BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 4 miesiąc temu #999013 przez magmus88
Pumcia a kiedy robiłaś tamte testy? Może trochę za wcześnie, że nic nie wyszło? A teraz mniej więcej ile dni po owulacji wyszły CI takie przepiękne maliny??

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #999015 przez Pumcia
Dziękuję Inna607 :) he he co do kłucia to powinnam się już dawno przyzwyczaić bo w moim 30 letnim życiu trochę tego miałam :) przy anemi co miesiąc przez poł roku mnie męczyli, pare miesięcy przerwy i znów pól roku ;/ przezyje :)
Ledwo daję rade zeby się nie wygadać - w sumie to powinnam Męzowi najpierw powiedzieć zamiast na forum pisać ale . . .wygadałam się Wam ( i dobrze bo bym eksplodowała ) a wiem że Wy dziewczynki nie powiecie nikomu :D dzięki temu mogę to zrobić po kolei najpierw Mąż, potem rodzina na koncu znajomi :)

Magmus - test robiłam w czasie plamienia czyli 16-17 lipca Owu miałam chyba ostatnio 25-26 lipca, przynajmniej tak mi się wydaje bo zaobserwowałam śluz. No a teraz około 10 sierpnia powinnam dostac @ bo cykle mam po 24-26 dni. Więc takie maliny wyszły mi po 23 dniach o ile dobrze licze :)

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #999016 przez magmus88
Pumcia chodziło mi bardziej o poprzedni cykl :) czy pamiętasz po ilu dniach robiłaś testy??

Ale teraz... 23 dni to sporo więc i maliny pięne!!!!

9 lata 4 miesiąc temu #999022 przez Pumcia
Magmus - nie mam zielonego pojęia bo od czerwcowego okresu dałam sobie spokój z testami i pilnowaniem owulki :) takze mogę tylko zgadywać :D

9 lata 4 miesiąc temu #999026 przez martyna_z
Aggi wiem że mnie nie trzyma, ale trochę się boję. Ona jest mściwa a ja nie chciałabym sobie zaszkodzić, to nie jest duże miasto niestety... Ale pewno poczekam jeszcze do końca tygodnia i pójdę bo nic innego mi nie pozostało.

Miluniaa ja nie mam nadziei na powrót, w zasadzie to nawet nie chciałabym tam wracać, ale też jakoś nie mam odwagi powalczyć o swoje.

Inna witam :)

misia88 no ja tam widzę kreseczkę drugą

nat wiem co czujesz ja też niedawno wróciłam do pracy i to jeszcze poszłam do innej, więc mimo że to już dwa tygodnie to jeszcze się nie przyzwyczaiłam

brown martwi Cię brak PMS czy raczej cieszy? :)

Pumcia gratulacje!!! super niespodzianka i prezent urodzinowy :)

My w tym miesiącu też jakoś bez przekonania, coś działamy, ale prze moje nerwy i teraz zapalenie krtani to nie wiem czy jestem po czy w trakcie owulacji, niby śluz jakiś był ale jajników nie czułam wcale a zawsze dawały znać. Może bezowulacyjnie tym razem przez ten stres. Zobaczymy.

9 lata 4 miesiąc temu #999033 przez misia88
Pumcia, gratuluję.

U mnie dzisiaj beta 5,5... ;( ;( Krwawienie pojawiło się wieczorem...

9 lata 4 miesiąc temu #999048 przez natB
misia tak mi przykro :( :( :( ... przytulam mocno i głowa do góry...

9 lata 4 miesiąc temu #999054 przez magmus88
Misia :( przytulam!

9 lata 4 miesiąc temu #999055 przez Nefri
Misia bardzo mi przykro...

9 lata 4 miesiąc temu #999074 przez Inna607
Misia przykro:( przytulam mocno

Zamawial ktos testy z allegro ? Sa cos warte ?

9 lata 4 miesiąc temu #999076 przez magmus88
Inna z tego co wiem to chyba większość ma z allegro... inaczej byśmy zbankrutowały na tych aptecznych ehheeh :)

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #999079 przez aggi
dzień dobry z rana :) nocka kiepska u nas, ja nie umiałam w ogóle zasnąć :blink: ciągle się kręciłam całą noc...

martyna niestety w dzisiejszych czasach trzeba walczyć o swoje bo ludzie z innych idiotów próbują robić...

misia chciałam Ci to napisać jak miałaś betę pozytywną.. lekarz mi kiedyś powiedział jedną mądrą rzecz, że kiedyś kobiety nie miały testów ciążowych, ani laboratoryjnych badań i 'ostawały' się tylko te ciąże które były mocne. One po prostu dowiadywały się sporo po czasie, czasem nawet od mam czy babek swoich że objawy mogą być ciążą. A teraz te wszystkie metody wykrywania ciąży może i dobrze że są, ale wykrywają ZBYT wcześnie, dokładnie tak mi powiedział, że wykrywają wtedy kiedy tak naprawdę jeszcze nie wiadomo czy wszystko prawidłowo się zagnieździło i większość tych wykrytych ciąż po prostu same się wchłaniają. Dlatego nie powinno się robić testu przed spodziewaną miesiączką. Tak mi powiedział. Nie ma się co załamywa być może nawet byś nie wiedziała że coś było ale samo się wchłonęło z powrotem bo @ miała by obsuw kilka dni. A jeszcze jedno mi powiedział. Że czasem cykle kobiet się wydłużają, @ nie przychodzi w terminie, babki się martwią a to niejednokrotnie właśnie takie 'ciąże', trochę zaburzeń gospodarki hormonalnej, organizm wydala tę 'ciążę' i jest obsuw w @ o kilka dni. Jego ostatnie słowa 'Kobiety nawet nie wiedzą ile razy tak naprawdę 'w ciąży' były'. Także nie masz się co martwić , oczywiście mi przykro, ale widocznie tak miało być.

9 lata 4 miesiąc temu #999080 przez aggi
inna większość, jeśli nie wszystkie mają tutaj testy z allegro ;)

9 lata 4 miesiąc temu #999082 przez Inna607
:laugh: ;) no ja sie nie znam dlatego pytam dzięki dziewczyny :) testy zamowione czekamy na dostawe. macie godnego polecenia sprawdzonego sprzedawce?
Poprosze o link:)
A tak w ogóle to dzień dobry wszystkim ;)
Dla mnie dziś jest wspaniały dzień mam nadzieję że dla Was tez bedzie :)

9 lata 4 miesiąc temu #999083 przez natkka
Dziewczyny, ale stron miałam do nadrobienia :D
Pumcia - gratulacje, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze :)
Misia - bardzo mi przykro
inna - ja myślę, że wszystkie które testują intensywnie kupują na allegro :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka