BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 3 miesiąc temu #1001583 przez Emilia92
Pumcia gratulacje ciazy

Aklim piekny torcik
Natb trzymam kciuki zeby wszystko bylo db;) wypoczywaj

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1001584 przez aggi
ziaa no wg mnie 26 są wyraźne krechy ale negatyw.. powinny niby być tej samej intensywności. Ale jeśli jajnik bolał to coś się działo. Więc nie trać nadziei, najważniejszy jest wyraźny skok hormonu na testach :-) jak starania były to ok czekaj co będzie się działo w następnym cyklu, a może go nie będzie :-)

natka gdzie brzydko?? Bo u mnie już 25st :ohmy: no wlaaasnie na zdjęciach ma być Maks a przez połowę czasu go gonilismy bo był wszędzie tylko nie w tlach haha :-)

9 lata 3 miesiąc temu #1001587 przez aggi
pati zaciskam kciuki :-) wpadaj częściej tu :-)

9 lata 3 miesiąc temu #1001589 przez miśka23
aggi więc dla ciebie jest połowa ziółek :) Dla kogo druga połowa?

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1001596 przez Pumcia
Emilia - witam i dzięki :)

Magmus - głowa do góry, odstresuj sie w weekend, wyłacz myslenie o fasolce, czasem trzeba reseta zrobić :) Może sie dzis po prostu napij :P

nattka - ciesze sie ze Ci lepiej, ja w poniedziałek dopiero do Gin ide to tez mu powiem o moich wszystkich dziwnych bólach ;/

Aggi - he he pewnie już nie obchodził Go samochód :D z tego wszystkiego poszliście pieszo do domu ?:D U mnie najlepsze było to, że mąż zupełnie sie nie spodziewał bo nie wiedział, że jakieś testy robiłam, jakieś ziółka piłam, ne chciałam zeby sie spinał razem ze mna. Mąż też zadko bywa ze wzgledu na prace więc tym bardziej u nas było sporo spontanów jak się widzielismy :)

9 lata 3 miesiąc temu #1001598 przez natB
pumcia te bóle to w sumie normalna rzecz, ale jak czujesz się nie bardzo to jednak leżenie to jedyne lekarstwo.. nie ma, co się forsować... wszyscy mi mówią, że mój organizm tak reaguje na ciąże, bo jestem za chuda :/, ale niestety nic z tym nie zrobię, bo nieważne ile bym zjadła to i tak waga stoi, a teraz o zgrozo leci w dół :/.. przy wzroście 174 cm, ważę obecnie 54,5 kg...

Aggi heh no to czekamy na zdjęcia Maksa :D jeśli był dobry fotograf to na pewno go uchwycił nie bójta się :)..
A co do mnie hmm czuję się w miarę dobrze, leżę, S. zajmuje się Władem.. ogarnęłam trochę z jego pomocą pranie, bo z kosza się wysypuje...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

18 września mam wizytę, liczę jeszcze na zwolnienie, żeby przejść ten "niebezpieczny" okres, a potem chcę wrócić na jakiś czas do pracy...

9 lata 3 miesiąc temu #1001599 przez Pumcia
Nat - masz racje co do tego lezenia, bo duzo lepiej się czuje i nie uciska mi nic wtedy na ten jajnik i przynjmniej mnie nie boli. O jejku Ty chudzinko :) ja cały czas mysle czy nie powiedziec w pracy o ciązy, bo kurcze jak bedzie gorzej to w koncu zauwazą ze coś jest nie tak i pomysla sobie ze to z lenistwa. A ja do leniwych osób nie należe :) pracuję w handlu więc praktycznie cały dzien na nogach w tych piepszonych galeriach sie stoi, troche mi cieżko ;/ a jak im powiem to może pojde sobie na zwolnienie :)

9 lata 3 miesiąc temu #1001601 przez natB
Pumcia ja też jestem z tych zapracowanych, no ale niestety los inaczej chce, że muszę na początku troszkę poleżeć... pogadaj z gin o swojej pracy... jeśli jest w stanie Tobie na razie dać na 2 tygodnie lub miesiąc L4 to bierz i wypoczywaj, bo te pierwsze tygodnie są decydujące..
A któraś pytała o kwas foliowy z Rossmana, pewnie że może być... ja biorę też zwykły kwas foliowy, ale dziś kupię sobie jakieś witaminy dla kobiet w ciąży, bo chcę wzmocnić troszkę fasolkę...

9 lata 3 miesiąc temu #1001602 przez miśka23
Zdrowie maluszków najważniejsze, a żeby im było dobrze musicie o siebie dbać. Więc nat i milunia i cała reszta ciężarnych nie przemęczajcie się.

Nat teściowie jak przyjeli wiadomość? :)

9 lata 3 miesiąc temu #1001608 przez Pumcia
Nat wiem, że powinnam. Nawet biorę pod uwagę to ze mnie zwolnia. Mąż cały czas mi powtarza, że praca jest teraz nie ważna i poradzimy sobie - przeciez on dobrze zarabia i niczego nam brakować nie bedzie :) ma w tym trochę racji ale ja bym wolała teraz trochę poodpoczywac a potem wrócić do pracy bo chyba kota dostane 9 miesiecy siedzieć w domu ;/ a pozniej po urodzeniu . . .

Miśka - jak Wasi rodzice dowiedzą się o ciązy? - BEZCENNE. U mnie były wiski, piski, płacz, gratulacje, przytulanie . . . Tyle emocji dawni nie było :) Fajne momenty :)

9 lata 3 miesiąc temu #1001611 przez natB
miska
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1001612 przez miśka23
My postanowilismy im powiedzieć jak juz usłyszymy serduszko. Moi rodzice pierwszy raz zostaną dziadkami a teściowie mają jednego wnuka. Zresztą moja mama ciągle powtarza mojemu mężowie że czegoś mi brakuje bo wariuję jak widzę malutkiego kotka lub pieska :P :whistle: więc pewnie się ucieszą

9 lata 3 miesiąc temu #1001617 przez Pumcia
Miśka - u mnie siostra rodzona jest w 3 miesiacu, teraz ja - to pierwsze wnuki rodziców, a u tesciow z 5 rodzenstwa jesteśmy pierwsi także szał był :) My powiedzieliśmy po pierwszym USG jak zobaczyłam fasolkę czyli 6 tydz :) a jak się czujesz ? Podbrzusze boli ?

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1001619 przez miśka23
podbrzusze mnie pobolewa ale nie przez cały czas. Przed okresem który myślałam że przyjdzie bolało mnie bardziej teraz już mniej.

Możesz przypomnieć w którym tygodniu jesteś?

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1001628 przez Pumcia
Miśka - prawie w 7 tyg :) Lekarz dziwnie liczy, bo liczył mi od pierwszego dnia ostatniego okresu. Czyli połowa lipca. A owulkę pewnie miałam pod koniec lipca. Ale co do samopoczucia nie ma reguły, czasem wiek tez moze zrobić swoje, ja mam 30lat i gorzej przechodzę niż moja 5 lat młodsza siostra.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka