jest :cheer:

[/url] [/url]

10 lata 3 miesiąc temu #926389 przez aggi
dobry dzień

no i w nocy poszła w ruch butla z mm
ale dobrze zrobiłam, bo przynajmniej potem naciągłam ponad 200 mleka
tylko kto mówi że po mm dziecko dłużej śpi? :P
po moim mleku spał 4h20min a po mm 2h :P pffffffff

Agni a Ty jak tam dajesz radę? podziwiam Cie i chyba powtarzam Twoja 'historie' choc jak dałam mm to mi sie w cycuchach zdążyło naprodukować

Dag to też dzielna babka jesteś, ja prócz przystawiania młodego to też odciągam i widzę jak sytuacja w ml wygląda

gwiazdka wierze ci że jesteś zmęczona....... trzymaj się dzielnie :* a Antek urooooooczy :whistle: co do cyców to przystawiaj Antka i odciągaj żeby zapalenia nie dostać

gosia dzięki za te słowa!

ulka zdrówka!! też mam taką nadzieję ale bardziej bym chciała by już mnie nie zawiało :S

Ann dlatego o ile z jednym jakoś idzie dać radę to kurka dwójki sobie nie wyobrażam jakoś....... cholernie wytrwała i dzielna jesteś :kiss: śliczna Natka :)

zoi bedzie wsio ok :*

julka 3200 to malutki :) mój miał 3500 a malutki sie wydawał :P ponarzekaj sobie, czasem trzeba :) ja nie miałam zaświadczenia o GBS i w szpitalu potraktowali to tak jakbym była zarażona - co 4h antybiotyk dożylnie (smak w ustach jakby się lakier do paznokci zjadło :D) i wsio ok

Ada może pierwsze ruchy :) ja czułam dopiero w20tc

ulka ja też chce takiej 'zimy' :whistle:

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #926407 przez Chudzinka
Cześć :)
Ale chorowicie i marudnie tutaj - hehe, no czasem się trzeba wygadać, ale Kochane wszystkie dzielne jesteście i dacie radę, byle zdrowie było!
Jula - no nieźle Ci się zwaliło, ale mam nadzieję, że dobrze bedzie.
Gwiazdka - nie ma co gdybać, chłopcy jako wcześniaki są słabsi niż dziewczynki, więc myślę, że dobrze, że Kartofelek sobie dorósł w brzuszku, teraz ze wszystkim sobie poradzi, na pewno wszystko będzie dobrze :kiss:
Goś - ja myślę, tak jak Ula, że Twoi synkowie, to przecież nie poronienie o jakim piszą w wytycznych, a niedługo minie dwa lata, więc może będziesz mogła jak ja w styczniu się powoływać na 24 miesiące niepłodności o niewyjaśnionych przyczynach? Może razem podejdziemy, co? :kiss:
Ann, Majka - dzięki Wam i waszym przestrogom nie mogę się doczekać @ i przywitam ją z ulgą, hehehe :evil: :lol:
Asiaa - trzymam kciuki, jeszcze 3 dni i mam nadzieję, że będą piękne wieści.
A powiem Wam, że jakby się u mnie nie udało to też na dniach będę wiedziała, bo w czwartek powinna być @, a zazwyczaj 3 dni wcześniej mam plamienia, więc prawdopodobnie poniedziałek - wtorek się pojawią i już będzie wiadomo. A jak się nie pojawią, to trza będzie czekać, boo los lubi sobie ze mną tak pogrywać, że możliwe, ze plamienia nie przyjdą, a potem nagle mnie zaleje :blink: W każdym razie mam nadzieję, że jak się nie udało, to plamienia jednak będą i będę wiedziała już na dniach i nie będę musiała tak długo czekać.
Ula, moof, ann i wszystkie z choróbskami - jeszcze raz zdrówka.
A o zimie nawet mi nie mówcie...
I lubię mój suwaczek, ptaszek właśnie jajeczka składa... Ale fajny jest ;)

10 lata 3 miesiąc temu #926411 przez meli1990
Ada nie pamiętam ile miałam body z krótkim ale chyba dwa takie 56 miałam a tak to raczej miałam od 0 do 3 miesięcy ale to już różne

Gwiazdka ale słodki Antek

10 lata 3 miesiąc temu #926424 przez aggi

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka