BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 4 miesiąc temu #1014961 przez Miluniaa
U nas w klinice w dzien dziecko przy mamie, a w nocy zajmuje sie nim polozna i przynosi do karmienia jesli sie karmi piersia jesli nie to tez ona karmi sama. Nie wiem jak to wyglada jak matka chce z dzieckiem byc 24h pewnie tez mozna bo w koncu za cos sie placi :)
Ja na poczatku tez bylam przerazona, ze zabieraja dzieciaczka ale kolezanki ktore rodzily przekonywaly mnie, ze warto odpoczac w nocy regenerowac sily, niz co chwile budzic sie i sprawdzac, a dziecko jest dopilnowane...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu #1014962 przez Miluniaa
up

9 lata 4 miesiąc temu #1014972 przez Anabelle
Zdjęcia chłopaków wrzucę, nie ma problemu, tylko pokopiuje linki :)

Własną działalność otwieram... ale nie boję się szczególnie. Mój ojciec całe życie ma firmę, mój mąż też prowadzi dwuosobową działalność...
Jedyne co mnie przeraża to kwota do inwestycji, ale rozpoczęłam już wszystko i jeśli się uda to na wiosnę ruszam :)
Działalność to sklep internetowy z akcesoriami dla mam i dzieci oraz zabawkami

Nutella... aaaah kocham! A niestety ciagle tyje -.-
Czemu czekolada nie odchudza?! :D

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1014980 przez Anabelle
Oj ja bym dziecka nie oddała :)
Od urodzenia byli ze mną 24h na dobę.
Jak szłam jak wychodziłam się wykąpać to czuwał ktoś z rodziny :P
Cały dzień i noc ze mną na łóżku. Uwielbiam kangurowanie <3
Szybciej przychodzi nawał i łatwiej idzie całe karmienie

9 lata 4 miesiąc temu #1014984 przez natB
Dobry dzień :) A ja dalej mam problemy z netem w tel :/ wzięłam telefon meza:P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

milunia no wszystko wyjdzie z praniu, U mnie np. Dzieci nie zabierają zresztą ja bym nie dała heh, Władek pierwsza noc potrZebował mojej bliskości i cały czas był przy piersi :) co mnie cieszyło, bo od razu skumal o co chodzi.. niestety dostał później zoltaczki K był pod lampami większość czasu, A ja za nim cholernie płakałam, więc co 2-3 H co brałam na chwilę na karmienie.. A tak cały czas mg się zajmowalilysmy dziećmi tylko brali na kąpiel :).. co szpital to inne zasady:)

9 lata 4 miesiąc temu #1014986 przez natB
nefri ciotka Włada dają jemu bezpośrednio do ręki, A ja potem wychodzę na matkę która wiesz zabiera małemu.. co do tego leku powiedz mi podawałas go bez konsultacji lekarza? Ja zawsze się no je cokolwiek malemu podać bez rozmowy z pediatria, wczoraj kupiłam mu dicoflor i herbatkę kpperkowa zobaczymy.. ale zaopatrze się w to, co mi polecilas bo faktycznie nie powinien wpłynąć źle na niego..

9 lata 4 miesiąc temu #1014991 przez aggi
Dzień dobry :) Spadek na wadze uwaga całe wielkie -0,3 :P No ale zeszły tydzień zawaliłam, a liczę spadek od najmniejszej liczby - czyli od wagi sprzed 2tyg :) Jestem coraz bliżej zażegnania 6 z przodu :) Nie wiecie jak mi się samopoczucie polepsza :) Poza tym syn mój wczoraj robił samodzielne kroki od mamy do taty i spowrotem B) B) B) doczekałam się choć do samodzielnego chodzenia jeszcze trochę trzeba poczekać :) Ale jaki zadowolony wbiegał nam w ramiona :whistle: :blush: Dzisiaj pobudka o 7, i nie ma innej opcji także ja już po kawce i w ogóle ;) Idę nadrabiać co tam naskrobałyście :)

brown
ja coś z moim cyklem pomieszałam jak Ci pisałam :) popatrzyłam w zeszyt i dzisiaj mam 25dc, @ teoretycznie za 6 dni :) czyli 23.11 :)

milunia jestem tego samego zdania nie powinno być nawet dyskusji, a tu jakieś wciskanie po kątach żebym nie widziała. Czego to uczy takiego dzieciaka??? Że zdanie matki się nie liczy, że można pokombinować? Masakra... Moja mama na całe szczeście czasem jakieś spięcie ze mną miała, ale raczej się nie wtrąca tylko czeka aż sama o coś zapytam. No koszula do szpitala najlepiej rozpinana :) I tak dalej nie mogę sobie wyobrazić po porodzie chodzić w leginsach :blink: :whistle: :whistle: :whistle:

nefri no właśnie najgorsze. święte słowa.. no ale co mam zrobić.. na szczęście męża mam cudownego.. i to z nim jestem a nie z nią. Ja też jestem trochę przewrażliwiona na punkcie jedzenia Maksa. Co innego my - dorośli. Tym bardziej że mieszkamy z moimi rodzicami więc jadamy wspólnie. Ale Maksa pilnuję jak mogę oczywiście jak zje swój obiad to potem może tacie pomóc przy obiedzie hehe :) Ale generalnie strzegę się różnych E właśnie i innych dziwnych składników. Jak upiekłam Maksowi biszkopty jak był mały, to teściowa krzywo na mnie patrzyła, że dziwna jestem, ale jak poczytałam składy biszkoptów sklepowych to olaboga. Wolałam upiec sama.... teraz dostaje sklepowe z dwa, czasem nawet ich nie ruszy. A za domowym ciastem się trzęsie :) i też uważam ze słodkie w nagrodę. Raz na tydzień, czasem dwa. Ale malutko. Napewno czekolady nie skosztuje do 2rż a moze uda sie dłuzej :) a co do mamy to mojej mamy teściowa właśnie mojego brata pilnowała i wciskała mu słodycze i moja mama wie jakie to złe. Potem dziecko (mój brat) krzyczało na matkę że babcia jest lepsza, a ona płakała po kątach. Dlatego nie wciska Maksowi nic, bo wie jak się to później kończy. Co do szpitala to ja rodziłam w normalnym szpitalu a dziecko na noc mogłam dawać położnym i i tak wyszlo że noce spędzałam sama bo najpierw po porodzie go wzięły i kazały spać, na drugi dzień strasznie sie krztusił wodami jeszcze i wymiotował i bałam sie że sie udusi jak przyśpię :ohmy: a trzecia noc naświetlanie bo żółtaczka i tak jakoś wyszło że miałam go 6 rano-19 u siebie z przerwami na badania itd.

nat masakra nie umiałabym, nie ufałabym przedszkolu i paniom w nim pracującym które negują i mają w dupie moje zdanie. Chyba bym dziecko wypisała :blink: A koleżanki synek ma azs, był w domu i śliczna buźka, poszedł do przedszkola i caaaaaały czerwony - jak go zobaczyłam to masakra, a koleżanka powiedziała ze tylko jeden dzień byl w przedszkolu :sick: :S weź włada do pediatry jakby mu dalej sie nie udawało. Tydzień podobno dzieci czasem kupy nie robią... i too podobno jest jeszcze w normie. u nas Maksa ze sklepowego świństwa raz na moze 2tyg? dostaje misia lubisia.. chociaż skład taki że matko bosko no ale niech ma.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Anabelle a wiesz że tez myślałam nad sklepikiem dla dzieci ? Mam pod nosem hurtownię zabawek i akcesoriów wszystkich :D Ale to trochę taka droga inwestycja trzeba dużo włożyć, a czy się będzie opłacało to nie wiadomo.. tyle teraz takich samych sklepów. Masz ślicznych tych synków Twoich :kiss:

ALE wam poemat walnęłam ! Ciekawe która doczyta ?
bo tak trochę chaotycznie i dużżżżo !

Miłego dnia :)

9 lata 4 miesiąc temu #1014997 przez niagara
Ziaa leć na plac wloności, dzień dobry tvn w-z tki rozdaje :P

9 lata 4 miesiąc temu #1015024 przez natB
aggi

Brawo dla Maksia ;) zaraz będzie biegać :) zobaczysz.. A co do Twojej wagi kurna mega Wam zazdroszczę tej możliwości ćwiczeń itp itd..gratuluję i oby tak dalej :D

Eee mam internet w tel w końcu,wiecie co blondynka zrobiła nie wyłączył i nie włączyła telefoNu :P haha to było pierwsze pytanie, jak zadzwoniłam na infolinię plus hahaha:D :woohoo: B)

9 lata 4 miesiąc temu #1015025 przez natB
No i ciekawa jestem jak dziś Panie podejda do tego, co mówiłam :/..Tak jak mówisz są czasem tak mocne alergie, że trzeba uważać bardzo, ale one się chyba tym nie przejmują :/

9 lata 4 miesiąc temu #1015027 przez ziaa
Niagara phi! W-zki jak my wszyscy jeszcze rogalami przejedzeni ;) :D Nie wiedzą z czym konkurują ;)

Aggi
przeczytałam i to z przyjemnością! :D Ucałuj Maksia! Jak poczuje moc w nogach to mamuście waga zleci w trzy sekundy po tych pościgach! :D A i tak gratuluje spadku :)

Wyrodne matki!
Te które już takie paskudne sa i które takie paskudne zmierzają być! Mam nadzieję, ze będę kiedyś miała możliwość i siły by być taka wyrodna jak Wy! :woohoo: Że też będę w stanie uchronić dziecko przed świństawmi tego świata: przetworzonym jedzeniem, cukrem, konserwantami i tymi (!)m którzy będą chcieli dzięcięcie tym paść! Amen! :D

Zmykam pakować prezenty - jakoś męska część zespołu nie chce tego robić, a jak tak lubię te kolorowe papiery! Miłego dnia! :)

9 lata 4 miesiąc temu #1015028 przez natB
ziaa prezenty? Qle ze jakie :P? Data w kalendarzu mi się coś trzepnela :P u mnie dopiero 17.11 :P

9 lata 4 miesiąc temu #1015031 przez ziaa
NatB firmowe :D mamy w sklepie usługę wysyłania już gotowych, zapakowanych prezentów do rąk małych odbiorców :) Wiesz, teraz wszystkie dzieci poczęte w Walentynki mają urodzinki :D więc trochę tego wyjeżdża :D

9 lata 4 miesiąc temu #1015037 przez natB
Hehe no to super :D pakuj pakuj w razie wu Wladowi tez możesz coś podesłać hehe :P :evil:

Ja to już wyszukuje dla ChrZesniakow prezenty na gwiazdkę, mamy ich razem z S. 5!! O zgrozo.. Dla każdego po Maks 50 zł ale wiecie jak ciężko jest coś teraz dostać.. Kutwa każdy ma swoje upodobania, ulubione e bajki :/.. Jednego roku kupiliśmy wszystkim pidzamki, drugiego gry planszowe, trzeciego klocki lego a teraz? Jakieś pomysły? Dzieci w wieku 4-5-6-7 lat i ten 7 latek to chłopiec :P reszta same baby :P

9 lata 4 miesiąc temu #1015040 przez natB
Nawet budżet możemy podnieść do 70 zł :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka