BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 7 miesiąc temu #652419 przez MoNiaaa
Agi moze rzeczywiscie cos zmajstrowalas w mragowie??

gosia jaka ty obeznana jestes z tymi tematami szacun!!!

Julka witaj wsrod nas :)

http

]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #652498 przez issska1986
Czesć,

Jula, rozgość się :) ja jestem w podobnej sytuacji, więc spoko,damy radę ;) jak zobaczę dwie kreski na owu to już będzie dla mnie sukces.... aby urodzić do 30-tki... :laugh:

Gonia, Ty bez kitu obcykana jesteś :lol: zdradz nam swoje kompendium wiedzy :silly:

ja chyba też dostanę zaraz @, bo też mam bebson jak krowa :angry:

11 lata 7 miesiąc temu #652523 przez gosia28
Dzięki dziewczynki :blush: a tak se czerpałam literaturę, wiecie jak to jest, człowiek się stara tyle lat to się kuka tu i tam coby się czegoś dowiedzieć, no i jak iść na wizytę do gina to prowadzić dialog a nie słuchać jego monologu i oczy trzeszczyć gębę otwierać ze zdziwnienia :laugh:

wczoraj mnie jajnik napitalał ostro i to lewy ten z którego była owulka :unsure:
no i dziś 34 dc nic nie czuję, żeby się @ pojawiła, chyba, że mnie weźmie z zaskoczenia B) i stwierdzam, że mi się chyba w tym cyklu coś obsuneło :lol:
tak se patrze na te foto moich testów i stwierdzam, że pozytywny był w 20 dc, co daje plus 48h po skoku piku lh czyli owulacja odbyła się w 22 dc plus 14 dni fazy lutealnej to @ przyjdzie po 36 dc, więc termin małpy 17 maja :ohmy: :ohmy: :ohmy:

No to tera wiem czemu testy są negatywne. Wcale niespsute tylko ja za wcześnie testuje. To w piątek II pokazuję :lol:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 7 miesiąc temu #652534 przez MoNiaaa
gosia zaciskam dalej za ciebie!!!!

http

]

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #652542 przez Agnilla
a ja szczerze mówiąc, nigdy się nie zagłębiałam w fazy cyklu. może teraz powinnam? nie wiem co to ta faza lutealna ;) fakt jest tez taki, ze ostatnie okresy dostawalam kolejno po 32, 32 i ostatni po 31 dniach. dzis jest wlasnie 31 dc, a ja oprocz wydetego brzucha i uczucia ociezalosci nie czuje nic :P pewnie jak u Gosi zaskoczy mnie.
ja tam porobilam kilka testow w tym cyklu, ale ze rzekomo jajek nie mialam to sobie odpuscilam. nie notowalam nic, nie wiem kiedy bylo przytulanie, wiem ze srednio co 2-3 dni ale kiedy co tez nie wiem ;)ale moze to i lepiej dla mnie ;)
miłego dnia!! :)

11 lata 7 miesiąc temu #652637 przez lilijka
Hej dziewczynki!

Ja właśnie na teście owu mam dzisiaj mega malinę (wczoraj miałam prawie taki sam kolor jak kreska kontrolna) więc zastanawiam się czy dzisiaj owulka czy jutro dopiero. Jak myślicie?

W ogóle to ciekawa jestem czy w ogóle mam owulkę. Gin nie widział pęcherzyka dominującego a testy owulacyjne pozytywne? Dziwne to wszystko ale coś mi się wydaje że niemożliwe... Ah trudno przynajmniej zobaczyłam jak malina wygląda :)

Agnilla a jak w tym cyklu robiłaś kilka testów to co Ci wychodziło? Dwie kreski blade czy jedna?

Gosia rzeczywiście od owulki trza doliczyć 14 dni więc może dlatego testy masz jeszcze negatywne :)

Jula witaj! My tu wszystkie prawie na tym samym wózku jedziemy i czekamy na bobaski także lepiej trafić nie mogłaś :) Ja od następnego cyklu zarzucam CLO- zobaczymuy co po tym wyhoduję :)

Issska coś się mało udzielasz :P pisz no co ciekawego :kiss:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #652659 przez Agnilla
Lil, a wczoraj bylo seksiwo? :) bo jak było, to kolejne jutro, bo to raczej jutro będzie owulacja
ja jak robiłam testy to zawsze miałam 2 kreski, ale bladziochy. tak jak w ost cyklu.

11 lata 7 miesiąc temu #652677 przez lilijka
Agnilla napisał:

Lil, a wczoraj bylo seksiwo? :) bo jak było, to kolejne jutro, bo to raczej jutro będzie owulacja
ja jak robiłam testy to zawsze miałam 2 kreski, ale bladziochy. tak jak w ost cyklu.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Czyli jak jest mega malina to dopiero się liczy od tego 2 dni? Nie wiem czy wytrzymam dzisiaj bez :P :lol:
Jak ja zaczynałam pierwszy cykl z testami to podniecałam się nawet cieniem drugiej kreski :silly:

11 lata 7 miesiąc temu #652680 przez Agnilla
no niby wskzane co 2 dni, zeby wlasnie zolnierzyki mocy nabrały ;) ale jak Ci się tak chce...to tylko seksuolog pomoze :woohoo:

11 lata 7 miesiąc temu #652696 przez lilijka
Agnilla napisał:

no niby wskzane co 2 dni, zeby wlasnie zolnierzyki mocy nabrały ;) ale jak Ci się tak chce...to tylko seksuolog pomoze :woohoo:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A tak serio to niektórzy ginekolodzy polecają codziennie i na necie też zdania są podzielone na ten temat - część ginków mówi co 2 dni a część codziennie w dni płodne. I bądź tu człeku mądry :)

11 lata 7 miesiąc temu #652711 przez Agnilla
łoo kurde, faktycznie 2 tygodnie :) u nas nie ma reguly :P
małego zrobiłaś jak było codziennie tzn że Ci to nie zaszkodziło ;) działaj ;)

ja chyba dostane okres :/ czuje go

11 lata 7 miesiąc temu #652717 przez lilijka
Agnilla napisał:

ja chyba dostane okres :/ czuje go

jak dostaniesz to należy Ci się kawał sernika :) Ja zawsze tak robię jak przyjdzie ta franca :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #652727 przez Agnilla
nie mysl babo jedna, bo Ci jajko zmaleje ;)
jak dostane kochana, to ide do Sowy na tort truflowy a co :P

a teraz reklama :lol: :lol: :lol: :lol:
www.facebook.com/pages/Aga-Kokosi%C5%84s...0015338101346?ref=hl
wszystkie nowe Panie zapraszam ;)

11 lata 7 miesiąc temu #652789 przez Kaś_O
Hej dziewuszki, sorka że się trochę nie odzywałam ale po prostu masakra. W sumie to wcale mi nie lepiej, rano wypluwam wnętrzności wymiotując a wieczorem bo męczy mnie kaszel. Mam nadzieję że kruszynce to nie zaszkodzi. Czarek też podziębiony teraz ma katarek (na szczęście ucho samo przechodzi) więc marudny nie da odpocząć. Słabo je więc martwi mnie podwójnie. Dlatego też nie mam aż tak czasu napisać. :(

Moof mam nadzieję że te wszystkie mdłości nie przerodzą się u Ciebie w większe. Mi sie zaczęło jakoś właśnie po 8 tyg ale w sumie w pierwszej cięży nawet na chwilkę mi się nie dobrze nie zrobiło więc trzymam kciuki za Ciebie..

Gosia trzymamy kciuki żeby dwie kreseczki sie pojawiły :*

Dziewczyny zakazuję takiego myślenia. Issska proszę się częściej odzywać a nie tutaj nas zaniedbujesz :* jesteś razem i trzeba sie wspierac :*

Witaj Julia, fajnie ze do nas dołączyłaś i mam nadzieję że zostaniesz z nami :) Twoja koleżanka się myliła bo nawet moja gin mówiła że zdrowa para współżyjąca 3,4 dni w tyg nie patrząc na cykle ma 80% szans. Więc przytulanko w samą owu nie gwarantuje nic. Nie martw się. A jeśli chodzi o nielubienie i niechęć do wizyt u gin, to znam to dobrze. Musisz po prostu się przemóc i poszukać swojego gin do którego będziesz chodzić chętnie. Ja dopiero jak trafiłam na swoją gin zaczęłam chętnie do niej chodzić. Więc mam nadzieję że i Ty trafisz w końcu na takiego gina :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 7 miesiąc temu #652839 przez issska1986
Dziewczynki wiem,że troszkę mniej piszę, ale jakoś ostatnio doła jakiegoś zalapałam, poza tym

a tak w ogóle to obcielam włosy w piątek :lol: ale kurdę bata na dupsko tylko sobie ukręcilam bo kurka musze codziennie modelować i myć głowę, a tak to na drugi dzień kucyk i jazda... :woohoo:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka