BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 4 miesiąc temu #998294 przez aklim88
Aggi - spontany są najlepsze. Przynajmniej bez spiny i wszyscy zadowoleni :)

A to moze juz dobry moment na przestawienie w takim razie. Zawsze możesz spróbować przez tydzien, dwa go kłaść tylko raz i zobaczyć co z tego bedzie

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=71182

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #998296 przez Pinezka
Ja tak na szybko, bo na wakacjach slaby dostep do netu mam ;)

Aklim - malutki zgrabny brzuszek :) Z porodowki wyjdziesz jakby nigdy nic ;)

Aggi - spontany najlepsze :evil:

Misia - jednorazowy spadek temperatury juz po owulacyjnym wzroscie moze oznaczac zagniezdzanie. Poszukaj wiecej na necie i obserwuj dalej temp, a za jakis czas powtorz test. Generalnie wiecej niz 16 dni wyzszych temp po owulacji tez wskazuje na ciaze, ile jest u ciebie?

9 lata 4 miesiąc temu #998305 przez misia88
Pinezka teraz 12 dzień wyższych temp. Może trochę za szybko pobiegłam na tę betę, to był 10 dpo...
Zobaczymy...

9 lata 4 miesiąc temu #998310 przez aurelia
Natb masz jakies objawy ciazyy?

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #998315 przez aggi
Nieźle. Nie myliłam się, u mnie już po wszystkim

wszystko tak szybko się podziało ;) jak tak dalej pójdzie to testa będę robić tylko do sprawdzenia czy mnie przeczucie nie myli hehe :p

Dla porównania poprzedni cykl :

Załączniki:

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #998316 przez aggi
B) czyli termin @ 26.08 u mnie

brown ty kiedy masz mieć @?

9 lata 4 miesiąc temu #998317 przez Nefri
aggi ja chyba jak mały miał własnie ok 12 miesięcy, zrezygnowałam z drugiej drzemki. Nie pamiętam jak do tego doszło, ale to nie było tak, że to planowałam, raczej tak samo się ułożyło. Faktycznie chyba mały zaczął po prostu dłużej spać w nocy, budzić się rano ok 7:30-8:00, więc ta pierwsza drzemka byłaby za wcześnie, bo jak się budził o 6 to drzemka pierwsza była ok 9. Więc po prostu kładłam go spać ok 12 i tak w sumie zostało. Teraz chodzi na drzemkę tak między 12 a 13 i śpi różnie od 2 go 4 godzin. A potem o 21-21:30 i do 7:30-8. Mi to bardzo pasuje, bo przez te dwie krótkie drzemki, bo też tak spał po godzinie, max półtorej to tylko dzień był rozwalony i nic nie można było zrobić. A teraz zdążę coś ugotować, sprzątnąć czasem (tym się raczej mąż zajmuje) i jeszcze mieć czas na odpoczynek.
Nat ja jak w 11 tygodniu nie miałam wymiotów przez jeden dzień, to też zaczęłam szukać w necie i oczywiście zaczęłam mieć paranoje, że skoro tak szybko się skończyło, to pewnie coś nie tak. Trzeba starać się nie świrować za bardzo, choć wiem, że to nie łatwe. A zamierzasz długo pracować w ciąży czy idziesz na zwolnienie? Ja przed zajściem w ciążę byłam na urlopie zaległym po macierzyńskim, potem wzięłam 3 tyg na dziecko zwolnienia i w międzyczasie się okazało, że jestem w ciaży, więc od razu poszłam na zwolnienie, i tak już nie pracuję prawie 3 lata. Ale ja nie mam do czego wracać, dlatego tak robię, bo cały mój dział w Warszawie został ponad rok temu zlikwidowany i teraz chyba tylko ja w nim zostałam, bo mnie nie moga zwolnić z racji ciąży ;)

9 lata 4 miesiąc temu #998328 przez brown24
Aggi widzisz, czasem to lepiej wsłuchać się w swoje ciało, a testy robić tylko dla potwierdzenia, Mnie 10dc napitalał jajnik jak na ovu(charakterystyczne kłucie promienujące do krzyża i nogi) ale pomyślałam że to przecież za wcześnie, wiec nawet nie planowałam starań, ale mąż mnie dorwał znienacka :laugh: .Wydaje mi się więc że ovu miała miejsce 10-13dc, więc @ wypadałby 21-24 sierpnia.

9 lata 4 miesiąc temu #998341 przez zoi
Czesc Dziewczyny!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 4 miesiąc temu #998342 przez natB
nefri
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
ciężka sprawa :(

9 lata 4 miesiąc temu #998343 przez natB
zoi tak bardzo mi przykro :((( przytulam mocno! Tak jak mówisz macie Anie, ale utrata maleństwa to musi być ból.. Kochana ja niestety nie pomogę.. 3 mam za Ciebie kciuki... A powiedz mi jak przyrastala u Cb beta :(? Ze kiepsko?

9 lata 4 miesiąc temu #998345 przez majka1987gnoWlkp
Zoi ja jestem po lyzeczkowaniu drugiej ciąży w 7 tc... Następna ciąża ogólnie ok...Misia zdrowa jak rydz... Urodzona w 39 tc ;-)
Przy samoistnym poronieniu możesz przechodzić katusze... Ból i skurcze porodowe, możesz się cała nie oczyścić... Co za tym idzie i tak cię będą musieli wyczyścić.. A niedaj Boziu jak wejdzie stan zapalny... I inne dziadostwa... Możesz dochodzić do siebie dużo dłużej...
Ja poszłam, tego samego dnia wyszłam... Krwawilam jak okres.. I normalnie weszłam w cykle od razu ;-)

[/url [/url]

Podziękowania: zoi

9 lata 4 miesiąc temu #998346 przez zoi
majka, dzieki - wlasnie zbieram info, wiec kazda rada cenna! Wiem, ze po samooczyszczeniu tez czasem trzeba lyzeczkowac. Chyba poczekam ten tydzien i pojde na zabieg...

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #998347 przez JoanaG
zoi bardzo mi przykro.... byłam w identycznej sytuacji jak Twoja i tym bardziej współczuję Ci :(

jeśli chodzi o łyżeczkowanie, ja też miałam wybór- iść na zabieg lub czekać na oczyszczenie samoistne i po rozmowie z lekarzem podjęłam decyzję o zabiegu, tylko i wyłącznie ze względu na fakt, że nie wiadomo ile czasu może potrwać samoistne poronienie, a po zabiegu już po pierwszej @ w zasadzie mogliśmy starać się... ale decyzja należy do Ciebie. Nigdy po zabiegu nie miałam żadnych problemów z szyjką. Cała procedura trwała 15 min i przebiegała w pełnej narkozie. Trzymaj się ciepło.

Aniołek 9tc 27.09.2013

9 lata 4 miesiąc temu #998351 przez aggi
nefri to u mnie Maks wstaje o 6 czasem nawet przed.. bo o tej godzinie zaczyna się szum w domu, bo S do pracy i mój tata wstają... no i jasno już jest i mimo że dam mu mleko to i tak nie chce już spać. więc drzemka u nas o 9 a potem ok 14/15... bo zmierzły chodzi popołudniu potem jak go nie położę. Ale widzisz Tobie śpi 2-4h a u nas w sumie te dwie drzemki to tak z 2h wychodzi

brown no to jedziemy na tym samym wózku i być może kiedyś spotkamy się na jednym wątku? :evil:

zoi

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka