BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 4 miesiąc temu #999341 przez aggi
nat a to ja miałam się zgłosić 'po 6.08' a chciałam jak najszybciej mieć z głowy a i tak dopiero wczoraj byliśmy ;)
Oczywiście że trzymam kciuki! Za kogo jak za kogo.. ale za Twoją cudna fasolke trzeba bo od 'małego' robi psikusy :-) daj potem znać :-) a ja na luzie podchodzę bo na tym miesiącu mi nie zależy :p

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #999397 przez Pumcia
Dziewczyny odebrałam betę - troche sie nie znam ale laborantka mi pogratulowala ciąży. Nie wiem co to zmaczy ale mam 2985 mlu/ml. Z tego wszystkiego zapomnialam zapytać co to znaczy ale na wizytę do gin na piątek jestem umowiona ;) jestem mega szczęśliwa ;)

9 lata 4 miesiąc temu #999398 przez natkka
Pumcia pięknie ci beta przyrasta :) gratulacje :)

9 lata 4 miesiąc temu #999404 przez Pumcia
Nattka dzięki ;) musze posiedziec na necie i trochę o tym poczytać, bo za bardzo nie wiem jak to odczytać ;)

9 lata 4 miesiąc temu #999407 przez Miluniaa
Pumcia jesli bym brala normy z mojego laboratorium to sprawdziłam w papierach, że wychodzi Tobie 4-5 tydzień :):):)
Podziękowania: midnight

9 lata 4 miesiąc temu #999410 przez Miluniaa
up

9 lata 4 miesiąc temu #999412 przez Pumcia
Milunia - to by się mogło zgadzać, bo akurat mąż byl wtedy w Polsce odpoczywaliśmy przez pare dni ;) bez spiny, fajnie spędzony tydzień - no i owoc tego zobaczymy za 9m-cy ;)

9 lata 4 miesiąc temu #999436 przez Iwson
Witam serdecznie, natknęłam się ostatnio na to forum szukając informacji NT. Testów owulacyjny ch niestety nie mam czasu aby prześledzić te 2000 z groszami stron dlatego pytam: czy któraś z was próbowała testów aby wstrzelic się w konkretna płeć dziecka? Mamy juz 3 letniego synka, a teraz chcemy spróbować powalczyć o córeczkę i słyszałam, że najlepiej współżyć tak do 2/3 dni przed owulacja, a test podobno jest pozytywny na 24 do 36 h przed. I tutaj zastanawiam się czy działać jeszcze w dniu testu pozytywnego czy juz nie? Czy któraś z Was próbowała i się udało?

9 lata 4 miesiąc temu #999440 przez magmus88
Iwson - nie odpowiem Ci z doświadczenia - bo dzieci jeszcze nie mam heheh ale z zasłyszanych historii, że jest to totalna bujda :) ale niech się wypowiedzą bardziej doświadczone ;))

9 lata 4 miesiąc temu #999449 przez Iwson
Magmus - no mój gin też się z tego śmieje niemniej jednak z pierwszym dzieckiem u nas tak było ponieważ staraliśmy się 3 lata, mąż na kontrakcie co roku w innym mieście jakoś nie mogliśmy trafić i zdecydowalam sie na monitoring cyklu w momencie kiedy gin powiedział, że to ten moment mój M przyjechał 150 km na jeden numerek, że tak powiem i nad ranem spowrotem do pracy i tak nam się udało za jednym razem, natomiast jedno co wiem po obserwacjach wśród znajomych naszych 90% wpadek to dziewczynki ;-)

9 lata 4 miesiąc temu #999451 przez magmus88
Czyli mam rozumieć, że "wpadka" była zawsze po owulacji??

No to gratuluję, ze tak pięknie Wam się udało :)
Monitoring to jednak fajna sprawa... można wiedzieć czemu w ogóle miałaś monitoring??

9 lata 4 miesiąc temu #999455 przez Iwson
Magmus - nie mam pojęcia czy te "wpadki" były przed po czy w trakcie owulacji, ale dużo ostatnimi czasy o tym czytam i generalnie wszędzie piszą, ze o dziewczynke powinno się starać przed, a o chłopca w momencie owulacji i tuż po.

miałam monitoring ponieważ staraliśmy się 3 lata oboje byliśmy po podstawowych badaniach i było wszystko ok, a nic nie wychodziło dodam tylko ze widywalismy się z mężem przez 10 miesięcy w roku jedynie w niedziele z racji jego pracy, a tylko 2 miesiace codziennie, no ale to raptem wypadają 2/3 cykle, ciesze się ze mój gin podjął decyzję o monitoringu bo okazało się że nie peka u mnie pecherzyk Graffa tak to chyba się fachowo, ale 3 cykle z rzędu brałam jakieś zastrzyki hormonalne teraz nie pamiętam już nazwy i pół roku po tej kuracji hormonalnej zaszłam w ciążę

9 lata 4 miesiąc temu #999457 przez magmus88
Tzn też o tym słyszałam i czytałam ale korzystając z doświadczeń dziewczyn można wywnioskować, że jest to raczej niesprawdzalne w wysokim procencie. :)

Ja mam się umówić na monitoring.... już nie umiem się doczekać :D mam nadzieję, że zakończenie dla mnie też będzie pozytywne ;)))

9 lata 4 miesiąc temu #999459 przez Iwson
Magmus to powodzenia życzę:-) powiem szczerze znam tylko 4 osoby łącznie ze mną, które miały monitorowany cykl no i skuteczność jest 3 do 1 na plus wiec trzymam kciuki mam nadzieje ze Wam się uda ja juz jednego maluszka mam więc mam nadzieję, że nie będę się spinac tak jak przy pierwszym i uda się bez wspomagania, jedyne co fajnie by bylo ustrzelic córeczkę; -)

9 lata 4 miesiąc temu #999463 przez magmus88
Ja nie mam żadnych wymagań.... byle by zdrowe! A po cichu Wam powiem, że krążą nad nami bliźniaki :D

U mnie bliźniaki ma brat mamy, siostry od taty są również z bliźniaków i jeszcze kuzynka - jakby z tej linii co ja również urodziła bliźniaki :D..... a u męża dziadek był z bliźniaków, i kuzyn z jego linii też miał mieć bliźniaki ale niestety poroniła :(

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka