- Otrzymane podziękowania: 153
- /
- /
- /
- /
- Testy owulacyjne - stosujecie?
Testy owulacyjne - stosujecie?
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Pumcia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 131
Hej Iwson - ja też nie pomogę bo pierwsze słyszę
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
Najważniejsze, że teraz muszę się podnieść trochę, bo szczerze dziś złapałam lekkiego doła, a wszystko odbijało się na małym eh...
- Iwson
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 3
NatB - trzymam kciuki musi być dobrze, koleżanka miała podobnie i w czerwcu urodziła synuś
magmus - nooo to duże prawdopodobieństwo i u Was, ale wszystkiego są plusy i minusy;-) najważniejsze żeby zdrowe się urodziły
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
pumcia piękna beta
nat cudna fasolka będzie dobrze!!!
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
- Pumcia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aggi i Iwson - dziękuję :*
- Miluniaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
Iwson u mojej siostry nie sprawdzilo sie planowanie wycelowali raz w owulacje i maja dziewczynke hehheheh
A ja i przed i w trakcie i po wiec tez nie pomoge
nat moja kolezanka miala to samo dostala leki i dzis ma zdrowe dziecko ciaza nie byla nawet uznana za zagrozona takze spokojnie nie czytaj bedzie dobrze
- Nefri
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 71
Pumcia piękna beta. Przypomnij, kiedy masz wizytę?
Iwson ja za jednym i drugim razem starałam się przed, w trakcie i po owulacji i będe miała drugiego chłopaka. Fakt, że siostra jak planowała dziecko, to wyszedł chłopak a potem była wpadka i to była dziewczynka ale to przypadek sądzę. Oczywiście spróbować zawsze można, ja jednak jestem zdania, że płeć nie ma kompletnie znaczenia. Ja mogłabym mieć samych chłopców - oczywiście poprzestaję na dwóch, gdybym byla młodsza, rozważyłabym trzecie i chłopak też byłby super, bo chłopcy są super fajni
Miluniaa no czas zapindala strasznie. Ja sama tez nie wierzę, że już w sumie 5 miesiąc kończę niedługo. Muszę zrobić przegląd szafy i zobaczyć co po Tymku przyda się dla Eryka. Przepraszam, pewnie już pisałaś a ja przeoczyłam - wiesz już jaka płeć?
Magmus to faktycznie są duże szanse. Na pewno z bliźniakami na początku jest mega ciężko, ale potem dla nich wielka frajda no i jak planujesz dwójkę to ma z bańki za jednym podejściem
- aklim88
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 60
Misia - trzymaj sie. Myśle, ze Aggi miała racje. Psychika nam krzywdę robi, bo człowiek sie nakręci, testuje raz za razem zamiast cierpliwie czekać. Ale co poradzić, taki urok dzisiejszych czasów i szybkiego dostępu do wiedzy.
Pumcia - moje gratulacje. Ale traf. Super! Oszczędzaj sie teraz. Co do boli podbrzusza, to raczej normalne na poczatku
Iwson - z tego co wiem, to tu na forum wiele razy została obalona teza celowania w płeć. Jedyne co da Ci pewność, to chyba in vitro z odwirowaniem męskich plemników.
Nat - fasolka przecudna. Ale uczucie słyszeć serduszko... Co. To chyba najpiękniejsze z tego wszystkiego. Jak lekarka powiedziała, ze leki pomogą, to nie martw sie na zapas. Trzeba myślec pozytywnie. Dbaj o siebie, fasolkę i o Włada zeby go pozytywnie nastawić na przyjęcie rodzeństwa.
Aggi - ja tez dzisiaj miałam ciężka noc. Najpierw nie mogłam zasnac, a potem obudziłam sie w nocy i zasnęłam chyba dopiero o 7 rano. Wstajemy 8-8.30.
Milunia - wow, juz 5 miesiąc. Jak to leci. To usg połówkowe będziesz juz miała? Poznasz płeć? Super. Łez i pachnij. Ja nieraz przesadzę z ilością spacerów i potem muszę leżeć, bo dostaje bardzo bolesnych skurczy
Magmus - w parku Gaudiego było super, pięknie. Chyba to sie nam najbardziej podobało w Barcelonie. A najgorsze było to, ze strasznie tam zajezdzalo z kratek ściekowych. Nie raz myślałam, ze puszczę pawika na ulicy.
Ooo z tymi bliźniakami, to nie żarty u Ciebie... Ja zawsze marzyłam o bliźniakach. Szczególnie teraz. Bo tak po cichu chciałabym miec troje dzieci, ale mój maz nie chce wiecej niż dwójkę. A jakby teraz były bliźniaki, to nie miałby wyjścia ale cóż. Takie życie.
Ale trafiłaś na labolatorium... Babka najwyraźniej w ogóle nie znała sie na rzeczy... Trzymam kciuki zeby wreszcie sie udało i żebyś miała wynik.
Ty jeszcze jesteś przed urlopem?
Brown - czemu aż roczną przerwę planujesz? Wiesz jak to jest z tym odpuszczaniem starań... Hehe juz niedługo sie wyjaśni co u Ciebie. Do konca tygodnia długo nie zostało
Martyna - a Ty do kiedy czekasz na @
Inna - widzę, ze dziewczyny odpisały Ci juz szczegółowo. Witaj i rozgosc sie.
Natkka - jak sie czujesz?
Nefri - a Ty?
Chudzinka - przywołuje Cie! Melduj sie!
Do nas w koncu mandat nie przyszedł. 2 tygodnie minęły. Mam nadzieje, ze juz nie przyślą. Czekam jeszcze tylko na wpłatę od klienta i bedzie dobrze. Daliśmy rade, bo udało nam sie sprzedać głośniki, które sprzedawaliśmy juz 4miesiace i akurat kasa sie przydała a ja mam wreszcie miejsce na komodę w pokoju, a nie wielki karton z głośnikami. Czekam jeszcze tydzien na dostawę z ikei i bede miała w koncu ta komodę i łóżko do sypialni.
Ala w przyszły weekend ma urodziny. Maja przyjść jej dwie koleżanki. 2-letnia i 5-letnia. Nie mam tylko pomysłu na jedzenie i zabawy. Bo trzeba bedzie im jakieś zajęcie zorganizować. Jakby była ładna pogoda, to jest opcja ogrodu. Wtedy w domu bedzie czysto. Ale nie ma co sie na to nastawiać. Nie wiem tez czy kupować jej gotowy tort Frozen ze sklepu, który nie powali smakiem, a bedzie ładny. Czy sama upiec cos dobrego i przystroić razem z Ala... Moze cos doradzacie.
Skurcze mnie jeszcze męczą. Szczególnie na wieczór. Chociaż juz nie zdążają sie tak intensywne jak za pierwszym razem, bo staram sie zwracać uwagę na to zeby chodzic tylko w getrach i nie przemęczać sie.
Od dwóch dni robi mi sie troche twardy brzuch. To chyba niedobrze? Wizytę u położnej mam za tydzien. Nie wiem czy czekać czy lecieć od razu. Co myślicie?
Mam nadzieje, ze wszystkim odpisałam, ale tyle tu stron, ze sie gubię...
Przepraszam za błędy, ale telefon przekręca mi wyrazy
- Iwson
- Wylogowany
- gaworzenie
Miluniaa - a Ty już wiesz co będziecie mieć?
Nefri - ja też uważam ze chłopcy są super, nie mogę narzekać bo naprawdę mało problemowe dziecię mi się udało i jak nam się coś uda i będzie drugi chłopiec tez będę przeszczesliwa no i generalnie wszystko po Iwusia sobie zostawiam wiec miała bym nawet łatwiej, ale mąż bardzo chce córkę Iwo miał być dziewczynka według niego no ale chyba mnie ... posłuchał bo ja marzyłam o chłopcu a powiedz mi jak narazie tak samo przechodzisz druga ciążę jak pierwszą?
- aklim88
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Iwson
- Wylogowany
- gaworzenie
- Pumcia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aklimi - ale list napisałąś z moją ciązą też uważam ze to był " złoty strzał " jednak coś w tym jest, że jak się odpuści to samo przyjdzie Jak przeżyłaś upały ?
- aklim88
- Wylogowany
- budujemy zdania
Pumcia - mieszkam w Anglii, a tu pogoda jest umiarkowana. Ostatnie 2 tygodnie prawie codziennie pada. Dzisiaj zdążyłyśmy przed południem wyjsć na plac zabaw, a potem resztę dnia lało.
Za to moja kuzynka, która ma rodzic za miesiąc trafiła chyba przez te upały do szpitala, bo miała za mało wód płodowych i prawie przez tydzien leżała pod kroplówka. Wczoraj ja wypuścili i kazali pic 5litrow płynów dziennie! Nie wiem jak to możliwe pochłonąć taka ilośc...