BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 5 miesiąc temu #1014607 przez aggi
Milunia ja miałam na samym końcu jeszcze badanie krwi i moczu chyba 2tyg przed terminem

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #1014608 przez aggi

9 lata 5 miesiąc temu #1014612 przez natB
Wład śpi to i ja mam chwilę wolnego... chociaż zaraz idę piec tartę z jabłkami :) :) a nasza mnie ochota heh :)

Dzięki dziewczyny za komplementy, co do Włada... tak to fakt wykapana z niego Mama :D :D <3

Kurna nie słyszałam o piwie 0,0% a jakie to kochane?co prawda totalnie mnie nie ciągnie do alko, ale w sumie czasem w towarzystwie coś by się wypiło :)

Aklim boski Robercik :)... nie dziwię Ci się, że czasu brak.. ja mam nadzieję, że zamiast być co raz bardziej zoorganizowana to jakaś taka jestem zaplątana w akcji :P totalnie nic nie ogarniam.. a jak będzie mój dzień wyglądać z dwójką dzieci TO JA NIE MAM ZIELONEGO pojęcia :P

Aggi Ty to masz kurna ,,teściową kochaną" :D :D po girach całować! BLE :P... jednak są chyba gorsze od mojej haha :evil: :evil:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Miluniaa ktg ja miałam pierwsze, jak leżałam na patologi jakoś ok. 24-26 tygodnia ciąży standardowo 2 razy dziennie... potem miałam od 33 tygodnia co wizytę, czyli jakieś 3-4 razy, bo w sumie wizyty potem miałam na końcówce co 2 tygodnie tak jakoś :)...a mocz i morfo miałam co wizytę zalecaną... teraz miałam na początku no i mam znowu teraz zalecone :).. morfo i mocz pewnie jeszcze będziesz miała przed porodem :) dopytaj gin :)

Widziałyście to co się dzieje w Paryżu SZOK i NIEDOWIERZANIE eh :(... [*]

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #1014614 przez niagara
Hej Laski, wpadam tylko się przywitać :)
Dwa dni mnie nie było i 10 stron! :blink: ale nadrabianie musi poczekać do poniedziałku :)
Dzisiaj mamy z mężem wieczór we dwoje :) Julka będzie nocowała u babci, a my wybieramy się do teatru a później na kolację ;)
Niestety @ się pospieszyła i jest już dzisiaj :pinch: więc nici ze stosunkowo udanej nocy :pinch:
Jutro jeszcze M. imieniny wyprawia :)
Wam życzę udanego weekendu i do spisania w poniedziałek :*

9 lata 5 miesiąc temu #1014615 przez aklim88
Pumcia dziekuje ze pytasz. Dzisiaj niestety nie za dobrze. Chyba znowu mam zastój pokarmu. Jeszcze temperatury nie mierzylam ale czuje ze mam gorączkę. Pierś mnie boli, ze dotchnac nie mogę. Mały musi jesc aż sie obrzyga..

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=71182

9 lata 5 miesiąc temu #1014620 przez Nefri
Aklim troszkę się stresuję tym, jak ogarnę dwójkę dzieciaków, jak mały zareaguje, czy będe miała pokarm, choć już teraz coś mi z tych cycków leci, wiec mam nadzieję, że będzie, ale ogólnie to już jestem bardzo ciekawa jak on wygląda i chciałabym, żeby był z nami. jestem spokojna, bo mam wszystko przygotowane, walizka spakowana, więc czekam spokojnie. Ja będę miała cc, więc jak się nie pospieszy wcześniej, to rodzę 22 grudnia.
Niech Ci Robercik ratuje te piersi, to najlepsze lekarstwo dla Ciebie. Też tak raz miałam, jak mały miał 6 miesięcy i jakoś rzadziej go jednego dnia karmiłam. Potem spać nie mogłam, bo tak mnie piersi bolały i miałam gule takie straszne w nich i bolesne i nic nie pomagało, żadne masaże, a mały ciągnął, ciągnął i nic, ale wzięłam go na całą noc do łóżka, żeby praktycznie ciągle był przyssany i w końcu sie odetkało. Natychmiastowa ulga a dziecko jakie szczęśliwe ;) Ja w szpitalu piłam Karmi na pobudzenie laktacji i potem też sporo tego Karmi piłam. Generalnie chodzi o słód jęczmienny, on pobudza laktację, a wiadomo, że jest w piwie, ale też np. w razowym kwasie chlebowym takim do picia.
Nat piwo Bavaria 0,0% jest. Dzisiaj mam takie dwie na wieczór.
Milunia też mam taki plan, żeby sobie odciągnąć i napić się piwka. Ja nie licząc 3 miesięcznej przerwy między końcem karmienia a kolejną ciążą, od marca 2013 ciągle muszę o siebie dbać, nie pić alko i innych takich B) i zdrowo się odżywiać, więc też już jestem trochę tym zmęczona i stęskniona za małą odskocznią ;)

9 lata 5 miesiąc temu #1014621 przez ziaa
Cześć Pięknozje! :D

UU, dziś zmagam sie z migreną, ale wybiegam ja wieczorem :) Na razie jeszcze home office czeka :) Ale z meżem, na własnej kanapie, pod ulubionym kocykiem z kawą i ciastem to nawet przyjemność :) Mam tez świeże pazury w kolorze borowym i złotą dekoracją - żyć nie umierać ;)

A dwie takie, a konkretnie Pumcia i Milunia :D :evil: :evil: są winne mojego obiadu! Tak, Szatany tez będę jadła burgery własnej roboty! :D Jest już mięsko, bułeczka, miks sałat, kiszony ogórek, pomidorek i sosy! :D Ach, jakie to bedzie dobre ;p i zapite piweczkem! Hohohohohohohoho! :evil: :evil: :evil:
Sztanica nei cuduj tylko pokaż brzuszek! :D Też bym pokazała jakbym miała się kim w nim chwalić!
Tak, Kochana! Jak się kiedyś spotkamy to pojemy aż nas zemdli! :D ;p
Izabelka @ u Ciebie taka rozkręcona? To równo zaczynamy cykl pełen nadziei:)
Brown, gdzie jesteś?? Jak sytuacja u Ciebie? :)
magmus ja miałam teraz 37 dniowy cykl, mam nadzieję, ze ten będzie udany :D
NatB no śliczny synuś! I powiem Cie, mało jest dzieci tak podobnych do mam, a Tobie się udało :) Twoja akcja na robienie 16 pierogów mnie powaliłą, bez kitu! Szacun za samozaparcie! :D
nerfi jak przygotowania do wielkiego dnia? Jak się masz? Jest stresik czy po drugie idziesz na totalnym luzie? :)
aklim śliczny chłopczyk, mam nadzieję, ze szybko sie wszystko ustabilizuje i będą spokojne noce i bezbolesne piersi :(

Buziaki! :D

9 lata 5 miesiąc temu #1014625 przez Pumcia
Aklim - to już drugi raz od porodu co ? Bidula . . . a pytałaś lekarza jak można uśmierzyć ból ?

Ziajek - na śledziuwy zawsze możesz liczyć buahahahahha :evil: co by tu na jutro wymyślić ? ? ? ok ok już nie krzycz - pokaże brzuszek . . . później :P zarobiona jestem :whistle: :evil: Ps, głowka mnie też boli . . . mocno . . . ;/

Niagara - fajnie Ci :silly: wykorzystaj, ze macie wolne - może to brzmi egoistycznie ale każdy potrzebuje czasem się zresetować :whistle: :)

Nat - ja też jak czytam o Paryżu to mam ciarki - szkoda tylu ludzi . . . ich rodzin . . .

9 lata 5 miesiąc temu #1014627 przez aklim88
Dziekuje za komplementy względem Roberta.

Pumcia - w uk pójście do lekarza najcześciej mija sie z celem, bo dostanę...paracetamol. Małego przystawiłam jak najcześciej. Byłam tez w wannie zrobiłam gorący prysznic, masaż i odciagnelam laktatorem. Z tej piersi co mnie boli o wiele słabiej leci niż z drugiej. Wzięłam 2paracetamole i 2 iibupromy tak jak w szpitalu po porodzie mi dawali. Jak nie przejdzie do poniedziałku to pójdę do lekarza.

9 lata 5 miesiąc temu #1014642 przez aggi
nat widzisz dlatego zawsze gadam że nikt nie ma gorszej ode mnie :sick:

niagara kochana nowy cykl nowe nadzieje :-) udanego wieczoru :*

aklim koniecznie masuj pierś bo będzie gorzej :( mam ten temat od a do z obeznany :( przed karmieniem pod ciepła woda pomasuj pierś, potem po karmieniu chłodny prysznic i kapusta okladaj!! Trzymam kciuki!!

ziaa zapisuje się z wami na wielkie żarcie! :evil:

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #1014643 przez ziaa
Aggi, Milunia, Pumcia bramy mego miasta są dla Was otwarte! :D A jadłodajni w nich coniemiara! :D A i browar w nim wielki! :D

Aggi
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
ć! No normalnie mnie wkurw ogarnął! :angry:

Edit!

9 lata 5 miesiąc temu #1014645 przez Izabela
ziaa tak tak, rozkręcona @ :laugh: No to startujemy pod rękę w tym cyklu.
Dziewczyny ponawiam pytanie. Jak liczyć to plamienie które zaraz przekształciło sie w @ ? Plamienie jako 1-szy dc czy dopiero kolejny dzień gdzie pokazała sie krew?

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #1014647 przez Pumcia
Aggi - nie wiem jakim cudem ale przeoczyła twojego jednego dłuuuugiego posta :angry:

Aklim - Angliia i i wszystko jasne :ohmy: paracetamol !!! Moja siostra tak bała się tam rodzić, ze jest już w PL bo ma termin na 2.01. A śmiać mi się chciało, bo ponoć każda matka dostaje zastrzyk na konflikt serotoniczny bo uważają że to że masz stałego partnera lub męża nie znaczy, ze jest ojcem dziecka :woohoo: :woohoo: :woohoo: padłam jak to usłyszałam :evil: i ta karta ciąży : czy dziecko było planowane ? czy dziecko jest chciane ? Paranoja !

Ziajek - u nas tez dobrze nakarmią :woohoo: to może obierzmy połowę drogi ? :evil: :evil: :evil: :evil: Ps. Ja bym nagieła, niech się regenerują kiedy indziej :evil:

Izabela - mi kiedyś lekarz powiedział, że pierwszy dzień cyklu liczymy od pojawienia się krwi a nie plamienia. Ale są ponoć różne szkoły :)
Podziękowania: Izabela

9 lata 5 miesiąc temu #1014648 przez aklim88
Pumcia - to fakt w Angli jest najwyższy poziom śmiertelności podczas porodu. Na szczescie u mnie nie było żadnych komplikacji. Ich pytania podczas zakładania karty rzeczywiscie są dziwne. A zastrzyku na konflikt nie dostałam. Moze to zależy od Przychodni

Aggi - teściowa rzeczywiscie przegięła, a pewnie niezła torba z niej

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #1014649 przez Nefri
Milunia tu masz przepis na bulli hamburgerowe www.mojewypieki.com/post/buleczki-hamburgerowe-hamburger-buns
Aklim bo zapomniałam dopisać - Robert jest mega ladniutki :)
Reszte doczytam później, bo wpadlam tylko na chwilke
Podziękowania: niagara, Miluniaa

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka