BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne 2

8 lata 7 miesiąc temu #1034328 przez magmus88
Nat - matko jaka śłiczna!!!! Ale włosy też ma bujne hehe :) śliczne!
Nat - z szyjką póki co się nic nie dzieje, jest taka jak powinna być.... nic się nie skróciło.... wizytę mam za 2 tygodnie.

A mały póki co waży 1100 :) także przybiera....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 7 miesiąc temu #1034329 przez Nefri
Nat cudowna jest. Niesamowite, że niektóre maluszka maja takie piękne włoski już. Super to wygląda. Wlad też miał takie włosy? tymek też tak mi wisiał i wisiał na cycu i z cycem usypial. Czasem to było upierdliwe, zwłaszcza jak gdzieś z nim salam, bo nie wszędzie można tak się rozsiasc i karmic przez godzine albo dluzej, ale czego się nie robi dla dziecka. jak Helenka lubi, to niech wisi, widocznie ma taka potrzebe. tak to jest przy kp, dzieci często wcale nie sa glodne, ale i tak lubia się do tego cycusia przytulic. Eryk ma na odwrot, on się szynko najada, odkreca glowe i już nie chce na cycka patrzec ;)
Ja też nie liczę ile wydajemy, bo bym zwariowala. Założyliśmy sobie, że fajnie by było mieścić się tygodniowo w tej tygodniowce co sobie ustaliliśmy i wyciągamy raz w tyg na cały tydzień, ale nigdy nam nie starcza i i tak wydajemy wiecej :(
Paula ja też miałam takie kreski na teście owu, mimo, że owu była dużo wcześniej, i potem się okazało, że jestem w ciąży, ale tu ci dziewczyny powiedzą, że to o niczym nie świadczy i po pozytywnym teście już się nie testuje.
Nati jaka piękna, elegancka dziewczynka. Pokazalabys jeszcze synka ;)
Podziękowania: nati.olsztyn

8 lata 7 miesiąc temu #1034330 przez natB
magmus dobrze, że wizyta za 2 tygodnie.. Kurcze wiesz co na prawdę mowie Wam, ja nigdy nie widziałam na oczy takich maluszków, a jak zobaczyłam to byłam w szoku..Dlatego jak słyszę, że komuś lekarz każe uważać itp itd to już się martwię heh :)..

nefri nie, Władek miał takie jasne liche włoski :).. Władka dałam do żłobka, wiec mała jak chce to wisi, ale bywa ciężko..zresztą sama wiesz :) wyjdź gdzieś, albo zrób to co sobie założysz heh :).. Ciężko ciężko... Na razie mam plan karmić do pół roku, przy dwójce maluchów to i tak wyczyn.. Nie wiem czy nauczę mała pić z butelki, bo na prawdę na smoczek reaguje rykiem, a o.dziwo na neonatologi i piła z cyca i z butli i miała smoka :P..
Dziś mam plan jechać z maluchami sama na plac zabaw :) więc, że Władkowi to jest potrzebne :)

8 lata 7 miesiąc temu #1034331 przez Miluniaa
NatB Helenka jest cudna przez te sliczne wloski widze w nie troche podobiensta do mojej malej :woohoo:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

8 lata 7 miesiąc temu #1034332 przez nati.olsztyn
aggi Musisz mieć świetnie policzone czego Ci ile schodzi przez miesiąc że dajesz radę tak robic zakupy. Szczerze podziwiam:)

Magmus Jak dla mnie namydlanie dziecka poza wanną jest ...hmmm... wydziwianiem...slowa mi brakuje;) Namyłam się juz w życiu trochę i noworodków i niemowląt i troszkę starszych i nie wyobrazam sobie takiej metody. Nie dosc że moze mu byc zimno to jeszcze śliski...nie nie to naprawdę dziwne.
Dobrze, że cukry masz w normie i że diabetolog w porządku. A dietetyczke musisz jakoś przeżyć...
milunia Czemu nutramigen???
pumcia Śliczny ten Twój synek!:)
nat Fajnie że u Was sie ładnie układa. A Mary z tego co mi wiadomo wolna;) Obecnie przechodzimy etap : "wszystko na nie".:)

U mnie dziś 12dc i poki co testy negatywne. Jest szansa że moj cykl juz się bardziej skracal nie będzie:) ostatnio pozytyw w 14dc.
No i niestety przeziębienie mi mie odpuszcza. Naturalne sposoby tym razem.nie dają rady, wzielaam leki i czekam.na efekt. Tesciowa wziela dzieci po śniadaniu do ogrodu to moglam trochę poleżeć i się wygrzac. Jutro rano piekę torcik na nasz wyjazd do mini zoo i "imprezke" urodzinową naszego Kwiatuszka. Oby i tym.razem się udał.:)

8 lata 7 miesiąc temu #1034333 przez Nefri
Nat gdyby Eryk tak mi wisiał na cycu godzinami a Tymek nie chodzi do żłobka, to chyba bym zrezygnowała z karmienia, bo wtedy to naprawdę nie ma czasu dla drugiego dziecka, które jednak też bardzo potrzebuje mamy.

8 lata 7 miesiąc temu - 8 lata 7 miesiąc temu #1034334 przez nati.olsztyn

8 lata 7 miesiąc temu - 8 lata 7 miesiąc temu #1034335 przez nati.olsztyn
nefri Nam się udalo jakos przetrwać z Mary wisząca przy cycu i dwulatkiem. Tyle że od urodzenia Marysi życie codzienne przenieśliśmy na podłogę. Tak moglam karmić Małą i jednocześnie bawic się z Dawidem. Często bylo tak że M lezala na jednym kolanie i jadla a D siedział i przytulal się do mnie na drugim;) Ach co to byle za czasy:)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

nat Helenka jest prześliczna!:)

8 lata 7 miesiąc temu - 8 lata 7 miesiąc temu #1034336 przez natB
No u nas to tak mniej więcej wygląda... Ja mam małą przy cycku, a Władkowi czytam bajkę... Albo staram się bawić traktorami, ale wiecie bywa ciężko, bo ja nie mogę non stop małej nosić :P bo mi ręce odpadają :).. Na razie Wład chodzi do żłobka, ale chcę go dawać na 3 dni w tygodniu, tylko chce to zrobić po operacji małej, bo teraz jak go znowu zabiorę ze żłobka, a w czerwcu znowu będzie musiał iść to będzie dla niego kosmos emocjonalny... Zresztą to i tak ostatnie jego dni /miesiąc w żłobku... Za chwilę są juz wakacje :) uf...Wszystko nam się komplikuje przez operacje małej eh...

milunia to fakt są podobne do siebie :D a Zuza po kim ma włoski? ... Biedni jesteście z ta skaza.. Kurcze skąd to cholernstwo sir bierze u tak małych dzieci... Ale tak jak mówisz z czasem powinno jej przejść..

nati ale Ty masz urocze te maluchy :).. Jesteś świetna mama, kurcze taka energia of Ciebie bije, tu chusta, tu tort, tu wypady :).. Ja czekam aż Helenka urośnie, ja jakoś zacznę ogarniać tak fajnie dzieci jak Ty :) i będzie cudownie ;)

8 lata 7 miesiąc temu #1034338 przez aggi
nat jeśli chodzi o nas tzn mnie i S to też różnie bywa :D ale do Maksa wiem co od a do z potrzebuję na cały miesiąc :)

nati jak wyżej :) do Maksa wiem czego potrzebuję i ile na miesiąc :) a z nami różnie bywa :) synka też masz super :) śliczny chłopak :)

8 lata 7 miesiąc temu - 8 lata 7 miesiąc temu #1034339 przez Miluniaa
natB u nas alergolog twierdzi, że to zasluga tego ze wczesnie sie urodzila... wczesniaki niby maja bardzo czesto skaze ... w wiekszosci przypadkow wyrastaja, wiec mam nadzieje, ze tez tak bedzie u mojej malej ...
dzisiaj profilaktycznie mierzylam jej poziom cukru bo mialam cukrzyce ciazowa niby w szpitalu mierzyli jak sie urodzila ale ja jakas taka nadopiekuncza jestem hihi ale wszystko super wyszlo :) Pobrane miala z duzego paluszka u stopy i nawet nie poczula sie smiala ;p;p
Podziękowania: mileni

8 lata 7 miesiąc temu - 8 lata 7 miesiąc temu #1034340 przez nati.olsztyn

To się wygadalam...

8 lata 7 miesiąc temu #1034342 przez magmus88
Nati - śliczne masz dzieci :) pewnie po mamusi ;)) ehhe
uwierz mi... też nie lubię takich ludzi, którzy od razu oceniają... i to w taki sposób!!

Milunia - dobrze, zę mała tak to przyjeła :) ja przy każdym kluciu się krzywię :D

Idę kończyć jedno ciacho i biorę się za drugie :)

Do usłyszenia!

8 lata 7 miesiąc temu - 8 lata 7 miesiąc temu #1034343 przez nati.olsztyn

Co pieczesz?

8 lata 7 miesiąc temu #1034345 przez aggi
nati

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka