BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne 2

8 lata 7 miesiąc temu - 8 lata 7 miesiąc temu #1034218 przez ziaa
Pumcia słodziak na maksa ten Twój synek! Śliczny chłopiec, niech zdrowo rośnie :)
Aggi mi się wydaję (oczywiście po czasie), ze te szczoteczki to takie turbo rewelacyjne nie sa bo jednak działają powierzchniowo, a nie tak dogłębnie :evil: jak byśmy chciały. Musiałby mieć nanometryczne te włoski, a taka to nie wiem ile by kosztowała ;) Ja też zdecydowała się jeszcze na serum,mam akurat z bielendy, koszt podobny jak tego co brown podrzuciła :) i jestem uzależniona ciut od peelingów. Ale teraz nawet to nie pomaga :dry:
Nati zdrówka wiele Ci życzę! Trzeba było ubrać kask na piknik jak dzieci, ochronił by Cię!! :woohoo: :woohoo: :evil: :kiss:
Podziękowania: Pumcia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 7 miesiąc temu - 8 lata 7 miesiąc temu #1034220 przez aggi
milunia to odsprzedaj za pół ceny :blush: no to czekamy na testa :whistle:

brown u mnie 24dc ;) a cykl szykuje się 31 dniowy. Termin @ 6.05. Jacie dzięki może tam coś dla siebie znajdę :-) nosz muszę coś z tym zrobić ....

ziaa no muszę się zagłębic w kwestie kosmetyków, ale myślałam że ta szczoteczka pomoże lepiej wprowadzić kremy peelingi itd

8 lata 7 miesiąc temu #1034222 przez ziaa
Aggi i jeszcze mogę Ci napisać, że jakbym się teraz decydowała na szczoteczkę to chyba bym szukała czegoś silikonowego, a nie z bujnym włosiem bo za długo trzyma wilgoć. Miałam wrażenie, że jest na niej więcej bakterii w tym mokrym środowisku niż na mojej twarzy ;p Kończyło się na wyparzaniu ;p Ale nie wiem czy brown mnie nie sprostuje ;p

8 lata 7 miesiąc temu #1034223 przez WiolkaKlaman
Ja mam peeling kawitacyjny, kupiłam go za 130 zł i ciągle go stosuję- oczywiście w ciązy nie wolno! Ale po lub przed jak znalazł :)
Jeden zabieg peelingu u kosmetyczki to cena 30 zł - a tak mogę sobie sama w domku robic :)

8 lata 7 miesiąc temu #1034225 przez magmus88
Hej ho dziewczyny!!!

Puma!!!!!!!!!! Ale Ci się myśliciel trafił hahaha. Słodziak niemozłiwy :)

Dziewczyny, które piszą o problemach skórnych twarzy.... niech Brown mnie zgani jak coś :PP - polecam kwasy (najlepiej u kosmetyczki) tylko, że pora roku nie ta .... :dry: ale tak na przyszłość :D u mnie się sprawdziło :) Nawet kupiłam sobie do domu i używam... tzn używałam :PP

Kurczę tak zachwalacie tą gemini.... musze tam zajrzeć.

Ja mam dziś wizytę... jeżeli się nic nie zmieniło to będzie mój lekarz (ten po zawale). Tak się cieszę, ze wrócił! :) Ciekawe jak moja waga.... Bo co lekarz to inna hehehe. Ale trzymam się tej - bo tą mam wpisywaną do karty.

Co do wizyty u diabetologa (to akurat jest fajna babka) ta niemiła to dietetyk... i jutro do niej idę ;// (aż mi się nie chce).... Więc u diabetologa ok. Wyniki w normie. Teraz jedynie muszę uważać, bo między 28 i 32 tygodniem cukry u kobiet ciężarnych jakby same się zwiększają... a później już zostają jednolinijne.... więc muszę obserwować u siebie ten skok. Póki co obejdzie się bez insuliny. Pani doktor pozwoliła mi czasami zgrzeszyć :PP więc nie ma najgorzej ehhehe.

No i na koniec szafa.... jest skończona hehehe. Tzn stoi :D ma półki, szuflady i drzwi heheheh... a no i drążki :D mąż jeszcze musi zamontować ledy w środku i będzie już gotowa na 100%. Więc za bardzo jeszcze nie mogę się do niej wprowadzić bo ciężko mu się będzie montowało te ledy. A, że wrócił dziś do pracy to będzie miał czas tylko popołudniami. Zdjęcie załącze później bo najpierw muszę je zrobić :PP

Powiem Wam, ze powoli mi kwiatki wypuszczają na balkonie hahah.

Ach i byłam wczoraj na szkole rodzenia. tematem była kąpiel.... Trochę byłam zaskoczona jak Pani nam pokazała, zeby myć dziecko na stole :blink: tzn. namydlić je i dopiero później wsadzić do wanienki, zeby je opłukac..... później tylko powiedziała zdanie "oczywiście jak ktoś chce to można od razu wsadzić do wanienki i tam namydlać". Tzn nie wiem jakie Wy macie z tym doświadczenie ale moje jest takie, ze dzidziusia od razu się wsadza do wanienki :D

To do usłyszenia! Zamelduję się po wizycie :)

8 lata 7 miesiąc temu - 8 lata 7 miesiąc temu #1034226 przez brown24
Co do szczoteczek polecam soniczne: Foreo Luna lub allegro.pl/szczoteczka-do-twarzy-ultradz...lectronics-art-offer .

Z tym że pierwsza to koszt ok 600zl :laugh: Dla mnie jednak za dużo.Ta z linku zaś ok 200zl, ma 3 końcówki,zwykłą delikatniejsza z włosiem, silikonowa która lepiej "łapie" zaskórniki, i trzecią do głębszego oczyszczania grubej skóry czy np. dekoltu, pleców itp.

Ziaa gumowa jest łatwiejsza do czyszczenia , ale każdą radziłabym zdezynfekować po użyciu np.skinseptem ;) Do codziennego użytku polecam bo dogłębniej oczyszczają wszystkie zakamarki, a masując poprawiasz ukrwienie skóry.No ale wiadomo cudów na kiju to nie zdziałają :P

A i Wiolka dobrze gada do głębszego oczyszczania ultradźwięki czy mikrodermabrazja ( tą można w ciąży :)) plus sonoforeza żeby głębiej wprowadzić np.serum :)

Magnus kwasy jak najbardziej! To serum migdałowe to właśnie przygotowanie pod peelingi kwasowe , zresztą migdałowy jest bardzo delikatny i można wykonywać go nawet latem ale oczywiście trzeba później stosować wysokie filtry :)
Ja sama raz na jakiś czas robię sobie sama w domu ;)
Czekamy na foty szafy, a co do kąpieli nie mogłabym patrzeć jak dziecko trzepie sie z zimna na stole, odrazu siup do wanienki :lol:

Aggi to trzymam kciuki żeby te syfki byly
związane z hormonami..ciążowymi :lol:

Wiolka to właśnie polecam serum z biochemii, jest spory wybór! Noi bez sklepowego syfu , o prostym składzie.I jaka frajda jak można samemu zrobić :laugh:

Chyba się rozpędziłam z tym pisaniem hehe :laugh: Także bajo! B)

8 lata 7 miesiąc temu #1034227 przez WiolkaKlaman
w tym urządzeniu do peelingu- właśnie też jest opcja sonoforezy, ale ciągle sobie żałuję żeby kupić jakieś porządne serum do tego :D Więc czy działa czy nie narazie wam nie powiem :)

8 lata 7 miesiąc temu #1034236 przez Nowa...
Puma- śliczny słodziak :) cudny :)

8 lata 7 miesiąc temu - 8 lata 7 miesiąc temu #1034237 przez aggi
ziaa każda sugestia mi się przyda :-) dzięki :-)

wiolka ni z gruchy ni z pietruchy się tu urwalas, ale przynajmniej na temat :-) dzięki każda rada mi się przyda :-)

magmus my mamy wanienke od zawsze na stole :-) na środku pokoju małego. I rozbieramy go i siup do wody. Od noworodka :-) chwila relaksu, potem mycie i szybko na przewijak wytrzec i ubierać.

brown kuwa no ceny kosmiczne troszku :D 2 stowki jakoś jeszcze uzbieram ale 6 to przesada :D kurka ale poemata walnelas :D

8 lata 7 miesiąc temu #1034238 przez Nefri
Pumcia piękny Szymus :kiss: :)

8 lata 7 miesiąc temu #1034241 przez Miluniaa
magmus nie zagladaj bo przepadniesz ... ja dzisiaj złożylam zamowienie ... 170 zl :whistle: i wszystko potrzebne dla Zuźki te dziecko mnie zrujnuje :laugh:

8 lata 7 miesiąc temu #1034245 przez aggi
milunia to co ty za zapasy robisz że aż 170? :whistle: choć lepsza nie jestem, nam na miesiąc 400-500 na Maksa idzie....

8 lata 7 miesiąc temu #1034247 przez brown24
Aggi toż mowie ze 600zl to są jaja :laugh:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

8 lata 7 miesiąc temu #1034249 przez Nefri
Magmus my od razu do wanny wkładamy. Przez pierwsze tygodnie stawialiśmy wannę na stojaki a teraz wkładamy wanienke do zwykłej wanny a mały siedzi sobie na tzw foczce, a czasem napuszczamy wody do normalnej wanny, mały siedzi na foczce i kapie się razem z Tymkiem.
Aggi ja się pytam na co ty wydajesz te 400-500zl? :) pewnie głownie na pieluchy i chusteczki co? Ja to nawet nie liczę ile wydaje na dzieci. Ostatnio 800zl ponad wydałam na szczepionki. My się nie możemy w 700zl tygodniowki na życie zmieścić (taka sobie ustaliliśmy) , naprawdę nie wiem na co ta kasa idzie :( . Tymkowi pieluch już od ponad dwóch miesięcy nie kupuje, maly je tylko cyca, Tymek je to co my, kaszek tez specjalnych dla niego nie kupuje, je normalne owsianki, manne, pltki jaglane itp. Nosz masakra po prostu ile życie kosztuje.

8 lata 7 miesiąc temu #1034252 przez Miluniaa
Ja na same apteczne rzeczy wydalam 170 zl typu wit d, wzielam jej gryzaczek na zabkowanie bo niedlugo moze sie zaczac i takie drobiazgi i sie nazbieralo , a jutro pojde wykupic recepte na mleczko na miesiac i 250 pojdzie... Na szczepionki mi idzie 800 w miesiac, teraz juz bedzie mniej bo zakonczylismy rotawirusa, wiec 500 :lol: ja 1000 zl lekko wydaje i to bez ubran,zabawek itp ktore jej kupuje bez glowy az sama jestem zla na siebie ... no ale pozniej sobie mysle, ze ja tyle sie naczekalam na nia wiec na kogo mam wydawac... :( ach jak sie zrobilo sentymentalnie az lezka mi sie zakrecila...

brown chowaj te pijaństwo! :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka