BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

9 lata 2 miesiąc temu #1027548 przez Sandruska1995
aggi no na wyprawkę kasy nie narzekam na ulicy nie leżą :P Buciki z amazon. A ja też będę kupowała jak poznam teraz płeć. Chociaż ta w gwiazdki wydaje mi się być taka uniwersalna . Ale poczekam :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 2 miesiąc temu #1027549 przez niagara
Kamka mamuś staraniowych to Ci u nas dostatek :P ;) Sama jestem jedną z nich ;)

A my dzisiaj towarzysko nadrabiamy :laugh: Popołudnie spędzone na kawce z dwiema psiapsiółkami i ich bąblami, a wieczorkiem wybieramy się na parapetówkę do kuzynostwa :laugh: Miłego weekendu kochane :kiss:

9 lata 2 miesiąc temu #1027550 przez magmus88
Nati - no te ziółka ogólnie wspomagają pracę jajników, są zalecane nawet przy cyklach bezowulacyjnych. Tak jak dziewczyny piszą można stosować 3 miesiące ciągiem jeżeli się nie wie dokłądnie kiedy jest owulacja lub dłużej (ale nie wiem dokładnie ile, moze dziewczyny wiedzą?) tylko do owulacji a później przerwać.

Ja je kupiłam, ale w sumie ich nie piłam bo na owulację brałam clo, do tego wiesiołka na śluz i bałam się, zeby nie przestymulować znowu....

No co jeszcze więcej mogę Ci powiedzieć....

Kamka - no ja jak już mówiłam nie pomogę. Poza tym szczerze mówiąc nigdy nie wiedziałam jakie mam endo... chyba dobre skoro lekarz nie zwracał mi na nie uwagi :D

No a mamuś takich u nas pełno!!!! Co prawda kilka się już u nas nie udziela... ale wiaodmo.... kto im zabiera ten wolny czas ;) więc są usprawiedliwione....

Widze, że u kilku z nas dziś rozrywkowe wieczory się zapowiadają :)

9 lata 2 miesiąc temu #1027552 przez Sandruska1995
magmus nie wiem czy już pytałam, ale patrzę na twój suwak . Znasz już płeć? Kiedy masz wizytę? :)

U na wieczór miałbym z znajomymi u nas w domu . Ale odechciało nam się dziś, stwierdziliśmy że spędzimy sobie wieczór przy filmach w łóżku.
Poszłam do miasta, kupiłam sobie fajne adidasy. I kilka rzeczy dla małego i M . :cheer: kusi mnie jeszcze iść kupić sobie kurtkę ale kawałek mam do sklepu :laugh:

9 lata 2 miesiąc temu #1027553 przez magmus88
Sandra - byłam na wizycie w czwartek. Niestety pupki nie było widać :D Na następną mam iść za jakieś 5 tygodni.... ale w między czasie szukam lekarza na NFZ - do jednego jestem umówiona na 22 lutego ale znalazłam jeszcze innego, ale dopiero muszę sprawdzić, kiedy będzie miał wolne terminy. Myślę, ze na drugich prenetalnych dowiem się już napewno :PP więc nie pozostaje mi nic... tylko czekać. Chociaż nie ukrywam, ze chciałabym już zrobić małe zakupy :PP

A Ty jak się czujesz w ogóle?

9 lata 2 miesiąc temu #1027555 przez nati.olsztyn
magmus Ja jednak odpuszczam ziółka. Chciałam dla psiapsióły, ale mówi że nie przełknie.
Sandrus Ty to szalejesz z tymi zakupami.;)
Kamka Ja też nie pomogę.

9 lata 2 miesiąc temu #1027560 przez Sandruska1995
magmus oby moje mi się nie zasłonilo na wizycie heh :) a czuję się dobrze . Dziś już 2 razy byłam na mieście teraz też dopiero wróciłam jeszcze sobie kurtkę z promocji wychacylam
. Heh a chłopaki domu siedzieli cały dzień :laugh:

nati.olsztyn tylko dziś :P resztę odkładam na wózek i łóżeczko jak mówiłam :D

9 lata 2 miesiąc temu #1027574 przez natB
No pokoik pomalowany :)... wniesiemy meble, domaluję w tygodniu białe gwiazdki dla mojej Gwiazdki <3 i pokażę Wam zdjęcia :)... przyszedł już otulaczek z La Millou :) dłuuugo szedł, ale było warto czekać heh :)

kamka ja podobnie, jak magmus totalnie nie wiem ile endo powinno mieć na prawdę... hmmm bierz leki i bez spiny :) nie myśl za dużo, a będzie dobrze :)
Masz już córeczkę także nie powinnaś mieć jakiś większych problemów z zajściem, nam przy drugim zeszło ponad 8 miesięcy... więc cierpliwości życzę :)

aggi naj dla Maksa :D :D... do szpitala jadę 14 lutego :) zobaczymy, czy poleżę znowu do wtorku, czy dłużej hmm :whistle: czuję się od kilku dni kiepsko... moja aktywność jest wysoka, a brzuch zaczyna się odzywać, jakieś skurcze, spinania :whistle: więc muszę uważać... mała jest dalej nadaktywna także wymiękam...

magmus tak, jak mówisz niedługo nie będę miała czasu hehe :P... już teraz same widzicie jak ogarniam forum :P.. Wład czasem wpada w dziwne histerie, ale jak jest ok to do ramy przyłóż... wczoraj przed kąpielą było apogeum kolejne, już nawet mojego S. bardzo Wład zdenerwował, ale daliśmy razem radę :)

Fajnie spędzacie czas, my wczoraj z Władem byliśmy u mojej szwagierki i jej dzieci na spacerze, a później na kawie... mały się wybawił... a dziś w planach mamy jechać na spacer, salę zabaw i na kolację :) jakoś nam zleci.... a pogoda jest PRZEPIĘKNA :D :D :D :D

9 lata 2 miesiąc temu - 9 lata 2 miesiąc temu #1027611 przez Sandruska1995
Wszystkie się weekenduja jeszcze? :cheer:
My dziś większość niedzieli spędziliśmy na spacerze, karmienie kaczek, plac zabaw. Padam na twarz . Wróciliśmy po 16stej. Mały odrazu zasnął a my z nim . Nas po 18 obudziła szwagier ka z mężem na kawę przyszli a moje dziecko śpi do teraz a już 21:20 . Będzie spać całą noc . Ja też zaraz idę tylko zjem. Od jutra szkoła.
A maly trochę się rozchorowal, z nosa mu leci
Teściowa ma przyjść rano go pilnować jak będę w szkole. O zgrozo. :evil:

9 lata 2 miesiąc temu #1027614 przez miri66
Jestem i ja Dziś byłam z rodzinka na spacerze lodach i małych zakupach -synowych. Ale powiem wam że coś mi się przestawilo i rano nie mam ochoty jeść śniadania w muszą trochę Wieczorem za to wymyślam co by zjeść dziś np . Ugotowalam i zjadłam całe brokuła z bułka tarta. We wtorek idę do gina i musze się umówić na usg.Dalej się strasznie boje o dzidzie. Przestałam natomiast jeść słodkie bez których nie umiałam funkcjonować. Może i dobrze z tym ze podobno je się słodkie na dziewczynke a ja mam do nich jakieś obrzydzenie Tak samo na banany. Co o tym sądzicie ?

Z synem w ciazy jadlam duzo słodyczy żelek frytek ogorkow kiszonych i kiwi.

NatB fajnie się urządza wszystko ja ją narazie nie chce o tym myśleć Czekam na zdjęcia

9 lata 2 miesiąc temu #1027617 przez magmus88
Miri - moje początkowe objawy były takie same - zero apetytu. Na nic nie miałam ochoty. Skręcało mnie z głodu a nic nie chciałam jeść.... Musisz to przetrwać :)
A słodkiego nie jesz bo nie masz ochoty czy sama odstawiłas?? Mnie też na początku w ogóle nie ciągnęło do słodkiego... etraz jakoś specjalnie tez mnie nie ciągnie. Mam wrażenie, ze przed ciążą jadłam więcej :)
CO do płci... jeszcze nei wiem. Ale już nie jedna osoba obaliła mit jedzenia słodkiego - na dziewczynkę a kwaśnego na chłopca :)
Trzymając się tego to jestem pewna, ze będzie chłopiec :PPP ale póki co jeden lekarz przychylałby się dodziewczynki ale to było dawno temu heheh. Na ostatniej wizycie niestety nie zostało to potwierdzone ani obalone. Podejrzewam, że na następnej wizycie, za miesiąc się dowiem :)

natka - co tam u Ciebie?? Daj jeszcze znać co tam u CIebie :) w dwupaku :) Jak się czujesz??

Ja mam dziś też jeszcze wolne... muszę powybierać wszystko co mi zostało ehhe. Jadę dziś z mamą do siostry :) mały podobno znowu przeziębiony i będziemy wracać z pasażerem na gapę.... Mały jedzie do babci, żeby siostra nie szła znowu na l4. Mam z rana dziś robi domowe pączusie :D takie przesunięcie z czwartku ehehhe. Bo w czwartek nie miał kto wpaść więc poprosiłam, zeby dziś zrobiła :D każdy skorzysta hehehe.

Miłęgo poniedziałku :)

9 lata 2 miesiąc temu #1027627 przez ziaa
Kamka ja też jestem w trakcie starań :) Na swoim przykładzie muszę Ci jednak napisać złe wieści, że mój gin cykl z endo na poziomie 5 mm spisał na straty. Stwierdził, ze jest za cienkie by coś miało szanse się w nim zagnieździć no i tak tez się cykl skończył, że @ przyszła dopiero po duphastonie. Oczywiście trzymam kciuki by u Ciebie było inaczej ;)

9 lata 2 miesiąc temu #1027628 przez Pumcia
Jestem laptop naprawiony :evil: w końcu :woohoo: pączek i kawka jest więc doczytam co mnie ominęło :P a na zaczepkę ?!!! :

Ziajek - co u Ciebie ?
Magmus - no dokończ :evil:
Milunia - jak maleństwo ?
Aggi - z Synkiem lepiej ?
Brown - ciziu co już się nie mądrzysz ? :lol:

9 lata 2 miesiąc temu #1027629 przez magmus88
Pumcia nie mogę....

Bo jeszcze przeczytasz na głos i Szymek będzie zniesmaczony :D

Jak się czujesz pieronie? :P

9 lata 2 miesiąc temu - 9 lata 2 miesiąc temu #1027630 przez ziaa
Szatanica, widzę dziś pełna kultura ( póki co ;)) wiec i ja utrzymam ten ton ;)
Szanowna Szatanico, dziękuję u mnie wszystko w porządku, a u Ciebie?
Aktualnie znajduję się w 17 dniu mojego dziwnego cyklu i wczoraj obserwowała objawy drugiej owulacji :blink: :p
jednak śluz nie potwierdza tego, co sugerują jajniki ;p Nie ufam im :D Choc nieomieszkałam wykorzysta tej dziwnej sytuacji :silly: Sugerując się testem wierzę jednak, ze owu już była, a wiec @ oczekuję jakoś w przyszłym tygodniu.

A co u Ciebie i maluszka? :silly: :whistle:

No i na koniec dawka emocji: :woohoo: :evil: :evil: :evil: :lol: B) dobrze, że wróciłaś :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka