BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #998635 przez Miluniaa
misia ,a ja poswiatke widze :whistle:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #998641 przez magmus88
Hej !

Wróciłam dziś nad ranem z tych praktych zawodowych dl amoich podopiecznych z niemiec....
W końcu wyspałam się w swoim łóżeczku i mogę Was nadrabiać :)

Pati - widzisz... telepatia :D

Aggi - najważniejsze, że Maks zadowolony :) Ale dostał furę!!! I jaki piękny tort!!! Co do teściowej.... chyba mam niewiarygodne szczęście, że do niczego się nie wtrąca... ani na nic nie naciska.... Chyba, że jakby było dzieciątko to może się toz mienić ehhehehe

Zancik - ale słodka Tosia!!!!!!!!!!!!!!!!!! I jaka zadowolona, że już jest po tej stronie heheh

Misia - już miałam nadzieję, że to to... przykro mi :( haha misia a jednak :DDDDDDDDDDDDDDD widać delikatną kreseczkę, super :)

aklim! Super zdjęcia, znajome tereny ehhehe. W parku Gaudiego straszine mi się podobało a Wam?

Zoi - bardzo mi przykro :((

Inna witamy serdecznie ::) rozgość się, służymy pomocą :)))

9 lata 4 miesiąc temu #998677 przez aurelia
Witam ponownie czy ktoras uzywala clostibegyl i pomogl??
Bo dostalam clostibegyl i duphaston

9 lata 4 miesiąc temu #998680 przez magmus88
Aurelia - to są chyba dwa najczęściej przepisywane leki....

Myślę, że niedługo też je dostanę.... Tak przynajmniej zapowiadał mój lekarz.
Jak je masz brać?

9 lata 4 miesiąc temu #998683 przez Miluniaa
aurelia ja bralam i mi pomogl :):):)

9 lata 4 miesiąc temu #998684 przez Miluniaa
up

9 lata 4 miesiąc temu #998687 przez aurelia

Miluniaa napisał: aurelia ja bralam i mi pomogl :):):)

A dlugo je bralas? Od kiedy do kiedy??
Ja mam brac od 5 do 10 pozniej w 12 dc monitoring i pozniej duphaston, ale sie boje jak monitoring mi wypadnie w weekend to nikt mnie nie przyjmnie;((

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #998698 przez Miluniaa
2 cykle i za 2 zafasolkowalam :) od z tego co pamietam 5 do 10 i mialam robic testy owu kiedy sie pojawil pozytywny to przyjsc na usg jesli do ktoregos tam dnia sie nie pojawilo chyba do 17 tez na usg czy pecherzyki pekly. aha i jeszcze w 1 cylku mialam isc na 10 dzien czyli ostatni dzien clo czy on na mnie dziala i czy sa pecherzyki, bo lekarz mowil ze nie na wszystkie kobiety on dziala... to chyba tyle ;p;p a dupek mi pomogl jak po 1 cyklu zrobila mi sie torbiel przez niego mi sie wchhlonela :)

9 lata 4 miesiąc temu #998718 przez aurelia
Aha dzieki mam nadzieje ze i mi pomoze

9 lata 4 miesiąc temu #998724 przez natkka
nat - przykro mi, może powiedz mu żeby tak nie robił bo się źle czujesz :) a pamiętasz jak przedwczoraj narzekałaś, że nie masz mdłości :P
co do leków to ja nie zdarzyłam ich brać, miałam zacząć od cyklu, który na szczęście nie nadszedł :D ja miałam brać clo od 2 do 6 dnia, a potem w 11 do niej przyjść na zastrzyk z pregnylu :)

9 lata 4 miesiąc temu #998736 przez Nefri
Misia świetna wiadomość!!! miałam takie przeczucia już po pierwszym teście, nawet jak napisałaś, że beta negatywna. Kiedy teraz idziesz na betę/do lekarza? Który to dzień cyklu, jeszcze chyba bardzo wcześnie co? Ja pierwszą betę robiłam w 26 dc i wynik był 191

9 lata 4 miesiąc temu #998764 przez Miluniaa
A moze ja mialam jak natka od 2 dnia cyklu hmmm sama juz nie pamietam ale to chyba mniejsza z tym na 100% mialam z tymi testami jak pozytywny to na usg, bo jest owulacja i jak pekna to bez zastrzyku a jak nie to wtedy zastrzyk :) Jakos moj lekarz wolal zeby to samo naturalnie pekalo bez pomocy i w ostatecznosci zastrzyk byl.

9 lata 4 miesiąc temu #998791 przez Inna607
Dziekuje za przyjecie :)
Ja raczej o dziecko sie nie zamierzam starac ale chcialabym na przyszlosc wiedziec o co w tym wszystkim chodzi i poznać swoje ciało i jak to sie odbywa bo widze ze roznie z tym bywa :p

Powiedzcie mi cykl rozpoczyna sie w pierwszym dniu miesiaczki tak ? W ktorym cyklu najlepiej rozpoczac robic testy ?
I slyszalam ze pierwszy raz najlepiej caly cykl a drugi i trzeci ?
Pomóżcie:)
Pozdrawiam cieplutko

9 lata 4 miesiąc temu #998799 przez Miluniaa
inna ja robiłam od 10 dc i uwazam, że na pewno starczy od razu po okresie uwazałam to za zbedne marnowanie testow ;p;p oczywiscie mowie o swoim organizmie ;p;p

9 lata 4 miesiąc temu #998836 przez aggi
Dzień dobry po weekendzie :)
kawka wypita, zaraz Was nadrobię :)

zoi jak tam jak samopoczucie? :kiss:

inna witaj ;) koleżanko ;) widzę że chcesz jednak stosować testy. rozgość się :) owulka nie musi być w 14dc bo wszystko zależy od tego jaki długi cykl jest. 14dc to przy 28dniowych cyklach. Co do testowania jeśli kompletnie nie wiesz kiedy masz owu to najlepiej pierwszy cykl przetestować cały od zakończenia okresu aż do następnego. Wtedy możesz zauważyć co się dzieje w organizmie. Dwie tak samo intensywne kreski oznaczają że owu nadejdzie bodajże 24-36h. Jeśli pierwsza testowa jest słabsza niż kontrolna wtedy test jest negatywny. Drugi i kolejny cykl można zacząć testować już w okolicach dni kiedy były dwie krechy. np miałaś dwie krechy w 16dc to zacznij testować około 13dnia- ja tak zawsze robiłam.

misia widzę bladzinkę ! Oby maleństwo prawidłowo rosło :) zaciskam kciuki :)

nat
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

magmus oj tak masz szczęście jeśli masz fajną teściową, moja to zmora...

aurelia nie używałam więc nie pomogę. Tzn brałam duphaston ale już w ciąży - w 7tygodniu na podtrzymanie

udanego dnia kochane :* U nas deszczyk chłodno i aż nie chce mi się myśleć że znów 30 ma być :S

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka