BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 4 miesiąc temu #999853 przez natB
brownaggi ja dalej za Was kciuki zaciskam :))

aggi ale miałaś koszmar hehe :P wstalas zlana potem :P

milunia ja przy Władku czułam od 16 tyg. Ruchy, a w 17 mam nagrany brzuszek jak widać je :) na spokojnie do 20 tyg. Maleństwo się rozkręci :)

A dziś jedna z marcowek straciła swoje maleństwo, tak mi jej szkoda eh, a mi cały czas towarzyszy taki niepokój przez ta kosmowke dobrze, że w pon idę do gin.. Jak będzie mi kazała leżeć to idę na L4

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #999870 przez natkka
Dziewczyny mam pytanie - co zrobić jeśli poziom glukozy jest za niski? Co to może oznaczać dla mnie i dziecka? Bardzo się tym martwię :(

9 lata 4 miesiąc temu #999875 przez zancik
Hej Kochane wpadłąm na chwilkę n oestety Was nie dam rady nadrobić tyle tu tego.My z Tosią ciąglę się siebie uczymy teraz przechodzimy kolki nie jest łatwo czasem mam dość poprostu siedzę i płaczę ale byłysmy u pediatry i kazał nam stosować kropelki Bio Gai zobaczymy czy pomogą.U nas ogólnie ok mała zdrowa dzis kończy 3 tygodnie.Pozdrawiamy Was wszystkie i całujemy dzidzolki te już które są na świecie i te w brzuszkach oraz cioteczki starające się trzymamy mocno za Was kciuki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

9 lata 4 miesiąc temu #999879 przez Miluniaa
A byłaś u lekarza na konsultacji ? moze zadzwon do swojego ? Mi sie zdaje, że przez te wymioty moze teraz musisz miec odpowiednia diete ?

9 lata 4 miesiąc temu #999882 przez miśka23
zancik jaka piękna mała księżniczka :kiss: Jeszcze chwile i nauczysz się poznawać co Tosia potrzebuje i będzie o niebo lepiej :)

9 lata 4 miesiąc temu #999892 przez Nefri
Majka straszna historia, dobrze, że w porę udałaś się do lekarza. Trzymaj się i pamiętaj, że masz już dwójkę pieknych dzieci, o których wiele dziewczyn marzy, więc i tak jesteś wygrana. :kiss:
Zancik Tymek też miał kolki, dokładnie jak skończył 3 tygodnie to mu sie zaczęły a skończyło jak skończył 2 miesiące, więc nie było tak źle. Też przez to płakałam nie raz, bo bylam skrajnie wykończona i nie potrafiłam mu pomóc. Nam ta Bio gaja nie pomogła, najlepsze były chyba krople sab simplex - dostępne w Niemczech ale my znaleźliśmy typa w necie, który je sprzedawał. Jeszcze bobotic był ok, dostępny w aptekach. Oprócz tego to musiałam zacząć inaczej się odżywiać, przede wszystkich wszystko bardzo lekkostrawne, mało doprawione, prawie beznabiałowe. Głównie to jadłam zupy z kaszami, płatkami owsianymi itp. Nie przejmuj się, to minie i za chwilę nie będziesz o tym pamiętam. Staraj się też małą jak najczęściej kłaść na brzuchu, to jej pozwoli się odpowietrzać ;) Ja jeszcze stosowałam takie rurki do odciągania gazów Windi, też możesz spróbować. Ogólnie to częsta przypadłość niemowlaków niestety. A Tosia śliczna :)
Brown a kiedy ta małpa powinna przyjść? przypomnij mi, w końcu czekasz na nią, bo chcesz dostać czy nie? bo coś kiedyś pisałaś, że odpuszczasz na rok, ale moze mi się coś pomyliło.

9 lata 4 miesiąc temu #999894 przez natB
natka ja pilnie bym się skonsultowala z lekarzem.. Także dzwon.. Czytałam różne info w necie na ten temat, także do lekarza marsz..

zancik POCZATKI zawsze są trudne, dlatego czasem mam obawy jak ogarnę Włada i małego Bobo.. Często kładz na brzuszku, mały zawsze na mnie leżał.. Robiłam masaże, na YouTube są filmiki.. Nam windi nie pomogła, kropelki tez średnio.. Mieliśmy płacze po godzinę wieczorami pomagała suszarka.. Rozgrzane pieluszki kladlismy na brzuszek.. Musisz próbować i wyczuć co Tosi podpasuje :).. Swoją drogą niezła z niej modnisia :) znajdziesz chwile to pisz co i jak :) Ty zwolnilas miejsce i od razu fasolki się pojawiły :))
Powodzenia Mamuśka :)

9 lata 4 miesiąc temu #999903 przez Nefri
dokładnie, na każde dziecko co innego działa, u nas np. suszarka zupełnie nie zdawała egzaminu, ciepłe pieluchy też nie. A tak naprawdę to czas najlepiej pomaga. Bo można wielu sposobów próbować, żeby tę kolkę złagodzić, ale i tak jak ma przejść, to przejdzie sama i niektóre dzieci męczą się z tym miesiąc a niektóre nawet 6. Mojej siostry dzieciaki do 6 miesiaca miały kolki i nic nie pomagało

9 lata 4 miesiąc temu #999905 przez brown24
Zancik Tosia jest piekna ksieżniczka :woohoo: :) :) a na kolki suszarka się faktycznie sprawdza.
Nefri nie pisałam że odpuszczam starania na rok , tylko że jak @ nie przyjdzie do końca tyg to jej już nie chce widzieć przez ok. rok, to było w formie żartu :)
Dziś jestem 14 dzień po owu( nie robiłam testów, ale bolał mnie jajnik ,a zawsze mi się to pokrywało z testami)więc @ powinna być dziś.

9 lata 4 miesiąc temu #999906 przez natB
zancik także cyc do góry i do przodu :) Tosia z tego wyrośnie :))

nefri of kiedy pojawił Ci się brzuszek? W drugiej ciąży.. Kurde ja rano jeszcze mam w miarę, ale z upływem godzin, po posiłkach to mam taki jak miałam z Wladem w 20 tygodniu lol.. Czy Mam aż tak słabe mięśnie eh

9 lata 4 miesiąc temu #999913 przez Nefri
Brown tak też mi się wydawało, ale wolałam się upewnić ;) Oby nie przyszła ta wredna małpa, bardzo mocno trzymam kciuki.
Miluniaa ja w pierwszej ciąży ruchy poczułam dopiero ok 24 tygodnia, a w tej czuję może tak od skończonego 20 ale też nie jakoś intensywnie. Także spokojnie, każda inaczej to odczuwa.
Nat mi też szybko brzuch w drugiej ciąży wywaliło, na początku faktycznie wieczorami bardziej, ale teraz już całą dobę mam spory, większy niż z Tymkiem na tym etapie. Dziewczyna ode mnie z Grudniówek 2013, która też jest w ciąży teraz i tak jak ja ma termin na grudzień 2015 też ma dużo większy brzuch niż w poprzedniej ciąży. To chyba normalne, zwłaszcza jak taki krótki odstęp między pierwszą a drugą ciążą.

9 lata 4 miesiąc temu #999914 przez aggi
nat no co Ty właśnie śniło mi się coś chocbysmy się znały od zawsze :p

milunia ja ruchy dokładnie w 20tc poczułam :-)

natka nic się nie martw. Gin napewno Cię uspokoi ale wg mnie nic się nie dzieje, gorzej jak jest ponad normę bo cukrzyca w ciąży = dieta, ale wiadomo że z kazdymi wynikami trzeba iść do lekarza, nic na własną rękę :*

zancik cudowną masz córkę :* nic się nie martw początki są takie że się płakać chce ale nauczycie się siebie :* Buziaki!!

brown no pięknie a cały czas myślałam że masz termin @ w poniedziałek :-)

9 lata 4 miesiąc temu #999917 przez natB
My w sumie jeszcze na razie prawie nikomu nie mówiliśmy, ale jak tak dalej będę,, rosła,, to trzeba będzie powiedzieć heh :).. A tesciom to najchętniej w ogóle bym nie mówiła :P.. Na prawdę mam na nich
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

:P..

aggi no widzisz to chyba dobry znak :) :)

Oj to te kilka najbliższych dni będzie owocne w pozytywne testy / test.. Czuje to w kościach :D

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #999921 przez brown24
Aggi bo ja biore pod uwage małą obsuwkę , bo jak mowie nie robilam testów i nie moge byc do konca pewna kiedy była owulacja więc jak coś w poniedziałek test... o ile wytrzymam :laugh:
NatB obyś miała racje z tymi testami :P ale jakoś się na to nie nastawiam..
A teściom o ciąży nie mów, pewnie sami się kiedyś domyślą :laugh:

9 lata 4 miesiąc temu #999923 przez natB
brown
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka