BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 3 miesiąc temu #1001885 przez ziaa
NatB 22dc.
Nie martw się, Chlopcy sobie na pewno świetnie poradza, a Tobie wszystko opowiedzą :) Ty jesteś nie zastąpiona fasolce, więc pięknie odpoczywajcie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1001886 przez ziaa
NatB 22dc.
Nie martw się, Chlopcy sobie na pewno świetnie poradza, a Tobie wszystko opowiedzą :) Ty jesteś nie zastąpiona fasolce, więc pięknie odpoczywajcie :)

9 lata 3 miesiąc temu #1001890 przez natB
Hm to dziwna sprawa z tymi testami.. I dlatego ja im nie wierzyłam i szybko je sobie odpuscilam.heh :).. Wiesz tak to jest jak byłaś zawsze z dzieckiem cały Czas i przy Dziecku, a teraz musze troszkę,, odpuścić,,

9 lata 3 miesiąc temu #1001902 przez Pumcia
Magmus - ziółka spakowane, jutro Ci wyslę, Co do dawkowania to Miska mi tłumaczyła - czyli 1 płaską łyżeczkę zaparzyć , odczekać aż ostygnie i pić codziennie przed snem do czasu owulacji. Pierszy raz jak zaczynasz to od 1 dnia okresu. Przyda Ci się taki " męczący odpoczynek " Fajnie było co ?
Zazdroszczę Wam tych widoków, gór, tego powietrza ahhhhh na Podlasiu tego nie ma ;/

Nat - jak się czujesz ? Bo ja muszę CI powiedzieć ze dziś miałam gości, trochę się obawiałam mojego samopoczucia, bo musiałam posprzatać obiad ugotować - a z moim samopoczuuciem ostatnio słabo było ale dziś było suuuuuuper, nić mnie nie bolało, mogłam szczerze się cieszyć ze jestem w ciaży :) ajny dzien, ale jutro rano lekarz a pózniej lece do pracy ;/

9 lata 3 miesiąc temu #1001907 przez natB
pumciau ja bardzo kiepsko się Czuje, mam ten nieznośny posmak w buzi, ciągle mi gorzko :/ ciągnie mnie w podbrzuszu, w krzyżu, mam okropne mdłości.. Ale to w sumie się tak czuję od tygodnia, ale nic nie jest lepiej.. Tak po cichu myślałam, że mnie to tym razem ominie.. No nic trzeba przeżyć.. 3mam kciuki za jutrzejsza wizytę :)

aggi czekamy na relacje, jak tam,, imprezka,, :D dałaś rade?

9 lata 3 miesiąc temu #1001908 przez miśka23
Widzę że teraz każda będzie na ziółkach :P Na pewno Wam pomogą, muszą :kiss:

NatB każdy na twoim miejscu martwiłby się i złe myśli też miał. Ale musisz wierzyć że będzie dobrze i robić wszystko aby tak właśnie było. Trzymam kciuki za Twoją fasolkę.

A z tymi testami... to ja też bardzo szybko sobie je odpuściłam.

9 lata 3 miesiąc temu #1001911 przez moofka
tylko laski nie jarajcie tych ziółek przypadkiem :woohoo:

natB wszystko w imię potomka! trzymam kciuki za Was :kiss:

co do testów.... no czasami potrafią namieszać w głowie ale też niejednej pomogły, ja przy drugich staraniach na pewno będę testować :)

9 lata 3 miesiąc temu #1001913 przez Izabela
Moofka dobrze że uprzedzilaś, ja już zapalniczki po domu szukałam hehe :P
Ale ziółka, że tak powiem - wyborne :)

9 lata 3 miesiąc temu #1001936 przez magmus88
Hej hej :)

Czekam z niecierpliwością na zielsko :D
Rozumiem, ze od pierwszego dnia okresu do owulacji a później znowu od 1 dnia okresu? I tak cąły czas? ehheeh. Kurcze... w takim razie będę musiała odczekać prawie cały cykl :D Pumcia, a pieniążki doszły?

Powiem Wam, że rano mi praktycznie nic nie było..... a teraz pod wieczór chodzę jak połamana! Stwierdzam, że z mężem mamy 0!!! kondycji.... masakra...

Natb WYpoczywaj :) to teraz dla Ciebie najważniejsze..... Mężu napewno sobie jutro świetnie poradzi :)

Ach te testy to pewnie nie jednej namieszały w głowie hehehe.... sama nie wiem co mam o nich myśleć.... wg testów praktycznie nie mam owulacji (tak myslalam)... a tu wychodzi na to, że niektóry z dziewczyn miały testy podobne do moich a już są zafasolkowane.....
I dlatego, w tej całej sytuacji już strasznie nie umiem się doczekać monitoringu!!!!!!!!!!!!!!!1

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1001961 przez natkka
nat - leż i niczym się nie martw, S. sobie poradzi z Władem a z fasolką nikt cię nie zastąpi więc niczym się nie martw :)
aggi -
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
później nie wiem jak było bo pojechałam na jurę wypocząć :)
Pumcia - trzymamy kciuki za wizytę
Dziewczyny więcej nie pamiętam bo pamięć mam dziurawę a naprodukowałyście postów, że szok :)
Ja czuje się w miarę, mam nadzieję, że tym stwierdzeniem nie zapeszę :P wezmę się dzisiaj za sprzątanie trochę :D bo w sobotę przychodzą znajomi na łączone urodziny moje i J. :)
A co do testów to wydaje mi się, że nie można ich traktować dosłownie, tylko bardziej jako wskazówkę. Wystraczy tak naprawdę że owulka jest rano a robimy test wieczorem i krechy nie będą malinowe. Moim zdaniem jak pokazują się dwie wyraźne krechy to znaczy, że jest się w obszarze około owoulacyjnym i warto szaleć :) ja tak miałam i dzidzia ma 14 tygodni :)

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1001968 przez natB
Ja czekam aż będę mogła na spokojnie juz zacząć funkcjonować :D mam nadzieje, ze zleci..

Haha no właśnie dziewczyny tylko nie palić tych ziolek :P

Dziś 1 dzień w żłobku Włada, S. Jedzie na małe rozeznanie, wziąć kartę zgloszeniowa i pogadać.. Taki mnie stres bierze przez to hehe :) 3majcie kciuki, żeby wszystko dobrze się udało :)

magmus kochana a kiedy monitoring zaczynasz? Wierze, ze do końca roku jeszcze zafasolkuje kilka z Was :D..

pumcia daj znać jak po wizycie :)

aggi a Ty z wrażenia po spotkaniu zapadlas się pod ziemię ? Czy jak :P

9 lata 3 miesiąc temu #1001977 przez ziaa
NatB Ty się już nie stresuj! :) i w ogóle wszystkie zafasolkowane myślcie tylko jak macie dobrze i jak Wam zazdroszczą takie jak ja ;p

Nas wczoraj ten test to ewidentnie wkurzył, ale w takim razie z Mężem stwierdziliśmy, że sytuację oczywiście można wykorzystać ;) stwierdziliśmy, że w pierwszej połowie tego cyklu testy robiliśmy tak na pól gwiazdka jeśli chodzi o regularność, więc może był już owu, a wczorajszy test to wypadek przy pracy? E, nie chce nam się już tego roztrząsać, co ma być to będzie, a ja czekam na zielsko :D

9 lata 3 miesiąc temu #1001983 przez weronia89
Witajcie dziewczyny :cheer:
Bardzo Was przepraszam, podczytuje Was, ale nie mam czasu usiąść i odpisać:( teraz pracuje i mam zmianę od 14 do 22. Wiec wracam zmasakrowana :( z rana córcia do przedszkola i obowiązki domowe i praca :( a do tego strasznie boli mnie podbrzusze i plecy w krzyżu :(

ziaa oby nam się udało :) kiedy testujesz?
natB. Nic się nie martw kochana twój maź pewnie stanie na wysokości zadania aby tylko Cię nie stresować. Wład pójdzie do przedszkola i będzie się fajnie bawił :)

Nie bardzo jestem w temacie ziolek :(

9 lata 3 miesiąc temu #1001985 przez ziaa
weronia89 a bo ja Ci wiem kiedy ;p jeśli cykl pozostał mi taki na jaki był regulowany to @ powinna przyjść w piątek, a już od całego zeszłego tygodnia czuję jakby miała być codziennie! Ale w sumie kto mnie tak wie ;p w środę tak czy siak mam planowa wizytę u nowego gina.
A Ty??

9 lata 3 miesiąc temu #1001998 przez aggi
Dzień dobry ;) wczoraj cały dzień poza domem - w górach :-) wróciliśmy o 22 :evil: a dziś pobudka dopiero o 8.40. Jak tylko położę Maksa i ogarne obiad to zasiądę do kawy i nadrabiania :-) Buziaki :kiss:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka