BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 3 miesiąc temu #1000520 przez natB
milunia nattka powiedzcie mi bo i jedna i druga gin badania które mi zleciła to m.in. Glukoza na czczo?! Ja miałam glukozę na czczo ale dopiero pok. 24 tygodnia, a teraz już mam na początku.. Tez to miałyście? Coś chyba znowu się zmieniło w zleceniach

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1000542 przez aklim88
Aggi - Maksiu nie spał, bo zaplanowałas sobie spanie do 8 :laugh:

Nat - to nie najgorzej z Twoimi objawami. Pamiętaj żeby nie nosić Włada i bedzie dobrze.

Brown - Twoja @ nadal spóźniona?

Natkka - a Tobie juz chociaż troche lepiej?

Mi od wczoraj troche lepiej i skurcze troszeczkę ucichły. Chociaż jak sie narobie przy Ali urodzinach to wszystko wróci i bede leżeć przez weekend.

Dzisiaj bedziemy piekły kruche ciasteczka w kształcie ludzików. Dziewczyny bedą mogły je udekorować kolorowymi lukrami na urodzinach. Mam nadzieje, ze sie im spodoba.

A co do tortu to, to biszkopt i krem robiłam nie raz. Tylko obawiam sie tej masy cukrowej robic i kłaść na zewnątrz. Bede musiała zrobić w razie co wiecej kremu zeby miec do udekorowania jakby mi z tą masą nie wyszło.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=71182

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1000543 przez brown24
Miska23, u mnie ból owulacyjny to kłucie jajnika często promienujące do nogi i krzyża, czasem tak mocne że ledwo chodze, trwa zazwyczaj kilkanaście minut.
Nat wspaniale ze u maluszka wszystko oki:) dbaj o niego i o siebie :)
Aklim dobrze kombinujesz z tym tortem :) na pewno będzie piękny, obowiązkowo musisz go nam pokazać :P

U mnie @ nadal nie ma ... wczoraj już z podpaska w gaciach chodziłam bo wydawało mi się że lada moment dostane :laugh:
Jutro chyba robie kolejny test, jeśli nie dostane.

9 lata 3 miesiąc temu #1000547 przez aggi
nat no Wład pewnie ciężko będzie miał zrozumieć że nie możesz go nosić co? Dacie radę :kiss: no właśnie teraz wstawanie o 6 a potem 11 i będzie mało :D przynajmniej na starość się wyśpimy :P
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
. co do badań ja miałam na samym początku glukozę zleconą razem z morfologią itd, a obciążenie po 1h i po 2h miałam robione jakoś w 32tc, wiem że późno. Więc jak widzisz co lekarz to inaczej

Uczę moje dziecko spać w dzień w łóżeczku. Łóżeczko w dzień było be, krzyki i płacze... a że ostatnio przy zasypianiu na podłodze nakrzyczałam na niego to się zraził, nie chce od dwóch dni w ogóle ze mną się położyć... źle mi z tym, ale spać dziecko musi a wiecznie wózkiem się ratować nie będę bo co ja w zimie zrobię..... no i powiem Wam że miałam obawy ale popłakał, pomarudził w tym łóżeczku, utuliłam go 3 minuty, odłożyłam i śpi :)

aklim urodziny napewno będą udane :) nie martw się !

brown a może beta? myślałaś nad tym?

9 lata 3 miesiąc temu #1000555 przez miśka23
brown trzymam kciuki za Ciebie. Rób testa i pochwal się kreseczkami :kiss:

Aklim upiecz dużego to może zostanie dla nas :P
Podziękowania: brown24

9 lata 3 miesiąc temu #1000556 przez natB
aklim musisz troszkę zwolnić, ale ja Cb rozumiem bo ja też nie potrafię heh :P czekają mnie dzisiaj pomidory i robienie koncentratu na zimę :)a i planowałam jakiś sosik do spaghetti na zimę.. ale jak będę się czuła tak fatalnie, jak wczoraj to nici z moich planów.. No nic na razie jestem głodna i musze coś wszamac..

aggi walcz walcz z Maksem wyjdzie to wszystko na dobre.. U nas są minusy w sumie tego spania w dzień w łóżeczku, bo on NIGDZIE indziej nie zaśnie tylko w łóżeczku :/ czyli teraz np. Jest u cioci, bo z niania zakończyliśmy współpracę juz bo i do cioci musieliśmy wiezc łóżeczko turystyczne, bo na zwykłym łóżku nie zasnął eh.. Władkowi ciężko zrozumieć, że nie mogę go nosić.. Cały czas Oczywiście nigdy go nie nosiłam, ale czasem wziąć na rączki i przytulic trzeba było, teraz po prostu się schylam i przytulam.. Ogarniemy jakoś ten temat..

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

brown a może faktycznie beta to dobry pomysł? .. Albo zrób test, w sumie powinien wyjść :)

aklim czekamy na zdjęcie Twojej uroczej solenizantki :)

9 lata 3 miesiąc temu #1000558 przez brown24
Aggi myslałam , ale od lutego co miesiąc robiłam bete , czasem dwa razy i na samą myśl że mam iść do labolatorium mi się odechciewa, poczekam jeszcze chwile, a jeśli nic sie nie wyjaśni to pewnie pójde . Dziś mnie głowa boli niesamowicie, u nas halny więc bedzie zmiana pogody, tylko ciekawe czy to juz na śnieg :P

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1000559 przez miśka23
Właśnie wczoraj czytałam w gazecie wyborczej że od 2016 roku osobom na umowie o dzieło, bezrobotnym, studentkom i rolnikom będzie przysługiwać świadczenie rodzicielskie przez 12 miesięcy w wysokości 1000 zł.

Brown ty może gdzieś w górach mieszkasz?

9 lata 3 miesiąc temu #1000561 przez MajaWiktoria
Moje poronienie nie było niczym uwarunkowane, zarodek od 6 tygodnia nie rozwijał się, najpierw przyjmowałam sam duphaston a w szpitalu jeszcze luteine.

Na następną wizytę do mojej gin mam iść dopiero za 3 miesiące. I poproszę ja o monitoring. Wczesniej już o tym czytałam, ale pani dr nigdy mi nie zaproponowała, tak jak już wczesniej pisalam nawet o usg przed owulacją musiałam sama poprosić.

9 lata 3 miesiąc temu #1000563 przez weronia89
Witam :)
Jestem tutaj nowa

9 lata 3 miesiąc temu #1000564 przez weronia89
Się rozpisałam i wszystko zniknęło :/

9 lata 3 miesiąc temu #1000565 przez miśka23
MajaWiktoria Ja właśnie też umówiłam się na wizytę do nowego ginekologa na początek listopada. Mam nadzieje że zostanę potraktowana poważnie. Mam nadzieję że zrobi Ci monitoring

9 lata 3 miesiąc temu #1000566 przez weronia89
Jestem mam 3 letniej dziewczynki i mam 26 lat :)
Robię testy owulacyjnych od 18dc :)
Wczoraj i dzisiaj wyszły dwie grube kreski :) wczoraj przytuliłam się z M :)
Czy dzisiaj tez się przytulać dla pewności ?

9 lata 3 miesiąc temu #1000567 przez aggi
nat a to Maks jeszcze zasypia w wózku i aucie. ;) gdzie indziej też jest problem....

chyba się obudził, godzina w dzień w swoim łóżeczku, mamy mały sukcesik :)

brown no to czekaj w sumie najpóźniej kiedy powinna u Ciebie być @? ile najdłuższy cykl miałaś? może jeszcze przyjdzie

miśka też o tym słyszałam, ale czy to już zatwierdzone to nie wiem

maja może warto poszukać innego gina?

witaj weronia ;)

9 lata 3 miesiąc temu #1000573 przez MajaWiktoria
aggi ostatnio trochę poczytała o różnych gin i znalazłam inną Pania (mój mąż jest uparty i nie chce żebym szła do faceta) do której mam zamiar się zapisać jeśli w tym miesiącu się nie uda... Byłam u niej na USG i wydała się przyjemna i rozmawiała ze mną - chociaż też mówiła że trzeba być cierpliwym i czekać.. Tylko jak długo można być cierpliwym i się nie stresować?? :unsure:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka