BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1015234 przez miśka23
Doradźcie mi co mam zrobić. Zamiast mdłości mi przechodzić to mam coraz gorsze. Większość rzeczy jakie zjem od razu lądują w toalecie. A jak czegoś nie :sick: to zazwyczaj tylko banan czy kilka łyżek zupy. Od tego jestem tak słaba że kilka razy już prawie zemdlałam. Już nie wiem co mam jeść żeby chodź troszkę dać maleństwu dostarczyć jakiś składników. Co mam robić? Mąż też już się tym martwi. Kazał zadzwonić mi do gina, myślicie że on coś pomoże?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #1015235 przez miśka23

9 lata 4 miesiąc temu #1015239 przez niagara
Miśka gin może przepisać Ci tabletki na złagodzenie mdłości, ale nie wiem jakie i czy pomagają, bo ja nie potrzebowałam, chociaż mój gin takie mi proponował

9 lata 4 miesiąc temu #1015250 przez Miluniaa
Aklim kochana współczuje ! :(
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 4 miesiąc temu #1015252 przez Miluniaa
Miska ja chyba jeszcze bym dała na wstrzymanie i przecierpiała bez leków ... tylko, ze ja jestem ogolnie antylekowa... ale kiedys czytalam o jakies aferze z tabletkami na mdlosci ...
Patrząc na Twoj suwaczek mysle, ze to moze byc koncowka i dlatego tak sie meczysz ja z dnia na dzien jak reką odjął ;)
W 2 i 3 trymestrze wymiotowalam juz tylko 3 razy ... :)

9 lata 4 miesiąc temu #1015269 przez Pinezka
Aklim, wspolczuje. To musi byc bardzo trudna sytuacja dla ciebie, w dodatku w tak wrazliwym czasie, jak pierwsze tygodnie po narodzinach dziecka. Nic nie mozesz zrobic poza zagryzieniem zebow do konca tyg i staraniem sie byc ostoja spokoju dla waszych dzieci.

Miska - no mdlosci potrafia byc okropne. Maluszkiem sie nie martw, on wezmie od ciebie to, czego bedzie potrzebowal, to raczej o ciebie w tym chodzi, zebys miala sily na funkcjonowanie. Witaminy dla ciezarnych bierzesz, zebys niedoborow nie miala? Ja mialam jadlowstret i okropne mdlosci prawie do 13 tyg i jechalam na witaminach i kilku tych samych wciaz produktach, jedynych jakich nie zwracalam....

Aggi - a jednego z tych testow dla siebie nie zostawiasz ;)?

A ja powolutku przygotowuje sie do powrotu do pracy. Szukamy auta z drugiej reki, odswiezam sobie z instruktorem jezdzenie, bo odkad jestem w Hiszpanii, na palcach jednej reki moglabym policzyc, ile razy prowadzilam. No i teraz place za moje wygodnictwo :P Na szczescie nie jest zle i z instruktorem obcykam trase, ktora bede jezdzic, zeby sie znowu przelamac ;)
Mialam wrocic 4 stycznia, ale chyba bede musiala wrocic z tydzien wczesniej. Tutaj mamy pracujace dostaja od urzedu skarbowego 100 euro miesiecznie do momentu ukonczenia 2 lat przez dziecko, ale jesli sie wraca na mniej godzin dziennie niz 8, trzeba wrocic od pierwszego dnia miesiaca, bo inaczej te 100 euro za dany miesiac przepada. No i oczywiscie moja firma, jako ze 1/01 to swieto, a 2 i 3/01 to weekend, chce zaoszczedzic na mnie trzy dni mojej placy i przywrocic mnie dopiero w pierwszy dziec roboczy :P Tak wiec zamierzam skrocic o tydzien moj urlop bezplatny. Kilka dni wte czy wewte duzej roznicy mi nie zrobi, a 100 euro juz tak ;)

9 lata 4 miesiąc temu #1015283 przez aggi
Jak obiecałam, tak i jestem :P :)

W ogóle wczoraj Wam poemata walnęłam popołudniu mi skasowało, głupi tablet :pinch:

nefri poka Tymka tak w ogóle :silly: Powiem CI że Maks to tylko ode mnie do S i z powrotem idzie :) Z innego miejsca do innego się boi ;) I od razu schodzi na czworaka. No ja z racji tego że mam męża i tatę którzy lubią dobrze zjeść to mamy konkretne jedzenie dla nich, takie 'chłopskie' i np mój tata za nic się nie chce przekonać do ryżu czy makaronu z warzywami, a ja z mamą uwielbiam :D

cornick kurcze ale wieści ! No 50 to ciąża jak byk ! Trzymam kciuki by wszystko było OK a Ty nam tu relacje zdawaj. Będziesz powtarzała betę?

pumcia jeśli wypił 2 piwa to możliwe że obejdzie się. Mój kiedyś sprawdzał alkomatem po jakim czasie mu spada i po 2h miał 0,0 :) ale to też pewnie od organizmu zależy

magmus dawaj znać co lekarka powie !

Anabelle oby CI się udało :)

aklim
przykro mi :( Wygląda to tak jakby tatuś Twój wybrał się na wakacje odpocząć, a nie pomóc. Może nie chciał jechać do Was? Szkoda że tak się zachowuje :( Jeśli nadal taki będzie to zwyczajnie chyba bym się nie odzywała do niego.. Trzymam kciuki za CIebie kochana :* do niedzieli niedaleko !!

ziaa u mnie była przed 10 burza :D wiatr, burza, błyskawice. Szok, nawet Maksowi pokazałam deszcz i burzę przez okno :) ja mam mieć @ 23.11 CHYBA o ile dobrze wyczułam owulkę. 9dpo chyba u mnie. Sikać nie zamierzam na testa bo nie posiadam haha :)

natka powiem CI że jak ja dostałam ubranka różne to one takie małe się wydawały, a jak kupiliśmy na 56 nowe to te spadkowe takie wielkie się wydawały względem tych 56 :D wózek wybrany? łóżeczko kupione? :)

niagara haha spoko nie ma sprawy :D wolisz paskowy czy płytkowy hahahaha :P

miśka ja jak nie mogłam przełknąć w ciąży niektórych rzeczy to gin mi powiedział tak, że dopóki badania krwi wychodzą prawidłowo to nie mam się co martwić, dziecko dostaje wszystko czego potrzebuje bo ciągnie z matki. Jakby badania się pogarszały to wtedy zaczynają się schody. Pogadaj z ginem, może da Ci coś na te mdłości.

pinezka A wiesz że może sobie zostawię? :P hehe :) ale mam kilka typów kobitek którym się tak pozytyw należy :whistle:

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1015291 przez majka1987gnoWlkp
Corncik gratuluję
Aklim za chwilę tydzień się skończy :-*

[/url [/url]

9 lata 4 miesiąc temu #1015311 przez niagara
Aggi hahaha bez różnicy jaki, byle pozytywny :laugh: :P

9 lata 4 miesiąc temu #1015319 przez aggi
niagara :D nooooł problem. Który masz dc?

9 lata 4 miesiąc temu #1015340 przez magmus88
Dziewczyny ja tylko na sekundkę........ nie wiem co mam ze sobą zrobić.......

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 4 miesiąc temu #1015345 przez aggi

9 lata 4 miesiąc temu #1015347 przez magmus88
Dzwoniłam do lekarza... mam wynik powtórzyć w piątek. Dziś jak robiłam test, "widziałam" cień cienia.... ale bardziej wydawało mi się że widzę to oczami wyobraźni.... że podświadomie wiem, w którym miejscu powinna być na truga kreska dlatego ją tam widze.... a testy robiłam te które darmowo dostałam przy testach owu. Kupię dziś jakiś normalny i zrobię jutro.

9 lata 4 miesiąc temu #1015348 przez Pinezka
Magmus - ja bym becie bardziej wierzyla niz testom, trzymam kciuki :) Moze powtorz badanie tak jak Aggi radzi? Aggi - czyzby sie rozdawanie wysnionych przez ciebie testow zaczelo? :lol: Najpierw Cornick - gratulacje :) teraz Magmus?

9 lata 4 miesiąc temu #1015349 przez magmus88
No idę powtórzyć betę w piątek. Jak będę miała wynik to mam też dzwonić do lekarza.... narazie nie dziękuję.... Zobaczymy jak się rozwinie sytuacja.... a betę zrobiłam z głupoty szczerze mówiąc... bo chciałam dzwonić do lekarza że @ po tych tabletkach nie mam a po tych porpzednich zawsze miałam.... ale chciałam się upewnić na 100%... a tu taki psikus.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka