BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 3 miesiąc temu #1000321 przez brown24
Aggi u mnie ból owulacyjny był od zawsze i pokrywał się z testami, i 13-14 dni pózniej przychodziła @, no ale pewnie przez stres mi się spóźnia. A z objawów okresowych mam tylko lekki ból piersi od jakichś 4-5 dni, zwykle to już po owu mnie bolą więc troche dziwne. A zresztą nie chce mi się o tym już myśleć, rzygam już tymi testami itp. Chyba odłoże starania na jakieś 2-3 msce.
A za Ciebie trzymam kciuki.. może jednak :) :kiss:
Nat to Wład Cie rozpieszcza :laugh: super że jest taki kochany :) Daj znać, jak po wizycie :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1000328 przez aggi
Hahaha nat u mnie w rodzinie ani u S na szczęście bliźniaków nie było nigdy :p Władek słodziak :) będzie cudownym starszym bratem

9 lata 3 miesiąc temu #1000330 przez natB
brown tak samo jak Ty rzygalam testami, szybko odpuscilam :) bo pprawie wcale mi owu nie pokazywały.. A jak widać nie znam swojego organizmu i nigdy nie wiedziałam, czy była czy nie.. A teraz jak zaszłam musiała być późno.. Także jak Psychicznie juz siadasz to odpocznij, nie mierz, nie sprawdzaj nie czekaj.. Ja wiem, że się łatwo mówi, bo tak zawsze jest.. Szczerze to nie wiem, co mi pomogło może nowa gin, która powiedziała ze wszystko ze mną ok, może to ze chcieliśmy oodpuścić, q wyszło jak wyszło.. A może to, że straciłam juz nadzieje..

9 lata 3 miesiąc temu #1000331 przez aggi
brown ja to miałam zamiar odpuścić przecież ten cykl a spontanicznie wyszło inaczej bo ta owulka wcześniej była no gdyby mnie jajnik nie bolał to bym nawet nie wiedziała ;) u mnie nigdy nie było bólu jajników dopiero po porodzie czuje owulacje zbliżającą się i faktycznie z testami się pokrywa

9 lata 3 miesiąc temu #1000335 przez Inna607
Hejka :)
Brown u mnie tez @ sie spoznila ale przyszła:)

testy owu kupilam i czekam az zaczne używać:)
Jestem ciekawa czy pokryja sie z bólem i kalendarzykiem aplikacja która mam na telefonie :)

aggi no no 2 koniczynki ulala aby przyniosły szczęście mimo ze nie chcialas tego miesiąca :silly:

natB super synuś na medal :)
Bedzie super braciszkiem:)

9 lata 3 miesiąc temu #1000336 przez natB
inna to powodzenia z testami :) to uzależnia heh :)..

aggi ja wiem, że będzie super starszym bratem :)) , ale nie chce żeby czuł się odrzucony. Mam nadzieje, ze jakoś to sobie ułoże w głowie i będę umiała dzielić się miłością na jednego i drugiego :) bo to ja musze sobie wszystko ułożyć, a wiem, że S. Będzie musiał mi w tym pomóc.. Także przed nami ciężkie zadanie :)

9 lata 3 miesiąc temu #1000348 przez brown24
Nat i właśnie tak zrobie bo czuję że niedługo psycha mi wysiądzie :(
A i myśle że dzielenia miłości nie będziesz musiała sie uczyć, będziesz kocha ich po prostu, naturalnie, bezwarunkowo :)
Inna powodzenia z testami, też miałam taki zapał na początku.. a ostatnio w nerwach zniszczyłam i spaliłam cały zeszyt gdzie miałam powklejane testy, wykresy temp itp.

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1000392 przez miśka23
Jak wy odczuwacie ból owulacyjny? w tym cyklu zaczęłam mierzyć sobie temperaturę, niestety dopiero od połowy cyklu. pytam ponieważ według moich obserwacji miałam delikatny ból podbrzusza ( jak na @) ostatniego dnia śluzu płodnego i tak przez dwa dni po tym czasie ból piersi do dzisiaj. Po ok 7 dniach znów powrócił ból podbrzusza ale to już na @. Myślicie że te dwa dni kiedy bolał mnie brzuch to mógłby być ból owulacyjny?

Brown ja też mam już czasem dość tego napięcia. Wczoraj np poryczałam się, że nam ciagle nie wychodzi, dobrze że mąż jest przy mnie i mnie przytuli, po prostu jest obok. A przy każdym nowym cyklu mówię że odpuszczam a później tydzień przed @ ciągle się zastanawiam że może jednak się udało. I tak w kółko....

NatB jestem pewna że będziesz je kochała tak samo. Wiadomo że noworodek będzie potrzebował więcej twojej uwagi, ale na pewno nie odstawisz Włada na dalszy plan.

9 lata 3 miesiąc temu #1000415 przez MajaWiktoria
Witajcie!
Mnie np czuję jak bolą jajniki, prawy lub lewy ale częciej lewy jakby cos się tam przeciskało.
My z mężem staramy się juz od stycznia o nasze Maleństwo i też mam takie miesiące że wysiadam i siedzę i płaczę.
Pierwszą ciążę poroniłam w 11 tc i też bardzo długo o nią się staraliśmy bo rok..
Teraz z każdym misiącem jest coraz gorzej mimo że wmawiam sobie że o tym nie myśle to nachodzą takie dni że sobie nie radzę...
Teraz zaczynam przyjmować duphaston żeby podnieść poziom progesteronu no i Pani dr powiedziała żeby robić testy owu.
Zastanawiamy sie powoli zy nie iść do jakiegoś specjalisty od niepłodności chociaż nie wiem czy to nie za wczesnie :unsure:

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1000420 przez miśka23
MajaWiktoria miałaś monitoring cyklu? Ja też staram się od początku roku (luty) i nadal nic. Do tego szukam pracy i nie mogę nic znaleźć więc kolejny powód do zmartwień. Teraz chciałabym iść na monitoring ale gin do której chodzę zaczyna coś działać dopiero po roku :( a ja nie chcę czekać tylko chcę sprawdzić czy wszystko jest w porządku.
No i trzymam za ciebie kciuki :kiss:

9 lata 3 miesiąc temu #1000429 przez MajaWiktoria
Monitoringu nie miałam. Raz miałam tylko usg przed owulacją żeby sprawdzić czy wogóle jest jakieś jajeczko i było lecz troche za małe... Nawet na to usg musiałam poprosić lekarza bo sama na to nie wpadłam...

9 lata 3 miesiąc temu #1000430 przez miśka23
może najpierw warto iść na monitoring a później dopiero do jakiegoś specjalisty od niepłodności?

9 lata 3 miesiąc temu #1000466 przez natB

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

MajaWiktoriaa jaki był powód kochana poronienia? coś wiadomo... co do nierosnących pęchęrzyków są do tego odpowiednie leki stymulujące... ale zacznij wiesz co pić inofolic, to jest świetny lek.. właśnie na pęchole... u mnie rosły, jak szalone po tym, ale nie pękały i w tym był problem podobno... także kochana spróbuj inofolicu... ale nie inofem ( to jest podobno gorszy odpowiednik, PL w dodatku)... pij 3 miesiące i dalej się starajcie... co do kliniki niepłodności, musisz mieć rok udokumentowanego leczenia... wtedy gin z nfz może Cb skierować...

9 lata 3 miesiąc temu #1000467 przez natB
Miśka ja nigdy nie odczuwałam bólu związanego z owu... nie pomogę niestety :(... rozumiem Wasze sfrustrowanie... ehhh :( przytulam mocno i wierzę, że uda Wam się uda... :kiss:

9 lata 3 miesiąc temu #1000473 przez aklim88
Nat - ciesze sie, ze wszystko w porządku i możesz odetchnąć z ulga.

Miska - ja niestety tez nie pomogę, bo nigdy nie czułam nadchodzącej owulacji

Aggi - dzieki za koniczynki. To czekamy teraz na wieści od Ciebie czy spontan był owocny.

Magmus - a Ty wiesz cos wiecej?

Brown. Póki nie ma @ to wszystko moze sie zdarzyć.

Ja czekam na jutrzejsza dostawę z IKEI i bede miała wreszcie łóżko w sypialni.... Yeeeah

No i od jutra zaczynam przygotowania do Ali urodzin. W sobotę przyjdą jej dwie koleżanki. Tort sporobuje zrobić sama. Wymyśliłam, ze zrobie taki tęczowy. 6 cienkich biszkoptów, każdy w innym kolorze, przełożone kremem budyniowym. Chce przystroić masa cukrowa. Tylko nigdy tego nie robiłam i nie wiem czy mi wyjdzie i czy warto ryzykować

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=71182

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka