BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 3 miesiąc temu #1002300 przez Pinezka
Milunia - gratuluje coreczki :)

Nat - tez wspolczuje tesciow, taka pomoc to wiekszy klopot niz jej brak :P

Miska - u mnie maz byl na wizytach od samego poczatku, pierwsza chyba tak ok 6 tyg byla.

Pumcia - jakis nienormalny ten lekarz :blink: Ja chodzilam prywatnie i tez sie wahalam, czy sie ginowi przyznac, ze rodzic chcialam w szpitalu publicznym, na szczescie luzik, sam mi powiedzial, ze mam rodzic tam, gdzie bede sie lepiej czula i na jakosc wizyt u niego to nie wplynelo. Za to przed polozna panstwowa musialam ukrywac fakt, ze chodze rownolegle prywatnie ;) bo niezadowolona byla, ze na dwa fronty jade :)

U nas noc dziwna. Junior kolo 2 w nocy zaczal rozpaczliwie plakac, slyszalam, ze ma gile w nosie i oddychac nie moze zbyt dobrze. Gile (dosc duzo) odciagnelam, dziecia odlozylam i najpierw zaczal dokazywac, a potem zasnal. Dzis jest absolutnie normalnie, zero gilow, goraczki nie ma, zapyla po podlodze i wesoly jak zawsze, a wiec co to bylo?? Mini przeziebienie? :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1002304 przez natB
Ja siedziałam głównie na kanapie i nic nie robiłam, mały wie bawił, ale potem sobiee szukał zajęć eh.. Teraz śpi :) byle do powrotu S.

miska Szczerze to S. Nigdy nie był ze mną na wizycie u gin, jakoś zawsze dostawałam komplet zdjęć i Wystarczyło mu, ze sobie oglądał :) a tak był dopiero przy Porodzie heh :)

Pinezka hmm totalnie nie mam pomysłu, co mogło małemu być, obserwuj go zazwyczaj katar się nasila i rano i wieczorami...

9 lata 3 miesiąc temu #1002312 przez aggi
miśka ze mną S był za każdym razem ale w poczekalni, do gabinetu wszedł w 16tc jak lekarz dojrzał płeć ;)

9 lata 3 miesiąc temu #1002343 przez natkka
Miśka u mnie J. zawsze jest na wizycie, na pierwszej tylko nie był w środku tylko siedział w poczekalni, a tak to wchodzi ze mną. Mnie nie przeszkadza, że podgląda, jemu też nie, a nasza gin wręcz zachęca żeby tatuś wchodził. To o tyle pomocne, że jak zadaję jej pytania to teraz mój J. ma lepszą pamięć i więcej pamięta o co chcieliśmy ją zapytać :)
Pinezka ja niestety nie pomogę,a le najważniejsze że już dobrze z Juniorem :)
MIlunia - ja też gratuluje dziewczynki, wiecie już jakie imię będzie nosiła?

9 lata 3 miesiąc temu #1002356 przez Emilia92
hey bylam dzis u lekarza, jest super!! i bez zadnych lekow wszystko sie unormowało:)
jest pecherzyk 18mm mam dzialac dzis i w czw, jutro ide na zastrzyk z pregnyl, trzymajcie kciuki:) a od pt duphaston

9 lata 3 miesiąc temu #1002363 przez ziaa
Emilia92 Super! Trzymam kciuki zatem za udany cykl :) Nie wiem czy pisałaś jak to z Tobą było, ale może napiszesz raz jeszcze cóż tam było do unormowania? :)

9 lata 3 miesiąc temu #1002365 przez ziaa
Buahahaha, moje zielsko przyjechało ;p Przegięłam z ilością, mam nadzieję, że nie będzie mi potrzebne aż tyle ;)

9 lata 3 miesiąc temu #1002398 przez aggi
emilia to zaciskamy kciuki za starania ;)

ziaa bo wiesz lyzeczke parzysz a resztę palisz :evil: :silly:

9 lata 3 miesiąc temu #1002406 przez Izabela
Emilia pula zaciśniętych kciuków za powodzenie rośnie. Dokładam moje :)

9 lata 3 miesiąc temu #1002430 przez weronia89
A ja dostałam infekcji pochwy :( pewnie przez to ze ostatnio brała dosyć często antybiotyki :( buuuuuu.... Pewnie mogę się pożegnać z fasolka w tum cyklu :(

9 lata 3 miesiąc temu #1002437 przez Pumcia
ziaa - już ta klinikę sprawdziłam jak tylko mogłam, wywiad zrobiłam wsród znajomych, i znajomych znajomych któe tam rodziły. Poleciły mi lekarza który jest wart każdej ceny. Najwazniejsze zebym poczuła się pewnie :)

Aggi - uwierz mi, ze o niczym innym nie mysle :)

Miśka - jeśli czujesz, ze powinnaś iśc to idz, po co masz ise denerwować 3 tyg i mysleć czy dobrze robisz czekając. Ja iwedziałam ze u mnie jest to wczesna ciaza ale poszłam do lekarza tez po poradę, w sensie czy musżę coś brać, czy mogę i ile godzin pracować i chciałam zapytać o te bóle podbrzusz - bo nie wiedziałam czy to normalne.

NatB - oj cisnienie to mi podniosl, Czułam, jak wyszłam po wizycie ze podbrzusze mnie mocniej zaczeło boleć - zastanawiałam sie czy to przypadkiem nie przez nerwy ;/ szkoda gadać . . . suwaczek ? Hmmmmmmm jak znajde jak to się robi :P

Pinezka - i takie właśnie powinno być podejcie lekarza. Wiem, ze sporo kobiet robi tak ze badania robią na nfz a prywatnie dodatkowo prowadza ciąze, ale przeciez to nie jest kasa lekarzy ze załują zlecić badania. Nie wszystkich stać przez 9 mcy chodzić prywatnie i za wszystko płacić nie małe pieniadze. Zwłaszcza ze płaci się tyle lat ubezpieczenie, i zus już zdarzył się na nas wzbogacic.

Magmus - daj znać jak zielsko przyjdzie :D

W wolnej chwili napiszę o tym ze powiedziałam o ciązy w pracy :) jestem mile zaskoczona. Głowa mnie strasznie boli więć uciekam spać , jutro postaram sie naskrobać :D

9 lata 3 miesiąc temu #1002439 przez aggi
weronia szybkiego powrotu do zdrowia TAM :-) no nie ukrywam że na czas leczenia seks należy odłożyć. Dostalas leki? Byłaś u gina?

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1002440 przez aggi
pumcia masz rację najważniejsze to poczuć się pewnie. Ja panicznie boję szpitali, krwi, igieł itd. Lekarza wybrałam?znajomego, prowadził moja ciążę, pracuje w szpitalu w mieście u nas. Ale rodzić pojechałam 30km dalej. Tylko dlatego że miałam czas na spokojnie jechać. Nie chciałam rodzic u nas po tym jak przez kilka lat słyszałam różne niefajne opinie.. mimo że mój lekarz tu pracuje to i tak 90% roboty na porodowce to polozna. Nie żałuję że pojechałam do innego miasta ;) tak podsumowując twoje słowa tam po porodzie szwagierki i jej opinii poczułam się pewnie :-)

9 lata 3 miesiąc temu #1002445 przez weronia89
aggi niestety ja mieszkam w Anglii i pewnie jak bym poszła to by mi dał paracetamol, opieka medyczny jest do kitu :( kupiłam coś co wyrównuje PH

9 lata 3 miesiąc temu #1002479 przez aggi
weronia kurcze to nie fajnie.. no to musisz coś na własną rękę w aptece znaleźć, trzymam kciuki żeby Ci przeszło

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka