BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #998231 przez Nefri
Aklim nie wiem co to jest GBS, ale ja po cesarce miałam podwyższone crp i przetrzymali mnie w szpitalu kilka dni dłużej. Do tego crp wolno spadało, więc w końcu wypisałam się na własne życzenie, bo już nie mogłam wytrzymać tego, że ciągle ktoś się patrzy na to jak się zajmuję dzieckiem. Co do nospy, to też słyszałam, że częste stosowanie może powodować obniżenie napięcia mięśniowego, ale przyznam, że z tego samego powodu nie zażywałam też w ciaży magnezu, bo to samo gdzieś na ten temat wyczytałam. W trzecim trymestrze zdarzyło mi się kilka razy łyknąć nospę i magnez, bo mi się brzuch strasznie napinał, ale raczej starałam się wtedy więcej leżeć i naprawdę łykać te tabletki bardzo sporadycznie. Nie wiem jak będzie teraz, bo z małym dzieckiem w domu ciężko o odpoczynek ;) Generalnie raczej takie skutki może przynieść nadmierne zażywanie tych leków w ciąży. A upały mają być na pewno do końca sierpnia, ale nie wykluczone, że jeszcze o wrzesień zahaczą... masakra.
Ja też jestem w szoku, że to już 20 tygodni, ciągle mi się wydaje, że to dopiero początek ciąży.
Misia też się nie znam na tych wykresach.
Martyna każdemu odbija w taki upał a co dopiero dzieciom. A wychodzicie z dzieciakami w taki upał na dwór?
Aggi to dobrze, że tak Ci się te owulacje przesuwają, bo wcześniej miałas chyba długie trochę te cykle co? Owu w 17 a nawet 16 dc to tak można powiedzieć idealnie, więc może to dobry znak ;)
NatB ja z Tymkiem nie miałam żadnych dolegliwości a teraz zaczęły się jakoś chyba w 8 tygodniu i skończyły w 14, więc jeszcze wszystko przed Tobą ;) czego Ci oczywiście nie życzę.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #998233 przez aggi
Aha aklim co do gbs to ja nie miałam tego badania zrobionego i w szpitalu na porodowce automatycznie co 4h wstrzykiwali mi antybiotyk w razie czego. Maks urodził się zdrowy.

nefri czy ja wiem czy długie? Zawsze odkąd pamiętam około 32dni. Teraz widzę ze zależy kiedy mam pozytyw na teście owu to +13 dni i potem jest @

9 lata 4 miesiąc temu #998235 przez majka1987gnoWlkp
To ja Wam napisze że przez to ostatnie moje zachowanie zaczęłam testy robić w tym cyklu... Żeby sprawdzić czy w ogóle mam owu... 12 dc pozytyw i dostałam plamienie... 13dc pozytyw krwawienie... 14 dc pozytyw.. Krwawienie... Teraz przestałam krwawic... Jutro zrobię test owu... I co Wy specjalistki na to???
Czarne myśli krążą mi po głowie....

[/url [/url]

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #998236 przez aklim88
O kurcze Majka - strasznie dziwne... Obfite te Twoje krwawienia? Idź do lekarza jak nic żeby zbadać hormony itd.

Nefri - GBS to paciorkowiec w pochwie/drogach rodnych. Podczas porodu podają dożylnie antybiotyk

Aggi - teraz nie pamietam kiedy mi dali ten antybiotyk i jak często. Wydaje mi sie, ze tylko raz. Moze powinni wczesniej dac i cześciej.... No nie wiem. W każdym razie tu jak powiedzialam, ze miałam w poprzedniej ciazy, to od razu taka rażącą w oczy naklejkę wkleili do mojej teczki ciążowej zeby każdy widział. Tak - teczki, nie książeczki tzn. Kawałka tekturki jak w PL. wszystkie wyniki badań i konsultacje z lekarzami, położna mam wpięte do tej teczki i nie muszę nosić świstków z wynikami i każdej osobie opowiadać całej historii. Bardzo pomysłowe.

Aggi - czemu nie chcecie kwietniowo-majowego. Ostatnio gdzieś czytałam, ze najkorzystniej rodzic na wiosnę. Wiesz jak to z tym odpuszczeniem starań, przeważnie człowiek luzuje i....bum ;)

Martyna - jak gin mowi, ze spoko, to spoko. Do wrzesnia juz niedługo, wiec pójdziesz i zobaczysz. a jak ogólnie w tym przedszkolu Ci sie pracuje? Zadowolona ze zmiany? Chociaż macie przez wakacje mniej dzieci pod opieka?

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=71182

9 lata 4 miesiąc temu #998237 przez majka1987gnoWlkp
Jestem umówiona na 21 sierpnia :-)

[/url [/url]

9 lata 4 miesiąc temu #998241 przez natB
aggo ee spoko mnie Juz nic nie zdziwi, u mnie owu była 22-23 dc a raz zaskoczyła 9 dc także mnie nic nie zadziwi :D starania były, tosz czekamy teraz :)

nefri ja zaczynam się schizowac, bo ustępują mi jakiekolwiek dolegliwości.. Nie mam za bardzo apetytu na cokolwiek, w sumie tylko na mięso.. Piersi tez juz nie te.. Yhm chyba sobie wkręcam dosłownie :)

aklim ja miałam badany gbs, ale wynik był ujemny.. Szczerze to strasznie się tego bałam, bo w poprzedniej ciąży nie omijaly mnie infekcje, wiec całą ciążę coś mnie spotkało..

majka hm dziwna sprawa.. 21 juz.za chwile,pewnie skieruje Ciebie na jakieś badania hormonalne tak, jak Aklim mówi..

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #998242 przez aggi
dzień dobry :) trzy razy napisałam wczoraj poemat, poodpisywałam Wam i mi kasowało.. :pinch: nocka u nas super, Maks nie poszedł na popołudniową drzemkę bo było za ciepło i nie mógł usnąć i w efekcie o 20 padł jak mucha po 100ml mleka ;) spał całą noc. super :) powiedzcie mi ile drzemek miały Wasze maluchy w wieku 12mscy? bo u nas standard to dwie ale zastanawiam się kiedy z jednej zrezygnować..

majka plamienie okołoowulacyjne? ale plamienie to w sumie nie krwawienie... echh nie mam pojęcia :blink:

aklim ja nie miałam wyniku badania więc mnie potraktowali z góry tak jakbym gbs miała dodatni więc dla bezpieczeństwa co 4h miałam wstrzykiwany antybiotyk .
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

nat typowe u ciężarnych :D przed @ doszukiwanie się objawów a potem jak już faktycznie ciąża jest to strach bo heloooł nic się nie dzieje :P ale ja też tak miałam :) co miesiąc w 'ciąży' byłam, a jak faktycznie zaskoczyło to nie miałam żadnych dolegliwości ;)

9 lata 4 miesiąc temu #998243 przez martyna_z
Nefri wyszukujemy w ciągu dnia najlepszego momentu i wychodzimy na krótkie spacery bo najgorzej jest w sali. Mamy niby wentylatory Aske to niewiele pomaga.

Aklim jest mniej dzieci ostatnio. A ja generalnie jestem zadowolona. Idealnie nie jest ale nie stresuje mnie ta praca tak. Lepsza atmosfera jest.

9 lata 4 miesiąc temu #998246 przez natB
aggi my właśnie po roku zrezygnowaliśmy juz z drzemki jednej, bo mały szedł do niani, wiec tylko tam spał.. A teraz ma 1 q porządna drzemke 3,5 h nawet :) ale przeważnie to są.3 h od po 11 do ok 14:30 chociaż zdarza mu się spać do 15 :) a chodzi spać przed.20 i budzi się ok 6:30 :)

9 lata 4 miesiąc temu #998247 przez aggi
nat no maks standardowo śpi 2x po niecalej 1h czasem 1,5h.. I nie wiem czy mu tak zostawić te drzemki.. W sumie wstaje przed 6 potem drzemka kolo 9 potem kolo 14/15 i kapiemy go po 19 ok 20 juz go kładziemy spac

9 lata 4 miesiąc temu #998271 przez natB
Możesz spróbować go raz Położyć, ale od razu nie skumal o co chodzi.. Wiec przeciągnij go tak do 11-11:30 i połóż.. Jak pospi te 2 h to do 19 powinien wytrzymać, ale wprowadzilqbym to dopiero wtedy kiedy przwsypialby całe nocki, bez wybudzen.. Bo jak się wYbudza w nocy to tez jest przez to zmęczony :) sama musisz go Wyczuć :)

9 lata 4 miesiąc temu #998272 przez aklim88
Majka - to juz niedługo

Miska - dzieki za komplementa ;)

Martyna - najważniejsze, ze sie tak nie stresujesz jak poprzednio. Mam nadzieje, ze nie masz tez takich historii na koniec miesiąca jak tam...

Aggi - nie pamietam wieku, ale ja do sprawy podeszłam tak: przedstawiałam z 2 na 1 gdy był problem z usypianiem na druga drzemkę, potem na noc i ta druga drzemka sie skracała. A w ogóle z drzemek zrezygnowałam jak dłużej trwało usypianie na drzemkę niż sama drzemka i potem jazda wieczorem zeby zasnac.

9 lata 4 miesiąc temu #998275 przez aggi
aklim czyli jednym słowem czekać aż Maks da sam znak że koniec z drugą drzemka?

9 lata 4 miesiąc temu #998279 przez aklim88
Myśle, ze nic na sile. Nat ma racje, ze póki nie przesypia nocy, to jedna drzemka raczej mu nie wystarczy i najlepszym momentem bedzie wprowadzenie jednej drzemki jak bedzie spał ładnie w nocy. Chociaż z jednej strony jest tez niewiadoma czy jakbyś mu wprowadziła ta jedna drzemkę, to i noce byłyby lepsze...

9 lata 4 miesiąc temu #998290 przez aggi
Ale na noce nie narzekam bo przesypia całe tylko czasem się budzi na smoczek lub mleko ale nie codziennie:-) także nie jest źle w tej kwestii :-) o sam fakt drzemek mi chodzi :-)

Powiem Wam że wczoraj się działo ojjjj ale kurcze tak mi napitalal jajnik masakra ;) jak już w 16dc było serduszko a w 17dc pozytyw to uznaliśmy niech się dzieje co chce :p głupki z nas :evil: ale dobre spontany nie są złe :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka