- Otrzymane podziękowania: 153
- /
- /
- /
- /
- Testy owulacyjne - stosujecie?
Testy owulacyjne - stosujecie?
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
- brown24
- Wylogowany
- gadatliwa
- :)))
- Otrzymane podziękowania: 132
U mnie @ dalej nie ma, jutro chyba zatestuje..
- Pumcia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 131
NatB- o kurcze, chyba sporo ćwiczyłaś wczesniej co ? Fajny :*
Brown24- o tak ! zrób, czekamy z niecierpliwością na kolejne malinki :*
A i jeszcze takie małe pytanie - moja siostra jest w 4 miesiacu ciązy i jak wczoraj z nią rozmawiała, to strasznei się zdziwiła ze lekarz nie pwoiedział mi zebym brała kwas foliowy. Zwłaszcza ze mówiłam mu o tym ze czesto leczyłam się na anemię. Jak myslicie, kupić i brac mino, z enic mi nie wspomniał o tym?
- Pinezka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 111
Nattka - az nie jestem w stanie sobie wyobrazic, jak lekarz moze lekkim tonem "stwardnienie rozsiane" rzucic Konowal jakis
Pumcia - kwas foliowy dobrze jest brac juz przy planowaniu ciazy, potem najwazniejsze sa podobno pierwsze 3 miesiace, kiedy uklad nerwowy dziecka sie tworzy. Mi ginekolog zalecil brac wrecz do konca ciazy, bo nie zaszkodzi.
Brown - testuj, testuj Czekamy na kreski
Aklim - dbaj o siebie i odpoczywaj ile sie da. Mi brzuch twardnial i do 36 tyg nie dotrwalam. A przy tej opiece w Anglii chyba mozesz liczyc tylko na siebie
Nat - fajny brzuszek
Joanna - dawno cie nie bylo, nie zapracuj sie na smierc
My wrocilismy dzis z wakacji. Junior popyla na czworakach, az ciezko go upilnowac. Zaliczyl jedzenie piasku, lizanie kol swojego wozka i sciaganie wszystkiego, co znajdzie sie w zasiegu jego lapek. Az strach pomyslec, co bedzie jak malz wroci w przyszlym tyg do pracy i bede musiala miec oczy dookola glowy non stop
- Nefri
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 71
Pumcia koniecznie bierz kwas foliowy, nawet bez konsultacji. Ten lekarz to naprawdę dziwny. To prawda, że kwas powinno się łykać jeszcze przed ciążą a w ciąży koniecznie!!! Ja łykałam do końca ciąży i kilka miesięcy przed kolejnymi staraniami.
Pinezka bardzo wcześnie mały zaczął raczkować. Teraz faktycznie trzeba mieć oczy dookoła głowy.
Brown koniecznie rób testa i pisz nam tutaj.
- aklim88
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 60
Pumcia - koniecznie bierz kwas foliowy. W aptece powiedzą Ci jaka dawka
Brown - w takim razie czekamy
Pinezka - dzieki. Wypoczeliście na wakacjach? Gdzie byliście? Wrzucisz jakieś fotki.
Ja jakoś strasznie nisko czuje te skurcze i nawet jak mały się wierci, to mnie boli w dole brzucha.
Modlę sie żeby wytrzymać do 10tego września aż będzie teściowa i zajmie się Alą żebym mogła jechać rodzić razem z mężem. Bede juz w 36/37 tygodniu wtedy. Tylko z tym odpoczywaniem w domu, to słabo wychodzi, bo trzeba pojechać na zakupy, zrobić jakiś obiad i chociaż wrzucić do zmywarki, z Alą na płac zabaw żeby sie wybiegała, bo inaczej jest nie do opanowania w domu. Na szczescie jest na tyle duża, że nie potrzebuje mojej asysty i mogę sobie posiedzieć na placu zabaw
Aggi - ja tez dzisiaj niewyspana. Nie spałam z 3h w nocy, no to Ali sie cos śniło i płakała, mąż chrapał, potem jak sie rozbudzilam, to nie mogłam zasnac.....eee szkoda gadać
A z tymi lekarzami to rożnie bywa. Ja niestety znam odwrotny przypadek. Moja teściowa wiele lat temu poszła do lekarza, a ten stwierdził, ze ma nowotwór tarczycy. Poszła wiec do innego, który stwierdził, ze ramten to jest w ogóle głupi, a ona jest zdrowa. No i po dwóch latach okazało sie, ze ten pierwszy miał racje, a ona ma przerzuty. Jest juz po bardzo wielu operacjach i na szczescie cały czas sie jakoś trzyma.
Mam pytanko do mam chłopców... Czytałam gdzieś, ze chłopcy są wrazliwcami i potrafią płakać przy przebieraniu, ze ich cos uciska, drapie i nie wiadomo co. To prawda?
- Pinezka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 111
Wyobrazam sobie, ze majac juz jedno dziecko i bedac w ciazy ciezko jest odpoczac
Nefri - nie wiem, czy mozna to juz fachowo raczkowaniem nazwac, po prostu sie przemieszcza bardzo szybko, czasem pelzajac, a czasem przebierajac juz nozkami i raczkami polugietymi
I zapodaje zdjecia
- aklim88
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 60
- magmus88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 158
U mnie dalej brak @... testy negatywne.... wrrrr wszystko pod górkę
- brown24
- Wylogowany
- gadatliwa
- :)))
- Otrzymane podziękowania: 132
Pinezka słodki maluch
Miłej niedzieli dla Wszystkich
- natkka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 68
Nat sliczny brzuszek
Pinezka sliczne masz malenstwo juz taki duzy a pamietam jak rodzilas
Dziewczyny sorki ze bez polskich znakow ale na tablecie mi ciezko pisac.
Milrgo fnia
- joanna1991
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 83
ZANCIK ale z Tosi piękna księżniczka :* nie ma co córa to wam się udała hi hi
NAT wypoczywaj kochana i daj znać po wizycie :* brzuszek też fajniutki swojego się doczekać nie mogę
NATKKA no to wskazuje na to że szkraba będziesz szybciej tuliła hi :*
PINEZKA od dziś właśnie zaczęłam wymarzony urlop! hi stwierdziłam że nie będę się już więcej przepracowywała przez to wszystko to od lutego do dziś schudłam 11kg, każdy mi mówi że widzi różnicę... no no Junior jakie postępy robi rośnie ci synek że szok ale już masz dobrze bo bardziej samodzielny będzie się robił no i łobuziak z niego hi hi no i po zdjęciu wizać jaki spryciula z niego cudo
Miłego dnia kobietki :*
- Miluniaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
nat no juz widac brzuszek ale chudzinka z Ciebie po jednej juz ciazy a rozstepow nie ma super !
Ciekawe czemu chudzinka nas opuscila szkoda, ze zadna z Was nie ma z nia kontaktu juz tyle byla przywolywana ... mam nadzieje, ze u niej ok ...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- magmus88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 158
Brown - owulacje miałam ok 8 sierpnia... (tzn dzień wcześniej lub później), ponieważ 8 sierpnia kreska na teście było nieco jaśniejsza niż kontrolna.... a dzisiaj mam 40 dień cyklu.... biorę już 2 dzień luteinę dwa razy dziennie więc myślę, że małpa wkrótce się u mnie zjawi.... taką przynajmniej mam przeogromną nadzieję!!
Pumcia a kwas foliowy to chyba taka podstawa..... tak mi się wydaje chyba, że sa jakieś przeciwskazania to wtedy lekarz by już napewno musiał o tym poinformowac....
Jak Wam ninedziela mija??
Myśmy właśnie zjedli obiadek rano widziałam się z siostrą i jej małym.... ma skończone 20 miesięcy.... jest taki przekochany!!!! aż mnie dół bierze, że sama nie mam jeszcze takiego krasnoludka....