BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

11 lata 4 miesiąc temu #732095 przez aggi
Asia dokładnie tak jest a ja zawsze mówię 'nadzieja matką głupich ale matkę ma się jedną i trzeba ją szanować' :)

mloda to się nie przejmuj takimi docinkami bo nie warto !

monia to moja koleżanka była pewna że urodzi dziewczynkę Lenkę a urodził się Pawełek :D Powiedziała że gdyby ją uśpili to by im nie uwierzyła że to jej dziecko :D Ciuszki różowe, wózek fioletowy haha :) I jest chłop jak dąb !

Ann tak właśnie jest:)

Ja dzisiaj po pracy jestem wykamana, idę zaraz spać. @ już sobie idzie, więc niedługo potestuję razem z Wami, mimo że cykl jest stracony. Buziaki :*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #732124 przez gosia28
ann pomysł jest niezły :lol:
ostatnio jak robiłam sos chilii z papryką i pomidorami to jak ostygło to blenderem potraktowałam i co prawda pomidory wcześniej parzyłam i ściągałam skórkę, ale papryka była w całej okazałości i ani śladu jednej skórki. Może tak podziałaj z papryką?

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 4 miesiąc temu #732178 przez Chudzinka
Witam,
postanowiłam się dołączyć do wątku, bo śledze Wasze losy od bardzo dawna (pamiętam, jak trzymałam kciuki za test ciążowy moofki ;) ). Tak jakoś głupio mi się zrobiło, jak sobie uświadomiłam, że Was "podglądam" i postanowiłam się do tego przyznać.. Bardzo Was polubiłam, ogromnie Wam kibicuję. Sama staram się od roku o dziecko, testy owulacyjne nie są mi obce. Teraz jestem w trakcie diagnostyki w kierunku niepłodności i Pani ginekolog nagle oznajmiła, że mam sobie do terminu laparoskopii (listopad) odpuścić, tzn. podejść bardziej na luzie, nie stosować testów itd. bo chce wykluczyć blokadę psychiczną, a z drugiej strony, jeśli winne są jajowody, to i tak nic do czasu zabiegu z mężem nie wskóramy więc chce, bym sobie oszczędziła rozczarowań..
W związku z tym uświadomiłam sobie, jak to złości, gdy ktoś mówi: "odpuść sobie, wyluzuj", a Ty nie wiesz jak to zrobić.. Czuję się bardziej skołowana i sfrustrowana niż jak co miesiąc, gdy dostaję miesiączkę :cheer: Nie mówiąc o tym, że w dniu wizyty odebrałam z poczty nowiuśki zestaw testów :angry: Tak więc nagle ten wątek forum miał przestać być moim, ale coś we mnie zastrajkowało i o ile być może z testów faktycznie na razie zrezygnuje, to z Waszego towarzystwa nie chce! Przyjmiecie?? :unsure:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #732184 przez moofka
Chudzinka jasne, że przyjmiemy :) czy testujesz czy nie to razem zawsze raźniej :) ale że kurka siedzisz z nami już tak długo i dopiero teraz się ujawniasz to chyba jakiś karny jeżyk się należy :P toż mój test to już wieki temu był, a w stronach to chyba jeszcze wtedy nawet setki nie miałyśmy :ohmy:

rada żeby wyluzować jest świetna ale mało która starająca się wie jak to wprowadzić w życie.... przez ile cykli robiłaś testy owu?

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #732191 przez Kaś_O
Monia serio nie uwierze w to szczegolnie ze jeździła po terminie wyznaczonego porodu do szpitala i tam jej nic nie powiedzieli.. 1,5 miesiaca to bardzo duzo po pierwsze żadne badania nie były w terminie ani polowkowe ani genetyczne.. No niewiem przynajmniej w szpitalu powinni jej to powiedziec ze według nich termin jest za wczesnie i tyle bo jak ja miałam po terminie juz to w szpitalu co dziennie musiałam byc na ktg a nie co tydzien.. Moja kuzynka jak miała daleko to na patologie ja położyli i tyle..

Witaj chodzinka, faktycznie długo juz z nami jestes..

A te ciaze z przypadku no coz tempe dziewczyny?? Sorka ja nie mialam prawie zadnego objawu ale jak dla mnie kopniaka 8 miesięcznego dziecka nie da sie pomylić ze wzdeciami..

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 4 miesiąc temu #732199 przez gosia28
Kaś wolę nie pytać :blush:

Chudzinka faktycznie długo nas śledzisz i się nie ujawniłaś wcześniej, a my Cię nie zauważyłyśmy bo lubimy wywoływać (przynajmniej ja) jak ktoś podgląda :P
A powiedz mi dlaczego Ty masz mieć laparoskopię? Miałaś robioną drożność jajowodów? W ogóle jakim celu masz mieć wykonaną tą laparoskopię?
i nie ważne- testujesz, odpuszczasz- zaglądaj i dziel się nowinkami dnia codziennego :)
buziakuję :kiss:
a jeszcze jedno jeśli można (nie odpowiesz jest ok. :) )
ile masz lat i masz bayby? czy starasz się o pierwsze?

Mama Aniołka 25.02.2010
Aniołków Karolka i Jasia 06.12.2012

Każdy z nas ma taką małą nadzieję na niemożliwe...

11 lata 4 miesiąc temu #732215 przez ann-sunshine
Dzień dobry,

O Isska widzę że wyprzedziłaś i Asię i mnie dzisiaj :)

Chudzinka witaj, bo forum uzależnia bardziej niż czekolada :lol: :silly: Jak widzisz nasza specjalistka Goś zada ci fachowe pytania i zaraz wszystko będziemy wiedzieć, czyli nadrobisz te wszystkie miesiące które się nie ujawniałaś

Mleczko wypite, herbatka też, mięcho na zupę już się gotuje, a jeszcze ciacho muszę zrobić bo gości mam.

Miłego dnia

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #732225 przez mloda

11 lata 4 miesiąc temu #732252 przez Domiśśś
Dzień dobry :*

Witaj chudzinka :)

Ann pytałaś o betę no więc ostatnia wynosiła 2354 zadzwoniłam do lekarza i potwierdził w piątek wizytę. Kazał mi zrobić takie badanie jak D-Dimery. Robiłyście kiedyś już takie badanie ?

11 lata 4 miesiąc temu #732268 przez issska1986
hej,

no Ann od 5 nie spię, jakoś nie mogłam już spac i poczytałam sobie, ale nic nie skrobnęłam jak widać...

D-Dimery? nie słyszałam,,,,

ja wczoraj odebralam wyniki i mocz źle pobralam, coś xle wyszedł, bo zaspana i zapomnialam że ze środkowego strumienia :( i morfologia też średnio, mam małą anemię, ale jeszcze zobacze co w poniedziałek ginka powie... Mocz na bank będzie kazała powtórzyć... wrrr. jestem zła na siebie :(

A tak w ogóle to witaj Chudzinka :) Normalnie Rutkowski z Cb tyle czasu się chować i nikt cię nie wytropił :D

11 lata 4 miesiąc temu #732296 przez Agnilla
Chudzinka witaj :) a gdzie sernik??? :P
Gos dzieki, poczytam sobie, moze warto porobic te badania hę? ja dotychczas mialam robione tylko tsh, prl i cytologie. moze problem jest gdzie indziej? albo u kogos innego wrrrr
chuj mnie strzela, sorry :/

11 lata 4 miesiąc temu #732304 przez moofka
Domiś to już całkiem wysoka ta beta :) a te d-dimery to coś z krzepnięciem krwi, ale dlaczego ginek kazał Ci to zrobić to nie mam pojęcia :unsure:

Agi :kiss:

Iss ja z rana też nieprzytomna czasami jestem, raz zapomniałam nasiurać w pojemnik a później cisnęłam po kropelce :blush: może dostaniesz żelazo jak ja? dzisiaj wzięłam pierwszą tabletkę, uśmiałam się bo są w takim piździarnie różowym kolorze :silly:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #732363 przez Chudzinka
Dzień dobry :)
Dziękuję za ciepłe przyjęcie :kiss:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Mnie nie było widać, bo nie miałam założonego konta, zawsze byłam jako gość. Z treści nie muszę nic nadrabiać, bo mam wszystko przeczytane od samego początku, hehe :woohoo: To jest wciągające bardziej niż niejeden serial, serio!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moof, testy robiłam 5 miesięcy i zawsze miałam maliny, przy regularnych cyklach, więc jak się wciąż nie udawało, to stwierdziłam, że się przebadam. Miałam monitoringi, owulacja pokrywała się z testami, i dalej nic.. Dlatego skierowano mnie do kliniki niepłodności na dokładniejsze badania..
Miłego dnia dziewczyny!! :)

11 lata 4 miesiąc temu #732367 przez Dagnes
Chudzinka witaj. Fajnie, że zdecydowałaś się do nas dołączyć :)
Domiś ten twój gin dość oryginalny jest. Ja nawet nie wiedziałam, że takie badanie istnieje. Dla mnie normalką było że pierwsze jest USG i jeśli wsio ok, to dopiero zleca się badania. Na początek jest ich sporo ale d-dimery pierwsze słyszę.
Wczoraj koleżanka przyniosła mi całą reklamówę ciuszków dla maleństwa. Ale miałam radoche wieczorem. Wszystkie takie słodkie.

Wiktoria

11 lata 4 miesiąc temu #732379 przez Agnilla
jak mnie skierują do takiej kliniki to po drodzę chyba w innej wyląduję :/

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka