- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- ciąża z zespołem antyfosfolipidowym (zakrzepica)
ciąża z zespołem antyfosfolipidowym (zakrzepica)
- Basienka1234
- Wylogowany
- gaworzenie
Emeczko trzymam kciuki również za Ciebie !! Następnym razem się uda Wierzę w to mocno.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- powerpuffgirl
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
- emka
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 6
Trzymam kciukasy z całych sił!
Czy dwa szczęścia to za wiele...?
- powerpuffgirl
- Wylogowany
- gaworzenie
- bujanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 7
Basieńka gratulacje trzymam kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo
Power ja miałam zdiagnozowany zespół na długo przed ciążą, ale na Twoim miejscu bym zrobiła te badania prywatnie i jeśli wyniki będą wskazywały na zakrzepicę to bym poszła jeszcze do innego ginekologa (pamiętaj żeby nie brać jakiegokolwiek tylko niech będzie naprawdę dobry, najlepiej taki który specjalizuje się w dziedzinie zakrzepic) i wtedy myślę że już na pewno będzie musiał Ci przepisać Clexane. 2 poronienia to już naprawdę dużo, a lekarze są olewający jeśli o to chodzi Trzymam kciuki!
Emka kochana buziakuje wiesz że za Ciebie najmocniej zaciskam
U nas wszystko ok, trochę męczymy się z brzuszkiem i kolkami, ale uśmiechy z rana wszystko mi wynagradzają. A jeszcze jak jest porządna kupka, taka że zabrudzi połowę pleców i całe ubranie to cieszę się jak głupia hehe
Pod koniec czerwca chrzcimy, a zaraz mała skończy 3 miesiące - kiedy to minęło
- Basienka1234
- Wylogowany
- gaworzenie
- julka2404
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Nasz cud trwa
- Basienka1234
- Wylogowany
- gaworzenie
Gin powiedział, że po Encortonie mogę przytyć, czy któraś z Was go zażywała??? Rzeczywiście bardzo się tyje od tego?? Tak czy siak muszę go brać nawet jak bym miała przytyć 30 kg...... (tylko żeby mąż mnie wtedy nie rzucił)....
Dziewczyny, jak tam u Was????Jak tam Wasze dzieciaczki??
Emeczko, a Ty działasz w tym miesiącu??? Razem z Bujanką najmocniej ściskam kciuki i nie tylko kciuki za Ciebie:)
- Madziunia
- Wylogowany
- gaworzenie
witam nowe lwice :* i ciężarówki! :* i Mamusie :*
Trzymam za każde kciuki. życzę wiele zdrowia, spokoju i wiary! Pamiętajcie że cuda się zdarzają!
Każda z Nas ma swoją historie która niby względem lekarzy "rzadko się zdarza" ;/
Dla mnie te forum to początek Nowej Mnie... mimo że cierpiałam po poronieniach to czułam ulgę odnajdując tu jakąś nadzieje.
Może to zabrzmi egoistycznie ale wiele dało mi to, że nie byłam sama w swoich problemach.
Wiele przeszłam, do dziś się jeszcze nie otrząsnęłam - z resztą tj moja rodzina i przyjaciele, którzy płakali nad moimi łóżkami szpitalnymi kiedy odchodziłam na tamten świat i wracałam... Ale jestem szczęśliwa i i tak bym jeszcze raz mogła to wszystko przeżyć dla synka. Szymek jest cudowny, co dzień swoim uśmiechem dodaje mi skrzydeł. Wiem że już nigdy nie będę nosić dzieciątka pod serduszkiem (...) choć cuda się zdarzają... choć zdarzają się ciąże pozamaciczne... ale w to już nie wierze mimo wszystko.
Power to ja brałam clexane bez zespołu. Powiem więcej poroniłam 2 razy. Wykonałam wszystkie mozliwe badania na własny koszt i tyle tylko mi one dały, że dowiedziałam się że jestem w 10000% zdrowa. Jednak dzięki swojej wiedzy, czytaniu i właśnie dzięki forum - zdecydowałam się na zastrzyki. Moja gin tylko mi potwierdziła że skoro tak chce to tak będzie. Brałam je profilakgtycznie, w czasie starań i przez całą ciąże. ze względu na brak jakiejkolwiek choroby acardu i innych leków na zespół nie brałam. Ale ja wiedziałam o tym że chora nie jestem! Oczywiście profilaktycznie też dupek i lutka. Ehhh co to była za chodząca apteka ze mnie. Power zostało mi jeszcze opakowanie clexane 0,4 jakbyś chciała to pisz śmiało to ci wyślę - niech dzidzia rośnie!
Z Szymkiem nie mamy na szczęście żadnych już problemów (ptfu ptfu). Pięknie śpi od początku przez całą noc, nowe produkty które zaczęliśmy powoli wprowadzać pięknie je Rośnie jak szalony!!!! Potrafi sam się sobą zająć, jest grzeczniutki choć zaczyna się już denerwować bo chce non stop wstawać do siadania a jeszcze nie ma na tyle siły
Ja czuje się w miarę ok. Nie mam ciężkich dni z wiadomych przyczyn. Psychicznie czasem ciężej ale tylko czasem.
Wczoraj w Biedronce widziałam moje położne które były przy mnie przy porodzie i później w całym tym horrorze... może po chamsku ale się nawet nie przywitałam i uciekłam. Jak tylko je zobaczyłam to aż mi się gorąco zrobiło, łzy napłynęły... wszystko wróciło jakoś.. nawet w radiu dziś ciągle piosenki które na OIOMIE słyszałam... ehhh
pokaże WAM MÓJ CUD abyście wierzyły że moja historia jest prawdziwa i w każdej - nawet najgorszej i najcięższej - sytuacji WARTO WALCZYĆ!!!
www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=71678
Filip Lipiec 2013 [*]
Mikołaj Grudzień 2013 [*]
- bujanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 7
To i ja się pochwale moją kruszynką
Madziunia Szymek jest cuuuudowny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A TY jesteś najdzielniejszą MAMĄ na świecie i wiem że to co złego przeszłaś to już za Tobą i teraz już wszystko będzie dobrze Ja zawsze się śmieje, że wiele razy spotykało mnie coś złego ale zawsze kończyło się dobrze i chyba zawsze trzeba znajdować pozytywne strony
- Basienka1234
- Wylogowany
- gaworzenie
- emka
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 6
Madziu Ty mnie zawwsze do łez doprowadzasz, ale kocham Cię za to Buziole dla synka, jest przecudny :*
Bujanka BOSKIE fotki!!!! Do schrupania
Power Dziwię sie tym lekarzom, ale chyba nic mnie nie zaskoczy, jeśli mnie samej kazali 3 razy poronić zanim zlecili badania. Bezsens. Ale mam nadzieję że u Ciebie jednak będzie wszystko ok! Trzymam kciukasy z całych sił! Melduj się ! Pozdrawiam
Buziaki dla wszystkich :*
A ja sie oczywiście staram dalej, kiedyś sie uda!
Czy dwa szczęścia to za wiele...?
- Ladyfox
- Wylogowany
- gaworzenie
Pozdrawiam wszystkie kobietki i dzieciaczki
- Basienka1234
- Wylogowany
- gaworzenie
Dziewczyny, doradźcie mi proszę co mam robić. Taki mi przyszedł ostatnio pomysł do głowy, żeby pojechać jeszcze do jakiegoś innego specjalisty na konsultację. Nie wiem czy to dobry pomysł, czy coś innego mi powie, niż mój obecny lekarz. Sama już nie wiem, może będzie miał inne metody, poglądy, doświadczenia...
Pozdrowienia:)
- Basienka1234
- Wylogowany
- gaworzenie