BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 3 miesiąc temu #1000664 przez aggi
Milunia ale jak Ci dochód nie przekracza to zawsze dostaniesz uwaga 77zł na miesiąc rodzinnego :D :evil: nie wiadomo wręcz co z tą kasą robić :D

weronika to może owulka właśnie u Ciebie jest? mnie prawy bardzo mocno kilka godzin boli w owulację

maja ja w szpitalu po porodzie to nogi non stop rozwarte, faceci przychodzili, oglądali, i do następnej szczególnie na obchodzie 'śmiesznie' to wyglądało widać było że są już znudzeni tym widokiem ;) ale nie wspominam facetów źle, mój mąż też nie miał jakichś dziwnych oporów że mnie faceci badają, no nie wiem wg mnie to są lekarze i już. Ale jak mnie kobieta na porodówce zbadała to się popłakałam z bólu :dry:

aklim święte słowa ja też nie kategoryzuje na " facet czy baba " tylko wszystko zależy jaki ma charakter i podejście

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1000665 przez aggi

9 lata 3 miesiąc temu #1000675 przez weronia89
aggi wyglada na to ze jest :laugh: :woohoo:
Załączniki:

9 lata 3 miesiąc temu #1000712 przez natkka
Miluniaa a ile ci brakło, bo te 3 miesiące to są miesiące księżycowe (czyli 28 dni) :)

9 lata 3 miesiąc temu #1000731 przez magmus88
Boże ale naprodukowałyście od rana :D juz biorę się za czytanie....

Miśka - co do płci lekarza.... ja praktycznie chodzę tylko do mężczyzn..... Raz w życiu byłam u kobiety.... była to moja pierwsza wizyta, jak jeszcze byłam dziewicą.... Tak się zraziłam.... że w życiu nie pójde. Mozecie się domyślać co tam się wydarzyło..... No i jeszcze raz byłam badana przez kobietę jak byłam na oddziale.... a tak to sami mężczyźni :) Jakoś mi to nie przeszkadza.....

Ach no i mój lekarz jest z nfz. Na wizytę czeka się od tygodnia do max 2. Badania póki co wszystkie zlecał... jedynie hormony tarczycowe musiałam zrobić sama bo jestem po operacji.... i z tego co wiem jeżeli chodzi o nfz to są to drogie badania. Tzn ich drogo kosztują. No i prywatnie jeszcze badania nasienia robimy. Pozostałe rzeczy z kasy.

MajaWiktoria a o co chodzi z usg przed owulacją?? - czy to czasem nie jest rzeczowy monitoring??

Witaj Weronia! Rozgość się :)

NatB a ten cały inofolic dostanie się bez recepty? to są tabletki??
Pomyśl, że czekolada to magnez :D

Milunia - dużo leż a napewno wszystko będzie dobrze!

Weronia! Ale miałam schiza..... otworzyłam Twoje zdjęcia z testami.... i pierwsza myśł! KTO MNIE ROBI W BALONA!!!! pRZECIEŻ TO MOJE PISMO :D ahhahah.... Na serio! Mamy prawie identyczne pismo :D Myśląłam że ktoś mi ukradł moje testy hahahahha.

U mnie dalej cisza..... dzisiaj troche bolą mnie piersi więc juz mam nadzieję że ta cholera w końcu do mnie zawita....

9 lata 3 miesiąc temu #1000735 przez Nefri
Ale naprodukowałyście, nie nadążam tego czytać ;)
Nat dokładnie, czekolada to magnez. Ja niestety też mam wyjątkową ochotę na czekoladę ostatnio :( Glukozę na czczo miałam robioną mniej więcej w tym samym czasie co ty, więc to chyba norma teraz. Potem będzie jeszcze ta glukoza z obciążeniem.

Ja chodzę tylko do kobiet gin, ale po pierwsze dlatego, że mam swoje dwie, cudowne lekarki, do których mam pełne zaufanie i przede wszystkim na moąj gin zawsze mogę liczyć, wysłać sms, mail, zadzwonić i zawsze odpowie na każde moje pytanie. teraz chodze do niej i prywatnie i na nfz. Z mężczyznami miałam do czynienia na porodówce i przy poronieniu pustego jaja. Ogólnie byli spoko, ale bardzo młodzi i mnie to po prostu krępowało.
Aggi też trafiłam na taką babę na porodówce, jeszcze zanim poszłam na salę porodową, że jak mnie badała to wyłam z bólu tam samo jak przy porodzie...

Miluniaa po prostu się nie przemęczaj. Ja też zawsze coś w domu robiłam, sprzątałam, nie potrafiłam usiąść na dupie, ale teraz i w poprzedniej ciąży, sprzątaniem zajmuje się mój mąż, ja nic prawie w domu nie robię, tylko gotuję, bo mąż nie ma czasu za bardzo, ale jak ma wolne, to też on gotuje.

9 lata 3 miesiąc temu #1000738 przez natB
Magmuś proszę bardzo :) inofolic.pl/ to jest coś w stylu kwasu foliowego, ale w sumie jeszcze lepsze :).. na prawdę pęchole rosną, jak szalone potwierdziła to moja gin :)... w aptece gemini jest to zawsze tanie :)

9 lata 3 miesiąc temu #1000741 przez weronia89
Dziewczyny proszę o odpowiedz czy faktycznie według was te testy są pozytywne ?

9 lata 3 miesiąc temu #1000742 przez weronia89
magmus88. Hahahah..... To byś się dziwila ile kobiet u mnie w rodzinie ma takie pismo ja i moja mama mamy takie same wiec w banku miałyśmy trochę problemów ;) a według Ciebie testy pozytywne ?

9 lata 3 miesiąc temu #1000745 przez magmus88
weronia.. nawet teraz jak otwieram Twoje zdjęcie to się uśmiecham :D

Tak, wg mnie te testy są pozytywne....
Wiem, ze u niektórych dziewczyn testy nie były aż tak "malinowe" a mają swoje bobaski..... Też miałam z tym problem.... Ale dziewczyny uświadomiły mnie, ze ważny jest widoczny "skok" hormonu....

9 lata 3 miesiąc temu #1000753 przez weronia89
magmus88. W takim razie jest widoczny wyraźny skok hormonów :) oby się udało :) przytulalismy się wczoraj i dzisiaj :) oby się udało :)

9 lata 3 miesiąc temu #1000754 przez magmus88
Jeżeli test jest pozytywny to owulacja następuje kilkanaście jak nie kilkadziesiąt godzin później... także jak się jeszcze poprzytulacie to nic nie zaszkodzi :D

9 lata 3 miesiąc temu #1000762 przez aggi
cześć :) Dziś głoszą znów upały.. przez cały tydzień :ohmy: no jak pamiętam to takiego lata nie było.....
u nas pobudka już przed 6, o 6 już pełne obroty ;) Ale całą noc przespał bez kwęknięcia.

ciekawe jak tam u ZOI ?? jak się masz?? Jak tam się dalej potoczyło u Ciebie ??

magmus ja na nfz byłam kilka razy jak potrzebowałam czegoś na infekcję i wiązało się to z dwoma wizytami przed leczeniem i po plus cytologia, ale przynajmniej wszystko za darmo było. A tak poza tym to prywatnie chodzę od początku do tego samego człowieka. Mi też mężczyźni nie przeszkadzają. Tzn wiadomo czasem jakieś skrępowanie jest, ale to jest lekarz.

nefri to mi ta baba miała rozwarcie sprawdzić, wsadziła paluchy i nie wiem czy mi masaż szyjki robić chciała czy co (nawet nie wiem jak on wygląda) ale ból był przeokropny bo wciskała te paluchy do oporu... płakałam jak bóbr a ona powiedziała że rozwarcie nie postępuje i ' najwyżej będzie cesarka' no wtedy to już w ogóle wszystkie nerwy mi puściły :S tej jednej kobiety jakoś nie umiem dobrze wspominać.......... brrr

weronia przetestuj jeszcze dziś i jutro i zobaczysz czy bledną ale ten z 19-20dc wydaje się być pozytywny, a skoro czułaś ból jajnika to owulacja jak malowana. magmus ma rację po pozytywnym teście owu występuje 24-36h później także jak już pisałam przytulanie nie zaszkodzi a może pomóc

9 lata 3 miesiąc temu #1000764 przez natB
aggi Ty ładnie nas tu nie zagaduj tylko testuj! :P

brown Ty równiez :P

Co do masażu szyjki, nie miałam, ale Wam współczuję.. Pamiętam swoje ostatnie badanie u gin, kiedy zapadła decyzja, że mam się zjawić w szpitalu, tez było dość bolesne, qle to pewnie dlatego, że było rozwarcie tak na moje, ale sama nie wiem w sumie :)

U nas pierwszy raz chyba od roku, Wład wybudzil się ok. 23 i płakał eh.. Co się z nim nasiedzialam, a potem z nerwów nie mogłam zasnąć :( przypuszczam, że to mój S. Go obudził bo wlazl mu do pokoju, wziął smoczek, przeniósł go bo spał krzywo i sir zaczęło.. A S. Jak to S. Poszedł spać i nawet nie myślał o tym, że trzeba iść do małego eh.. Trochę małego przytulilam, włożyłam do Łóżeczka i czekałam aż zaśnie eh biedaczek..

9 lata 3 miesiąc temu #1000771 przez aggi
nat wstyd przyznać ale nawet testa w domu nie mam :evil:

Właśnie brown jak sytuacja???

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka