BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1001461 przez brown24
Magmus odpuszczam w taki sposób że nie mam zamiaru robić testów owulacyjnych, mierzyć temperatury, obserwować śluzu, liczyć dni płodnych.. nie będe się zabezpieczać, ale nie chce się przytulać wtedy kiedy "pasuje" bo te dni, tylko wtedy kiedy mamy ochote.. nie chce już nic planować , obliczać, biegać na bete co miesiąc, chce odpocząć psychicznie od tego tematu, wyluzować, ochłonąć, po prostu.
A staramy się od lutego, w marcu zobaczyłam 2 kreski , beta pozytywna a po kilku dniach dostałam okres, więc to mnie też trochę podłamało i chyba za bardzo chciałam zajść już, teraz, natychmiast..
Sorki za zaśmiecanie 2 razy wysłało :whistle:

Aklim , torcik piękny i na pewno pyszny :D
Emila92, Witamy, pewnie że możesz sie dołączyć ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1001464 przez aklim88
Wpadam tylko na chwile zeby pokazać Wam tort. Teraz zabieram sie za sprzątanie kuchni, bo wyglada jakby tornado przeszło.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=71182
Załączniki:

9 lata 3 miesiąc temu #1001466 przez Izabela
aklim88 - o żesz kurcze ! pozazdrościć zdolności.

9 lata 3 miesiąc temu #1001482 przez miśka23
Aklim ty z zawodu cukiernik ? :woohoo: przepiękny tort :cheer: . Chyba musisz mi podać przepis na tą masę cukrową

9 lata 3 miesiąc temu #1001487 przez Pumcia
Miśka - KOCHANA GRATULACJE !!! widzisz ??? Da się ? :D Super - aż sie popłakałam jak zobaczyłam, że i Tobie się udało :) Kurcze jak ja zaczne tak Was wszystkie przezywać to będę wiecznei zabeczana :D Ale SUPER ! :D A i jeśli chodzi o urodziny męża to byłam to ja :D - ale powiedziałam mu 2 dni wcześniej ! - Kurde bo . . . zapytałam co chce dostać na urodziny - jak zwykle, że on nie wie :) ale na nastepny dzien rano, napisał mi sms - WIEM CO CHCE - DZIEDZIE :D rozryczałam się i zadzwoniłam do niego. Mówiłam, ze chciałam powiedzieć mu na urodziny, a on na to - PIEPSZYĆ TO - DZIŚ MAM URODZINY - BYL PRZESZCZESLIWY :D

MAgmus - ja wiem, ze łatwo mi mówić - po prostu mówię z własnego doświadczenia. Staraliśmy się długi i jak sobie postanowiłam ze na wakacje odpuszczam to zobacz, koneic lipca beta prawie 3000 :D

Któraś z dziewczyn pytała co za ziółka piła Miśka - potwierdzam że chyba działają ziołłka Ojca Sroki :D Dostałam je właśnei od Miśki :) piłam tylko jeden cykl i to ie cały, testy owu i tak wskazywały mi negaty a jestem w ciązy :)

Witam NOWE DZIEWCZETA :)

NatB - 3maj się Kochana - jestem z Tobą. Kurcze idziemy prawie łeb w łeb z tygodniami a Ty mnie tak straszysz ?:( nie możesz ! Musisz donosić ! Grunt to się nie załamywac. Muszę Ci powiedzieć, że dziś nie wytrzymałam i kupiłam nospe - chciałam jej nie brać ale niestety - ból podbrzusza, jajnika promieniującego do lewej nerki za bardzo mi doskwiera. Lewa strona dlatego, ze tu jest ta cholerna torbiel. W poniedziałek mam ostatnia wizytę u mojego starego gin - pozniej chcę sie zapisac do prywatnej kliniki. Sa jedni z lepszych w Polsce - a w tym przypadku cena nie gra robi.

9 lata 3 miesiąc temu #1001488 przez martyna_z
Nat trzymam mocno kciuki za Twoją fasolkę. Nie wiem czemu ale mam wrażenie że dziewczynkę ;) będzie dobrze!

Miśka Gratuluję! Chyba te zioła faktycznie działają.

Aklim tort profesjonalny ;-) super jest.

9 lata 3 miesiąc temu #1001490 przez Pumcia
Miśka - zabieraj już ten suwaczek z owulka :P Nie przyda Ci się :D

9 lata 3 miesiąc temu #1001492 przez miśka23
Pumcia ja to chyba przez całą ciąże będę ryczeć. Tym bardziej że zawsze byłam beksą. A jeśli któraś chce ziółka to chętnie je oddam. Niech komuś się przysłużą.
No i mam do was pytanko. Kiedy najlepiej wybrać się do gin? Chcę się upewnić czy wszystko jest ok i czy dzidzia w dobrym miejscu.

9 lata 3 miesiąc temu #1001493 przez miśka23
Pumcia zrobione ;) :laugh:

9 lata 3 miesiąc temu #1001494 przez magmus88
Miśa - ile Ci tych ziółek zostało? Tzn na ile starczą? Bo chyba byłabym zainteresowana hehehe. I jaka jest ich cena :D czy m nie stać hahaha

Pumcia - przecudowny prezent :) Kurcze też chciałabym jakoś tak odpuścić... ale na się jeszcze bardziej nakręcam bo we wrześniu będę miała monitoring

9 lata 3 miesiąc temu #1001495 przez magmus88
Pumcia a masz może zdjęcia testów z tego cyklu??? Tego niby bez owulacji?? :PPP

9 lata 3 miesiąc temu #1001496 przez miśka23
Magmus mam taki spory słoik. Nawet gdybym wysłała Ci połowe to myślę że ci wystarczy

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1001497 przez Pumcia
Miśka - ja poszłam do Gin 2 dni po testowaniu i po wynikach bety. A miałam prawie 3000. Ale myslę, ze po weekendzie możesz iść. Nie wiem czy cokolwiek zobaczy bo u mnie pokazał mi na USG ( dopochwowym oczywiście ) pęcherzyk i zarodek a miłam prawie 6 tydz. Kazał mi przyjsc 10 dni póżniej - to zobaczymy już może serduszko :) Nie zaszkodzi Ci się od razu zgosić, weż ze sobą bete i pokaz wynik. Najwyzej powie Ci, zebyś przyszła za 2 tyg. A i mój nie powiedział mi o tym zebym brała kwas foliowy - Tobię radze, żebys brała od jutra. Też przez tydzien ryczałam - teraz przez mdłości, bóle, ospanie, zmieczenie i jeszcze ta cholerna praca - zabiera mi cała ucieche. Ale wytrzymam wszytsko - czego się nie robi dla dzidziusia :*

Magmuś - potwierdzam jest tego duuuuuuuuuuzo, ziółka mało waża a parzy się dosłownie łyzeczkę. JA też mogę odstapić swoje wraz z testami owu. A co do testów to nie mam - wszystkie wyrzucałam od razu, ze złości chyba. Ale uwierz mi nie doszukała byś się tam cienia cieniów kreski drugiej :) myślałam nawet ze te testy są do d.... :D

Aklim - mimo, ze mam mdłości to pożarła bym kawałek tego torcika, mniam mnaim mniam mnaia . . . . .:D piękny . . .ja niestety nie umiem robić ciast, ale wszystko co związane z miesem robie pycha :d

9 lata 3 miesiąc temu #1001500 przez magmus88
Kurde bo mi często tak wychodzi, że prawie nic nie ma... od stycznia bodajrze tylko dwa razy miałam takie maliny malinowe....

Przywracacie mi nadzieję :)

To ja jestem chętna na ziółka.... w takim razie, która mi odsprzeda :D

9 lata 3 miesiąc temu #1001501 przez miśka23
U mnie to chyba dopiero 4 tydzień. A kwas foliowy ( inofem) biorę juz chyba drugi cykl. Nadal mam go brać czy zwykły kwas foliowy?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka