BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 4 miesiąc temu #1000106 przez natB
Kuuuurna, ale zaśmieciłam forum haha :P 4 razy ta sama wiadomość :P... głupi internet :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #1000118 przez aggi
nat Cudny brzuszek :-) i jaki zgrabny :-)

9 lata 4 miesiąc temu #1000121 przez brown24
Nat faktycznie, brzuszek już widoczny, odpoczywaj!:*
U mnie @ dalej nie ma, jutro chyba zatestuje..

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1000129 przez Pumcia
Nattka - to przerażające co napisałaś, Boże lekarze czasem nie mają pojęcia jak mogą dotknąć tym co mówią. SZOK !!!

NatB- o kurcze, chyba sporo ćwiczyłaś wczesniej co ?:D Fajny :*

Brown24- o tak ! zrób, czekamy z niecierpliwością na kolejne malinki :*

A i jeszcze takie małe pytanie - moja siostra jest w 4 miesiacu ciązy i jak wczoraj z nią rozmawiała, to strasznei się zdziwiła ze lekarz nie pwoiedział mi zebym brała kwas foliowy. Zwłaszcza ze mówiłam mu o tym ze czesto leczyłam się na anemię. Jak myslicie, kupić i brac mino, z enic mi nie wspomniał o tym?

9 lata 4 miesiąc temu #1000136 przez Pinezka
Majka - a to akcje szpitalna zaliczylas :pinch: Dobrze, ze juz po wszystkim :kiss:

Nattka - az nie jestem w stanie sobie wyobrazic, jak lekarz moze lekkim tonem "stwardnienie rozsiane" rzucic :huh: Konowal jakis

Pumcia - kwas foliowy dobrze jest brac juz przy planowaniu ciazy, potem najwazniejsze sa podobno pierwsze 3 miesiace, kiedy uklad nerwowy dziecka sie tworzy. Mi ginekolog zalecil brac wrecz do konca ciazy, bo nie zaszkodzi.

Brown - testuj, testuj :) Czekamy na kreski :)

Aklim - dbaj o siebie i odpoczywaj ile sie da. Mi brzuch twardnial i do 36 tyg nie dotrwalam. A przy tej opiece w Anglii chyba mozesz liczyc tylko na siebie

Nat - fajny brzuszek :)

Joanna - dawno cie nie bylo, nie zapracuj sie na smierc ;)

My wrocilismy dzis z wakacji. Junior popyla na czworakach, az ciezko go upilnowac. Zaliczyl jedzenie piasku, lizanie kol swojego wozka i sciaganie wszystkiego, co znajdzie sie w zasiegu jego lapek. Az strach pomyslec, co bedzie jak malz wroci w przyszlym tyg do pracy i bede musiala miec oczy dookola glowy non stop :blink:

9 lata 4 miesiąc temu #1000143 przez Nefri
Nat fajny masz brzuch, widać, że faktycznie chyba wysportowany? A jak Twoje plamienie, rozumiem, że już lepiej? Może to po wizycie u lekarza było?
Pumcia koniecznie bierz kwas foliowy, nawet bez konsultacji. Ten lekarz to naprawdę dziwny. To prawda, że kwas powinno się łykać jeszcze przed ciążą a w ciąży koniecznie!!! Ja łykałam do końca ciąży i kilka miesięcy przed kolejnymi staraniami.
Pinezka bardzo wcześnie mały zaczął raczkować. Teraz faktycznie trzeba mieć oczy dookoła głowy.
Brown koniecznie rób testa i pisz nam tutaj.

9 lata 4 miesiąc temu #1000155 przez aklim88
Nat - super brzuszek. A jak Twoje plamienie. Z tego co pamietam to niektóre z dziewczyn miały na poczatku takie krwawienie i okazało sie, ze to po prostu jakieś pozostałości z macicy i nic złego sie nie działo. Odpoczywaj w takim razie. A bałagan pozostaw samemu sobie. Jak nie posprzątasz, to nic sie nie stanie.

Pumcia - koniecznie bierz kwas foliowy. W aptece powiedzą Ci jaka dawka

Brown - w takim razie czekamy

Pinezka - dzieki. Wypoczeliście na wakacjach? Gdzie byliście? Wrzucisz jakieś fotki.
Ja jakoś strasznie nisko czuje te skurcze i nawet jak mały się wierci, to mnie boli w dole brzucha.
Modlę sie żeby wytrzymać do 10tego września aż będzie teściowa i zajmie się Alą żebym mogła jechać rodzić razem z mężem. Bede juz w 36/37 tygodniu wtedy. Tylko z tym odpoczywaniem w domu, to słabo wychodzi, bo trzeba pojechać na zakupy, zrobić jakiś obiad i chociaż wrzucić do zmywarki, z Alą na płac zabaw żeby sie wybiegała, bo inaczej jest nie do opanowania w domu. Na szczescie jest na tyle duża, że nie potrzebuje mojej asysty i mogę sobie posiedzieć na placu zabaw

Aggi - ja tez dzisiaj niewyspana. Nie spałam z 3h w nocy, no to Ali sie cos śniło i płakała, mąż chrapał, potem jak sie rozbudzilam, to nie mogłam zasnac.....eee szkoda gadać

A z tymi lekarzami to rożnie bywa. Ja niestety znam odwrotny przypadek. Moja teściowa wiele lat temu poszła do lekarza, a ten stwierdził, ze ma nowotwór tarczycy. Poszła wiec do innego, który stwierdził, ze ramten to jest w ogóle głupi, a ona jest zdrowa. No i po dwóch latach okazało sie, ze ten pierwszy miał racje, a ona ma przerzuty. Jest juz po bardzo wielu operacjach i na szczescie cały czas sie jakoś trzyma.

Mam pytanko do mam chłopców... Czytałam gdzieś, ze chłopcy są wrazliwcami i potrafią płakać przy przebieraniu, ze ich cos uciska, drapie i nie wiadomo co. To prawda?

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=71182

9 lata 4 miesiąc temu #1000166 przez Pinezka
Aklim - bylismy nad morzem tak w polowie drogi miedzy Walencja i Barcelona, w takiej malej miejscowosci Peñiscola. Dla fanow "Gry o tron" mala info, niektore nowe odcinki kolejnego sezonu beda krecic wlasnie tu ze wzgledu na historyczne male uliczki ;)
Wyobrazam sobie, ze majac juz jedno dziecko i bedac w ciazy ciezko jest odpoczac :kiss:

Nefri - nie wiem, czy mozna to juz fachowo raczkowaniem nazwac, po prostu sie przemieszcza bardzo szybko, czasem pelzajac, a czasem przebierajac juz nozkami i raczkami polugietymi :lol:

I zapodaje zdjecia :)
Załączniki:

9 lata 4 miesiąc temu #1000171 przez aklim88
Pinezka - ale śliczniutki bąbelek. Wyrósł już, że ho ho. Ala stara mi sie pomagać. Sprząta po sobie, sprząta ze stołu, pomaga mi w kuchni, zakłada mi buty itp. Bawię sie z nia tez leżąc u niej w pokoju na podłodze. Ale zrobienie jedzenia i zakupy to na tyle chodzenia i stania, ze wymiękam

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=71182

9 lata 3 miesiąc temu #1000202 przez magmus88
Pinezka! Ale śliczny Juniorek :) Jaki duży!!

U mnie dalej brak @... testy negatywne.... wrrrr wszystko pod górkę :(

9 lata 3 miesiąc temu #1000203 przez brown24
Magmus u mnie tak samo, dzis test negatywny, @ nie ma... pozostaje nam czekać :) ile dniu u Ciebie po owu?
Pinezka słodki maluch :kiss: :)
Miłej niedzieli dla Wszystkich :)

9 lata 3 miesiąc temu #1000213 przez natkka
Lekarze sa zabawni :) Pumvia bierz kwas foliowy, lekarz ci niepowiedzial bo duzo lekarzy wychodzi z zalozenia ze kobiety sa bardzo dobrze poinformowane i nie trzba im wielu rzeczy mowic. Mam taka klientke, ktora utodzila corke z rozszczepem kregoslupa i cala lista schorzen. Lekarzjej nie powiedzial ze moze isc prywatnie na badania prenatalne bo przeciez powinna byla to wiedziec z internetu :]
Nat sliczny brzuszek :)
Pinezka sliczne masz malenstwo :) juz taki duzy a pamietam jak rodzilas :)
Dziewczyny sorki ze bez polskich znakow ale na tablecie mi ciezko pisac.
Milrgo fnia :-)

9 lata 3 miesiąc temu #1000222 przez joanna1991
AGGI kochana ostatnio jak byłam u gina to robiła mi usg i powiedziała, że wtedy co "niby" był torbiel to jednak był pęcherzyk przed owu który ładnie pękł, i od kilku dni strasznie boli mnie jajnik lewy i już wtedy wiem że owulacja się zaczyna i testy owu to potwierdzają :D

ZANCIK ale z Tosi piękna księżniczka :* nie ma co córa to wam się udała :D hi hi

NAT wypoczywaj kochana i daj znać po wizycie :* brzuszek też fajniutki :) swojego się doczekać nie mogę :)

NATKKA no to wskazuje na to że szkraba będziesz szybciej tuliła :D hi :*

PINEZKA od dziś właśnie zaczęłam wymarzony urlop! hi :silly: stwierdziłam że nie będę się już więcej przepracowywała :) przez to wszystko to od lutego do dziś schudłam 11kg, każdy mi mówi że widzi różnicę... no no Junior jakie postępy robi :D rośnie ci synek że szok :) ale już masz dobrze bo bardziej samodzielny będzie się robił no i łobuziak z niego :D hi hi no i po zdjęciu wizać jaki spryciula z niego :D cudo :)

Miłego dnia kobietki :*

9 lata 3 miesiąc temu #1000227 przez Miluniaa
Pinezka śliczny maluch
nat no juz widac brzuszek ale chudzinka z Ciebie po jednej juz ciazy a rozstepow nie ma super !
Ciekawe czemu chudzinka nas opuscila szkoda, ze zadna z Was nie ma z nia kontaktu juz tyle byla przywolywana ... mam nadzieje, ze u niej ok ...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

9 lata 3 miesiąc temu #1000235 przez magmus88
Milunia - śłiczny domek :)

Brown - owulacje miałam ok 8 sierpnia... (tzn dzień wcześniej lub później), ponieważ 8 sierpnia kreska na teście było nieco jaśniejsza niż kontrolna.... a dzisiaj mam 40 dień cyklu.... biorę już 2 dzień luteinę dwa razy dziennie więc myślę, że małpa wkrótce się u mnie zjawi.... taką przynajmniej mam przeogromną nadzieję!!

Pumcia a kwas foliowy to chyba taka podstawa..... tak mi się wydaje :) chyba, że sa jakieś przeciwskazania to wtedy lekarz by już napewno musiał o tym poinformowac....

Jak Wam ninedziela mija??
Myśmy właśnie zjedli obiadek :) rano widziałam się z siostrą i jej małym.... ma skończone 20 miesięcy.... jest taki przekochany!!!! aż mnie dół bierze, że sama nie mam jeszcze takiego krasnoludka....
Podziękowania: Miluniaa

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka