BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 3 miesiąc temu #1002145 przez magmus88
Milunia - gratuluje!!!!!!!!!!!!!!

Ktoś pytał o mój monitoring... zaczynam w przyszłą środę! :)

Dzisiaj już padam.... dzień pełen zamieszania....

Praca, później byłam po małego od siostry, bo znowu ma katarek, biegunka... i sisotra, żeby nie brać l4 to dała małego do babci :) Także będę miała małego pod ręką prawie że hehehe.
Podziękowania: Miluniaa

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1002146 przez Emilia92
Nie, jestem pierwszy raz na tym forum;)

9 lata 3 miesiąc temu #1002149 przez moofka
Milunia też mam takie foto Zośki i wrzucałam tu dziewczynom jeszcze z dorysowaną strzałką i opisem żeby wiedziały na co patrzą :woohoo: w ogóle właśnie zajrzałam do starego folderu i jeszcze tam siedzi ta fotka ;) i moje ciążowe fotki bebolka ehhh jak to szybko zleciało.... róbcie zdjęcia jak rośniecie, ja pykałam co 5 tygodni i zrobiłam na koniec zestawienie - fajna pamiątka :)

magmus będziemy trzymać kciuki za pęchole ;)

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1002161 przez Pumcia
Hej Dziewczynki :) wybaczcie ale napiszę ogólnie o wizycie ale kilka z Was pytało :) Otóż byłam dziś, oczywiście poślizg 1,5 h ;/ mi się do pracy spieszyło, znów po porannych wymiotach byłam bez śniadania, upał, zmęczenie i siedzenie na korytarzu ehhhhhhhh szkoda gadać. Ale . . . weszłam do gabinetu, lekarz powiedział mi, że sprawdzimy serduszko ale najpierw mnie zważymy, zmierzymy :) ale widać coś Go tknęło i zapytał gdzie mam zamiar rodzić, ja odpowiedziałam że w prywatnej klinice - dziewczyny uwierzcie mi ze po tym jak to powiedziałam, nie poznałam Go ! On do mnie wyskoczył, to po co ja umawiałam się na wizyte do niego, że powinnam w prywatnej klinice lekarza prowadzącego sobie znaleźć i ze dzisiaj zrobi mi tylko USG zeby zobaczyc czy płód się prawidłowo rozwija i czy jest już serduszko. Wspomne o tym, że mnie przestraszył bo powiedział że on nie widzi zarodka, przez długi czas szukał szukał - aż w koncu mówi - bo wie Pani, mamy nowy sprzęt ;/ chwile pozniej, ja już zdenerwowana - w koncu znalazł -POKAZAŁ MI CZERWONĄ KROPECZKĘ CZYLI SERDUSZKO - kamień z serca :) oczywiście już Go nie słuchałam jak marudził o torbielu bo patrzyłam na czerwoną kropeczkę i totalnie się wyłączyłam :) Cieszę się, że zmienie lekarza bo z takim podejscie to przy kazdej nastepnej wizycie bym się denerwowała, a szkoda moich nerwów :)

Magmus - zioło wysłane :D oczywiście luuuuuuuz jak jestem idealnym przykładem na to, ze przy wiecznie negatywnych testach OWU można zajść w ciąże :D

Weronia - nie wiem jak u Ciebie ale ja sobie przypomniałam, że przed testami ciązowymi tez mnie zdziwiło to, ze nie mam sucho tylko wilgotno, A przed @ zawsze było sucho :D także to baaaaaaaaaaardzo dobry znak :D 3 mam kciuki :)

Aggi - w tych 15 min zdarzyłaś wszystko powiedzieć mężowi ?:D he he to teraz przy każdej takiej awarii bedziecie sobie to przypominać :D

Milunia - suuuper gratuluję :* u mnie wszyscy na około rodzą chłopców, i nam też mówią że bedzie pewnie chłopak - więc ja na przekór wolałabym dziewczynkę :D ale z drugiej strony - byle zdrowe :D

9 lata 3 miesiąc temu #1002177 przez aggi
dzień dobry :) Noc przespana, zakupy wczoraj tak małego wykończyły że padł jak mucha ;) Spał do 5 z drobnymi, dałam mleka trochę i zostawiłam i tak co chwila go słychać a później cisza, więc w sumie tam nie wchodzę do pokoju narazie ;) Podobno upały mają już od nas odejść ufffffffff byle szybko :evil:

magmus to pewnie się cieszysz że w końcu coś ruszyło hmm?? Trzymam kciuki :) !

pumcia rzeczywiście lekarz masakra :blink: skąd się tacy biorą :sick: dobrze że pójdziesz sobie do tej kliniki, tam Ci dadzą lekarza /oby/ z powołania i będzie miodzio :) Super że serduszko bije :kiss: :kiss: :kiss:

9 lata 3 miesiąc temu #1002217 przez Izabela
Milunia dołączam sie do gratulacji.

Ja nie wytrzymałam i zrobiłam wczoraj ten test ciążowy. Negatywny.
Ale ale, są tez dobre wieści. Mąż najprawdopodobniej będzie tylko pod obserwacją. Obejdzie się bez chemii. Jeszcze tylko dla potwierdzenia musi zrobić badania. Tak się cieszę ze szok :)
Tak więc pracujemy nad potomkiem dalej :P

9 lata 3 miesiąc temu #1002219 przez miśka23
Bardzo się cieszę że z mężem już dobrze. A na test może było jeszcze za wcześnie?
To teraz będzie się działo skoro zielone światło w staraniach :P

9 lata 3 miesiąc temu #1002222 przez ziaa
Miluniaa uu gratulacje! :) Maleńka córcia wygląda wspaniale u wielkiego Taty na rękach, a sukienki i warkoczyki to wielka przyjemność dla Mamusi :) :)
natB jak samopoczucie?
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Pumcia tego gina to normalnie na hak! Takie podejście do ciężarnej która po pierwsze jest w ciąży(!) :), po drugie daje mu pracę, po trzecie nowego obywatela ;) no ale najważniejsza czerwona kropa :D
Izabela świetne wieści od rana :) trzymam kciuki za dalsze powodzenia!

Ja nie mogę doczekać się jutrzejszej wizyty u nowego gina. Że nie będę w ciąży w tym cyklu to pół biedy - w końcu nie od razu Rzym zbudowano, ale boje się że to będzie jakieś dziadostwo do leczenia znowu kilka miesięcy, bo czuje się naprawdę źle. Raz boli jedna strona, raz druga, za chwile całe podbrzusze :( nawet mnie ból w nocy budzi. Siedzę źle, leżę źle, jak chodzę jest nieźle, ale ile można, pracę mam siedzącą... Byle do jutra!

9 lata 3 miesiąc temu #1002272 przez miśka23
Powiedźcie mi co mam zrobić. Jestem umówiona na wizytę na 22.09 do gin która prawdopodobnie będzie prowadziła moją ciąże. To będzie 8 tydzień. Powinnam iść wcześniej aby potwierdzić ? Miałam zarejstrować się na fundusz do obecnej gin na dniach ale okazalo się że jest na urlopie. No i nie wiem co teraz robić. Pomóżcie :(

9 lata 3 miesiąc temu #1002280 przez natkka
Miska jak dobrze się czujesz o nic się nie dzieje to wydaje mi się ze można poczekać bo w 5t to co najwyżej będzie pęcherzyk. Natomiast jeśli płacisz nawet brunatny krwia to na pewno lepiej iść od razu, no i jeśli miałaś juz wcześniejsze problemy z utrzymaniem ciąży to tez bym wcześniej poszła do gin. Oczywiście decyzja należy do ciebie :) pamiętaj tylko myśleć pozytywnie :)

9 lata 3 miesiąc temu #1002282 przez Miluniaa
Miska jak nic sie nie dzieje to nie ma po co isc szybciej ja bylam w 7 tyg i 6 dniu i bylo widac kropeczke z serduszkiem :) Z tego co kiedys ktos mowil wazne do becikowego byc do 10 tyg :):):) Jak sie nic nie dzieje bym czekala cierpliwie ;)

9 lata 3 miesiąc temu #1002283 przez natB
pumcia prosimy ustawić suwaczek :) data porodu na kwiecieN jeszcze? A lekarz szkoda gadać!! Mnie już ostatnio nic nie dziwi, nie znam już lekarza człowieka :/ same czubki! Łaskę robią dosłownie, jak im tak źle w zawodzie to niech go zmienia :/.. Człowiek zaraz będzie ich Przepraszać, że musiał przyjść po poradę :/..

miska hm ciężka sprawa, no ja byłam ok. 7 tygodnia i na wizycie dopiero także tez dość późno, jeśli nic się nie dzieje to możesz do 22 września wytrzymać, ale jeśli się martwisz to idź gdzieś wcześniej :))..

ziaa a samopoczucie średnio, bo w krzyżu mnie boli heh, ciężko mi się śpi.. Musze sobie kupić Rogal do spania no
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Zajrzę do Was później :*

9 lata 3 miesiąc temu #1002287 przez miśka23
natkka ja myślę tylko pozytywnie:) To moja pierwsza ciąża. U mnie nic się nie dzieje, nie mam krwawień, plamień, tylko delikatnie pobolewa mnie podbrzusze. No i wybiorę się na bete i sprawdzę czy dobrze przyrasta. Może wytrzymam jeszcze te trzy tygodnie. Powinnam brać jakieś witaminy? wtych sprawach jestem na razie zielona i nie mam za bardzo kogo zapytać

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1002288 przez aggi
miśka wcale nie musisz szybciej iść na wizytę, nic się nie martw jak nic Ci się nie dzieje niepokojącego to czekaj spokojnie do tego 22 :) bo w 5tc to pęcherzyk będzie, serduszko po 6tc ;) jeśli chodzi o becikowe to jedynie musisz być przed 10tc u lekarza na wizycie. Bierz kwas foliowy przede wszystkim. W aptece powiedzą jak używać ale jedna tabletka dziennie chyba :) z innymi witaminami bym się wstrzymała do konsultacji z lekarzem

nat współczuję tylko broń boże się nie przemęczaj :ohmy: może daj Władowi samowolkę dziś? tv? by tylko leżeć..... uważaj na siebie :* a teściów współczuję, masakra...

9 lata 3 miesiąc temu #1002293 przez miśka23
Nat aggi może ma rację może jakieś bajki w tv go zajmą na chwilę

A teraz pytanie do mamusiek i ciężarnych. W którym tygodniu ciąży mąż był z Wami na wizycie?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka