- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- ciaza i porod w Hiszpanii
ciaza i porod w Hiszpanii
- kamila7-26
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kocham Cie skarbie!!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A tak na marginesie mamy druga dziewczynke na watku -hurra
Gumis ja tez mialam nadzieje na wziecie pizamy do szpitala-ale moje kolezanki powiedzialy ,ze nie mozna,bo czesto jestes badana i dla usprawnienia itd...do porodu dostalam szpitalna koszule,,a pozniej uzywalam juz swoich
- gumis24
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
- www.costa-brava-blog.blogspot.com.es
alez ja lubie te zdjecie malenkich stopek Milenki...ahhh a jak Ty sie czujesz?powiedz mi jak u Ciebie z waga i powrotem do formy sprzed ciazy?ciekawa jestem jak szybko wroce do formy....ale to przeciez bardzo indywidualna sprawa..poki co rosne i rosne i rosne....
- kamila7-26
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kocham Cie skarbie!!
- gumis24
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
co do proszku to przejzyj ten watek jako ze nie pamietam nazwy ale anuskka wczesniej juz o tym wspominala...
Ja jakos sie nie boje ze nie dam rady...raczej nie moge sie doczekac malenstwa..na pewno damy sobie z tym rade..to Twoje pierwsze dziecko tak?moge wiedziec ile masz lat? planujesz rodzic sama z kims?
pozdrawiam pa:)
- kamila7-26
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kocham Cie skarbie!!
- gumis24
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
- kamila7-26
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kocham Cie skarbie!!
- anuskka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gumis co do powrotu do sylwetki po ciazy to jest tak,ze brzucha juz nie mam.,Wchodze w dzinsy sprzed ciazy.wlasciwie powinnam byc dumna,bo tylko wielkie piersi swiadcza o tym ,ze niedawno zostalam mama.Ale zeby calkowicie odzyskac figure troszke jeszcze mi brakuje. Pocieszam sie tylko,ze zawsze bylam chudzielcem-wiec pare kilo wiecej nie wychodzilo mi na zle
- gumis24
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
kamila ja ciaze znosze dobrze nie moge narzekac absolutnie...tylko jestem coraz wieksza i wieksza i mimo strachu i obaw licze dni do porodu...
- hiszpanka
- Wylogowany
- gaworzenie
- mama 14 - latki i miesiecznego synka :)
Urodzilam w 42 tygodniu + 3 dni czyli w 43- chyba pobilam wszelki rekord. Porod zaczal sie naturalnie, ale w trakcie gdy juz mialam skurcze co 30 s. i rozwarcie na 10 cm, okazalo sie , ze tracimy Davida i lekarze przeprowadzili szokujaco szybka akcje przewiezienia mnei na sale operacyjna, nie bylo czasu na wyjasnianie co i dlaczego. Moj maz nie wiedzial gdzie mnie zabieraja, ja stracilam przytomnosc - masakra! Nie bylo czasu na znieczulenie miejscowe - wiec zrobili cesarke pod pelna narkoza, a ze liczyla sie kazda sekunda - to rozorali mi brzuch od pepka po wzgorek lonowy PIONOWO! - wielka 25 cm blizna, ale za to uratowali mojego ukochanego synka i juz na zawsze ta blizna nie bedzie dla mnei oszpeceniem brzucha tylko czyms co uratowalo mojemu dziecku zycie! David byl 3 razy owiniety pepowina wokol szyji, ktora na dodatek byla mocno juz zacisnieta... urodzil sie wazac 3650, 13 marca o 20.13 Hiszpanie uwazaja, ze wtorek 13 jest dla nich czyms takim jak dla nas piatek 13... dlatego moj synek wybral sobie cudna date
Dzis ma juz 5 tygodni, wrocilismy wlasnei od lekarza po meisiecznej wizycie - wazy 5210 i ma juz 60 cm rosnei jak na drozdzach i jest cudowny! Jesli chodzi o mnie.. neistety, po takiej cesarce jaka mialam bede dluzej wracac do formy... wprawdzie zrzucilam juz 12 kg, ale pozostalo jeszcze 5 i brzuch, ktory pewnie nei predko zniknie bo z tym cieciem jakie mam nei moge cwiczyc miesni brzuch przez kilka miesiecy i nei moge sie forsowac... nei wchodze w dzinsy - chyba, ze ich nei zapinam , ale trudno to wszystko nei wazne, wazne natomiast jest to, ze mam obok siebie swoje sloneczko buziaki dla wszystkich nowych forowiczek i tych juz zaisedzialych dolaczam zdjecia mojego malego mezczyzny
- hiszpanka
- Wylogowany
- gaworzenie
- gumis24
- Autor
- Wylogowany
- rozmowna
jakies komentarze jesli chodzi o szpital i opieke??jestes zadowolona?ja czasem mam niestety wrazenie ze jestem traktowana niestety nie na rowni z hiszpanami,ale gorzej..
buziaki,sciskam cieplutko dbaj o siebie ,o Was i odwiedzaj nas jesli bedziesz miala czas:)
- hiszpanka
- Wylogowany
- gaworzenie
Co do opieki fenomenalna w moim szpitalu, lekarze cudowni, po operacji, jak mnei juz wybudzili zaczeli tlumaczyc, ze to byla operacja ratujaca zycie dlatego nei wzieli zgody od meza (ja bylam neiprzytomna), wytlumaczyli dlacvzego mam takie ciecie, jak mam o siebie przez najblizsze miesiace dbac etc... super, bardzo czesto mnei odwiedzali i sprawdzali czy wszystko ok, do domu nas wypuscili po 5 dniach. mielismy swoj pokoj z lazienka i dwoma lozkami dla osob , ktore byly ze mna czyli maz i starsza corka i pomyslec , ze to wszystko na normalne ubezpieczenie!
Jedyne na co narzekalam w sz`pitalu to jedzenie - kompletnei nie wiedzieli jak zywic wegetarianke - Hiszpanie ogolnei sa dosc slabi jesli chodzi o te diete... az jestem w szoku, bo dla nich wegetarianin to ktos kto chyba nic nei je bo karmili mnei ryzem ze szpiankiem przez 5 dni hahahaha , ale wybaczam im!
- kruszyna
- Wylogowany
- gaworzenie
- Kocham Cie skarbeczku!
Przede wszystkim chcialam pogratulowac hiszpance przeslicznego synka, w przyszlosci to bedzie lamacz dziewczecych serc;)Oj zazdroszcze Ci tego synka hiszpanka na prawde zazdroszcze. Przerazil mnie opis Twojego porodu, ale dobrze ze wszystko sie dobrze skonczylo:)
No i dziewczyny prosze was trzymajcie kciuki za mnie i mojego synka. Na razie mamy 30 tydzien a wolalabym zeby pozostal w brzuszku jak najdluzej. Ale on juz wyrywa sie na ten swiat, wiec trzymajcie kciuki zeby pozostal jak najdluzej w brzuszku.