BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 3 miesiąc temu #1000477 przez miśka23
NatB cieszę się że z dzidzią wszystko ok. A jak się czujesz? Masz jakieś objawy ciążowe?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1000478 przez magmus88
Nat! - jakie cudowne wieści :) najukochańszy 1 cm, co?? hehe plus wszystkie cm kwadratowe Władka hahaha.

Aklim - niestety nic nie wiem .... hehe

Miśa - ja też nic nie czuję.... ale to moze dlatego, że nie zawsze owulacja u mnie występuje....

Aklim - teraz widzę, że Ty już na półmetku.... tzn teraz to sobie jakoś tak uświadomiłam. Tort pewnie będzie przecudowny!!! Ja na weekend piekłam na urodziny taty dwa ciasta :) tortu chyba w życiu nie robiłam. ehhe

Dziewczyny.... już 3 dni luteiny za mną a małpy nie widu ni słychu....

9 lata 3 miesiąc temu #1000493 przez miśka23
Magmus jesteś pewna że to nie fasolka?

9 lata 3 miesiąc temu #1000494 przez magmus88
Miśa - robiłam kilka testów.... Ostatni w sobote i niestety.
Ja przed luteiną miałam masakrycznie nieregularne cykle. Myślę, że teraz wakacje i wyjazd z pracy mi to rozregulował.... Tyle godzin ciągle w podróży....

Już nie umiem się doczekać monitoringu!!!!!!!

9 lata 3 miesiąc temu #1000495 przez miśka23
Lekarz sam zaproponował monitoring? Po jakim czasie?

9 lata 3 miesiąc temu #1000497 przez magmus88
W styczniu zakomunikowałam mu, ze staramy się o dziecko od jakiegoś czasu.... i w sumie na przełomie marca/kwietnia miałam już skierowanie na monitoring. Tylko jeszcze go nie miałam wykonanego ze wzgędu na moją operację w maju a później urlopy..... i tak to się odwleka a moja cierpliwość powoli się końćzy.... sam lekarz powiedział jeszcze, ze jeżeli nie ma owulacji to wywołamy ją odpowiednimi lekami..... mówił również coś na temat sprawdzenia drożności jajników.

9 lata 3 miesiąc temu #1000498 przez miśka23
mogę jeszcze zapytać o coś? Do gin chodzisz prywatnie czy na nfz? Robiłaś badania hormonów?

9 lata 3 miesiąc temu #1000500 przez miśka23
Ja staram się 7 miesięcy a moja gin nie dała mi żadnych skierowań na badania. Zapytała tylko jak często się staramy, bo jeśli raz czy dwa w miesiącu to nie dziwne że nam nie wychodzi. Kazała przyjść po roku starań :(

9 lata 3 miesiąc temu #1000502 przez aklim88
Miśka - może poszukaj innego lekarza, bo z tego co piszesz, to Twoja lekarka ma nie za fajne podejście...

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=71182

9 lata 3 miesiąc temu #1000503 przez miśka23
Aklim właśnie taki mam zamiar. Do tej pory chodziłam do niej bo nie trzeba było długo czekać. Dziś znalazłam jednego. Pierwszy raz pójdę do mężczyzny, trzeba czekać ok 2 miesięcy ale nie czeka aż minie rok.

9 lata 3 miesiąc temu #1000510 przez aklim88
Miska - według mnie płeć lekarza nie ma znaczenia. Ważniejsze jest to jak podchodzi do pacjenta. U mężczyzny też można się czuć komfortowo jeśli ma właściwe podejscie

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=71182

9 lata 3 miesiąc temu #1000513 przez natkka
Miska tak jak dziewczyny piszą nie ma znaczenia płeć ale to jak podchodzi do tematu. Ja swoją gin tez.zmieniłam i jak jej powiedziałam jak to wygląda u nas ze staramy się od grudnia 2013 i ze byłam w ciąży i porobilam, a potem znowu nie mogłam zajść (byłam u niej w listopadzie 2014) to od razu dala mi skierowanie na badania hormonów. Na to nie trzeba czekać aż rok.

9 lata 3 miesiąc temu #1000516 przez aggi
cześć i czołem ;) Kto mi wytłumaczy dlaczego moje dziecko mając jedną drzemkę w dzień, w nocy wstało dwa razy i rano już o 6 koniec spania :blink: maaatko a ja marzyłam o spaniu do 7-8 ;)

inna oj powiem ci że ostatnio same smutki i nieszczęścia jakoś u mnie, mimo znalezienia tych koniczynek, chyba 'przetermonowane' były :evil:

miśka ja ból owulacyjny to czuję normalnie rwanie w jajniku i podbrzuszu przez kilka godzin. Potem nagle samo ustępuje. Aklim ma rację poszukaj innego lekarza bo ta Twoja gin to Cię chyba z kwitkiem ciągle odsyła....... co do płci gina ja od początku chodzę do jednego, faceta który już pod 60tkę niemal dobija... ale jest spoko i wiadomo że za każdym razem jakiś tam wstyd jest ale to jest lekarz i tyle, wiele widział i raczej na nim wrażenia nie robi nic. Takie mam zdanie :)

witaj maja ! powodzenia w staraniach, trzymam kciuki ! rozgość się :)

nat cudownie jak widziałaś serduszko :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: super czytać takie wieści :)

aklim wątpię, jutro termin @ i czuję że będzie bo mam brzuch obolały, cyce obolałe... no jak nic @ za rogiem . biszkopt kolorowy łatwo zrobić, masa budyniowa też nie problem więc myślę że wyjdzie :) będę trzymać kciuki :)

9 lata 3 miesiąc temu #1000517 przez natB
Q ja przychodzę od rana z pięknymi wiesciami :) moja koleżanka, która poznałam tu na forum na listopadowkach urodziła w nocy cudowna, zdrowa córeczkę Esterke :D jak fajnie jest zacząć dzień. Takimi informacjami :)..

aklim czekamy na Twój popisowy tort :D na pewno Alusi się spodoba :).. Zróbcie go razem :)

miska z objawów hm przechodzę inaczej ta ciążę, mam mdłości, bierze mnie Zwłaszcza jak jestem głodna.. Czuje się dość osłabiona i cały czas mam parcie na pęcherz, taki ucisk.. A 2 tygodnie temu byłam jeszcze wysypana na twarzy :) sq momenty ze Czuje się świetnie, jak nie w ciąży, a sq ze padam na twarz niestety...
Mam zakaz noszenia synka :( ale staram się jak tylko mogę, żeby mąż mi pomagał :)

9 lata 3 miesiąc temu #1000519 przez natB
aggi teraz Maks wchodzi w okres, gdzie zaczyna mieć sny, może to jest jakaś myśl.. Teraz nie chcą spać, a jak zaczną chodzić do przedszkola lub szkoły Będzie ciężko je wyciągnąć z wyra :P i weź tu mu przepoprzepowiedz, że jak chce pospać dłużej to teraz jest na to odpowiedni czas :P

A powiedz mi Ty planujesz powrót do pracy?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka