BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 4 miesiąc temu #999928 przez brown24
A to wątpie że córeczka nie podglądneła wyników hehe.Ale masz racje, nie musisz się tłumaczyć. Ja niby z tesciami mam w miare spoko kontakty- mieszkają prawie 100km od nas :laugh: więc podejrzewam że dlatego :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #999937 przez Inna607
milunia ja miałam na przedniej ruchy dokladnie w 21 tc poczułam:)

Moja @ znowu sie spóźnia:/ nie lubie jak ktos sie spoznia :laugh:

9 lata 4 miesiąc temu #999940 przez aggi
nat hehe ciekawe co to znaczy :-) a ja też mam alergie i to jeszcze jaką ! :sick:

brown 'kiedyś' haha przed oczami mam teściów i nat przychodząca ze szpitala 'ooo skąd macie to dziecko?' :p

9 lata 4 miesiąc temu #999961 przez Pumcia
Hejka :)
Dziewczyny opiszę Wam dzisiejszą wizytę.
Ciąża oczywiście potwierdzona :D
Badał mnie mój Gin, widziałam " Kropka " tzn pęcherzyk na razie, mam przyjśc za około 10 dni to będzie coś więcej widać . . . to tyle z dobrych wiadomości ;(
Mam 4x3,5 torbiel na jajniku. Lekarz powiedział, że są dwie szkoły co z tym zrobić. Można to usunąć - ale wtedy nie wiadomo co z zarodkiem a druga szkoła to po prostu czekać i obserwować. Trochę się zdołowałam, ale wolę przeczekać bo niestety na piersiach torbiele ma od kilku lat, i bywa ze sie powiekszaja i zmniejszaja, czasem nawet wchłaniają.

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #999966 przez natB
pumcia będzie dobrze, tak jak mówisz może się torbiel wchłonie.. 3mam kciuki..

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 4 miesiąc temu #999967 przez natB
Up

9 lata 4 miesiąc temu #999968 przez Nefri
Pumcia ja w poprzedniej ciąży miałam na pierwszym usg torbiel 50x34mm. Dziwi mnie, że lekarz mówił Ci cokolwiek o usunięciu jej, bo moja gin powiedziała mi wtedy, że to się bardzo często zdarza we wczesnej ciąży, bo jest to jakaś pozostałość po ciałku żółtym czy coś w ten deseń, już nie pamiętam i najczęściej do końca pierwszego trymestru sama się wchłania. Ja się w związku z tym w ogóle tym nie przejmowałam i faktycznie na kolejnym usg, między 11 a 14 tygodnie już jej nie było. Nie łam się więc, bo to częsta przypadłość a ten lekarz bezsensownie Cię nastraszył. Na wstępie to bym od razu zmieniła lekarz, bo lekarz, którym takie rzeczy mówi pacjentkom jest delikatnie mówiąc z
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
Aha, a torbiel na piersi też miałam podczas ciąży i też już jej dawno nie mam

9 lata 4 miesiąc temu #999973 przez aklim88
Nat - leż i pachnij. Odpoczywaj ile wlezie. Masz komu sprzedać Włada na weekend?

Pumcia - bedzie dobrze

Inna - ile sie spóźnia?

Żancik - u nas skutkował sab simplex, noszenie z brzuchem przełożonym przez nasze ramiona, kładzenie na brzuchu i masaż. Niestety trwało to od skończenia pierwszego miesiąca do jakiegoś 5-6. Dieta eliminacyjna nic nie dawała

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=71182

9 lata 4 miesiąc temu #999974 przez magmus88
Pumcia, będzie dobrze :) zobaczysz ;))

natB - a może pojedźcie do spzitala??? Ja bym chyba umarła ze strachu do poniedziałku....

Kobietki.... spóźnia mi się okres ale owczywiście na wstępie mówię, że test negatywny (robiłam dziś rano). Tzn u mnie to normalka... zawsze miałam nieregularne cykle, ale odkąd biorę luteinę czyli prawie rok, okres był w miarę regularny tzn 28 - 34 dni. Wydaje mi się, że ten urlop i te wyjazdy mi to wszystko poprzestawiały.... teraz mam 38 dc..... Tylko najgorsze jest to, że zawsze brałam luteinę od 16 do 25 dnia i do kilku dni przyszedł okres a teraz cisza..... poprzednimi razy ... zeby wywołać okres (tak jakby ten pierwszy cykl z luteiną) lekarz zalecał brać luteinę przez 4 dni po 2 tabletki.... zastanawiam się czy tak nie wziąśc.... bo chciałabym już w końcu iść na ten monitoring!!!! A tu tej małpy nie ma!!!!

Test owu robiłam 8 sierpnia - kreski wskazywały na to, że owulka była dzień wcześniej lub dzień później miała być.... nie byłam w stanie tego sprawdzić bo wtedy wyjeżdzałam.....

A jak zapiszę się do lekarza to może pod koniec tygodnia będzie wizyta.... i nei wiem co mam robić :(

9 lata 4 miesiąc temu #999977 przez martyna_z
Miluniaa wiem że liczy się tak samo ;-) tak mi tylko ten czas ucieka. Pamiętam jak o in vitro pisałaś. Bo to Ty prawda?

Zancik całuski dla Tosi :)

Pumcia dużo odpoczywaj i będzie dobrze.

Nat trzymam kciuki. Głowa do góry.

9 lata 4 miesiąc temu #999983 przez Miluniaa
martyna tak to byłam ja we własnej osobie he he he zmeczona psychicznie i fizycznie po tym staraniu zaczynałam popadać w jakąś depresje... ale wszystko szczesliwie sie zakonczylo bo w lipcu mielismy isc do kliniki bezplodnosci ...
A tu w maju dowiedzialam sie ze zaciazyłam :whistle: :whistle: :whistle: :whistle:

Pumcia u mnie tez lekarz mowil ze w ciazy wiekszosc torbielek sie wchlania moze to pozostalosc i na nastepnej wizycie nie bedzie ;p A duphaston mi pomogl na torbiel duzo dziewczyn zazywa we wczesnej ciazy na podtrzymanie dziwie sie, ze Ci nie przepisal mi po tym (ale nie bylam w ciazy) pieknie wszystko zeszlo... a moze skonsultuj i innym ginem ???

9 lata 4 miesiąc temu #999984 przez Pumcia
NatB - Dzieki Kochana :) Już jestem dobrej myśli. Dlatego Tobie też to zalecam :D grunt to się nie załamywać :) Za Ciebie będę trzymać kciuki aż będzie lepiej :)

Nefri - kurcze, dzięki ze mi to napisałaś. Lżej mi na sercu :) Serio - pocieszyłąś mnie :* a lekarza zmienie, po weekendzie mam zamiar popytać koleżanek który jest godny polecenia. SPecjalistów u nas dostatek :)

Aklim :* :* ;*

Magmus - a masz jakieś objawy zbliżającej się @ ? Kurcze długo już Ci się spóznia, może zrób test jeszcze za parę dni ? :) I przejdz się prywatnie do lekarza - takie czekanie Cię dobije. 3 mam kciuki :*

Martunko - MAM TAKI ZAMIAR :D :*

Milunia - powiedział mi że za 10 dni mam przyjsc i wtedy zobaczymy. Na razie nic nie chciał przepisywac. ALe raczej zmienie lekarza więc już mnie nie bedzie straszył :D Dzięki za podpowiedz :*

9 lata 4 miesiąc temu #999989 przez aggi
pumcia będzie dobrze! Trzymam kciuki!

nat a bierzesz dupka jakiegoś albo luteine i w razie 'w' na podtrzymanie?? Trzymam kciuki i za Twoja fasolke będzie ok :*

magmus kurcze u ciebie co rusz się coś komplikuje :( nie wiem co ci pomóc, chyba bym się zapisała do gina i czekała na @...

9 lata 4 miesiąc temu #999993 przez magmus88
Pumcia.... 38 dni u mnie to nic.... przed luteiną jak miałam okres 3, 4 razy w roku to był sukces!!!

Chodzinka!!! wzywam CIe już chyba po raz trzeci.... odezwij się, proszę....

9 lata 4 miesiąc temu #999994 przez Pumcia
Aggi - dzięki Kochana :*

Magmus - to zmienia postać rzeczy. A co Ci właściwie dolega ? Czy jeszcze nie postawiono diagnozy skąd się to bierze ?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka