- Otrzymane podziękowania: 71
- /
- /
- /
- /
- Testy owulacyjne - stosujecie?
Testy owulacyjne - stosujecie?
- Nefri
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja też jestem w szoku, że to już 20 tygodni, ciągle mi się wydaje, że to dopiero początek ciąży.
Misia też się nie znam na tych wykresach.
Martyna każdemu odbija w taki upał a co dopiero dzieciom. A wychodzicie z dzieciakami w taki upał na dwór?
Aggi to dobrze, że tak Ci się te owulacje przesuwają, bo wcześniej miałas chyba długie trochę te cykle co? Owu w 17 a nawet 16 dc to tak można powiedzieć idealnie, więc może to dobry znak
NatB ja z Tymkiem nie miałam żadnych dolegliwości a teraz zaczęły się jakoś chyba w 8 tygodniu i skończyły w 14, więc jeszcze wszystko przed Tobą czego Ci oczywiście nie życzę.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
nefri czy ja wiem czy długie? Zawsze odkąd pamiętam około 32dni. Teraz widzę ze zależy kiedy mam pozytyw na teście owu to +13 dni i potem jest @
- majka1987gnoWlkp
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 105
Czarne myśli krążą mi po głowie....
- aklim88
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 60
Nefri - GBS to paciorkowiec w pochwie/drogach rodnych. Podczas porodu podają dożylnie antybiotyk
Aggi - teraz nie pamietam kiedy mi dali ten antybiotyk i jak często. Wydaje mi sie, ze tylko raz. Moze powinni wczesniej dac i cześciej.... No nie wiem. W każdym razie tu jak powiedzialam, ze miałam w poprzedniej ciazy, to od razu taka rażącą w oczy naklejkę wkleili do mojej teczki ciążowej zeby każdy widział. Tak - teczki, nie książeczki tzn. Kawałka tekturki jak w PL. wszystkie wyniki badań i konsultacje z lekarzami, położna mam wpięte do tej teczki i nie muszę nosić świstków z wynikami i każdej osobie opowiadać całej historii. Bardzo pomysłowe.
Aggi - czemu nie chcecie kwietniowo-majowego. Ostatnio gdzieś czytałam, ze najkorzystniej rodzic na wiosnę. Wiesz jak to z tym odpuszczeniem starań, przeważnie człowiek luzuje i....bum
Martyna - jak gin mowi, ze spoko, to spoko. Do wrzesnia juz niedługo, wiec pójdziesz i zobaczysz. a jak ogólnie w tym przedszkolu Ci sie pracuje? Zadowolona ze zmiany? Chociaż macie przez wakacje mniej dzieci pod opieka?
- majka1987gnoWlkp
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 105
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
nefri ja zaczynam się schizowac, bo ustępują mi jakiekolwiek dolegliwości.. Nie mam za bardzo apetytu na cokolwiek, w sumie tylko na mięso.. Piersi tez juz nie te.. Yhm chyba sobie wkręcam dosłownie
aklim ja miałam badany gbs, ale wynik był ujemny.. Szczerze to strasznie się tego bałam, bo w poprzedniej ciąży nie omijaly mnie infekcje, wiec całą ciążę coś mnie spotkało..
majka hm dziwna sprawa.. 21 juz.za chwile,pewnie skieruje Ciebie na jakieś badania hormonalne tak, jak Aklim mówi..
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
majka plamienie okołoowulacyjne? ale plamienie to w sumie nie krwawienie... echh nie mam pojęcia
aklim ja nie miałam wyniku badania więc mnie potraktowali z góry tak jakbym gbs miała dodatni więc dla bezpieczeństwa co 4h miałam wstrzykiwany antybiotyk .
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
nat typowe u ciężarnych przed @ doszukiwanie się objawów a potem jak już faktycznie ciąża jest to strach bo heloooł nic się nie dzieje ale ja też tak miałam co miesiąc w 'ciąży' byłam, a jak faktycznie zaskoczyło to nie miałam żadnych dolegliwości
- martyna_z
- Wylogowany
- gadatliwa
Aklim jest mniej dzieci ostatnio. A ja generalnie jestem zadowolona. Idealnie nie jest ale nie stresuje mnie ta praca tak. Lepsza atmosfera jest.
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- aklim88
- Wylogowany
- budujemy zdania
Miska - dzieki za komplementa
Martyna - najważniejsze, ze sie tak nie stresujesz jak poprzednio. Mam nadzieje, ze nie masz tez takich historii na koniec miesiąca jak tam...
Aggi - nie pamietam wieku, ale ja do sprawy podeszłam tak: przedstawiałam z 2 na 1 gdy był problem z usypianiem na druga drzemkę, potem na noc i ta druga drzemka sie skracała. A w ogóle z drzemek zrezygnowałam jak dłużej trwało usypianie na drzemkę niż sama drzemka i potem jazda wieczorem zeby zasnac.
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- aklim88
- Wylogowany
- budujemy zdania
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Powiem Wam że wczoraj się działo ojjjj ale kurcze tak mi napitalal jajnik masakra jak już w 16dc było serduszko a w 17dc pozytyw to uznaliśmy niech się dzieje co chce głupki z nas ale dobre spontany nie są złe