BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 4 miesiąc temu #731790 przez issska1986
Asia to męzuś zadowolniony z nowinki,której się domyślał? :D

Kas nie zmienilam, rosną sobie, tylko mam odrosty, podobno do 5 mca lepiej nie farbować więc już nie wiem jak mam się czesać żeby odrostów nie było widać... :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #731847 przez Dagnes
Asia ale masz mężula, że się domyślił wszystkiego :laugh:
Ja też mam odrosty ale tylko pasemka więc tego tak nie widać za bardzo. Ale malować póki co nie będę bo mi wypadają. Kupiłam dziś w aptece specjalny szampon, więc może coś się poprawi. A za jakieś 2 miesiące pewnie zetnę jeszcze krócej, bo ostatnio trochę zdygałam na fotelu i zostawiłam dłużej niż planowałam.
Agi dla mnie póki @ nie ma to żadne objawy się nie liczą bo czy na @ czy na ciążę to jednakowe sympotmy są.

Wiktoria

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #731884 przez mloda

11 lata 4 miesiąc temu #731897 przez moniaW
hej dziewczyny, dwa dni mnie nie było a tu tyle stron do przeczytania na mnie czekało,jak na złość na weekend wyłączyli mi internat bo coś się popsuło i dopiero dzisiaj rano włączyli.
Powiem wam co się przytrafiło mojej koleżance,przez całą ciąże lekarz upewniał ją że urodzi chłopca a urodziła dziewczynkę!!szkoda że nie widziałam jej miny podczas porodu,jak mi wysłała smsa z tą wiadomością to sama byłam w szoku przez pół dnia :lol: ten lekarz w ogóle był dziwny bo obliczył jej termin porodu na październik a urodziła początkiem grudnia B) przez około 2 miesiące jeździła co tydzień do szpitala i ja odsyłali z powrotem- ja bym się wykończyła :side:
także moofi wszystko może się zdarzyć ;)
Do testujących dziewczyn,ja sikam drugi dzień ale jak na razie nie widać nawet cienia maliny. to dopiero 13dc,owu spodziewam się po 16stym

11 lata 4 miesiąc temu #731902 przez Agnilla
no to młoda podziękuj Bronkowi za to wszystko. ja po dostinexie mam jeszcze gorzej, brzuch jak 3 miesiac, wzdecia, tragedia :/
moniaW, uprzedzam, ze jak zajdziesz w ciaze szybciej niz ja, zablokuje Cie :P :P :P

11 lata 4 miesiąc temu #731919 przez Kaś_O
MoniaW trochę to dziwne że miesiąc ją przetrzymali.. Aż nie realne bo jeśli lekarz nawet źle wyliczył to w szpitalu powinni jej wyliczyć nowy termin..

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 4 miesiąc temu #731958 przez Dagnes
I dziwne, że ona sama się nie zorientowała od kiedy w ciąży jest. Przecież to nie tydzień lub dwa, tylko 2 miesiące.
Ja jak moof, też już sobie w głowie zakodowałam że będziemy mieć dziewczynkę, że chyba trochę by mi było żal jakby się okazało że jednak chłopak. Mam nadzieję, że już 6 września na 100% nam potwierdzi.

Wiktoria

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #731982 przez ann-sunshine
Potem poczytam. Jestem po wizycie. Wsio ok. Opowiedziala mi co sie po porodzie pozmienialo i powiedziala ze to nie problem. Pobrala wymaz na cyto. Mam lykac kwas i tran i zaszczepic sie na grype. Teraz jedzie na urlop, potem ja wyjezdzam, a jak nadal nie bede w ciazy to mam przyjsc i zrobimy wyniki hormonow.

Edit:

Aggi nadzieja matką głupich, ale głupi ma szczęście

Kaś to normalne że w ciąży ci gorąco, tak to już jest

Asia przebiegły ten twój mąż.

Asia, nie każdy gin zakłada kartę ciąży już w 6 tygodniu, ale życzę aby tak było. I nie powiem, że sama chciałaś, przykro mi że źle się czujesz. Oby tylko pierwszy trymestr cię trzymało.

Agni :kiss: :kiss: :kiss:

Asia jak radzisz Agni zrobić sobie day off to jeszcze jej napisz że musi nas o tym uprzedzić, bo inaczej będziecie ją wzywać i martwić się.

Domiś a co z tą twoją trzecią betą? Jaki wynik?

Monia dziwne to co opisujesz. Rozumiem pomylić ciążę o tydzień czy dwa + tydzień dwa przenoszenia ale to daje miesiąc różnicy. Na jej miejscu zmieniła bym gina i tyle.

Kaś, nie wiem do końca co mam myśleć po tej wizycie. Nie wiem, czy z samego usg gin może być pewna że owu była i była taka jak trzeba :unsure: nie znam się. Muszę mojego męża pogonić żeby zaczął się trochę ruszać, jakiś sport uprawiać ale to dopiero od października możliwe. Teraz bidulek zapracowany i zestresowany, nawet na spacer z małą go wczoraj nie namówiłam :( Chyba muszę przestać myśleć o ciąży i skupić się na remoncie, na zmianie pracy, na rozwoju osobistym, a ciąża przyjdzie sama z zaskoczenia.

11 lata 4 miesiąc temu #732028 przez moofka
Ann to dobrze że wszystko okej :)

ja też już po wizycie, mam brać żelazo i znowu mam jakiś lekki stan zapalny :angry: serducho waliło jak szalone, jeszcze mnie zośka skopała w poczekalni :) kolejna wizyta za 4 tyg, do zrobienia morfo, siuśki i glukoza z obciążeniem - 2h siedzenia w luxmedzie :ohmy:

11 lata 4 miesiąc temu #732044 przez moniaW
Agni dziękuje za ostrzeżenie ;) najwyżej się tutaj nie przyznam :laugh:
Dziewczyny z tą moją koleżanką naprawdę tak było,nie znam do końca szczegółów ale fakt faktem urodziła ok półtora miesiąca później niż jej lekarz podał termin.Sama byłam w szoku bo co to za lekarz :dry: ona też miała tego dość ale już nie chciała zmieniać lekarza.U nas to w ogóle jakaś masakra jest z tymi lekarzami trzeba chodzić prywatnie bo na przykład druga maja koleżanka zadzwoniła do przychodni tydzień temu że wyszedł jej pozytywny test ciążowy to dostała termin na wizytę pod koniec października :dry: czyli za 2 miesiące.. no to poszła prywatnie i jest w 7 tygodniu.
Dagnes kiedyś oglądałam taki program gdzie dziewczyny aż do porodu nie wiedziały że są w ciąży i jedna urodziła podczas sikania na stacji benzynowej :ohmy: nie wszystkie muszą mieć typowe objawy ciąży..

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #732055 przez gosia28
to ja jeszcze napiszę, że nadzieja matką głupich, ale każdą matkę kochać trzeba. Choć wersja ann najbardziej mi się podoba :P

ann pożyczyłam aparat szwagrowi, jak mi tylko odda to wrzucę Ci fotę maszynki. O, znalazłam na allegro, masz link allegro.pl/maszynka-do-wyciskania-soku-p...ska-i3492169306.html

monia dziwny ten przypadek koleżanki o którym piszesz. Przecież nawet jak termin z om się nie zgadzał, to na usg musiało być widać, że dzidzia mniejsza i termin będzie późniejszy :unsure:

agi, pomyślę, hm
no emkowi to badanie nasionków, jak coś nie tak wyjdzie to warto zrobić posiew.
a badania dla Ciebie to:
prolaktyna, tsh, ft3, ft4, estradiol, fsh, lh, progesteron, testosteron
badanie drożności hsg
przeciwciała przeciw plemnikom,
dobrze mieć badanie na chlamydia trachomatis, ureaplasma, mycoplasma, zarażenie tym ma wpływ na płodność
gbs,(zagrożenie w ciąży)
cytologia

jak sobie coś jeszcze przypomnę to napiszę

ale jestem zmęczona :S

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 4 miesiąc temu #732064 przez ann-sunshine
Goś dzięki za linka, przyznam się że nie wiedziałam o istnieniu takiego sprzętu. A paprykę też by dało radę? Już wiem, o co muszę w przyszłości uzupełnić sprzęty kuchenne ;)

11 lata 4 miesiąc temu #732078 przez gosia28
Nie wiem, nie próbowałam. A to też taką pacię z papryki byś chciała?
W każdym razie do pomidorów pierwsza klasa, polecam. Na allegro są tańsze też maszynki ale nie wiem czy też tak dobre i jaką mają trwałość. Te są niezniszczalne, ruskie maszyny :lol:

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 4 miesiąc temu #732079 przez Dagnes
Sama oglądałam na TLC ciążę z zaskoczenia. Jak dla mnie to dziwne całkiem żeby nie mieć ani jednego objawu ciąży, począwszy od zatrzymania miesiączki aż po rosnący brzuch.

Wiktoria

11 lata 4 miesiąc temu #732087 przez ann-sunshine
Goś pomidorowo - paprykową dla wrażliwców którym paprykowe skórki przeszkadzają, wiesz taką otwierasz słoik i wlewasz do gara, doprawiasz i masz sosik. Wygoda :lol:

Dag, też się nad tym zastanawiałam, nie da się wszystkich objawów przegapić, któryś zawsze by cię naprowadził. Tak mnie się wydaje.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka