- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- ciąża z zespołem antyfosfolipidowym (zakrzepica)
ciąża z zespołem antyfosfolipidowym (zakrzepica)
- LeNa 2405
- Wylogowany
- gaworzenie
trzecia ciaza[2013rok] wszytko szlo dobrze bralam leki zastrzyki...pierwsze usg w 12 tyg wszystko ksiazkowe pozniej w 17 tyg tez bylo ok a juz w 20 okazalo sie ze mam malowodzie... w 23 tyg na usg okazalo sie ze Hana sie nie rozwija warzyla nie cale 300g... pozniej dostalam ataku przed rzucawkowego.... wyladowalam w klinice ktora zajmuje sie kobietami po takim ataku ... jeszcze mieli nadzieje ze cos da sie zrobic ze dadza mi sterydy na plucka i ze mala przezyje ale jak zrobili w 25 tyg usg to juz nie mieli zludzen... moja corka nie miala zadnych szans... to byly ciezkie chwile... rok dalismy sobie przerwy... w sumie od pazdziernika 2014 zaczelismu sie starac ...dopiero teraz sie udalo....
jestem pelna nadzeiii ....
teraz jestem jeszcze pod ścisła kontrola hematologa bo przez APS mam tez małopłytkowość...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gosia 2712
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 141
My zaczelismy sie starac i zaraz w pierwszym cyklu sie udalo, z zajsciem w ciaze nie mam problemu tylko pozniej zaczynaja sie problemy...
- LeNa 2405
- Wylogowany
- gaworzenie
zrobili sporo badan i wyszedl APS małopłytkowość i nadcisnienie tetnicze tez tu mialo swoj wplyw....
- Gosia 2712
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- LeNa 2405
- Wylogowany
- gaworzenie
- Gosia 2712
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mari88
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
pierwszą ciążę poroniłam 19.04.2015r - przyczyna nieznana. Zaczęliśmy starania z mężem o kolejnego dzidziusia (jutro będę robiła test czy cos z tego wyszło) jednak w piątek odebrałam wyniki badań, które zalecił mi gin i okazało się że IgG wynosi 12,89 a IgM 29,10.
Dziewczyny co teraz robić? na wizytę do gin będę umawiać się dopiero w poniedziałek - wydaje mi się, że to wieczność...
- ViFi
- Wylogowany
- gadatliwa
- „…przyjaciele są jak Anioły..."
- Otrzymane podziękowania: 39
ViFi
Lipton33 - wykres na 28dni_sprawdz
Mama Aniołaka 30.03.2010 [*]
- LeNa 2405
- Wylogowany
- gaworzenie
dziewczyny jak sie macie???
Ja juz mam caly brzuch pokuty... i zgaga mnie meczy strasznie....
- Gosia 2712
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ciaza mi nie dokucza bo nie mam zadnych objawow ... a co u Ciebie ? jak sie czujesz?
- LeNa 2405
- Wylogowany
- gaworzenie
- powerpuffgirl
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
- tasior
- Wylogowany
- gaworzenie
dziewczyny które juz rodziły pomocy niedługo mam termin i lekarz prowadzący powiedział że mam się zdecydować jak chce rodzić naturalnie czy cesarskie cięcie............
mam straszny mętlik w głowie wiem jakie są zagrożenia przy naturalnym i cc i nie wiem na co się zdecydować..... boje się aby przy naturalnym nic sie nie stało i malutki urodził się zdrowy a cc jest jednak operacją i też są zagrożenia..........
Jakie Wy miałyście doświadczenia, lęki co mówił Wasz lekarz?
[*] sierpień 2012- 8 tydzień
[*] grudzień 2013 - 8 tydzień -córeczka
11.09.2015 Synuś Piotruś Nasze SZCZĘŚCIE
- bujanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 7
Tasior moja lekarka mówiła ze ze wzgledu na zespół lepsze jest naturalne rodzenie, ale u mnie była cesarka ze wzgledu na udar który przeszłam. U mnie niestety clexane przy cesarce spowodował, jak pamiętasz krwiaki, musieli mnie ponownie rozcinać i je ewakuować. Do tej pory jeszcze sa krwiaki, chociaz juz powoli się wchłaniaja. Nie wiem jak to by bylo przy naturalnym porodzie..... Hmmmm nie wiem co Ci poradzic. Dopytaj jeszcze moze lekarza co ci radzi...
A jak się czujesz? Wszystko ok? Na kiedy masz termin? cesarka na pewno byłaby wcześniej, a pamietaj ze przy clexanie rodza się duze dzieci. moja Miśka miała 3180 gram przy skończonym 36 tygodniu, niewiem co to by było gdyby dotrwala do konca
Power, super ze jestes!! Dobrze ze z taka sila i nadzieja wrociłaś! Dużo mialas robionych badan, chyba kazda z nas je przechodzila. Moja rada, nie zastanawiaj sie jakie jeszcze badania, nie mac sobie tym glowy. Słuchaj ginekologa, zaufaj mu tym bardziej ze wyglada na super specjaliste, skoro tyle czasu trzeba czekac na wizyte u niego. Nawet jesli raz wyszedl ujemny wynik to warto powtorzyc bo róznie to moze być. Mi antykoagulant tocznia wychodzil przeroznie w dostepach 3 miesiecznych i ujemny i slabo dodatni po dodatni.
Gosia, Lena gratulacje!!!!! Życze powodzenia i trzymam kciuki!
Emka daj znac co u Ciebie? Czy Twoja cisza oznacza pomyślne wieści?
Ania jak tam Lilka, zaczęła chodzić już? Buziakuje, daj znac jak tam sobie radzicie?
Madziunia a jak u Was? Jak Ty się czujesz? Samopoczucie troszkę lepsze? A jak Szymuś?
U nas dobrze, zaraz Misia będzie miala pół roczku, Łoooo matko kiedy to zleciało Misiula nabywa nowych umiejętności az miłoo, bardzo ciągnie się do siadania, taka pozycja najlepsza, na brzuszek bez problemu się przekreca i powoli się przemieszcza Jestesmy po tygodniowych wakacjach nad morzem, było cudnie
Przesyłam spóźnione fotki z chrzcin
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- tasior
- Wylogowany
- gaworzenie
Jestem w w trakcie 36 tygodnia czuję się dobrze choć od jakiegoś czasu boli mnie krocze i prawe biodro..... ale daje radę....... od kilku dni zauważyłam że zaczyna mi skakac ciśnienie zawsze miałam 110/60 a teraz już mam 120/70 a jak się źle czuje to nawet mi skacze do 130 i puls do 100 lub nawet przekracza......
Cukrzycę opanowałam na tyle że pozwalam sobie nawet na małe przyjemności ze słodyczy oczywiście pełnoziarniste ciastka lub orkiszowe...
Decyzji o porodzie jeszcze nie podjęłam mam czas do 3 września bo tak mam wizytę.... ogólnie mój prowadzący ciąże jest za naturalnymi porodami ale powiedział że jak będę chciała to zrobi mi cesarkę ale mam się liczyć z tym że przy kolejnej ciąży mogę mieć komplikację z donoszeniem.... itd.
Mam jeszcze trochę czasu.... Teraz kupujemy ostatnie ciuszki i rzeczy potrzebne dla Małego
Bujanka Wasza Malutka jest śliczna.....
[*] sierpień 2012- 8 tydzień
[*] grudzień 2013 - 8 tydzień -córeczka
11.09.2015 Synuś Piotruś Nasze SZCZĘŚCIE