BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 3 miesiąc temu #1000877 przez weronia89
natB opowiedz swoją historie z testami owulacyjnymi bo tego jest tyle ze cieżko wrócić do początku musiałabym poświecić ze dwa dni ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1000879 przez weronia89
NatB opowiedz swoją przygodę z testami bo cieżko wrócić do początku ponieważ musiałabym na to poświecić ze dwa dni ;)

9 lata 3 miesiąc temu #1000880 przez martussska7
Cześć dziewczyny :) Dołączam dziś do Was. Sporo postów przeczytałam, więc chyba o paskach wiem już wszystko :P od dziś zaczynam obserwacje swojego cyklu i owulacji. Od 1 sierpnia szczęśliwa mężatka i od tego miesiąca pierwsze starania o dzidzi :):) Ogólnie po odstawieniu tabletek anty mam nieregularne cykle więc zobaczymy co u mnie wyjdzie :):) W razie wątpliwości i niejasności dot. wyników na paseczkach będę Was prosiła o pomoc :):) Pomożecie????

9 lata 3 miesiąc temu #1000882 przez aklim88
ziaa - witam

Wiktoria - nie obawiaj się dentysty. Jak pójdziesz, to musisz tylko uprzedzić,że się starasz, to da Ci odpowiednie znieczulenie. Ja byłam u dentysty w ciąży, bo plomba mi się rozszczelniła i dała mi znieczulenie. Powiedziała,że stres i ból są gorsze dla ciąży od samego znieczulenia.

Jajko mi się gotuje.. :) uciekam, wrócę później..

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=71182

9 lata 3 miesiąc temu #1000888 przez Nefri
Aggi u mnie też wtedy chyba masaż szyjki robiła, ja się darłam okropnie, a ona mnie jeszcze za to zjebała. Mnie to bolalo baaardzo, nie mogłam się nie drzeć. Zresztą poród był straszny, trwał 16 godzin ze znieczuleniem, które pomagało na chwilę i w rezultacie byłam już tak zmęczona tymi bólami, że skończyło się cesarką. W związku z tym teraz też będzie cesarka, z czego przyznam, że się cieszę, bo tego bólu nie zapomnę nigdy a po cc bardzo szybko doszłam do siebie i całe szczęście udalo mi się rozkręcić laktację.
Miśka Ja bóle @ przed ciążą miałam straszne, zwijałam się z bólu, łykałam prochy, kładłam na brzuchu termofor. Trwały kilka godzin a potem luz. Po porodzie dopiero po 8 miesiącach dostałam @ i faktycznie nie była już bolesna, także coś w tym jest.
Nat w pierwszej ciąży też miałam takie plamienia dwa dni przed spodziewaną @ i byłam załamana, że znowu przyszła, ale się też okazało, że jednak się nie rozkręciła. Teraz już nie miałam tych plamień.
Ja jutro wylatuję na urlop, na Minorkę. Pewnie tak natrzaskacie tych stron, że nie będę w stanie Was nadrobić. Mam nadzieję, że jak wrócę, to przeczytam jakieś dobre wieści od testujących. Tego Wam życzę :)

9 lata 3 miesiąc temu #1000901 przez ziaa
Oj tak, lekarz już zmieniony, do tamtej nie wrócę. Jestem pozytywnie zaskoczona, że owu w ogóle wystąpiła, więc jeszcze jestem pełna nadziei :)
Dopiero wczoraj jak trafiłam na Was zobaczyłam, że te testy to się zostawia i porównuje. My do tej pory tylko po teście stawaliśmy nad nim oboje i patrzyliśmy: "myślisz, ze to dziś czy nie dziś" ;) więc nie mam poprzednich. Prześle te które mam. Musicie mi wierzyć na słowo, że były bledsze, a teraz są znacznie bardziej malinowe ;p no i ostatnie 3 dni to jajniki mi szalały, więc myślę, że to TEN czas ;)
do nowego gina idę 02.09. zobaczymy co mi fantastycznego powie :)

9 lata 3 miesiąc temu #1000908 przez aggi
Pisałam i cooo wywalilo mnie :angry: @ się u mnie rozkrecila ;) jak w zegarku wszystko idealnie

9 lata 3 miesiąc temu #1000909 przez moofka
heloł heloł B) ależ tu gwarno :woohoo: widzę kilka nowych staraczek to się witam a "nową starą gwardię" buziakuję :kiss:

z tego co mi się w oczy rzuciło to gratuluję natB! super że Wład będzie miał rodzeństwo :) i Zancik gratulacje Tosi - jest śliczna :)

w ogóle uaktualniłybyście meldunek to bym wiedziała co i jak :whistle: no nie ma co ukrywać że w plecy jestem z newsami :blush:

9 lata 3 miesiąc temu #1000910 przez aggi
brown pociesze Cię że na porodowce ból jest taki sam ;) dasz radę jakby co ;)

miśka mi po urodzeniu nie przeszło, nadal co miesiąc odczuwam ten sam ból.. więc to zapewne dużo zależy od kobiety, nie jest regułą

weronia wystarczy powiedzieć dentyscie że możesz być w ciąży i wtedy zastosuje odpowiednie znieczulenie ;)

ziaa witaj ;) fajne optymistyczne wejście zrobilas. Rozgosc się :-)

Zaraz Doczytam resztę

9 lata 3 miesiąc temu #1000912 przez Izabela
Witam,
Po raz pierwszy piszę na jakimkolwiek forum więc proszę o wyrozumiałość ;)
w moje ręce testy owulacyjne wpadły około miesiąca temu. W maju br odstawiłam tabletki antykoncepcyjne z myślą, ze do końca roku cykl mi się wyreguluje i zaczniemy starania o dzidziusia. No ale jak to mówią człowiek planuje Pan Bóg się śmieje. Starania trzeba przyspieszyć. Szukałam w necie informacji jak wyliczyć owulacje przy nieregularnych miesiaczkach, jak szybko ta owulacja wogole wraca po odstawieniu tabletek itp. Tym sposobem znalazłam art. Na temat tych testów. Nawet nie czytałam na forach czy to skuteczne i jakie wrażenia mają użytkowniczki. Kupiłam pakiet 50 na aukcji i zaczęłam testować jak tylko przyszły. Jeśli dobrze pamietam to testy zaczęłam robić już 5 dnia cyklu jak tylko skończyła mi się miesiączka. Wiem ze zaczyna się je robić pózniej ale ja nie miałam żadnego odnośnika ile czasu ten mój cykl trwa po odstawieniu tabletek. No i na początku robiłam je o rożnych porach dnia. Raz o 10, następnego dnia o 14. Zależy jak miałam czas. Po kilku dniach robiłam nawet po 2 razy dziennie. ciagle wychodziła jedna kreska. Trochę straciłam na to siły, doczytałam ze może być tez cykl bezowulacyjny i znów robiłam raz dziennie ale o stałej porze o godz 20. I w niedziele pojawiły się dwie kreski. Słabego koloru ale jednakowej intensywności. I miałam zagadkę, kiedy to najlepiej brać się do dzieła :-) szukając znów info w necie trafiłam na to forum.
I teraz przechodząc do sedna sprawy:
W sobotę jedna kreseczka, Dwie jednakowe kreseczki w niedzielę, starania w poniedziałek, zużytych testów 35 szt ( przez jeden cykl). W poniedziałek robiłam jeszcze test żeby zobaczyć co tam ciekawego na nim wyszło. Były co prawda dwie kreseczki ale ta testowa ledwo widoczna. Teraz czekam około 2 tygodni i jak nie pojawi się miesiączka zrobię test ciążowy. Chociaż korci mnie żeby zrobić go wcześniej :-)
Jestem dobrej myśli, ale jak to życie mi ostatnio pokazało trzeba być gotowym na wszystko.
Osobiście polecam te testy. Są naprawdę dobrym rozwiązaniem dla osób w podobnej sytuacji co moja, gdy ktoś albo nie zna swojego cyklu, albo miesiączkuje nieregularnie a zależy mu na czasie.

9 lata 3 miesiąc temu #1000916 przez aggi
:sick: znów mi skasowalo.....

Jutro Doczytam i odpisze bo nerwa złapałam :angry:

Miłego popołudnia!

9 lata 3 miesiąc temu #1000926 przez ziaa
No dobra, a tak optymistycznie zakładając, ze była owu i się udało, to teraz co polecacie by zwiększyć szanse na zagnieżdżenie? U mnie na tych wcześniejszych badaniach usg endometrium nie było powalające, a teraz oczywiście nie wiem czy po hormonach się poprawiło bo łaskawy gin nie był na tyle dobry by usg zrobić ;/ Te doświadczone coś podpowiedzą? :)

9 lata 3 miesiąc temu #1000936 przez Pumcia
Ziaa, izabela, martuśka 7, weronia - ŁELKOM :P Jeśli to wam pomoże to po jakimś czasie testowania, dajcie sobie na luz, ja tak zrobiłam i zobaczyłam moje upragnione kreseczki na teście :) wydaje mi się ze jak za mocno się chce to w głowie się blokujemy. Przepraszam jak kogoś pominęłam :)

Dziewczyny tyle nasmarowałyście, ze ciężko mi się do czegokolwiek ustosunkować :)

NatB -co do pracy, to tez mam nie ciekawą sytuacje ale . . . to jest nie problem bo " pieniądze to nie wszystko ". Jestem od połowy lipca na kontrakcie menagerskim więc jestem na własnej działalności. Rozmawiałam z księgową, ona mówiła ze od listopada wchodza nowe przepisy dla kobiet mających firmy. Nie wiadomo jak to bedzie wygladało i na jakich warunkach. Zdaję sobię sprawe z tego, ze jak tylko im powiem o ciązy - to mnie zwolnią! Nić mnie nei chroni. A poza tym patrze, ze masz tak jak ja - ciągle zmęczona i tylko bym spała. NA dodatek, nie pojecham dziś do pracy, bo dostałam strasznej biegunki. Trochę się przestraszyłam. Jem cały dzien kisiel, ryż rozgotowany . . . coś można jeszcze ?

Magmus - a jak tam u Ciebie? Nowy lekarz ? @ jest ?

Miśka - a przypomnij mi ile jesteście po ślubie ?

Dziewczyny mam ogólne pytanie. Wiecie jak to jest z prowadzeniem ciązy w Niemczech ? Zastanawiam się czy nie wyjechać do męża za jakiś czas, chociaż trochę boję się tej bariery jezykowej. Po angielsku jakoś to by było ale niemiecki ;/ ? Słabo - miałam od pazdziernika na kurs się zapisać ale już nie dam rady wszystkiego pogodzić.

9 lata 3 miesiąc temu #1000944 przez martyna_z
Nasmarowałyście tyle że nie dam rady każdej napisać. Dobrze się Was czyta więc piszcie dalej :-)
U mnie nic się nie dzieje zalatana tylko jestem i już nie wiem czasem jak się nazywam. Ja mam termin @ na 1.09 ale chyba owu mi się opóźniła więc @raczej też nie przyjdzie na czas. Mogłaby już w ogóle nie przychodzić ale to jeszcze nie tym razem raczej.

Witam wszystkie nowe starające się i jedna rada trzeba wrzucić na luz i nie spinać się za mocno. Ciąża to nie jest coś co można zaplanować :-) a i dobry lekarz to podstawa.

9 lata 3 miesiąc temu #1000948 przez miśka23
Pumcia tak jak pisze na suwaczku. W czerwcu minął rok

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka