BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #1000575 przez brown24
Miśka23, tak w górach, urodziłam się i pochodzę z Zakopanego a teraz mieszkam w okolicach.
A z tym macierzyńskim od stycznia masz racje, będzie należał się każdej świeżej upieczonej mamie bez względu czy pracuje czy nie.
Weronia witaj , myśle że powinnaś jeszcze podziałać z 2 dni ;)
Aggi u mnie cykle przed biochem, były 31-32 dniowe, teraz 26-28. Dziś mam 30dc, i prawdopodobnie 18dpo. Najpóźniej @ spodziewałam się wczoraj..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #1000576 przez natB
miska zawsze te 1000 zł to jakaś opcja, ja zarabiam teraz prawie 2 razy więcej niż z Wladem jak byłam w ciąży, wiec wole być zatrudniona Eh...

Majawiktoria przykro mi )( spróbuj na prawdę inofolic.. Skoro masz problem. Pecherzykami..

9 lata 7 miesiąc temu #1000579 przez natB
brown. ja kocham polskie góry :) ale my jeździmy nie w Tatry tylko w Karkonosze :) bo mamy bliżej:) planujemy kolejny wyjazd na przełomie stycznia/lutego :) mamy swój hotel, gdzie są świetne warunki dla rodzin z dziećmi :) mam nadzieje, ze śnieg dopisze :)

aggi dzieci tak szybko rosną, wiec siedź z małym ile się da :).. Gdybym mieszkała sama bez teściów nawet bym nie wpadła na pomysł powrotu do pracy, a to jest taka ucieczka od nich.. Teraz byli 3 dni nad morzem i było nam mega dobrze bez nich eh

9 lata 7 miesiąc temu #1000581 przez aggi
weronia jeśli miałaś pozytyw to warto dzisiaj powtórzyć jeszcze :)

maja nie rozumiem czegoś takiego że mąż nie puści Cię do lekarza-mężczyzny.. to tak jakbyś Ty zabroniła mu chodzić do sklepów gdzie sprzedają panie ekspedientki... wiem że porównanie trochę banalne ale lekarz jak sama nazwa wskazuje jest od leczenia, a jak się okaże że wszystkie gin kobiety wyginęły i zostaną sami faceci to on Cię nie puści? zazdrość jest moim zdaniem tutaj nie na miejscu. No ale trzymam kciuki byś trafiła w dobre ręce :)

brown
te które pracują to dostaną macierzyński, a ten 1000zł jest dla bezrobotnych, studentek itd :) czyli tych bez prawa do macierzyńskiego :) hmm a może po tej biochem Ci się coś pokićkało? Kurcze dziwne..... ja mam dziś 30dc tak jak Ty, 13dpo - jutro mam mieć @

nat rozumiem Cię ! Jakbym mieszkała z teściami to chyba bym w ogóle w domu nie przebywała :sick:

9 lata 7 miesiąc temu #1000584 przez Miluniaa
nat ja miałam robiona glukoze na czczo razem z pierwszymi badaniami.
weronia witaj :) mi lekarz zalecał co 2 dzień żeby nie codziennie :)

I teraz Wam troche sie pożale skończyła mi sie umowa o prace i poszłam sie zarejestrować do up wczoraj musiałam złożyć podpis i pani urzedniczka do mnie z tekstem żebym tylko do 21 stycznia zdarzyła urodzić to macierzyński bede miała (termin mam na 29 stycznia) to ja do niej mowie, że raczej nie ma szans dla mnie liczy sie dziecko, a ona z tekstem żebym 20 okna umyła ... o boze masakra bede 20 stycznia myła okna zeby dostać ich beznadziejny zasilek i narazac dziecko :S :S :S

I druga rzecz dzisiaj sie obudziłam moze o 12 w nocy z okropnym bolem brzucha ... lezałam nieruchomo i modlilam sie zeby tylko z dzidzia bylo ok po 15 minutach gdzies przeszlo i juz odpukac nie wrocilo teraz siedze sie zastanawiam czy to zołądek czy może za duzo sie napracowałam w poniedziałek bo dorwałam sie jak głupia do sprzatania ... teraz mam wyrzuty sumienia i cały dzień leże boje sie cokolwiek ruszyc... :(

9 lata 7 miesiąc temu #1000585 przez natB
Aaa zabicie mnie, POZARLAM prawie całą :( mam wyrzuty sumienia eh.. Czym ja karmie moja fasolkę eh..

aggi ja juz mam alergie na nich, totalnie nie chce mi się z nimi rozmawiać euh, patrzeć na nich i przebywać z nimi yhm :/
Załączniki:

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #1000588 przez miśka23
Nat ja też na szczęście z teściami nie mieszkam. Chociaż i tak nie są daleko bo jakies 3-4 km od nas.

Brown my często jeździmy do zakopanego, mieszka tam ciocia męża więc jeździmy na weekend w odwiedziny

MajaWiktoria w moim przypadku to ja mam wątpliwości co do ginekologa- mężczyzny ale w listopadzie się muszę przełamać. No i słyszałam że są delikatniejsi. Więc sprawdzę czy to prawda :P

Milunia najważniejsze jest zdrowie maleństwa

natB to tylko mały grzeszek :P ;)

9 lata 7 miesiąc temu #1000589 przez natB
milunia ale nawet jak Ci się skończyła umowa o pracę to ze względu na ciążę nie mają obowiązku Tobie jej Przedłużyć? Bo to umowa o pracę tak? ..
Z tym sprzątaniem to tak spokojnie, nie ma co się nadwyrezac kochana.. A powiedz mi ruchy juz jakieś czujesz?

9 lata 7 miesiąc temu #1000590 przez aggi
Milunia a ile tego zasiłku? masakra babka jakaś przewrażliwiona chyba :blink: dziwna sytuacja :blink: jak brzuch boli to nospe możesz wziąść i leżeć i odpoczywać nie martw się napewno OK będzie wszystko :)

nat spoko ja nie kupuję bo też by w 10minut nie było :D Jestem odkurzacz słodyczowy :D

9 lata 7 miesiąc temu #1000591 przez Miluniaa
No wlasnie u mnie 2 tygodnie zabraklo do 3 mies , a zeby przedluzyli musisz być w conajmniej 3 ...
Ja chyba wczoraj cos czułam ale sama nie wiem czy to jest to :) jak poczuje to nie mam watpliwosci,a pozniej nachodza mnie mysli, że to pewnie jelita :P nie bylam w ciazy wiec nie wiem jak to powinno sie odczuwac ;)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #1000592 przez aggi
milunia dokładnie tak jak nat pisze jeśli umowa była o pracę i choćby nawet na czas określony to mają obowiązek przedłużyć do dnia porodu i normalnie przysługuje Ci macierzyński

aha faktycznie musi być skończone 3 miesiące ciąży.. ale pech

9 lata 7 miesiąc temu #1000594 przez natB
milunia właśnie się dowiedziałam, że jeśli masz umowę o pracę miałaś w sumie to na podstawie zaświadczenia o tym, że jesteś w ciąży pracodawca ma obowiązek z urzędu Przedłużyć Tobie umowę do dnia porodu, żeby należał Ci się zasiłek.

9 lata 7 miesiąc temu #1000595 przez Miluniaa
ale ja mialam na zastepstwo ...

9 lata 7 miesiąc temu #1000600 przez natB
Ja wiec, ze musisz być min. Miesiąc zatrudniona.. Hmm czyli jeśli jest dłużej niż na miesiąc zawarta czyli na te 3 miesiące to pracodawca ma obowiązek Ci ją przedłużyć

9 lata 7 miesiąc temu #1000601 przez aggi
milunia nie ma znaczenia zastępstwo tylko fakt że była 'umowa o pracę', no ale z tymi 3 miesiącami faktyczne trzeba miec skończone

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka